X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    U nas powiedziała że najpierw spróbujemy o obniżonej zawartości. A jak nie to Nutramigen lub Bebilon Pepti.
    Szkoda tylko, ze Twoj synek tyle sie wycierpiec musial, az ktos diagnoze postawil. My mielismy tez debridat od innego pediatry, ktory nie zdiagnozowal alergii, ale nie widzialam efektow, wiec nie daje juz. Teraz daje espumisan I biogaje od 2 dni

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas espumisan też dalej w toku brania ale widzę że bardzo mu pomaga. A ten debridat zobaczymy.
    Powiem Ci że i on i my wymeczeni... A na tych pediatrow to już słów brak. Miejmy nadzieję że to mleczko da radę. Póki co daliśmy raz i zjadł 100ml więc chyba mu smakuje. Jest dosyć geste i leci wolno ze smoczka ale widzę że nie przeszkadzało mu to ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez kilka dni byłam poza domem, w odwiedznach u teściów i rodziców. Złapałam trochę oddechu, bo pomagali przy opiece nad synkiem. Trochę żałuję, że nie mieszkam w wielopokoleniowym domu, wówczas byłoby mi łatwiej.
    Dziś pierwszy raz zostawiliśmy synka z ciocią, gdyż była komunia mojego bratanka. Niestety młodemu nie spodobała się rozłąka i już po 2h byliśmy z powrotem. Trochę spanikowaliśmy, że płacze. Skończyło się warczeniem i wzajemnymi oskarżeniami. Ostatecznie zwinęliśmy się do domu szybciej.

Przez tę wizytę wszystko się rozlegulowało. Młody nie ma stałych pór karmienia, pilnujemy tylko wieczornej kąpieli i kładzenia spać. Na wyjeździe rozpieściliśmy go ciągłym wożeniem w wózku, więc nie wiem jak sobie teraz sama poradzę. Na szczęście jest ciepło i nie muszę go dodatkowo ubierać przed wyjściem z domu, bo przy tym są zawsze spazmy.

Ja też zrezygnowałam z produktów z mleka krowiego i przerzuciłam się na kozie. Synula jakby lepiej. Dodatkowo dajemy mu troszkę więcej kropel na kolki. Mam wrażenie, że trochę się uspokoił. Chociaż teraz je mało, właściwie przestaje ssać bo 6-8 minutach. Muszę skontrolować czy wga rośnie. Z drugiej strony myślę, że jak jest tak ciepło to on po prostu potrzebuje się napić i nie każde przystawienie do piersi oznacza "posiłek".

Strasznie Wam współczuję problemów z dzieciaczkami. Po swoich przeżyciach wiem jakie to stresujące i dołujące. Ale nasze szkraby każdego dnia są starsze i jest perspektywa, że będzie lepiej.

Aaaa no i muszę faktycznie zwrócić uwagę na skórę pomiędzy palszkami u stóp
    No już powiedziałam staremu, że opieka społeczna się nami zainteresuje ;-)

d'nusia, Madlene.:), ksanka lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M u nas brudne paszki bo sie mleczko tam roluje. A i paluszki u rąk i nóżek zbierają pełno smechow :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy raz sytuacja taka ze pd 36 godz brak kupy... Tak sie stresuje :( z kazdym karmieniem mam nadzieje ze zrobi a ru cisza...:(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    czy Wasze dzieciaczki trzymają główkę na linii z tułowiem, przy probie pociągnięcia za rączki z pozycji leżącej na pleckach?
    bo u nas nie wychodzi, głowa cały czas opada do tyłu.
    na brzuszku ładnie trzyma głowa, a w tej pozycji nic nie wychodzi, jak jest u Was? może są jakieś ćwiczenia, żeby pomoc maluchowi?

