WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu to może trzeba to przeczekać... Wiem że jest ciężko ale jak układ pokarmowy nie dojrzały to nic chyba się nie da zrobić :(

Kolejny post Viry który po prostu zwala z nóg...

Też nie czesałam dziecku brwi więc ze mnie też zła matka :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiekszosc z nas tutaj to wyrodne matki jak sie okazuje. Bijmy sie w piers dziewczyny;-P

foxica, A.Kasia, alinalii, Est lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Wiekszosc z nas tutaj to wyrodne matki jak sie okazuje. Bijmy sie w piers dziewczyny;-P
    Jak kupki?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira nasze dzieci sa rozne a ze sa niemowlakami to nie powiedzą co im dolega. Jestes strasznie zarozumiała. Kazda z nas jest najlepsza matką dla swojego dziecka i chce dla niego wszystkiego co najlepsze. Spuść z tonu.

Falon, Mania1718, paola87, skowroneczka87, foxica, A.Kasia, Est, She86 lubią tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, codziennie czekam na lepsze wieści z frontu.
    Strasznie mi żal tej Twojej kruszynki, bo wiem jak serce mi się łamię, gdy mój synuś cierpi. Jeżeli to Cię pocieszy, to mój synuś w zeszłym tygodniu strasznie krzyczał przy jedzeniu (ja kp), jakby go ze skóry obdzierali. A nagle pod koniec tygodnia pstryk i wszystko przebiega już łagodnie, a dziecię spokojnie. Tak więc to może układ pokarmowy dojrzewa. Twoja córcia jest młodsza, więc może to "magiczne pstryknięcie" przed Tobą.
    Aaa i zauważyłam, że mój syncio spokojniejszy, jak ja jestem spokojna. Jak na siłę chcę aby zasnął i denerwuję się na jego powracający płacz, to właśnie wtedy daje mi popalić. A jak mam dzień, że "na wszystko mam czas" i się nie spieszę, to wtedy jest jak aniołek...no prawie....

Basiu, trzymaj się.

baassiia lubi tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bassiia na pocieszenie ci powiem ze mam mc starszego synka i w ostatnich 2 tygodniach jego zachowanie bardzo sie zmieniło. Przede wszystkim jego sen stał sie duzo głębszy i taki spokojny. Nie jest taki ze nawet mój oddech nad nim powodował ze sie wzdrygnął. Stękania juz tez o 90%mniej. Jeszcze mc i u ciebie tez wszystko znormalnieje. Masz wrażliwca w domu :)

baassiia, muminka83 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dość już mam :/ Mały ciągle na cycu by ostatnio wisiał... Długo ciągnie, a zaraz płacze i mlaska albo piąstki pcha że chce jeszcze :/ Teraz też, ciągnie ponad godzinę już, na początku się odrywał co chwilę, potem niby jadł, ale co odpłynie że niby usnął, to zaraz się budzi i chce znowu. Czy on głodny??? Bo ja już nie rozumiem :(

Może ma potrzebę tylko ssania. Mój też tak miał, że ciągle na cycku by wisiał. Ale jak ssał to mleko leciało, jak mleko leciało to się wkurzał i krztusił, jak się wkurzał to płakał, a później znowu chciał ssać i od nowa wszystko. Jedyną pomocą było "zatkanie" go smokiem. Rączki też pcha ciągle do buzi, i póki się bardzo nie wkurza że mu ręka ucieka bo zyje swoim życiem lub nie przeszkadza mu to w spaniu, to pozwalam mu męczyć rękę, a tak to idę ze smokiem na ratunek.
    I już słyszę głos Viry: smoczek to pierwszy krok do utraty laktacji... Robie tak od jakiegoś czasu i zamiast mieć mniej w cyckach, mam ciągle więcej mimo że mały je tyle samo.

U nas tez problem z brwiami, a główkę ma czyściutką.

