X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A I wg mnie podsawa to dobrac dobry rozmiar dziurki, nie za maly nie za duzy

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy z Medeli,ale takich najzwyklejszych, sa raczej ok, u nas Avent sie nie sprawdził

• baassiia Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakis 3 dni uzywam oleju kokosowego na ta sucha skorke I jest meega efekt:) normalnie cudo, zadne oliwki ten olej najlepszy. Praktycznie wszystkie luszczace sie miejsca zniknely:)

A.takie glupie pytanie, kiedy maluchom.zaczynaja rosnac wlosy?:p zastanawiam sie jakie corcia bedzie.miec czy jasne po.mnie czy ciemne po mezu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 19:22

Mania1718, muminka83 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kanalika to może się mylę??
    Jak wiecie najpierw miałam duże kłopoty z prawą piersią, bo aż zrobiło się pęknięcie i mała bardzo boląca ranka więc z prawej odciągałam laktatorem. W końcu doczekałam się bo wszystko się zagoiło i przedwczoraj pełna radości zaczęłam małą przystawiać, bo tego laktatora miałam już serdecznie dość :-/
    Ale moja euforia nietrwala długo. Wczoraj w nocy na tej prawej brodawce na czubku zauważyłam taki maleńki przezroczysty bolący pęcherzyk wypełniony płynem. Trochę go pougniatałam, a teraz jest na jego miejscu mała biała plamka i to niestety boli tak, że się znów poddałam z karmieniem tą piersią i musiałam to ponownie przerwać i laktator poszedł w ruch...
    Jestem tym wszystkim tak już wykończona że nie mam sił dosłownie na nic :-(
    Wyczytałam w necie, że to właśnie może być zatkany kanalik, a w książce "Karmienie piersią" piszą, że pęcherzyk powstaje po urazie sutka.
    Jestem wykończona, niewyspana, wkurzona na maxa! Ciekawe kiedy ten koszmar mnie opuści. Przepraszam Was za te smęty.

201604051765.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zapchane ujście kanalika na brodawce to z tego co czytałam na necie to w ostateczności trzeba igłą przekłuć. Bo dziewczyny opisywały zastój w piersi.

Tu kilka porad http://www.hafija.pl/2013/10/zatkany-kanalik-domowe-sposoby.html
    http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/01/zatkane-ujscie-kanalika-mlekowego-zastoj-zapalenie-piersi-ropien/

Obyś doszła do siebie. Ja mam co chwile zastoje, szczególnie po nocy. Troche też przeszłam ze swoimi cyckami ale teraz jak wszystko gorsze minęło to karmienie naprawde jest przyjemności i tego Tobie też życze.

Co do butelek, to ja najbardziej lubie Avent, mały chyba też. Tak to mamy canpol i drbrowns bezkolkową, ale przez smoczek najbardziej pasuje nam Avent bo najwolniej leci i mały się nie krztusi i nie wylewa na siebie wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 19:59

Falon lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Od jakis 3 dni uzywam oleju kokosowego na ta sucha skorke I jest meega efekt:) normalnie cudo, zadne oliwki ten olej najlepszy. Praktycznie wszystkie luszczace sie miejsca zniknely:)

A.takie glupie pytanie, kiedy maluchom.zaczynaja rosnac wlosy?:p zastanawiam sie jakie corcia bedzie.miec czy jasne po.mnie czy ciemne po mezu:)

Basia włosy rosną dziecią różnie moja ma tak długie, że zakładam jej za uszka :P za to z tyłu ma już wytartą dziurę :P

Dziewczyny Kp czy w tej pogodzie podajecie wodę? Jeśli tak to jaką, jaka temperatura i ile?

Ja używam butelek Aventu.

Dziewczyny odnośnie podania mm podczas KP, nie uważam że to jest gwóźdź do trumny do KP. Moja położna powiedziała, że więcej może bałaganu narobić stres mamy w związku z niepokojem czy dziecko się najada czy jest wystarczająco mleczka niż sporadycznie podana jedna buteleczka mleka modyfikowanego. Ja mojej Basi, gdy zaczyna nerwowo dziobac po całym dniu wiszenia na cycku podaje butelkę mm. Dla mnie to dziobanie jest powodem do nerwów, nie mam tyle cierpliwości. Kolejne karmienie mam cycuszki pełne i chętniej z nich pije niż miałaby dziobać flaczek.

Madlene.:), d'nusia, Mania1718, Karka lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Renka nie panikuje jak podam od czasu do czasu małej mm. Do tej pory zdarzyło się to kilka razy i nie zaburzyło to mojej laktacji, kp jest ważne ale nie popadajmy w paranoje, po za naukowymi teoriami trzeba też mieć zdrowy rozsądek.

Dziewuszki dziś weszłam w spodnie sprzed ciąży, także sukces :) Co dziennie jestem o krok bliżej ku normalnej figurze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 20:27

Kokaina, Renka88, Mania1718, Falon, Izoleccc, Est, Karka lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Kochane jakie butelki macie ? I czy są jakieś problemy z nimi związane ? Czy wszystko ok z maluszkiem ?

Ja też polecam Avent :)

Renka88 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Lovi aktywne ssanie. Mały radzi sobie super. Z Aventa nie umiał pić.
    Ja próbuje odstawić małego od piersi ale chyba za szybko jak dla mojej laktacji. Próbowałam wyeliminować dziene kp ale już od południa robią mi się zastoje. Ani odciaganie ani szałwia nie działają. Pokarmu jest co raz więcej :/ id jutra wracam do kp co 2 posiłek z nadzieją, ze ilość pokarmu będzie się zmniejszac.

