X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu to może trzeba to przeczekać... Wiem że jest ciężko ale jak układ pokarmowy nie dojrzały to nic chyba się nie da zrobić :(

Kolejny post Viry który po prostu zwala z nóg...

Też nie czesałam dziecku brwi więc ze mnie też zła matka :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiekszosc z nas tutaj to wyrodne matki jak sie okazuje. Bijmy sie w piers dziewczyny;-P

foxica, A.Kasia, alinalii, Est lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Wiekszosc z nas tutaj to wyrodne matki jak sie okazuje. Bijmy sie w piers dziewczyny;-P
    Jak kupki?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira nasze dzieci sa rozne a ze sa niemowlakami to nie powiedzą co im dolega. Jestes strasznie zarozumiała. Kazda z nas jest najlepsza matką dla swojego dziecka i chce dla niego wszystkiego co najlepsze. Spuść z tonu.

Falon, Mania1718, paola87, skowroneczka87, foxica, A.Kasia, Est, She86 lubią tę wiadomość

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, codziennie czekam na lepsze wieści z frontu.
    Strasznie mi żal tej Twojej kruszynki, bo wiem jak serce mi się łamię, gdy mój synuś cierpi. Jeżeli to Cię pocieszy, to mój synuś w zeszłym tygodniu strasznie krzyczał przy jedzeniu (ja kp), jakby go ze skóry obdzierali. A nagle pod koniec tygodnia pstryk i wszystko przebiega już łagodnie, a dziecię spokojnie. Tak więc to może układ pokarmowy dojrzewa. Twoja córcia jest młodsza, więc może to "magiczne pstryknięcie" przed Tobą.
    Aaa i zauważyłam, że mój syncio spokojniejszy, jak ja jestem spokojna. Jak na siłę chcę aby zasnął i denerwuję się na jego powracający płacz, to właśnie wtedy daje mi popalić. A jak mam dzień, że "na wszystko mam czas" i się nie spieszę, to wtedy jest jak aniołek...no prawie....

Basiu, trzymaj się.

baassiia lubi tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bassiia na pocieszenie ci powiem ze mam mc starszego synka i w ostatnich 2 tygodniach jego zachowanie bardzo sie zmieniło. Przede wszystkim jego sen stał sie duzo głębszy i taki spokojny. Nie jest taki ze nawet mój oddech nad nim powodował ze sie wzdrygnął. Stękania juz tez o 90%mniej. Jeszcze mc i u ciebie tez wszystko znormalnieje. Masz wrażliwca w domu :)

baassiia, muminka83 lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dość już mam :/ Mały ciągle na cycu by ostatnio wisiał... Długo ciągnie, a zaraz płacze i mlaska albo piąstki pcha że chce jeszcze :/ Teraz też, ciągnie ponad godzinę już, na początku się odrywał co chwilę, potem niby jadł, ale co odpłynie że niby usnął, to zaraz się budzi i chce znowu. Czy on głodny??? Bo ja już nie rozumiem :(

Może ma potrzebę tylko ssania. Mój też tak miał, że ciągle na cycku by wisiał. Ale jak ssał to mleko leciało, jak mleko leciało to się wkurzał i krztusił, jak się wkurzał to płakał, a później znowu chciał ssać i od nowa wszystko. Jedyną pomocą było "zatkanie" go smokiem. Rączki też pcha ciągle do buzi, i póki się bardzo nie wkurza że mu ręka ucieka bo zyje swoim życiem lub nie przeszkadza mu to w spaniu, to pozwalam mu męczyć rękę, a tak to idę ze smokiem na ratunek.
    I już słyszę głos Viry: smoczek to pierwszy krok do utraty laktacji... Robie tak od jakiegoś czasu i zamiast mieć mniej w cyckach, mam ciągle więcej mimo że mały je tyle samo.

U nas tez problem z brwiami, a główkę ma czyściutką.

