Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też jeszcze nie jest idealnie, dalej są bóle brzuszka i kolki wieczorem. Wczoraj w dzień spała w łóżeczku 3h reszta dnia cały czas na rękach, pidżame zdjełam z siebie o 14
przy dwójce małych dzieci jest ciekawie hihihi teraz tez już marudzenie, dobrze że zdążyłam starsza się zająć, zrobić śniadanie przebrac, umyć, pranie nastawić i zupke ugotować
był wyścig z czasem hihihi muszę w tulę zainwestować bo się wykończe
-
nick nieaktualnydomiii wrote:Mleko migdałowe nawet w Tesco, najczęściej firmy ALPRO, najbardziej znane z mleka sojowego, a maja wszystkie smaki, w Almie też.
Ja kupuję w Rossmanie mleko owsiane albo orkiszowe. Jest dwa razy tańsze niż migdałowe.kleo2426, edyś lubią tę wiadomość
-
Martka89 wrote:Sama laktoza nie jest problemem, skaza białkowa jest alergia na białko mleka krowiego a nie cukier. Wiec produkty bezlaktozowe odpadaja w naszym przypadku
można jeść sery kozie jak ktoś lubi
Ja napisałam akurat o laktozie, bo na nią jestem uczulona, ale jak ide na zakupy to szukam produktów bezmlecznych ogólnie i to co napisałam też się tego tyczy, bo jak produkt ma mleko to automatycznie ma laktozę...
czyli pieczywo bez mleka, wędliny bez mleka czy nawet bułka tarta. Niestety wszystko jest "konserwowane mlekiem" -
A u nas czekanie na kupe. Dzis juz 8 dzien bez... nic a nic przez ten czas. Niewiem skad ten brak kupy u mojej Malej przez tyle dni. Od jakiegos czasu juz tak jest. Tyle, ze mimo to jest spokojna, ma miekki brzuszek, spi jak susel, fika cala szczesliwa, usmiecha sie, nie placze. Bardziej to ulewanie jej dokucza niz to. Ale to przeciez nie jest normalne. Lekarz nic nie powiedzial na takie przerwy jak bylismy na szczepieniu. Posilkuje sie tylko internetem. Ale czy mizna wierzyc temu co sie tam wyczyta? Ech z tymi dzieciakami.
-
nick nieaktualnyMigdałowe mleko lepiej sobie samemu zrobić bo ciężko trafić na gotowe, które nie zawiera dużej ilości chemii
Kurcze, przykro mi mamuśki jak czytam o Waszych problemach brzuszkowychMam nadzieję, że te magiczne 3 miesiące przyniosą ulgę każdemu z naszych marcowych dzieciaczków :*
Kupiłam sobie kieckę na wesele, które mam w następnym tygodniu i trochę się obawiam, że przesadziłam bo z przyzwyczajenia kupiłam ołówkowąNo ale co ja zrobię, że nie czuję się dobrze w żadnym innym kroju. Chyba trzeba się pogodzić z rzeczywistością i kupić parę obciskających gaci coby ukryć pozostałość ciążowego brzuszka
A jeszcze chciałam się ogłosić, że jeśli ktoś byłby chętny to mam do sprzedania ubranko do chrztu dla chłopca na rozmiar 62. Jest w stanie idealnym, założone dwa razy. Nigdzie nie jest poplamione ani podarte i super się prezentuje tak więc polecam
kleo2426, Izoleccc, She86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lula_w wrote:U nas też jeszcze nie jest idealnie, dalej są bóle brzuszka i kolki wieczorem. Wczoraj w dzień spała w łóżeczku 3h reszta dnia cały czas na rękach, pidżame zdjełam z siebie o 14
przy dwójce małych dzieci jest ciekawie hihihi teraz tez już marudzenie, dobrze że zdążyłam starsza się zająć, zrobić śniadanie przebrac, umyć, pranie nastawić i zupke ugotować
był wyścig z czasem hihihi muszę w tulę zainwestować bo się wykończe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 10:52
-
Martka89 wrote:Na mlecznym wsparciu jest ciekawy artykuł nt alergii i diety eliminacyjnej. Niewarto od razu rezygnować z piersi!
No I czy warto ryzykowac dlugofalowym zdrowiem dziecka z mysla, a moze to mojego nie dotyczy?
Wydaje mi sie ze wszystko zalezy od tego jak silnie reaguje dziecko. U czesci dzieci to chwilowa nietolerancja inne cale zycie nie beda moglu jesc nabialu czy laktozy np. tak jak DomiiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 11:12
-
baassiia wrote:A ile dni juz piejcie nutramihen? Pisalas tez, ze starsza tez to miala. Wyszliscie na prosta czy bolacy brzuszek dokuczal tyle ze mniej?
Basiu starsza córka miała straszną wysypkę po której zostały rany na twarzy i zrobił się na policzku naczyniak oraz wymiotowała śluzem. Z brzuszkiem było wszystko w porządku, była spokojna i przesypiała całe nocki, jedynie co była i jest strasznym niejadkiem, po roku wprowadziliśmy nabiał i było ok, czasami na skórze ma AZS.
A z młodszą planujemy wybrać się do rzeszowa do poradni alergologicznej ten na Warneńczyka, jak pojedziemy do ortopedy to od razy wstąpimy żeby się zarejestrować.
