Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Falon wrote:Dziewczyny czy któryś z Waszych maluszków zmagał się z ciemieniuchą na brwiach? Moja córcia ma
Główka super tylko te brwi mnie niepokoją. Zaczęłam smarować oliwką. Jakieś wypróbowane metody? Ktoś? Coś?
Natłuścić oliwka i miękka szczoteczka do zębów wyczesywaćFalon lubi tę wiadomość
-
Falon wrote:Dziewczyny czy któryś z Waszych maluszków zmagał się z ciemieniuchą na brwiach? Moja córcia ma
Główka super tylko te brwi mnie niepokoją. Zaczęłam smarować oliwką. Jakieś wypróbowane metody? Ktoś? Coś?
Moja Natalka też ma ciemieniuchę na brwiach, smaruję oliwką. Na główce też ma, kupiłam specyfik w rossmanie, może w końcu coś wiecej ruszy
My dziś bylysmy na spacerze i pol drogi się darłaPoranek też płaczliwy
Mamy wyniki badań, mocz ok, ale w morfologii wyszło PLT bardzo podwyższoneaz 552 a norma jest 150-350, reszta w miare ok z drobnymi odchyleniami.. Jutro idziemy do pediatry.
Natalia27.03.2016
-
skowroneczka87 wrote:U nas dzis 10 dzien bez kupy. Jestesmy wlasnie po wizycie u lekarza. Mamy dac czopek i zaczac podawac debridat. Poza tym krew, mocz i usg brzuszka. Wagowo 5200, w 3,5 tugodnia przybrala 400 g wiec tez troche malo. Zobaczymy jak wyniki tych badan wyjda. A propo. Jak pobrac takuemu malenstwu probke moczu do badania? Coreczce.
U mnie sprawdził się ten sposób. Położyłam małą zaraz po karmieniu na klinie ( taka poduszka pod materac) Pod pupkę podłożyłam suchą pieluszkę pampers i umyłam ją. Następnie trzymałam zaraz kubeczek między tyłkiem a zakończeniem pipulki. W ciągu 10 minut zrobiła siusiu a ja złapałam bez problemu. Nic się nie wylało. Z woreczkiem to czarna magia i ja osobiście nie polecam. Musiałam dobrze pobrać bo badanie moczu i posiew wyszły idealne. -
Lula_w wrote:Basia u jakiej lekarki byliście? My w sobote jedziemy do tej poradni alergologicznej na Warneńczyka do dr Rachel
U nas morfologi I bad ogolne moczu ok, czekam na reszte, szczegolnie na posiew kalu, ale to w czwartek dopiero. Nadal nie wiem co malej jest:/
Teraz tak mysle, ze moze brzuch duzo sie doklada a troche taki charakter zywiolowy:/ jak bylam w ciazy to w brzuchu tez non stop ladowala nogami. Pamietam, ze pisalyscie, ze czasem nie czujecie kopania pol dnia, u mnie bylo wlascowie non stop. Nie wiem juzWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 16:42
Lula_w lubi tę wiadomość
-
U nas na ciemieniuchę na brwiach pomogła oliwka z babydream
DZiewczynki u nas 3 dzień mleko Bebiko Comfort oraz kuracja debridat i jest wspaniale!moje dziecko znów je i to po 120ml , jest spokojne, pogodne i kupki znowu są rzadsze i musztardowe. Czego chcieć więcej
baassiia, Falon, d'nusia, Est, She86 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
niecierpliwaa wrote:U nas na ciemieniuchę na brwiach pomogła oliwka z babydream
DZiewczynki u nas 3 dzień mleko Bebiko Comfort oraz kuracja debridat i jest wspaniale!moje dziecko znów je i to po 120ml , jest spokojne, pogodne i kupki znowu są rzadsze i musztardowe. Czego chcieć więcej
-
Ja jestem zmuszona znowu wsadzic, mala do chusty:/ znowu po 17 zaczal sie ryk. Corcia jest juz zmeczona a nie moze usnac, przez ten zasrany brzuch. W chuscie jej chyba wszystko.mniej dokucza, bo moment I spi.
Troche tylko poracha, bo najlepiej jej pasuje jak stoje, jak usiade to.sie wybudza:/ takze czekam az lepiej zasnie I wtedy siadam
-
Dziewczyny zalamka, mala ma katar i od rana 37,7 goraczki, bylam z nia u pediatry, odciagac katar, krople fenistil, inhalacje i tyle.
Odebralam swoja sukienke od krawcowej, kupilam biala a chcialam w talii czarny pas zeby wszyla i wszyla, odebralam ja, w pospiechu zaplacilam, nawet nie mierzylam, bo wiadomo jak z mala to nie ma czasu a teraz w domu patrze a on czesciowo pofarbowana od tego czarnego pasa, wyglada jakby babka miala spocone rece, wilgotne przy wszywaniu go i zafarbowalo biale czesci, no porazka, a lezy pieknie i co ja mam zrobic? spowrotem z nia? to mi powie a pani nie widziala tego jak odbierala? poza tym co ona z nia zrobi jak ja ja potrzebuje na sobote na wesele
znacie jakies sposoby zeby ja przeprac, przeplukac zeby te plamy zniknely? ale wtedy ten pas czarny i tak zafarbuje .. hmm..u mnie w miescie nawet do pralni nie dam, bo jak oddawalam meza garnitur bialo czarny to mi nie przyjeli bo stwierdzili ze zafarbuje, to kurde co robic??Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 18:23
jusiakp
-
Falon u nas też ciemieniucha na brwiach smarowałam oliwką hipp i linomagiem zielonym i jest dobrze:):*
Niecierpliwaa to pięknie oby tak dalej!