Basia naprawdę przykro mi czytając o Twoich i małej problemach, tym bardziej że mój Dominik jest dzień starszy od Twojej córci. Wiem że próbowałaś już wszystkiego, a porad co możesz zrobić jest coraz mniej, ale może trzeba zacząć te "pierwsze" metody pomagania. Na pewno masujesz jej brzuszek, ja jeszcze robię kółka nóżkami i miednicą tak żeby troszkę te uciskania masowały brzuszek i jak jest marudny bo bączki mu dokuczają to to jemu pomaga. Kompresy ciepłe też rób. Nam łatwo doradzać,ale to tylko zabawa w zgadywankę jest. Może wkońcu coś pomoże. Jak mówią problemy z brzuszkiem powinny się ustabilizować do 3miesiąca, ponad połowa już za Tobą. I tak trzymam kciuki żeby jej się jak najszybciej poprawiło. Chociaż miała chwilową poprawę..może trzeba szukać odpowiedniego mleczka

baassiia lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wiecie co dziewczyny, strasznie szybko mi to dziecko rośnie. Już dziś zaczynam tęsknić za tą kruszynką. Nawet przy jedzeniu zaczął robić już inne minki, i tęsknię za tymi poprzednimi. Nawet się nie objerzę, a oznajmi że jedzie na wakacje z kumplami a nie z rodzicami...

• paola87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki krem na buźkę od słońca?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Bassiia na pocieszenie ci powiem ze mam mc starszego synka i w ostatnich 2 tygodniach jego zachowanie bardzo sie zmieniło. Przede wszystkim jego sen stał sie duzo głębszy i taki spokojny. Nie jest taki ze nawet mój oddech nad nim powodował ze sie wzdrygnął. Stękania juz tez o 90%mniej. Jeszcze mc i u ciebie tez wszystko znormalnieje. Masz wrażliwca w domu :)
    Mój ma w dzień szczególnie płyciutki sen i w ogóle problem z zasypianiem. Czyli można mieć nadzieję, że to minie?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że problem z ciemieniuchą powszechny. Naprawdę polecam ten żel emolium, nie zostawia tłustych śladów jak oliwka, łatwiej się zmywa i ścieram wacikiem tylko.

Mania1718, muminka83 lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.

Dzis rano juz patrzyc na nia nie moglam. Nawet w nocy spala (jak n jej mozliwosci), ale ja nie moge bo tak sie wszystkim martwie. Zadzwonilam po mame, siedzi z nia teraz, mala poplakuje, krzyczy, steka.

Najgorsze jest to, ze jej sie pogarsza a ja nie mam juz pomyslow, dzis o 17 znow pediatra, moze jakies inne mleko jeszcze. Jest taki jeszcze nutramigen puramino, o innym skladzie.

Mama mnie tez pociesza, ze przejdzie, ze ja wygladam gorzej niz mala, itd. Z tym ze ja juz trace nadzieje:/

Jeszcze polowa badan nie zostala zrobiona, bi chyba za malo krwi w probowce... mala.sie tylko odarla I tyle pozytku. Skierowanie twz przepadlo a tam byly tez drozsze bafania

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny jaki krem na buźkę od słońca?

Teraz mam babydream +50 ale później kupie sunozon +50 też z rosmanna.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dzieki dziewczyny.

Dzis rano juz patrzyc na nia nie moglam. Nawet w nocy spala (jak n jej mozliwosci), ale ja nie moge bo tak sie wszystkim martwie. Zadzwonilam po mame, siedzi z nia teraz, mala poplakuje, krzyczy, steka.

Najgorsze jest to, ze jej sie pogarsza a ja nie mam juz pomyslow, dzis o 17 znow pediatra, moze jakies inne mleko jeszcze. Jest taki jeszcze nutramigen puramino, o innym skladzie.

