Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwaa wrote:Kobietki a czy któraś z Was karmi mlekiem Bebiko?
Mój Antoś ma problem z trawieniem laktozy a Bebiko ma jej połowę mniej niż Hipp które mu teraz daje
W dodatku ma więcej błonnika i zastanawiam się czy nie przejść na to mleko.
Coś któraś?
ja podaje bebikow zasadzie od samego początku , mała pięknie je i przybiera na wadze
polecam
-
a tak na marinesie to bebiko jest bardzo tanie
15 zł , my kupjemy co drugi dzień więc finansowo super;) , nie wyobrazam sobie gdybym nie daj boże musiał kupować jakieś melko za np.40zł
-
paola87 wrote:Karolina, a nie miałaś potem problemu z położeniem go na noc i ze spaniem w nocy?
Na szczęście nie. Zauważyłam, że jak większą część dnia przebywam na świeżym powietrzu z synkiem, a on głownie śpi to potem nocki też są ładne. Tłumaczę sobie tym, że jest dobrze dotleniony i dlatego fajnie śpi. Ogólnie nie mamy problemów z nocnym spaniem. Zawsze ma pobudkę ok. 2-4, a kolejna ok. 6-7 nad ranem.domiii, Lilou1984 lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:Z tym karmieniem w miejscu publicznym to u mnie byłby problem trochę z przystawieniem, bo u nas to chwilkę trwa zanim on otworzy odpowiednio buźkę i podam mu cyca i ciężko byłoby to zasłonić. A jak ogarniacie wtedy przytrzymanie dziecka jedną ręką i rozbieranie się drugą?
Mój tez ma problem i jeszcze tak śmiesznie warczy zanim zassie -
My mamy bebiko i chlopakom smakuje. Wczesniej mielismy bebilon comfort i hipp ale bebiko jest chyba najlepsze i najtansze. I najlepiej sycace z tych trzech bo zjedza po 90-120 ml i najedzeni a bebilonu Szymek potrafil 180 ml zjadac
Alinali ja kupuje w Gemini 28 zl za 800 gramWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 15:01
alinalii lubi tę wiadomość
-
Od wczoraj mam nerwa przez babcie (teściowa).... Przyjechała jako doczepka w odwiedziny i cokolwiek z mężem nie zrobiliśmy przy synku to wszystko źle - źle dziecko trzymamy, źle usypiamy, źle ubieramy, źle się bawimy, źle że smoka daje, źle że pieluszką okryty, źle że jak ryczy to na rękach usypiam, źle że z nim śpie itd itp (i to wszystko przez godzine jej pobytu) a najbardziej wkurzyły mnie pretensje znowu że wody nie podaje. Wg niej mleko matki jest tak gęste że powinno się dawać wode po każdym karmieniu, i ona mowiła mi to już parę razy i się obraziła że się nie stosuje do jej rad. Bo są dwa sposoby wychowywania, albo się robi tak jak ona "doradza" albo się wychowuje źle.
-
My też Bebiko,na początku mieliśmy te zwykłe ale coś małemu zaczął brzuszek dokuczać i zmieniliśmy na Bebiko comfort kolki i zaparcia i było o wiele lepiej aż do teraz bo znowu coś mu dokucza.
Chociaż w nocy ładnie śpi,podaje od wczoraj delicol.
Nie znam osoby która by narzekała na Bebiko więc nie wiem czy u nas to po prostu takie chwilowe problemy
W środę idziemy na wizyte patronażową to spytam czy to kwestia mleka zobaczymy..Filip 28.03.2016
-
Mój siłacz główkę bardzo szybko zaczął podnosić, za to teraz cwaniak nauczył się obracać z brzucha na plecki, więc mam problem z nim żeby utrzymać go na brzuszku żeby ćwiczył karczycho. Za to śmiesznie wygląda jak mu się nie uda przewrócić i kładzie główkę na boku tak jakby reszta sama miała się obrócić skoro już głowa leży
Edyś jeśli ćwiczy leżąc na Twoim kolanie to tak próbuj ćwiczyć,ważne że ćwiczy, a jak się przekona że to nic złego, to i na brzuszku jej się w końcu spodoba -
niecierpliwaa wrote:Kobietki pytam bo dziś cały dzień mój mały przy jedzeniu płacze.. Pręży się i wygina . Pomagał Delicol a teraz już nie wiem jak mu pomóc
jesteśmy na hipp i może to wina mleka... Nie wiem...