Nutramigen podaję już 16 dzień i niestety zauważyłam, że coraz mniej go pijeno ale jest spokojniejsza niż na innym mleczku, nie ma wysypki ani zatwardzeń, juz tak nie puszcza bąków i nie wymiotuje śluzem. Jedynie co kolki pozostały i ulewanie. A kupki są rzadkie i mega smierdzące, odrobinke wpadają w zieleń ale to przez dużą ilość żelaza
-
aaaa i moja bratanica też ma skaze białkową i bratowa do roku na cycku karmiła. Dzisiaj dziecko ma 7 lat, cały czas choruje, oskrzela, zatoki, alergie wziewne i AZS. Teraz jest w trakcie kuracji zatrzykami na zatoki i czeka ją usuniecie 3 migdałka.
-
Lula_w wrote:Basiu starsza córka miała straszną wysypkę po której zostały rany na twarzy i zrobił się na policzku naczyniak oraz wymiotowała śluzem. Z brzuszkiem było wszystko w porządku, była spokojna i przesypiała całe nocki, jedynie co była i jest strasznym niejadkiem, po roku wprowadziliśmy nabiał i było ok, czasami na skórze ma AZS.
A z młodszą planujemy wybrać się do rzeszowa do poradni alergologicznej ten na Warneńczyka, jak pojedziemy do ortopedy to od razy wstąpimy żeby się zarejestrować.
Nutramigen podaję już 16 dzień i niestety zauważyłam, że coraz mniej go pijeno ale jest spokojniejsza niż na innym mleczku, nie ma wysypki ani zatwardzeń, juz tak nie puszcza bąków i nie wymiotuje śluzem. Jedynie co kolki pozostały i ulewanie. A kupki są rzadkie i mega smierdzące, odrobinke wpadają w zieleń ale to przez dużą ilość żelaza
Ja mieszkam w rzeszowie, my bylismy prytwatnie u dr Ewy Homa ona jest ordynatorem neonatologii w szpitalu na ul. Lwowskiej, bardzo mila kobieta, podniosla mnie mega na duchu, bo juz bylam wrakiem psychicznym. No ale to tak troche po znajomosci mielismy zalatwiane.
Mojej tez jakby to mleko nie smakuje, ale wciskam:p a no I dr mowila, ze z porcjami jedzenia moze sie zmieniac, bo takie dzieci z alergia przejadaja sie zeby ukoic bol ssaniem, wiec jak sie poprawia, to jedza jak.sa glodne tylko. Czytalam, ze niektorzy dosladzaja glukoza, aby troche uatrakcyjnic smk, ale moja jeszcze za mala I nie chce jej tuczyc w ten sposob.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 11:39
-
Basiu pamiętam, że Ty jesteś z Rzeszowa
A ja jestem pozytywnie zszokowana, zadzwoniłam do poradni specjalistycznej żeby umówić nas na usg brzuszka, wizyta na NFZ i dziewczyny termin na 12 maja. Normalnie szok, że tak szybko, myślałam że gdzieś na lipiec terminy będą a tu tylko 2tygbaassiia, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHey. My już po wizycie u kardiologa. Ogniska zniknęły - czyściutko. Otwór w przegrodzie międzyprzedsionkowej jest nadal ale się zmniejszył
do kontroli za pół roku.
Oliwka ma podejrzenie skazy białkowej - pediatra nie potrafił jednoznacznie określić. Odstawiłam mleko krowie - tyle, że jajka i chleb jem a nie wiedziałam ze nie można.
Buźka małej się bardzo poprawiła. Za jakis tydzień spróbuje znowu z mlekiem i zobaczymy. Pediatra tak poleciła bo wtedy będę wiedziała na pewno.
Teściowa mnie zaczęła znowu wqrzać. Co chwila coś małej kupuje - ja za chwilę będę miała graciarnie w chacie serio. Kupuje full ubranek i oczywiście wszystkie za duże. Mówiłam jej ze jak chce kupić to może jej kupić śpiworek i pokazałam jej mniej więcej jakiej wielkości no i ze przydałyby się rajstopki bo nie mam takich małych.
Na co ona kupiła śpiworek na rozmiar 90cm a rajstopki na rozmiar 74/80. Mówiła, że otworzyła opakowanie z rajstopkami i wydawało jej się, że będą dobre. Ja nie kumam. Dzień wcześniej widziała swoją wnuczkę, widziała jaka jest malutka po czym kupuje rajstopy 3x większe - gdzie ona ma qrna oczy.....No wszystko co kupuje to nie patrzy wogóle na rozmiary tylko na oko - ale czy to oko aż tak się może mylić ? No ludzie ....Więc wszystko co mam od tesciowej to mała się w tym topi....
Kupiła jej trzy bluzeczki ( rozm 68 - pisze jak wół na metce 3-6miesiecy ) po czym dzwoni do mnie czy te bluzeczki dobre bo ona by jeszcze dokupiła.... żal....Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 12:27
-
Martka89 wrote:Na mlecznym wsparciu jest ciekawy artykuł nt alergii i diety eliminacyjnej. Niewarto od razu rezygnować z piersi!