Mama mnie tez pociesza, ze przejdzie, ze ja wygladam gorzej niz mala, itd. Z tym ze ja juz trace nadzieje:/

Jeszcze polowa badan nie zostala zrobiona, bi chyba za malo krwi w probowce... mala.sie tylko odarla I tyle pozytku. Skierowanie twz przepadlo a tam byly tez drozsze bafania
    Ja miałam tak samo. Wzięli za mało krwi i jeszcze z palca gdzie ponoć ferrytyna wychodzi totalnie nieobiektywnie. Mimo ze sie wkurzyłam bo to wona pobierającego i powinni ma swoj koszt zrobic powtórne badania to i tak musiałam płacic...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko z córką to ja w ogóle wyrodna matka jestem bo nam się zrobiła taka ciemieniucha że hohoh. I dla ścisłości czeszę dziecko codziennie !!! :D

d'nusia lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, mam nadzieję że w końcu wam się unormuje, bo jak czytam o waszych problemach to nasze to pikuś. Mam nadzieję że wybije 3 miesiąc i będzie spokój <3

Moja dzisiaj zrobiła kupę, a było jej tyle że do wiadra mogła bym zbierać :) Jeszcze takiej ilości u swojej córki nie widziałam.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZaVIROwania haha ;)
    Któraś pytała o sab simplex. Ja używam już bardzo długo i u nas jakiejś wielkiej rewolucji nie wywołał. Dalej są kolki i problemy z gazami. Używam jeszcze priobiotyk floractin kolki (jest lepiej troszke) i od tygodnia debridat.

relggu1r2zuga2rf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na slonce kupilam jakis krem w aptece 50+ z filtrem mineralnym a nie chemicznym -farmaceuta polecal. Chyba firmy Pharmaceris jesli mnie pamiec nie myli. tylko drogi bo ok 50zl.
    baassia-nie wiem co Ci poradzic. Moze dziewczyny maja racje-taki wiek i trzeba przeczekac. Nikt nie mowi oczywiscie by zamiatac temat pod dywan -trzeba zrobic badania. Troche tylko szkoda ze tak szybko zrezygnowalas z kp-faktycznie byla to szybka diagnoza. Ale jal mantre bede powtarzac to Ty jestes mama i Ty decydujesz. Przede wszystkim musisz popracowac nad soba bo jestes bardzo zestresowana-wiem ze to latwo mowic jak sie ma spokpjne dziecko ale apokojna mama to spokojny maluch. I jedna wazna rzecz-sluchaj swojego matczynego instynktu-on Cie nigdy nie zawiedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pass- znam cale mnostwo matek ktore stosowaly smoczki i z powodzeniem karmily. Mozecie uzywac jak chcecie. Jest to tylko jakoes ryzyko moim zdaniem. I znowu sie powtorze -Ty jestes mama i Ty decydujesz i nikomu nic do tego. Jak chcesz stosowac smoczek to Twoj wybor.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - Twoje uwagi są już po prostu niesmaczne. Ja mojego czeszę codziennie po kąpieli a i tak widzę, że na główce pojawia mu się ciemieniucha. No ale Twoim zdaniem zaniedbuję dziecko... Obiecałaś, że będziesz się zastanawiać nad tym co piszesz i z obietnicy się nie wywiązujesz...

baassiiaa - serce mi ściska jak czytam o problemach Twojej córci. Podpisuję się pod słowami innych mamuś - z czasem powinny te dolegliwości ustąpić. Mój synek odkąd skończył 2 miesiące widzę wyraźnie że układ trawienny pracuje lepiej. Oby u Ciebie też nastąpiła poprawa.

Madlene - mój dzisiaj drugi raz zrobił kupsko po plecy. Nie wiedziałam od której strony zacząć go myć, czy może od razu pod prysznic włożyć :D

Paola87 - na buźkę mam pharmaceris baby: http://www.ceneo.pl/24169965, do do ciałka będę kupować mustela spray. Najlepiej, jakby dzieci do 1 roku życia miały filtr mineralny.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 2297 2298 2299 2300 2301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