Basia naprawdę przykro mi czytając o Twoich i małej problemach, tym bardziej że mój Dominik jest dzień starszy od Twojej córci. Wiem że próbowałaś już wszystkiego, a porad co możesz zrobić jest coraz mniej, ale może trzeba zacząć te "pierwsze" metody pomagania. Na pewno masujesz jej brzuszek, ja jeszcze robię kółka nóżkami i miednicą tak żeby troszkę te uciskania masowały brzuszek i jak jest marudny bo bączki mu dokuczają to to jemu pomaga. Kompresy ciepłe też rób. Nam łatwo doradzać,ale to tylko zabawa w zgadywankę jest. Może wkońcu coś pomoże. Jak mówią problemy z brzuszkiem powinny się ustabilizować do 3miesiąca, ponad połowa już za Tobą. I tak trzymam kciuki żeby jej się jak najszybciej poprawiło. Chociaż miała chwilową poprawę..może trzeba szukać odpowiedniego mleczka

baassiia lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wiecie co dziewczyny, strasznie szybko mi to dziecko rośnie. Już dziś zaczynam tęsknić za tą kruszynką. Nawet przy jedzeniu zaczął robić już inne minki, i tęsknię za tymi poprzednimi. Nawet się nie objerzę, a oznajmi że jedzie na wakacje z kumplami a nie z rodzicami...

• paola87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki krem na buźkę od słońca?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Bassiia na pocieszenie ci powiem ze mam mc starszego synka i w ostatnich 2 tygodniach jego zachowanie bardzo sie zmieniło. Przede wszystkim jego sen stał sie duzo głębszy i taki spokojny. Nie jest taki ze nawet mój oddech nad nim powodował ze sie wzdrygnął. Stękania juz tez o 90%mniej. Jeszcze mc i u ciebie tez wszystko znormalnieje. Masz wrażliwca w domu :)
    Mój ma w dzień szczególnie płyciutki sen i w ogóle problem z zasypianiem. Czyli można mieć nadzieję, że to minie?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że problem z ciemieniuchą powszechny. Naprawdę polecam ten żel emolium, nie zostawia tłustych śladów jak oliwka, łatwiej się zmywa i ścieram wacikiem tylko.

Mania1718, muminka83 lubią tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.

Dzis rano juz patrzyc na nia nie moglam. Nawet w nocy spala (jak n jej mozliwosci), ale ja nie moge bo tak sie wszystkim martwie. Zadzwonilam po mame, siedzi z nia teraz, mala poplakuje, krzyczy, steka.

Najgorsze jest to, ze jej sie pogarsza a ja nie mam juz pomyslow, dzis o 17 znow pediatra, moze jakies inne mleko jeszcze. Jest taki jeszcze nutramigen puramino, o innym skladzie.

Mama mnie tez pociesza, ze przejdzie, ze ja wygladam gorzej niz mala, itd. Z tym ze ja juz trace nadzieje:/

Jeszcze polowa badan nie zostala zrobiona, bi chyba za malo krwi w probowce... mala.sie tylko odarla I tyle pozytku. Skierowanie twz przepadlo a tam byly tez drozsze bafania

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny jaki krem na buźkę od słońca?

Teraz mam babydream +50 ale później kupie sunozon +50 też z rosmanna.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dzieki dziewczyny.

Dzis rano juz patrzyc na nia nie moglam. Nawet w nocy spala (jak n jej mozliwosci), ale ja nie moge bo tak sie wszystkim martwie. Zadzwonilam po mame, siedzi z nia teraz, mala poplakuje, krzyczy, steka.

Najgorsze jest to, ze jej sie pogarsza a ja nie mam juz pomyslow, dzis o 17 znow pediatra, moze jakies inne mleko jeszcze. Jest taki jeszcze nutramigen puramino, o innym skladzie.

