WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie do mam chłopczyków :) Czy podczas mycia pociech odciągacie chłopcom napletek? Wiem, że teraz się tego na początku nie robi, zastanawiam się tylko do kiedy...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Zastanawiam sie skad to sie bierze. Weronika tez ma problem. Tyle, ze na poczatku robila kupki normalnie, nieraz po trzy podczas jednego karmienia. Potem co 2-3 dni, czasem 4, az do teraz gdzie po 10 niema nic. Tez karmie piersia, jem normalnie od poczatku wiec to raczrj nie od diety. Jestesmy juz po usg i z brzuszkiem ok, gazow tylko ma duzo w jelitkach, ale to pewnie przez to, ze lapczywie je, az sie krztusi. Teraz jeszcze reszta badan.
    Moja lekarka narazie sie nie przejmuje, jak powiedziała mleko mamy to pokarm kosmitów i wchłania się bezresztkowo dlatgo dzieci kp mogą wcale nie robić kupek i jeśli nie ma żadnych dodatkowych objawów to do tygodnia nie należy się tym przejmować. Ja póki co czekam :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, aż się trzęsę. Szykuję się z Ulą na spacer, myślę sobie, że w końcu nam się uda, bo babcia nie dzwoni i nie będzie jej chciała wziąć. A tu nagle babcia przychodzi, mówię że idziemy na spacer a ta że idzie z nami. No kurw*!

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Twój mały jest karmiony piersią?

Tak, na piersi jesteśmy. Lekarz mówił mi to samo, że do 10dni może nie robić, bo widocznie całe mleczko trawi i nie ma co wydalać. Póki konsystencja jest dobra lub nie ma grudki na początku kupki, to nic z tym nie zrobią. Kumpeli synek do 12 dni nie robił i jej pediatra też mówiła że to normalne. Za to później miała problem bo robił 10 dziennie, ale ponoć to też norma u kilku miesięcznego dziecka. Więc wszystko przed nami

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi kupkami slyszalam ze tak moze byc, ale ważne żeby dziecko siusialo, a wiec sprawdzajcie ile dziennie macie zasiusianych pieluch.

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Mam jeszcze pytanie do mam chłopczyków :) Czy podczas mycia pociech odciągacie chłopcom napletek? Wiem, że teraz się tego na początku nie robi, zastanawiam się tylko do kiedy...

Ja troszkę naciągam ale nie za dużo. Tak mi zaleciła pielęgniarka.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:

Mi położna od początku pokazywała, że mam odciągać. Ale nie robię tego codziennie

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś ja bym przede wszystkim zakończyła te weekendowe kąpanie. Niech się nauczy, że to Ty ustalasz zasady, to w przyszłości jak powiesz żeby Ci dała dziecko, to zrobi to bez słowa, a i pory odwiedzin będzie dopasowywała do Was. I niech to zaprzestanie kąpieli będzie pierwszym krokiem. Jak nie wiesz jak to zrobić, to zmyślaj!!! :D Powiedz, że pediatra czy położna jak usłyszała że macie taki zwyczaj, to powiedziała, że to Wy, rodzice macie kąpać dziecko, bo to Wasza flora ma być przez dotyk niezmiennie przekazywana dziecku, a dziecko potrzebuje stałych rytuałów i musi być w pierwszych miesiącach kąpane przez tą samą osobę, inaczej będzie niespokojne albo będzie miało problemy ze spaniem przez nadmiar bodźców ;P A babka niech spada ;)

ksanka lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, że to kąpanie może nie jest aż takim dużym problemem jak spacery. Przychodzi bez pytania i zabiera mi codziennie Ulę na spacer. Na odchodne mówi "to jutro też przyjdę", albo "umów się do lekarza a ja ją przypilnuję". Niestety głupia ja nie potrafię się odezwać i odmówić. Na jutro szykuję plan - wyjdę wcześniej i umówię się z jakąś koleżanką. Będzie to okazja do powiedzenia, że mogła zadzwonić i się zapytać. Dodam jeszcze, że moja mama do tej pory z wnuczką na spacerze była zaledwie 2 razy. Ani razu jej nie kąpała ani też nie zmieniała pampersa. W przyszłym tygodniu, jak mama będzie miała 2 zmianę to planuję codziennie wysyłać ją na spacer z Ulą. W kwestii teściowej niestety nie mam wsparcia w narzeczonym, gdyż ten boi się że jego mama się obrazi :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:

