X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Falon u nas też ciemieniucha na brwiach smarowałam oliwką hipp i linomagiem zielonym i jest dobrze:):*

O! To super, bo mam i tą oliwkę właśnie i zielony linomag ;-)

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemieniucha widze na tapecie - a to przepraszam położna Wam nie mówiła ze trzeba czesać intensywnie na rozne strony włoski dziecka codziennie?
    U mnie na początku coś tam sie zaczęło dziać - naskórek taki suchy schodził ( początki nieby ciemieniuchy ) wyglądało jak łupież. Kilka razy zastosowałam oliwkę na głowe na godzine przed kąpielą. Po kapieli intensywne czesanie włosów na rozne strony. I od tego czasu profilaktycznie raz w tygodniu oliwka na głowe na godzinę przed kapielą ale oczywiscie codziennie wyczesuje i nie mam z tym problemu. Zaniedbałyście czy co ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Vira!
    Idę spać, dobranoc wszystkim ! ;D

Czarodziejka87, Mania1718, tysiaa93, Est, Falon, paola87, RudyTygrysek, Karolina@, foxica, A.Kasia, alinalii, She86 lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira ja codziennie po kąpieli czesałam i czesze małemu włoski mimo to ciemieniucha się pojawiła.

A wcześniej pisałyśmy o brwiach a nie główce..
    A pytanie czy zaniedbałyśmy przepraszam ale trochę nie fajne..

d'nusia, Mania1718, Falon, alinalii, She86 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Hahaha Vira!
    Idę spać, dobranoc wszystkim ! ;D

Danusia najlepszy komentarz love you;D;)

d'nusia, Mania1718, Est, Falon, Renka88, foxica, alinalii lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira a Ty od kiedy taka doskonała mamusia...?? Nadal Twoje posty są irytujące a ja nigdy się do tego nie przyzwyczaje! !!

Czarodziejka87, tysiaa93, d'nusia, Est, Martka89, Falon, RudyTygrysek, Karolina@, foxica, A.Kasia, alinalii, She86, Lilou1984 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę na forum pierwszy raz od x czasu i pierwsze co mi wpada w oko to kolejny jak zawsze "złoty" wpis viry. W ciąży mnie denerwowaly a teraz śmiać mi się chce :-D Widziałam filmik na fejsie który wrzucilas bo się martwisz że Twoje dziecko za gwałtownie się wybudza...To znaczy ze je zaniedbujesz

Est, Falon, Mania1718, foxica, A.Kasia, alinalii lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Kochana a może to kolka? U nas jest już naprawdę dobrze ale kolka raz dziennie się pojawia niestety. Trwa ok 30min i wtedy jest masakryczny krzyk.
    Ja caly dzien boli brzuszek:/ w ciagu dnia jakos to znosi, ale wieczorem juz zmeczona I jest ciezko. W nocy tez kombinajcje zeby przepala.

Vira ona na pewno by chciala cyca, ale nie moge bo to mleko jej szkodzi, a dzis spr I mam jeszcze mimo ze juz nie misze sciagac

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wyobraź sobie, że nasze dzieci są różne i ciemieniucha też przebiega u nich bardziej lub mniej intensywnie.

Mania1718, Czarodziejka87, A.Kasia, alinalii, muminka83 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassia-moze sporubuj jakas rygorystyczna diete zastosowac i jesc tylko bezpoeczne produkty i sprobuj znowu z piersia. za jakis czas np miesiac mozesz aprobowac rozszerzyc diete ponownie o produkty obarczone ryzykiem (oczywiscie malymi kroczkami) i obserwowac mala. Mleko matko nigdy nie szkodzo, to niektpre produktu ktore sie do niego dostary szlodza dzidzi. Po prostu szkoda mi Twojej coreczki ze sie tak meczy a Ty razem z nia. Macierzymstwo nie powinno Ci sie zle kojarzyc-powinnas czerpac same radosci z niego a tu widze ze nie masz juz sily ani wiary w cokolwiek. Dzidzius w ciazy odczowal Twoje emocje i tetaz tez czuje. Jesli tracisz cierpliwosc to wloz mala do lozeczka, wujdz z pokoju zamknij drzwi i wloz stopery do uszu-na 3minutki. Mala sie nie uspokoi co prawda ale Ty troche tak o jak znpwu do niej pojdziesz bedzie lepiej. Polozna mi to podpowiedzoala jesli bym nie miala juz sily i nic by nie skutkowalo. Nie wiem czy sie to u Ciebie sprawdzi ale nie zaszkodzi sprobowac. Z tego co zrozumialam to odstawilas mala od piersi z dnia na dzien. Dla takiego maluszka piers to niemal caly swiat ktory zostal mu nagle zabrany. Tozumiem ze mala uczulona, bo jeszczr mi przyszlo do glowy bys sprobowala na chwile wrocic do piersi i odstawiac ja systematycznir, powoli tak by tego tak bardzo nie odczula. Ma problemy z brzuszkiem i zabrano jej piers tak nagle to co tu innego robic jak nie plakac. Nie wiem staram sie po prostu zrozumiec zachowanie Twojej coreczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 03:53

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja caly dzien boli brzuszek:/ w ciagu dnia jakos to znosi, ale wieczorem juz zmeczona I jest ciezko. W nocy tez kombinajcje zeby przepala.