Mama mnie tez pociesza, ze przejdzie, ze ja wygladam gorzej niz mala, itd. Z tym ze ja juz trace nadzieje:/

Jeszcze polowa badan nie zostala zrobiona, bi chyba za malo krwi w probowce... mala.sie tylko odarla I tyle pozytku. Skierowanie twz przepadlo a tam byly tez drozsze bafania
    Ja miałam tak samo. Wzięli za mało krwi i jeszcze z palca gdzie ponoć ferrytyna wychodzi totalnie nieobiektywnie. Mimo ze sie wkurzyłam bo to wona pobierającego i powinni ma swoj koszt zrobic powtórne badania to i tak musiałam płacic...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko z córką to ja w ogóle wyrodna matka jestem bo nam się zrobiła taka ciemieniucha że hohoh. I dla ścisłości czeszę dziecko codziennie !!! :D

d'nusia lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, mam nadzieję że w końcu wam się unormuje, bo jak czytam o waszych problemach to nasze to pikuś. Mam nadzieję że wybije 3 miesiąc i będzie spokój <3

Moja dzisiaj zrobiła kupę, a było jej tyle że do wiadra mogła bym zbierać :) Jeszcze takiej ilości u swojej córki nie widziałam.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZaVIROwania haha ;)
    Któraś pytała o sab simplex. Ja używam już bardzo długo i u nas jakiejś wielkiej rewolucji nie wywołał. Dalej są kolki i problemy z gazami. Używam jeszcze priobiotyk floractin kolki (jest lepiej troszke) i od tygodnia debridat.

relggu1r2zuga2rf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na slonce kupilam jakis krem w aptece 50+ z filtrem mineralnym a nie chemicznym -farmaceuta polecal. Chyba firmy Pharmaceris jesli mnie pamiec nie myli. tylko drogi bo ok 50zl.
    baassia-nie wiem co Ci poradzic. Moze dziewczyny maja racje-taki wiek i trzeba przeczekac. Nikt nie mowi oczywiscie by zamiatac temat pod dywan -trzeba zrobic badania. Troche tylko szkoda ze tak szybko zrezygnowalas z kp-faktycznie byla to szybka diagnoza. Ale jal mantre bede powtarzac to Ty jestes mama i Ty decydujesz. Przede wszystkim musisz popracowac nad soba bo jestes bardzo zestresowana-wiem ze to latwo mowic jak sie ma spokpjne dziecko ale apokojna mama to spokojny maluch. I jedna wazna rzecz-sluchaj swojego matczynego instynktu-on Cie nigdy nie zawiedzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pass- znam cale mnostwo matek ktore stosowaly smoczki i z powodzeniem karmily. Mozecie uzywac jak chcecie. Jest to tylko jakoes ryzyko moim zdaniem. I znowu sie powtorze -Ty jestes mama i Ty decydujesz i nikomu nic do tego. Jak chcesz stosowac smoczek to Twoj wybor.

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - Twoje uwagi są już po prostu niesmaczne. Ja mojego czeszę codziennie po kąpieli a i tak widzę, że na główce pojawia mu się ciemieniucha. No ale Twoim zdaniem zaniedbuję dziecko... Obiecałaś, że będziesz się zastanawiać nad tym co piszesz i z obietnicy się nie wywiązujesz...

baassiiaa - serce mi ściska jak czytam o problemach Twojej córci. Podpisuję się pod słowami innych mamuś - z czasem powinny te dolegliwości ustąpić. Mój synek odkąd skończył 2 miesiące widzę wyraźnie że układ trawienny pracuje lepiej. Oby u Ciebie też nastąpiła poprawa.

Madlene - mój dzisiaj drugi raz zrobił kupsko po plecy. Nie wiedziałam od której strony zacząć go myć, czy może od razu pod prysznic włożyć :D

Paola87 - na buźkę mam pharmaceris baby: http://www.ceneo.pl/24169965, do do ciałka będę kupować mustela spray. Najlepiej, jakby dzieci do 1 roku życia miały filtr mineralny.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 2297 2298 2299 2300 2301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