Jesli sama sie nie orientujesz w temacie to koniecznie dopytaj. Ja przy synku nie mialam pojecia ze trzeba cis przy siusiaku majstrowac. Pierwsze dziecko, w dodatku nas w domu byly trzy dziewczyny, zadnego chlopaka wiec nue mial kto doradzic. Lekarz czy polozna tez przemilczeli temat. A teraz wiem, ze to blad bo synek ma 5 lat i napletek wcale mu nie schodzi. I tak oto w srode mamy wizyte u chirurga, zobaczymy czy da sie cos jeszcze nieinwazyjnie z tym zrobic. Wiec moja rada, pytaj ile i gdzie sie da.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o siusiakach
    http://mamapediatra.blog.pl/?p=367

l22ncwa15v2ncszo.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Hej dziewczyny,
    czy Wasze dzieciaczki trzymają główkę na linii z tułowiem, przy probie pociągnięcia za rączki z pozycji leżącej na pleckach?
    bo u nas nie wychodzi, głowa cały czas opada do tyłu.
    na brzuszku ładnie trzyma głowa, a w tej pozycji nic nie wychodzi, jak jest u Was? może są jakieś ćwiczenia, żeby pomoc maluchowi?
    Tak ale dopiero że 3 razy mała siadają że mną a nie lekarzem

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Od kiedy na wizycie w 3 tygodniu pediatra pokazala nam jak czyscic przezkilka tygodni robilam to codziennie teraz już co 2-3 dni bo i tej mastki zbiera się co raz mniej.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam przed chwila u lekarza, dostalam skierowanie na kupe badan z krwi morfologie, crp, ob, tsh, alt, ast, mocz, kal I usg brzucha. Jutro rano ide zrobic, ciekawe czy cos wyjdzie.

Jeszcze to czekanie:( mala dzisia dostaje wscieklizny, nawet sie jej kompac boje, bo jak wyjmuje z nosidla to ryk taki, ze az sie dusi:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 17:50

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu współczuję Ci. U nas tak było wczoraj.

Dzisiaj spokojniej ale nadal mały jakiś marudny. Cieszę się jednak bo chociaż normalnie je :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez tego nosidla to chyba bym tu na zawal zeszla. Przynajmniej w tym spi.

Poza tym mala slabo przybiera na wadze:/ eh co to za cholerstwo...
    Na posiewy 4 dni czekania, pozostale wyniki maja byc jutro popoludniu.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a słyszałyście o teorii, że witamina K powoduje bóle brzucha u maluchów?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny a słyszałyście o teorii, że witamina K powoduje bóle brzucha u maluchów?

Cos czytalam w necie. I tez mam podejrzenia ze to od mieszanki wit. K
    +D te problemy z kupa u nas. Bo poki jej nie dawalismy zaraz po szpitalu to robila normalnie, a potem jak zaczelismy to stopniowo problem narastal. Teraz od 3 dni jej nie podaje i zobaczymy.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któryś z Waszych maluszków zmagał się z ciemieniuchą na brwiach? Moja córcia ma :-/ Główka super tylko te brwi mnie niepokoją. Zaczęłam smarować oliwką. Jakieś wypróbowane metody? Ktoś? Coś? :)

201604051765.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mi nic nie kazali robic z siusiakiem. Cale zycie człowiek się uczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 13:46

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 2294 2295 2296 2297 2298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