WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest kupa!!!

edyś, d'nusia, Lula_w, alinalii, Madlene.:), Izoleccc, Falon, Mania1718, Robaczek89, aleksandrazz, foxica lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;) w ten ponury paskudny zimny deszczowy dzień

dzisiaj kisimy się w domku ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    My byliśmy w czwartek na usg brzuszka i wszystko prawie cacy, mała coś za pomału trawi albo jelitka jeszcze dobrze nie pracują, ponieważ miała pełny żołądek jedzenia, a jadła 2h przed badaniem i powinno już jej zejść, a wcale dużo wczoraj nie jadła. To samo u nas cofki i to łykanie pokarmu bez ulewania, spanie tylko na brzuszku, bo na plecach jeszcze bardziej jedzenie podchodzi i wtedy się wybudza z okropnym odruchem moro. Starsza córa też miała refluks z ulewaniem, ale ten ukryty jest bez porównania gorszy dla dziecka, cały czas zakichany pokarm podchodzi do gardełka i tylko dziecko się męczy :( Jutro czeka nas alergolog, ciekawe co powie.
    A w jakim wieku u starsZej ten refluk minal?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    A ten otulacz do któego miesiaca życia można używać? Mialam dwa rozki, z jednego już wyrosła, a drugi już tez przyciasny i ostatnie dwie noce przykrywałam corcie kołderką.. ale oczywiscie zdarzyło się ze była cała pod koldrą..

U nas tez mała je 60-90, najczęsciej 90, w nocy tak 60-70, bardzo rzadko zjada 120 ml

Kupa jest tylko jedna, gęsta i też się przy robieniu pręzu, stęka, raz az zaczeła prawie płakać :/

Shea ja mam taką pieluche bambusowa 120/120 i w to go owijam. Niby nasza pediatra tego nie pochwala bo wg niej dziecko powinno się ruszać ale ja go będę zawijac póki odruchy moro go będą wybudzac czyli pewnie nawet do pol roku.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn kp - jak wyglądają kupki dzieciaków?
    Trochę się niepokoję. Kupki mojego syna to właściwie woda (czasem załatwia się na przewijaku, więc mogę to zaobserwować zanim wchłonie pieluszka).

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu masz atlas kupek ;)

http://babyonline.pl/kupka-niemowlaka-atlas-kupek-niemowlaka,przewijanie-niemowlaka-artykul,6830,r1p1.html

Nasza kest zolta i wodnista, czasem jakies grudki podchodzace pod pomarancz. 2-4 razy dziennie.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś taka ciemnobrązowa kupa 2 razy już była... Odczego taka? Zawsze była żółta, nie jadłam nic innego...
    Dziewczyny a jak wygląda śluz w kupce?

• edyś Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby sie ktos wysmarkal

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupka jest jak taka ścięta jajeczniczka, grudkowata, kolor żółto-musztardowy albo zielono-trawiasty czym się martwiłam, ale skoro pediatra stwierdziła że jest ok no to tego się trzymam. A częstotliwość to prawie przed każdym karmieniem, ale z wiekiem ta ilość powinna maleć.

201604051765.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś mama karmiąca piersią dostała już okres?
    Mnie dzisiaj spotkała ta nieprzyjemność niestety, tylko że Emil zje pierś po kąpieli ok. 20 i śpi do 4 więc chyba przez taką dłuższą przerwę okres wrócił :(

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okresu brak... :-)
    Mój malec dxiś zrobił sobie 7 h przerwę w jedzeniu, a potem zjadł tylko z jednej piersi. Drugą musiałam w nocy odciągać (puerwszy raz taki numer).
    W ogóle synula zjada pokarm tylko z jednej piersi, a jak po chwili przerwy chcę go przystawić do drugiej to się pręży, płacze, a nawet ma odruch wymiotny. Czy to oznacza, że jest już najedzony?

