X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest kupa!!!

edyś, d'nusia, Lula_w, alinalii, Madlene.:), Izoleccc, Falon, Mania1718, Robaczek89, aleksandrazz, foxica lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;) w ten ponury paskudny zimny deszczowy dzień

dzisiaj kisimy się w domku ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    My byliśmy w czwartek na usg brzuszka i wszystko prawie cacy, mała coś za pomału trawi albo jelitka jeszcze dobrze nie pracują, ponieważ miała pełny żołądek jedzenia, a jadła 2h przed badaniem i powinno już jej zejść, a wcale dużo wczoraj nie jadła. To samo u nas cofki i to łykanie pokarmu bez ulewania, spanie tylko na brzuszku, bo na plecach jeszcze bardziej jedzenie podchodzi i wtedy się wybudza z okropnym odruchem moro. Starsza córa też miała refluks z ulewaniem, ale ten ukryty jest bez porównania gorszy dla dziecka, cały czas zakichany pokarm podchodzi do gardełka i tylko dziecko się męczy :( Jutro czeka nas alergolog, ciekawe co powie.
    A w jakim wieku u starsZej ten refluk minal?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    A ten otulacz do któego miesiaca życia można używać? Mialam dwa rozki, z jednego już wyrosła, a drugi już tez przyciasny i ostatnie dwie noce przykrywałam corcie kołderką.. ale oczywiscie zdarzyło się ze była cała pod koldrą..

U nas tez mała je 60-90, najczęsciej 90, w nocy tak 60-70, bardzo rzadko zjada 120 ml

Kupa jest tylko jedna, gęsta i też się przy robieniu pręzu, stęka, raz az zaczeła prawie płakać :/

Shea ja mam taką pieluche bambusowa 120/120 i w to go owijam. Niby nasza pediatra tego nie pochwala bo wg niej dziecko powinno się ruszać ale ja go będę zawijac póki odruchy moro go będą wybudzac czyli pewnie nawet do pol roku.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn kp - jak wyglądają kupki dzieciaków?
    Trochę się niepokoję. Kupki mojego syna to właściwie woda (czasem załatwia się na przewijaku, więc mogę to zaobserwować zanim wchłonie pieluszka).

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu masz atlas kupek ;)

http://babyonline.pl/kupka-niemowlaka-atlas-kupek-niemowlaka,przewijanie-niemowlaka-artykul,6830,r1p1.html

Nasza kest zolta i wodnista, czasem jakies grudki podchodzace pod pomarancz. 2-4 razy dziennie.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś taka ciemnobrązowa kupa 2 razy już była... Odczego taka? Zawsze była żółta, nie jadłam nic innego...
    Dziewczyny a jak wygląda śluz w kupce?

• edyś Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby sie ktos wysmarkal

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupka jest jak taka ścięta jajeczniczka, grudkowata, kolor żółto-musztardowy albo zielono-trawiasty czym się martwiłam, ale skoro pediatra stwierdziła że jest ok no to tego się trzymam. A częstotliwość to prawie przed każdym karmieniem, ale z wiekiem ta ilość powinna maleć.

201604051765.png
  • MeAmerie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś mama karmiąca piersią dostała już okres?
    Mnie dzisiaj spotkała ta nieprzyjemność niestety, tylko że Emil zje pierś po kąpieli ok. 20 i śpi do 4 więc chyba przez taką dłuższą przerwę okres wrócił :(

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okresu brak... :-)
    Mój malec dxiś zrobił sobie 7 h przerwę w jedzeniu, a potem zjadł tylko z jednej piersi. Drugą musiałam w nocy odciągać (puerwszy raz taki numer).
    W ogóle synula zjada pokarm tylko z jednej piersi, a jak po chwili przerwy chcę go przystawić do drugiej to się pręży, płacze, a nawet ma odruch wymiotny. Czy to oznacza, że jest już najedzony?