Mozesz tez zmienic na mleko nisko laktozowe. Ogolnie objawy nietilerancji laktozy moga sie nasilac do tego magicznego 3 miesiaca. Jesli twoj maluch dobrze na delicol reagowal, to moze wystarczy tez dawke zwiejszyc?
-
Dziewczyny czy tylko ja karmiąc piersią jem wszystko ? Tzn również kapustę, cebulę, czekoladę, cytrusy, nie pamiętam co jeszcze wykluczacie, ale ja jem absolutnie wszystko i mój syn nie ma żadnych kolek, problemów z brzuszkiem, z kupami itd.
Aha, i dzisiaj mój synuś skończył 3 miesiące !!!edyś, Renka88, Czarodziejka87, Malina81, d'nusia, Izoleccc, Mania1718, RudyTygrysek, domiii, Lula_w, Lilou1984, kleo2426, Karka lubią tę wiadomość
-
Est chyba tylko Ty:) ja osobiście się po prostu boje. Może spróbuje jak Basia skończy 3 miesiące. A ze tak spytam z ciekawości czy macie jakieś limity odnośnie karmienia w sensie założeń do kiedy będziecie karmić piersią?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 22:31
-
Renka88 wrote:Est chyba tylko Ty:) ja osobiście się po prostu boje. Może spróbuje jak Basia skończy 3 miesiące. A ze tak spytam z ciekawości czy macie jakieś limity odnośnie karmienia w sensie założeń do kiedy będziecie karmić piersią?
Ja planuje minimum 8 miesięcy, maksimum rok.
Czy slyszalyscie o teorii że niektórym kobietom przy długotrwałym karmieniu piersią zanika śluzowka w pochwie jak przy menopauzie?Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Witajcie kochane, oj dawno tu nie zaglądalam. Napisze, moze mi coś doradzicie?
Moj mały ma już 7 tygodni, i karmię wyłącznie piersią. Mam taki problem, ze nie umie,nie chce zasypiać w łóżeczku sam. Nie pomaga nic, ani głaskanie, tulenie, spiewanie. Zasypia tyko i wyłacznie przy piersi, albo na rączkach albo bujany w wózku (tu jak już na koniec dnia jest mocno marudny)
W nocy spi miedzy nami, tak śmiesznie to wygląda bo często sprawdza nad ranem czy ktoś jest obok, otwiera oczko i śpi dalej
Czy juz teraz uczyc małego zasypiania w łózeczku? karuzelka nie usypia, zaciekawia najczęsciej rano i jest zabawa.
Czy wasze dzieci tez tak często jedzą te na KP? Syncio jada tak. Jak zasnie po kąpieli i jedzeniu o 20, to potem sie budzi okolo 22, potem 23, 2,5, 6, 7, 8 potem od 9- okolo 10 jakies 45 min spi, potem znow karmienie srednio co godzinę po okolo 40 min, także jestem mega uwiązana... jedynie na spacerze spi 2-3 godziny.
Generalnie ma krotkie drzemki po 20 min, ja mam tak co karmienie. Cięzko mi, choć nauczylam sie chodzić karmiąc, jesć lewą reką zupę, odrabiac i uczyć sie ze starszym . Kiedy się karmienia skrocą? Smoczek nie dziala... wypluwa i się dławi.
Staram się masować synka, ale pisza ze powinno się toto robić godzinę po karmieniu i jak się wpasować ? Zamierzam karmić do roku, a potem przejsć na mleczko z kubeczka.
-
Kokaina często słyszałam od świeżo upieczonych mam ze musza się nawilżać do stosunku, wiec może faktycznie coś w tym jest. Nie sadze by to było od karmienia piersią, szwagierka karmiła mm i używała mucovagin. Teraz jest ok, mały za chwile będzie miał rok.
Malina współczuje tak częstego karmienia. A czy maleństwo przybiera? Spróbuj może raz dokarmić mm. A smoczka używasz? Ja obstawiam ze ma mocny odruch ssania. -
A po co dokarmić mm? Jeśli przybiera to nie ma potrzeby, a jeśli nie przybiera mimo tak częstych karmień to trzeba poszukać przyczyny - zrobić np. badania krwi i moczu. Mleko krowy nie jest remedium na wszystkie problemy z noworodkiem. A czy przez cały czas ssie aktywnie, tzn. połyka? Może być tak, że ssaniem stara się ukoić ból, niewygodę czy nudę.