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki dziewczyny, że zadaję czasem pytania, które mogą wydawać się naiwne. Ja niestety mam słaby instynkt w tych sprawach i pomimo rad (muminko - :-) ) ja nadal działam na schemacie książkowym... To się już chyba nie zmieni. Matką Polką nie będę chociaż dbam o synka z pełnym pioświęceniem.

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natan dzisiaj kończy 2 miesiące <3 Zna ktoś tajemnice jak zatrzymać czas...?? :D

MeAmerie u mnie pojawił się slabuitki okres ale to zasługa implanta. Hormony dają znać o sobie i znowu jestem momentami nerwowa wcale niepotrzebnie! My kobiety to mamy przesrane jednym słowem. ..

skowroneczka87, A.Kasia, alinalii, Madlene.:), Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Natan dzisiaj kończy 2 miesiące <3 Zna ktoś tajemnice jak zatrzymać czas...?? :D

MeAmerie u mnie pojawił się slabuitki okres ale to zasługa implanta. Hormony dają znać o sobie i znowu jestem momentami nerwowa wcale niepotrzebnie! My kobiety to mamy przesrane jednym słowem. ..

O tak, cos o tym wiem. Ja jestem na tabletkach hormonalnych i mam takie nerwy czasem, ze bym zagryzla wszystkich wkolo. A czy zadluzenie to inna sprawa:-P

Mania1718 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od Bebiko comfort kupka była żółto zielona a dziś całkowicie zielona. Konsystencja ładna i mały nie miał problemów żeby ją zrobić ale nie wiem co o tym sądzić..

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Madlene, to u nas taka kupka jest niemal bez przerwy :/ W poniedzialek oddam w koncu ją do badania, bo na moja lekarke chyba nie mam co liczyć :/ To samo mam z ulewaniem - na potęgę, po każdym karmieniu i długo po nim, no ale wg pediatry tak dzieci mają

Mój synek tak miał. Judytka ma mniejsze ulewania. Żadne mleko nie działało w przypadku Oliego. Dopiero zagęszczanie silnac pomogło ale to dopiero jak mały skończył 3 miechy pediatra wyraził zgodę

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Sorki dziewczyny, że zadaję czasem pytania, które mogą wydawać się naiwne. Ja niestety mam słaby instynkt w tych sprawach i pomimo rad (muminko - :-) ) ja nadal działam na schemacie książkowym... To się już chyba nie zmieni. Matką Polką nie będę chociaż dbam o synka z pełnym pioświęceniem.

Oj tam. Nie ma znaczenia czy czytasz książki czy kierujesz się intuicją a książki wrzucasz do śmieci. Ważne w tym wszystkim by mieć poczucie bezpieczeństw i stabilność. Najważniejsze że jesteś blisko maluszka i robisz wszystko co możesz by wam żyło się dobrze :D <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jee moja Emi bawi się sama na macie i guga do lusterka ;) chwila relaksu

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31e78ab79663.jpg

M+M+?, Mania1718, Madlene.:), muminka83, d'nusia, A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • edyś Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was była ostatnio na zakupach odzieżowych i wie gdzie znajdę bluzki z dekoltem na zakładkę?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Madlene, to u nas taka kupka jest niemal bez przerwy :/ W poniedzialek oddam w koncu ją do badania, bo na moja lekarke chyba nie mam co liczyć :/ To samo mam z ulewaniem - na potęgę, po każdym karmieniu i długo po nim, no ale wg pediatry tak dzieci mają
    Edyś no widzisz tak jest z tymi pediatrami i trzeba ich przycisnąć, ja też mogłam machnąć ręką i nie zwracać uwagi na kupę a jednak miałam rację że coś jest nie tak. Bardzo możliwe że u Was jest w porządku, ale sprawdzić nie zaszkodzi przecież to badanie nawet nie boli ;)
    U nas też wodniste kupki, ale to każdy mi mówi że jest ok jak się karmi piersią.

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 2306 2307 2308 2309 2310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