X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Niecierpliwa mysle ze przez jedna noc nic mu sie nie stanie :-) to tylko pol godz roznicy. Moja mala jest kapana o 19, o 20 mleko i do 22 ja bujam w bujaku i po 22 zasypia i budzi sie o 2, potem 5. A wczoraj np po 22 nie spala, dalam jej znow mleko i odleciala i obudzila sie o 5. Czasem dzieci tak maja, nie da sie zawsze idealnie karmic o stalej porze :-)

To prawda ale powiem Ci że wcale się przez to w nocy nie wyspał...
    Odsypiał w dzień więc ciekawe co będzie znów dzisiejszej nocy.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. Musze sie pochwalić.
    Pamiętacie jak Wam mówiłam, ze mój M nie za bardzo pomaga przy Oliwce. Wczoraj przeszedł samego siebie. Jak wiecie wybudzam Oliwkę na karmienie w nocy bo inaczej spałaby prawie po 8 godzin a moja laktacja co noc dostawałaby w łeb. Mój M zaproponował, że przez cały majowy weekend on będzie wybudzał mają w sensie przebierał i podawał mi ją do łóżka do karmienia. Nastawił sobie budzik na 24 i na 3:30 no i sumiennie wstawał, przebierał małą i mi podawał do cycka. Wiem, że się nie wyspał więc mu powiedziałam, że ja i tak sie budzę jak trzeba karmić więc nie ma sensu byśmy oboje chodzili niewyspani - jedną noc pozwoliłam żeby zobaczył jak to jest. Przyznał racje, że łatwo nie jest ale zaproponował, że skoro on i tak zwykle ok 23:30 sie kładzie ( ja o 22 ) to może codziennie ją tak wybudzać zanim on pójdzie spać i mi podawać. Niby nic wielkiego ale ja czuje sie super szczęśliwa, że on sam wyszedł z taką inicjatywą. W ogóle zauważyłam, że chętniej się zajmuje małą. Sam wychodzi z nią na spacery ( wcześniej nie chciał no bo jak to wygląda - facet z wózkiem ), gada do niej, próbuje śpiewać. Chyba dopiero teraz dojrzał i pokochał to dziecko. Może dlatego, że mała jest coraz bardziej kumata i można z nią nawiązać jakąs interakcję.

baassiia, Izoleccc, d'nusia, edyś, Falon, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh mój syn tez spi teraz po 7 godzin ale ja nie wybudzam. Nawet nie myslalam ze to zakłóca laktację. Moja neonatolog zakazała ingerować w sen nocny Frania bo mowi ze nigdy nie nauczy sie odróżniać dzien od nocy. A jak u innych dziewczyn które kp? Wy tez wybudzacie Wasze pociechy?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nadal pobudki co 2-3h więc nie muszę wzbudzać ;-)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka ja nie wybudzam ani w nocy ani w dzień ale mój dłużej niż 4 godziny nie śpi.

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira takie małe gesty są najlepsze :)

Mój M też dziś wstał o 5 do małego pierwszy i próbował nakarmić i przebrać ale i tak wstałam. Poza tym został dziś z nim sam pierwszy raz ponad 3h a ja poszłam do znajomej na hybryde :) byłam z niego dumna.

• Madness! Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się budzi sama co 2-3 godziny średnio. Nie pamiętam już co to spać np. 5 godzin non stop :) (my kp)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 20:30

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness! wrote:
    Moja się budzi sama co 2-3 godziny średnio. Nie pamiętam już co to spać np. 5 godzin non stop :) (my kp)

Mój syn zaczął od zeszłego tyg sobie wydłużać stopniowo pierwsze nocne spanie. Z północy stopniowo przesunął sobie na 3-4. Mam nadzieje, ze po prostu laktacja sie dostosuje :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to w dzien spi Max 3 godZiny

w4sqyx8dc6bykj5r.png

Wysłany: 1 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Antoś śpi całe dnie i całe noce ;) jedynie rano jest aktywny i wieczorem ;)

Dziś spał cały dzień jak wspomniałam wcześniej i teraz już usnął na noc o 20 :)

• edyś Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie 3-4 godziny i pobudka. Dzisiaj zaliczyliśmy pierwsze grillowanie, pierwsze karmienie i przebieranie w samochodzie :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się też nie wybudzamy w nocy a dzisiaj jej się udało przespać ciągiem prawie 7 godzin, ale byłam w szoku !!! W ciągu dnia nie spała dużo, więc może też dziś pośpi :)

Edyś ja też mam polowe karmienie za sobą, pod lidlem heheh.

edyś, Izoleccc lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiłam sobie to mleko migdałowe i dzisiaj na kolację zjadłam płatki kukurydziane :-D
    Ale mam radochę :-D

A co do karmienia poza domem to ja wczoraj karmiłam Oliwierka w sklepie, a dokładniej w przymierzalni ;-) Byliśmy z mężem na zakupach, bo musiałam sobie kupić jakąś sukienkę na komunię synka i trochę nam zeszło. Mały się obudził ja już w stresie że dziecko się zakrzyczy z głodu, a mąż poprostu zapytał panie w sklepie czy mogę małego w przymierzalni nakarmić ;-)

• Pass Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też nocny sen wydłuża czasem do 4,5h, ale wtedy cycki chcą mi eksplodować więc i tak się budzę i ściągam laktatorem.Ale nie wybudzam go bo niech się uczy dłużej spać, a poza tym jak głodny nie jest to za nic w świecie buzi nie otworzy.