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, żeby nie było że tylko ty narzekasz na teściową, dzisiaj ja wyleję żale. Wczoraj Ula zwróciła niemiłosiernie - cała buzia, szyja, plecy, tył głowy - wszystko brudne. Zadzwoniliśmy więc po babcię, która w weekendy przychodzi kąpać małą. Tuż przed kąpielą trzymałam ją nagą na przewijaku, po wyczyszczeniu pupy przejęła ją babcia, żeby zacząć toaletę buzi. Ja oczywiście wyszłam z pokoju żeby nie patrzeć jak ona to robi, bo pewnie byłabym w nerwach, że inaczej niż ja, czyt. źle. Nagle płacz i pisk wniebogłosy. Po 2-3 minutach stwierdziłam, że babcia sobie z tym nie poradzi, trzeba Ulę wziąć i uspokoić. Idę więc do pokoju, mówię "daj mi ją" i tu brak reakcji. Powtarzam "daj mi ją" - jak grochem o ścianę. Wyszłam wściekła, z nerwów aż się trzęsłam, że moje dziecko płacze a ja go nie przytulam nie uspokajam. Jakoś udało jej się ją uspokoić. Niestety nie potrafiłam mocniej zareagować i zabrać babci moją córkę. Następnym razem na to nie pozwolę. Z drugiej strony "cieszę się" z takich akcji, bo mam nadzieję, że babcia sobie uświadomi, że to ja jestem osobą, którą moja córka najbardziej potrzebuje. Czasami odnoszę wrażenie, że chce być lepszą matką-babcią niż ja jestem.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla równowagi - babcia zrobiła nam kostkę sensoryczną 4dc2f46ccfc78d9emed.jpg

alinalii, ksanka, Falon, Izoleccc, muminka83 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis 10 dzien bez kupy. Jestesmy wlasnie po wizycie u lekarza. Mamy dac czopek i zaczac podawac debridat. Poza tym krew, mocz i usg brzuszka. Wagowo 5200, w 3,5 tugodnia przybrala 400 g wiec tez troche malo. Zobaczymy jak wyniki tych badan wyjda. A propo. Jak pobrac takuemu malenstwu probke moczu do badania? Coreczce.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka w aptece mozna kupić takie woreczki,ktore sie przykleja a potem musisz przelać do pojemniczka. Mi sie dzięki temu udało.

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

• Pass Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak prawie wyszłyśmy z jednego problemu ( karmienie) to zaczął się problem numer dwa. Coraz więcej z nas ma problem z kupką.
    Nasz coraz rzadziej robi, było po 3 dniu, po 4, a teraz dopiero po 5 zrobił. Też już wpadam w panikę jak długo tak będzie. W środę mam szczepienia, zobaczymy ile waży, bo ostatnio jakby krócej je.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny naprawdę bardzo wam współczuję tych braków kupy :(

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Vira, żeby nie było że tylko ty narzekasz na teściową, dzisiaj ja wyleję żale. Wczoraj Ula zwróciła niemiłosiernie - cała buzia, szyja, plecy, tył głowy - wszystko brudne. Zadzwoniliśmy więc po babcię, która w weekendy przychodzi kąpać małą. Tuż przed kąpielą trzymałam ją nagą na przewijaku, po wyczyszczeniu pupy przejęła ją babcia, żeby zacząć toaletę buzi. Ja oczywiście wyszłam z pokoju żeby nie patrzeć jak ona to robi, bo pewnie byłabym w nerwach, że inaczej niż ja, czyt. źle. Nagle płacz i pisk wniebogłosy. Po 2-3 minutach stwierdziłam, że babcia sobie z tym nie poradzi, trzeba Ulę wziąć i uspokoić. Idę więc do pokoju, mówię "daj mi ją" i tu brak reakcji. Powtarzam "daj mi ją" - jak grochem o ścianę. Wyszłam wściekła, z nerwów aż się trzęsłam, że moje dziecko płacze a ja go nie przytulam nie uspokajam. Jakoś udało jej się ją uspokoić. Niestety nie potrafiłam mocniej zareagować i zabrać babci moją córkę. Następnym razem na to nie pozwolę. Z drugiej strony "cieszę się" z takich akcji, bo mam nadzieję, że babcia sobie uświadomi, że to ja jestem osobą, którą moja córka najbardziej potrzebuje. Czasami odnoszę wrażenie, że chce być lepszą matką-babcią niż ja jestem.
    Edyś w sumie to nie rozumiem dlaczego babcia kąpie dziecko, dla mnie to jest trochę chora sytuacja. Owszem babcia może wziąć na spacer, popilnować jak rodziców nie ma ale specjalnie przychodzić żeby kąpać, to się trochę nie dziw że przejmuje rolę rodzica.