U nas na Bebiko comfort kupki przeważnie zielone ale pytałam się dziś lekarzowi powiedział,żeby się nie martwić..mam nadzieje,że ma racje..
Baassiia trzymam mocno kciuki,żeby u małej skończyły się brzuszkowe problemy:*
Dziewczyny u nas wtedy co zaczęłam podawać witamine D zaczęły się problemy z kupką (choć teraz już kupka codziennie)wiec coś w tym jest że te witaminy robią brzuszkowe rewolucje:/
My dziś na szczepieniu byliśmy 5w1.
Na razie mały troszkę marudny ale jest odpukać ok.
Man nadzieje,że nie odreaguje zbytnio tego szczepienia.
Następne za 6 tygodni i wtedy też zdcydowałam,że biorę pneumokoki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 19:42
Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualnyjusiakp- na lyzeczke nalej plynu do mycia naczyn i podgrzej pod swieczka az sie zacznie pienic. taki spieniony plyn wylej na plame(tylko nie dotykaj materialu lyzeczka bo ta bedzie osmalona)-to niezawodny sposob na plamy u mnie-tylko nie wiem czy podziala na cos takiego. Przychodzi mi jeszcze do glowy by posmarowac plamy zsiadlym mlekiem, zostawic na dobe i uprac-oczywiscie recznie. do recznego prania mozesz ew. dodac chusteczki wchlaniajace kolor do prania (dostepne w rossmanie firmy Domol za ok 9zl). Mozesz tez sprobowac zrobic paste z sody oczyszczonej i wody. Mozesz tez sprobowac standardowo Wanishem lub mydelkiem do odplamiania. Daj znac czy cos poskutkowalo.
muminka83 lubi tę wiadomość
-
baassiia wrote:Ja jestem zmuszona znowu wsadzic, mala do chusty:/ znowu po 17 zaczal sie ryk. Corcia jest juz zmeczona a nie moze usnac, przez ten zasrany brzuch. W chuscie jej chyba wszystko.mniej dokucza, bo moment I spi.
Troche tylko poracha, bo najlepiej jej pasuje jak stoje, jak usiade to.sie wybudza:/ takze czekam az lepiej zasnie I wtedy siadam
Kochana a może to kolka? U nas jest już naprawdę dobrze ale kolka raz dziennie się pojawia niestety. Trwa ok 30min i wtedy jest masakryczny krzyk.Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Dość już mam
Mały ciągle na cycu by ostatnio wisiał... Długo ciągnie, a zaraz płacze i mlaska albo piąstki pcha że chce jeszcze
Teraz też, ciągnie ponad godzinę już, na początku się odrywał co chwilę, potem niby jadł, ale co odpłynie że niby usnął, to zaraz się budzi i chce znowu. Czy on głodny??? Bo ja już nie rozumiem
-
nick nieaktualnybaassia- takie masz co chwila problemy z coreczka.A moze ona przezywa odstawienie od piersi? sprubuj w ciezkich chwilach podac piers-wiem ze tam juz nic nie ma ale moze ona ma ochote sie wtulic lub tylko pociumkac jak smoczek. Ja widze jak dla mojej coreczki jest wazny cycek i nie wyobrazam sobie jak to bedzie kiedy ja odstawie.
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Dość już mam
Mały ciągle na cycu by ostatnio wisiał... Długo ciągnie, a zaraz płacze i mlaska albo piąstki pcha że chce jeszcze
Teraz też, ciągnie ponad godzinę już, na początku się odrywał co chwilę, potem niby jadł, ale co odpłynie że niby usnął, to zaraz się budzi i chce znowu. Czy on głodny??? Bo ja już nie rozumiem
edyś, Madness! lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:Dość już mam
wprowadzilam smoczek, czas karmienia zmniejszylam do co 2h. Franek tylko mielił cyca a ja bylam uwiazana. Poczatkowo uspokajalam go tylko cycem, co placz to ja mu cycka. Niemowleta maja potrzebę ssania i dlatego bral mimo ze nie byl glodny
piatki tez pcha do buzi ale tak sie maluchy uspokajają, to nie jest oznaka glodu juz teraz, przynajmniej u nas
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
paola87 wrote:Falon u nas było to samo. Specjalny żel na ciemieniuchę z emolium pomógł. Efekty były już po 1 dniu widoczne.
U nas dzisiaj było szczepienie. Po 6 godzinach spania jest płaczEwidentnie boli brzuszek. Spina się i płacze bidulek. Szczepilismy 5w1 pneumokoki I rotawirus.
8 tygodni za nami a Natan waży 5800
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 22:06
Falon, edyś, Lula_w lubią tę wiadomość
[/link]
-
nick nieaktualny