Ja mam takiego stresa przed karmieniem w miejscu publicznym (auto też do tego zaliczam) że odechciewa mi się gdziekolwiek z domu wychodzić. A Wy jak radzicie sobie z kp na spacerze? czy tak jak ja mieścicie się z wyjściem pomiędzy ksrmieniami?

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    A u nas codziennie noc piękna. Usypia o 19;30 a pobudka o 2 i o 5. A dziś była masakra. Wczoraj został z moją babcią bo musiałam pomóc rodzicom i kompletnie mu babcia rozgregulowała karmienie :( a mówiłam jej jak ma go karmić...
    Przez to zamieszanie wstał o 1,3 i o 5 i już nie chciał spać. W końcu usnął o 6;30 i śpi do teraz...

Nie rozumiem czemu mnie zupełnie nie posłuchała...
    Eh te babcie. Bawi czasem mnie to. Czesto wynika to z dobrej chęci jednak efekt często jest jako jest. Zawsze wiedzą lepiej... ja już nawet się nie denerwuje tylko obracam w żart takie sytuacje.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    No niestety babcie nieraz tak mają.
    Wydaje im się,że wiedzą lepiej..
    Oby następne nocki były takie jak dotychczas:*

Dziewczyny w czwartek dostałam pierwszy okres
    Myślałam,że troszkę dłużej na niego poczekam.
    Bo ledwo co skończyło się plamienie połogowe a tu okres..;)

W środę mamy pierwszą wizytę patronażową u pediatry.

Kochane wy jeszcze pieluchy rozmiar 2 czy już 3 ?
    Bo my jeszcze w zeszłym tygodniu wykańczaliśmy premium care 1 które dostaliśmy w prezencie a rozmiarowo nie były za małe.
    Teraz skończyłam dade 2 które wypadają mniejsze,też były dobre i przechodzimy na zielone pampki 2 ;)
    U nas jeszcze 1 lecz powoli będzie trzeba już 2

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Ehh mój syn tez spi teraz po 7 godzin ale ja nie wybudzam. Nawet nie myslalam ze to zakłóca laktację. Moja neonatolog zakazała ingerować w sen nocny Frania bo mowi ze nigdy nie nauczy sie odróżniać dzien od nocy. A jak u innych dziewczyn które kp? Wy tez wybudzacie Wasze pociechy?

Moj jak spi w nocy dłużej niż 5,5h h to budzę, bo sie boje zastoju w piersi i ogólnie wpływu na laktacje. ale w zasadzie to biorę go wtedy i karmie na śpiocha i odkładam do łóżeczka :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z karmie tuz przed wyjsciem na spacer. A ze dzisiaj wiedzialam, ze bede miala gdzie nakarmic nie pokazujac wszystkim piersi, to zabralismy mala na tego grilla. Miala taki apetyt, ze zjadla z obu piersi i bez gadania znowu poszla spac :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do babc, ostatnio z jedna sie spieralam, ze ciezko mi gdzies wyjsc np. zakupy w centrum handlowym, bo jakby sie Ula obudzila to nikt sobie z nia nie poradzi, bo w koncu to ja mam te magiczne piersi. No i przyszla dzisiaj wieczorem, w porze wiszenia przy cycuniu, zabrala mi ja w momencir gdy trzeba bylo zmienić pieluszke, no i po całej akcji placz. Babcia buja i buja, cos tam gada, kołysze a Ula dalej steka. Dopiero po jakims czasie ją wzięłam mówiąc, ze tu chodzi o cyckanie. Na sile mi dziecko chciala usypiac o 21, jak Ula chodzi spać o północy :)

uska31 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) nie udzielam sie tu ale czytam Was i widze ze bardzo duzo z Was kp. Powiedzcie czy stosujecie bardzo restrykcyjna diete? Czy jecie rzeczy smazone czy tylko gotowane? Ja karmie moich chlopcow mm + piers. Jem prawie wszystko oprocz kapust, grochu, fasoli i bardzo ostrych przypraw. Moi chlopcy dosc czesto placza wieczorami. To chyba kolka ale nie jest to codzien 3 godz placzu, czasem 30 min ale widac ze ewidentnie brzuszek. Gdy na poczatku stasowalam diete kolki tez byly pojawily sie w 2 tygodniu u jednego synka. Wiec nie wiem czy to teraz ma wplyw to co jem ze,jem prawie wszystko czy poprostu " tak musi byc- niedoskonaly uklad trawienny"!
    Bede wdzieczna za jakies rady :-)

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
‹‹ 2279 2280 2281 2282 2283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