S czy któraś z was miała problem z mm. My jesteśmy na Bebilon pepti (dla alergików) Tomek po nim puszcza strasznie dużo śmierdzących bakow i jakby miał problemy z robieniem kup. Zastanawiam się czy to wina mleka, karmienia mieszanego i czy to przejdzie jakbędziemy już całkiem na butli czy jednak trzeba będzie zmienić mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 20:54

• alinalii Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez używamy butelki avent . Jesteśmy bardzo zadowoleni ;) ostatnio zmieniliśmy cumel na dwie dziurki i mala juz tak nie marudzi ani nie kręci się podczas jedzenia ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo już próbuje znaleźć przyczyny tego płaczu małego podczas jedzenia :( mniejsza dziurka i płacz, większa płacz, średnia też. To pomyślałam że może butelka niby antykolkowa a nie działa...

Wczoraj mąż pomyślał że może bie smakuje mu mleko już bo to zaczęło się jak spowrotem wróciliśmy na Hipp. No i daliśmy inne. Nie powiem bo zjadł chętnie i bez płaczu. Dziś rano jednak znów płacz podczas jedzenia... I już głupieje a pediatra nic nie doradzi :(

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)

Wysłany: 4 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle na Hippie od początku bardzo ulewał ale myślałam że to normalne. Teraz ulewania są okropne i do tego doszedł ten płacz podczas jedzenia. Myślę że ulewania podrażniły mu przelyk i teraz sama nie wiem co zrobić :(

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałabym już zaplanować wakacje i nie mam pomysłu gdzie możemy jechać :(
    Morze raczej odpada, bo z takim Maluszkiem długona plaży nie posiedzimy a co tu więcej nad morzem robić... Poza tym jakby pogody nie było, to już w ogóle nie ma co robić z dzieckiem. Góry też raczej odpadają, bo z takim Maluszkiem po górach chodzić nie będę, a na dole zwykle nie ma żadnych atrakcji. Może któraś z Was zna miejsce gdzieś w górach, gdzie jednak jest co robić i gdzie pochodzić.
    No i nie wiem... Może jakieś fajne miasto, jakiś ciekawy rejon? Polecicie coś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola my chcemy jechac nad morze w sierpniu gdzieś w okolice trójmiasta, żeby oprócz plaży właśnie było gdzie chodzic.

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola mi znajoma polecala Zwierzyniec na Roztoczu,ponoc fajne miejsce zeby pojechać z dzieckiem. Lasy,duzo alejek do spacerowania, jakies kapieliska tez chyba sa. Ja bym chyba w takie miejsce sie kierowała.

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

kochane jechalą juz z was z dzieckiem 150km? jade w niedziele tyle w jedna strone i tak sie troche boje choc zawsze jak jest w foteliku i spi ale strch jest:D

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola my jedziemy nad morze do trzesacza. Lasy promenada. Jedziemy w czerwcu. Myśle ze mała mieścina nad morzem jest dobrym pomysłem. Ale oczywiście poza sezonem :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014

Wysłany: 4 maja 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    Hej ;)

kochane jechalą juz z was z dzieckiem 150km? jade w niedziele tyle w jedna strone i tak sie troche boje choc zawsze jak jest w foteliku i spi ale strch jest:D

Jechałam wczoraj 140km do Łodzi i mały w obydwie strony spał cały czas :) obudził się tylko raz jak robił kupę i poszedl spać spowrotem :D nawet przy przewijaniu się nie obudził :)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    Hej ;)

My już kilka razy robiliśmy po prswie 200 km. Mały śpi całą drogę. Z fotelika wycigamy go tylko jeśli się obudzi i wtedyrobimy serwis i karmienie.

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Malinko- spróbuj odłożyc do łóżeczka zaraz po karmieniu. Tzn tak bys miała pewnośc ze ma sucho w pampersie i jest nafutrowany i włącz suszarke lub szumisia jesli masz lub na youtube sa takie nagrania. Jeśli zacznie marudzić to mów do niego pół szeptem uspokajaj, możesz do łóżeczka włożyć też swoją noszoną lub koszulę nocną lub podsuń pod nos zużytą wkladkę laktacyjną tak by czuł Twoją obecność.
    Oliwka tez zasypia przy cycku, potem ją odkładam do łóżeczka. Dopiero jak sie budzi ok 5 ( codziennie o 5 ma problemy z brzuszkiem ) to ją biorę do nas do łóżka i spi ładnie do 9 - ale musi spać przy mnie. Bo jeśli uśnie i ją odłoze do łóżeczka to sie budzi co godzine i mnie już wtedy to męczy. Pierś to nie tylko źródło pożywienia. Czasem maluszek chce sobie pociumkać jak smoczek lub się zrelaksować i poczuć bezpiecznie. Dziecko przy cycku czuje się prawie jak w brzuchu u mamy. Taki maluch ma prawo wisieć na piersi często i długo.
    Jak Oliwka skonczy 3 miesiace to bede się starała unikać wspólnego spania.

Virka, Kochana dziękuje :) z tą wkładką laktacyjną niezły patent. Dzięki temu trikowi mały dziś dłużej pospał:) o całe 20 min, czyli nie 20 a 40 min drzemki:) Zawsze coś.
    Jesteś wielka:)!

Pisałaś o tym, że Twoja malutka się moczy podczas leżenia na boku. Miałam tak z moim na początku, zanim się zorientowalam, ze pampers 1 już jest ciut za mały. Odkąd wtedy przerzuciałam się na 2 było ok.

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
‹‹ 2283 2284 2285 2286 2287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