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki dziewczyny, że zadaję czasem pytania, które mogą wydawać się naiwne. Ja niestety mam słaby instynkt w tych sprawach i pomimo rad (muminko - :-) ) ja nadal działam na schemacie książkowym... To się już chyba nie zmieni. Matką Polką nie będę chociaż dbam o synka z pełnym pioświęceniem.

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natan dzisiaj kończy 2 miesiące <3 Zna ktoś tajemnice jak zatrzymać czas...?? :D

MeAmerie u mnie pojawił się slabuitki okres ale to zasługa implanta. Hormony dają znać o sobie i znowu jestem momentami nerwowa wcale niepotrzebnie! My kobiety to mamy przesrane jednym słowem. ..

skowroneczka87, A.Kasia, alinalii, Madlene.:), Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Natan dzisiaj kończy 2 miesiące <3 Zna ktoś tajemnice jak zatrzymać czas...?? :D

MeAmerie u mnie pojawił się slabuitki okres ale to zasługa implanta. Hormony dają znać o sobie i znowu jestem momentami nerwowa wcale niepotrzebnie! My kobiety to mamy przesrane jednym słowem. ..

O tak, cos o tym wiem. Ja jestem na tabletkach hormonalnych i mam takie nerwy czasem, ze bym zagryzla wszystkich wkolo. A czy zadluzenie to inna sprawa:-P

Mania1718 lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od Bebiko comfort kupka była żółto zielona a dziś całkowicie zielona. Konsystencja ładna i mały nie miał problemów żeby ją zrobić ale nie wiem co o tym sądzić..

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Madlene, to u nas taka kupka jest niemal bez przerwy :/ W poniedzialek oddam w koncu ją do badania, bo na moja lekarke chyba nie mam co liczyć :/ To samo mam z ulewaniem - na potęgę, po każdym karmieniu i długo po nim, no ale wg pediatry tak dzieci mają

Mój synek tak miał. Judytka ma mniejsze ulewania. Żadne mleko nie działało w przypadku Oliego. Dopiero zagęszczanie silnac pomogło ale to dopiero jak mały skończył 3 miechy pediatra wyraził zgodę

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Sorki dziewczyny, że zadaję czasem pytania, które mogą wydawać się naiwne. Ja niestety mam słaby instynkt w tych sprawach i pomimo rad (muminko - :-) ) ja nadal działam na schemacie książkowym... To się już chyba nie zmieni. Matką Polką nie będę chociaż dbam o synka z pełnym pioświęceniem.

Oj tam. Nie ma znaczenia czy czytasz książki czy kierujesz się intuicją a książki wrzucasz do śmieci. Ważne w tym wszystkim by mieć poczucie bezpieczeństw i stabilność. Najważniejsze że jesteś blisko maluszka i robisz wszystko co możesz by wam żyło się dobrze :D <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jee moja Emi bawi się sama na macie i guga do lusterka ;) chwila relaksu

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31e78ab79663.jpg

M+M+?, Mania1718, Madlene.:), muminka83, d'nusia, A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • edyś Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was była ostatnio na zakupach odzieżowych i wie gdzie znajdę bluzki z dekoltem na zakładkę?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Madlene, to u nas taka kupka jest niemal bez przerwy :/ W poniedzialek oddam w koncu ją do badania, bo na moja lekarke chyba nie mam co liczyć :/ To samo mam z ulewaniem - na potęgę, po każdym karmieniu i długo po nim, no ale wg pediatry tak dzieci mają
    Edyś no widzisz tak jest z tymi pediatrami i trzeba ich przycisnąć, ja też mogłam machnąć ręką i nie zwracać uwagi na kupę a jednak miałam rację że coś jest nie tak. Bardzo możliwe że u Was jest w porządku, ale sprawdzić nie zaszkodzi przecież to badanie nawet nie boli ;)
    U nas też wodniste kupki, ale to każdy mi mówi że jest ok jak się karmi piersią.

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 2306 2307 2308 2309 2310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