A może rzeczywiście mały ma silną potrzebę ssania.
Co do spania i usypiania to u nas jest podobnie, ale ja od początku nie miałam wątpliwości, że tak chcę. Dużo czytałam o wychowaniu w nurcie rodzicielstwa bliskości, rozmawialiśmy o tym z mężem i uznaliśmy, że dziecko szczególnie na początku potrzebuje maksymalnej bliskości. Śpi z nami lub łóżeczku przystawionym do naszego łóżka, nosimy na rękach i w chuście, zasypia przy piersi, czyli robimy wszystko to czego się odradzaWierzę, że zaowocuje to w postaci pogodnego, otwartego, ufnego i pewnego siebie dziecka. Na trening zasypiania przyjdzie czas. Ale jeśli masz wątpliwości to spróbuj np. odkładać go do łóżeczka dopiero jak mocno zaśnie, skoro nic na niego nie działa.
Vira, Madlene.:), Renka88 lubią tę wiadomość
-
baassiia wrote:Probuj z innym rozmiarem smoczka (dziurki), rob przerwy w karmieniu I idbijaj w trakcie.
Mozesz tez zmienic na mleko nisko laktozowe. Ogolnie objawy nietilerancji laktozy moga sie nasilac do tego magicznego 3 miesiaca. Jesli twoj maluch dobrze na delicol reagowal, to moze wystarczy tez dawke zwiejszyc?
Dawkę delicolu mamy już o tak zwiększona... Smoczka próbowałam większego ale się krztusi...
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Malina81 wrote:Witajcie kochane, oj dawno tu nie zaglądalam. Napisze, moze mi coś doradzicie?
Moj mały ma już 7 tygodni, i karmię wyłącznie piersią. Mam taki problem, ze nie umie,nie chce zasypiać w łóżeczku sam. Nie pomaga nic, ani głaskanie, tulenie, spiewanie. Zasypia tyko i wyłacznie przy piersi, albo na rączkach albo bujany w wózku (tu jak już na koniec dnia jest mocno marudny)
W nocy spi miedzy nami, tak śmiesznie to wygląda bo często sprawdza nad ranem czy ktoś jest obok, otwiera oczko i śpi dalej
Czy juz teraz uczyc małego zasypiania w łózeczku? karuzelka nie usypia, zaciekawia najczęsciej rano i jest zabawa.
Czy wasze dzieci tez tak często jedzą te na KP? Syncio jada tak. Jak zasnie po kąpieli i jedzeniu o 20, to potem sie budzi okolo 22, potem 23, 2,5, 6, 7, 8 potem od 9- okolo 10 jakies 45 min spi, potem znow karmienie srednio co godzinę po okolo 40 min, także jestem mega uwiązana... jedynie na spacerze spi 2-3 godziny.
Generalnie ma krotkie drzemki po 20 min, ja mam tak co karmienie. Cięzko mi, choć nauczylam sie chodzić karmiąc, jesć lewą reką zupę, odrabiac i uczyć sie ze starszym . Kiedy się karmienia skrocą? Smoczek nie dziala... wypluwa i się dławi.
Staram się masować synka, ale pisza ze powinno się toto robić godzinę po karmieniu i jak się wpasować ? Zamierzam karmić do roku, a potem przejsć na mleczko z kubeczka.
Malinko, u nas identyczna sytuacja
Malutki od początku z nami śpi, też wychodzę z założenia, że w pierwszych miesiącach powinien mieć maksymalna bliskość i ciepło.
Po jakimś 4 miesiącu myślę będziemy uczyć się spania w łóżeczku.Synek 2016 r. ♥️
Synek 2020 r. 💚
-
Est wrote:Dziewczyny czy tylko ja karmiąc piersią jem wszystko ? Tzn również kapustę, cebulę, czekoladę, cytrusy, nie pamiętam co jeszcze wykluczacie, ale ja jem absolutnie wszystko i mój syn nie ma żadnych kolek, problemów z brzuszkiem, z kupami itd.
Aha, i dzisiaj mój synuś skończył 3 miesiące !!!Ja juz też jem wszystko, była cebula, kapusta, fasola i nie było płaczu
Est lubi tę wiadomość
[/link]