28whyx8d41olhvnv.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakby nasilenie objawow:/ eh... mala dzis bardzo nerwowa I placzliwa:/

Jeszcze lekarka sie rozchorowala I nas nie przyjmie dzis:/

Rano oddalam na posiew mocz I kupke, trzeba czekac min 4 dni. Nie wiem co jej dolega:(

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    kurcze dziewczyny naprawdę bardzo wam współczuję tych braków kupy :(
    u nas pierwszy raz taka akcja. Mam nadzieje ze zrobi ja do końca dnia :/ Myślę sobie, że może przez upał wchłania całą wodę z jelitka i dlatego nie ma czego oddać. Nie dopajam go wodą, ciągnie tylko cycka :/ czekam niecierpliwie...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pass wrote:
    Jak prawie wyszłyśmy z jednego problemu ( karmienie) to zaczął się problem numer dwa. Coraz więcej z nas ma problem z kupką.
    Nasz coraz rzadziej robi, było po 3 dniu, po 4, a teraz dopiero po 5 zrobił. Też już wpadam w panikę jak długo tak będzie. W środę mam szczepienia, zobaczymy ile waży, bo ostatnio jakby krócej je.

Twój mały jest karmiony piersią?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

Rano oddalam na posiew mocz I kupke, trzeba czekac min 4 dni. Nie wiem co jej dolega:(
    Jest takie badanie jak ogólny posiew kału? Bo kurczę u nas jest tylko w kierunku konkretnej bakterii, a skąd mam wiedzieć jakiej...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

A pierś ja uspokaja? Bo u nas na nerwy tylko przytulenie do piersi pomaga. Nawet wtedy nie ssie tylko trzyma w buzce sutka i zamyka sobie oczka.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Jest takie badanie jak ogólny posiew kału? Bo kurczę u nas jest tylko w kierunku konkretnej bakterii, a skąd mam wiedzieć jakiej...
    Ja robie w alab I tam jest, kosztuje 45zl, to jest w kierunku bakterii, grzybow nie spr, wiec chyba jeszcze takie dodatkowo zrobie

Ja karmie teraz mlekiem dla alergikow butli. Juz powinno zadzialac, bo jutro 2 tygodnie mija:/ chwile bylo jakby lepiej, a teraz znow jakby gorzej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 12:10

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    u nas pierwszy raz taka akcja. Mam nadzieje ze zrobi ja do końca dnia :/ Myślę sobie, że może przez upał wchłania całą wodę z jelitka i dlatego nie ma czego oddać. Nie dopajam go wodą, ciągnie tylko cycka :/ czekam niecierpliwie...

Zastanawiam sie skad to sie bierze. Weronika tez ma problem. Tyle, ze na poczatku robila kupki normalnie, nieraz po trzy podczas jednego karmienia. Potem co 2-3 dni, czasem 4, az do teraz gdzie po 10 niema nic. Tez karmie piersia, jem normalnie od poczatku wiec to raczrj nie od diety. Jestesmy juz po usg i z brzuszkiem ok, gazow tylko ma duzo w jelitkach, ale to pewnie przez to, ze lapczywie je, az sie krztusi. Teraz jeszcze reszta badan.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
‹‹ 2293 2294 2295 2296 2297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