Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
dzień dobry
w ten ponury paskudny zimny deszczowy dzień
dzisiaj kisimy się w domku -
Lula_w wrote:My byliśmy w czwartek na usg brzuszka i wszystko prawie cacy, mała coś za pomału trawi albo jelitka jeszcze dobrze nie pracują, ponieważ miała pełny żołądek jedzenia, a jadła 2h przed badaniem i powinno już jej zejść, a wcale dużo wczoraj nie jadła. To samo u nas cofki i to łykanie pokarmu bez ulewania, spanie tylko na brzuszku, bo na plecach jeszcze bardziej jedzenie podchodzi i wtedy się wybudza z okropnym odruchem moro. Starsza córa też miała refluks z ulewaniem, ale ten ukryty jest bez porównania gorszy dla dziecka, cały czas zakichany pokarm podchodzi do gardełka i tylko dziecko się męczy
Jutro czeka nas alergolog, ciekawe co powie.
-
nick nieaktualnyShe86 wrote:A ten otulacz do któego miesiaca życia można używać? Mialam dwa rozki, z jednego już wyrosła, a drugi już tez przyciasny i ostatnie dwie noce przykrywałam corcie kołderką.. ale oczywiscie zdarzyło się ze była cała pod koldrą..
U nas tez mała je 60-90, najczęsciej 90, w nocy tak 60-70, bardzo rzadko zjada 120 ml
Kupa jest tylko jedna, gęsta i też się przy robieniu pręzu, stęka, raz az zaczeła prawie płakać
Shea ja mam taką pieluche bambusowa 120/120 i w to go owijam. Niby nasza pediatra tego nie pochwala bo wg niej dziecko powinno się ruszać ale ja go będę zawijac póki odruchy moro go będą wybudzac czyli pewnie nawet do pol roku. -
nick nieaktualnyTu masz atlas kupek
http://babyonline.pl/kupka-niemowlaka-atlas-kupek-niemowlaka,przewijanie-niemowlaka-artykul,6830,r1p1.html
Nasza kest zolta i wodnista, czasem jakies grudki podchodzace pod pomarancz. 2-4 razy dziennie. -
U nas kupka jest jak taka ścięta jajeczniczka, grudkowata, kolor żółto-musztardowy albo zielono-trawiasty czym się martwiłam, ale skoro pediatra stwierdziła że jest ok no to tego się trzymam. A częstotliwość to prawie przed każdym karmieniem, ale z wiekiem ta ilość powinna maleć.
-
U mnie okresu brak...
Mój malec dxiś zrobił sobie 7 h przerwę w jedzeniu, a potem zjadł tylko z jednej piersi. Drugą musiałam w nocy odciągać (puerwszy raz taki numer).
W ogóle synula zjada pokarm tylko z jednej piersi, a jak po chwili przerwy chcę go przystawić do drugiej to się pręży, płacze, a nawet ma odruch wymiotny. Czy to oznacza, że jest już najedzony? -
Sorki dziewczyny, że zadaję czasem pytania, które mogą wydawać się naiwne. Ja niestety mam słaby instynkt w tych sprawach i pomimo rad (muminko -
) ja nadal działam na schemacie książkowym... To się już chyba nie zmieni. Matką Polką nie będę chociaż dbam o synka z pełnym pioświęceniem.
-
Natan dzisiaj kończy 2 miesiące
Zna ktoś tajemnice jak zatrzymać czas...??
MeAmerie u mnie pojawił się slabuitki okres ale to zasługa implanta. Hormony dają znać o sobie i znowu jestem momentami nerwowa wcale niepotrzebnie! My kobiety to mamy przesrane jednym słowem. ..skowroneczka87, A.Kasia, alinalii, Madlene.:), Czarodziejka87 lubią tę wiadomość
[/link]
-
Mania1718 wrote:Natan dzisiaj kończy 2 miesiące
Zna ktoś tajemnice jak zatrzymać czas...??
MeAmerie u mnie pojawił się slabuitki okres ale to zasługa implanta. Hormony dają znać o sobie i znowu jestem momentami nerwowa wcale niepotrzebnie! My kobiety to mamy przesrane jednym słowem. ..
O tak, cos o tym wiem. Ja jestem na tabletkach hormonalnych i mam takie nerwy czasem, ze bym zagryzla wszystkich wkolo. A czy zadluzenie to inna sprawa:-PMania1718 lubi tę wiadomość
-
edyś wrote:Madlene, to u nas taka kupka jest niemal bez przerwy
W poniedzialek oddam w koncu ją do badania, bo na moja lekarke chyba nie mam co liczyć
To samo mam z ulewaniem - na potęgę, po każdym karmieniu i długo po nim, no ale wg pediatry tak dzieci mają
Mój synek tak miał. Judytka ma mniejsze ulewania. Żadne mleko nie działało w przypadku Oliego. Dopiero zagęszczanie silnac pomogło ale to dopiero jak mały skończył 3 miechy pediatra wyraził zgodę -
M+M+? wrote:Sorki dziewczyny, że zadaję czasem pytania, które mogą wydawać się naiwne. Ja niestety mam słaby instynkt w tych sprawach i pomimo rad (muminko -
) ja nadal działam na schemacie książkowym... To się już chyba nie zmieni. Matką Polką nie będę chociaż dbam o synka z pełnym pioświęceniem.
Oj tam. Nie ma znaczenia czy czytasz książki czy kierujesz się intuicją a książki wrzucasz do śmieci. Ważne w tym wszystkim by mieć poczucie bezpieczeństw i stabilność. Najważniejsze że jesteś blisko maluszka i robisz wszystko co możesz by wam żyło się dobrze -
jee moja Emi bawi się sama na macie i guga do lusterka
chwila relaksu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31e78ab79663.jpg
M+M+?, Mania1718, Madlene.:), muminka83, d'nusia, A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
edyś wrote:Madlene, to u nas taka kupka jest niemal bez przerwy
W poniedzialek oddam w koncu ją do badania, bo na moja lekarke chyba nie mam co liczyć
To samo mam z ulewaniem - na potęgę, po każdym karmieniu i długo po nim, no ale wg pediatry tak dzieci mają
U nas też wodniste kupki, ale to każdy mi mówi że jest ok jak się karmi piersią.