Vira ona na pewno by chciala cyca, ale nie moge bo to mleko jej szkodzi, a dzis spr I mam jeszcze mimo ze juz nie misze sciagac

Kurczę Bassia a moze to po prostu taka nadwrażliwa istotka? Wiele dzieci ma taka niedojrzałość układu nerwowego i pokarmowego, jak sie skumuluje to jest mały płaczek. Ale powiedz mi czy po tym nuteamigenie jest jakakolwiek poprawa? Bo jesli nie to moze faktycznie nie w Twoim mleku tkwi przyczyna? Wiesz, wydaje mi sie ze diagnoza zw Twoje mleko jest przyczyna została postawiona dosc szybko. Mysle ze potrzeba do tego badan. U Franka juz w moefologii widac ze moze mieć alergie, bo ma podwyższone eozynofile. Ale nie ma objawow w zasadzie, i kontynuuje kp. Wierze ze w koncu wam sie unormuje sytuacja. Ja wlasnie mam pobudlę :)

Pozdro dla Wszystkich wsuwającyxh w mocy! :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Ciemieniucha widze na tapecie - a to przepraszam położna Wam nie mówiła ze trzeba czesać intensywnie na rozne strony włoski dziecka codziennie?
    U mnie na początku coś tam sie zaczęło dziać - naskórek taki suchy schodził ( początki nieby ciemieniuchy ) wyglądało jak łupież. Kilka razy zastosowałam oliwkę na głowe na godzine przed kąpielą. Po kapieli intensywne czesanie włosów na rozne strony. I od tego czasu profilaktycznie raz w tygodniu oliwka na głowe na godzinę przed kapielą ale oczywiscie codziennie wyczesuje i nie mam z tym problemu. Zaniedbałyście czy co ?

Ja o kozie Ty o wozie... :-/ piszę o brwiach nie o główce. Jakby położna coś doradziła tobym tu nie marudziła. Proste... :-/ Tak Vira... Zaniedbuję własne dziecko! Co za durny tekst! Wrrr!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 07:15

Mania1718, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Ja o kozie Ty o wozie... :-/ piszę obrwiach nie o główce. Jakby położna coś doradziła tobym tu nie marudziła. Proste... :-/
    To Ty brwi Dziecku nie czeszesz?! ;) :D No bo ja też ten temat zaniedbałam, teraz mi wstyd :P

Falon, Est, Mania1718, d'nusia, Karolina@, Czarodziejka87, A.Kasia, Renka88, alinalii, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzicie zaVIROwania znów przybrały na sile :-P

paola87, Est, Mania1718, d'nusia, M+M+?, Madlene.:), Karolina@, Czarodziejka87, Lilou1984 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to moje Dziecię skończyło w poniedziałek dwa miesiące, a mnie cycki dalej bolą :( Od kilku dni znowu coraz mocniej :( Dlatego tak mnie dosłownie boli to, że on tak na tym cycku teraz chce wisieć :(

• Falon Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och a mnie ten wstręciuch - prawy cyc mimo, że już karmię nadal boli. Ogólnie strasznie wrażliwe mam te piersi, spanie bez stanika jak narazie dla mnie nie wyobrażalne. Może jedyny plus tego, że mi piersi nie obwisną :-P

201604051765.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    To Ty brwi Dziecku nie czeszesz?! ;) :D No bo ja też ten temat zaniedbałam, teraz mi wstyd :P

Jezu, ja też nie. Co ze mnie za matka ! :-)

Mania1718, Czarodziejka87, foxica, A.Kasia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, a eliminacja produktów z diety nie zawsze pomaga, a Basia zdaje się, że pisała, że pediatra radziła jej nie wracać do kp, bo to może mieć różne skutki zdrowotne w przyszłości.
    Trochę się Vira zafiksowałaś na to kp i głosisz nam tu kazania, wykładasz teorię jak z podręcznika. Trochę mi się to kojarzy z wyznawcami pewnego odłamu religijnego, którzy krążą po domach i nachalnie głoszą swoje "lepsze" słowo ;) Nadawałabyś się ;)

Madlene.:), Mania1718, Karolina@, Lula_w, foxica, A.Kasia, Est, She86, muminka83 lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Jezu, ja też nie. Co ze mnie za matka ! :-)
    Na szczęście dostałaś już wskazówki jak być dobrą matką ;) Idź i nie grzesz więcej :P

d'nusia, Czarodziejka87, Lula_w, foxica, A.Kasia, Est, Lilou1984 lubią tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie w ogole patolka bo rzadko kiedy czesze dziecku główkę :p i nie ma ciemieniuchy

edyś, foxica, A.Kasia lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
‹‹ 2296 2297 2298 2299 2300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