X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja bym poszła do doradcy laktacyjnego na Twoim miejscu. Jeśli wyniki są dobre to nie wiem czy szpital pomoże. Wiem co przechodzisz bo ja miałam takie same odczucia. A jeszcze zapytam czy próbowałaś karmić na śpiocha?albo tuż po przebudzeniu.

A.Kasia, edyś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • wewelinka Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam na spiocha jednak jak Michaś zasnie to niech się wali pali nie dobudze.w nocy jak wstanie to łapie cyca Ale tylko w nocy.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z Basia w szpitalu wylądowałam.
    Sensor oddechu zaczął wyć nie mogłam jej ocucić dopiero Mąż ja potrząsnął i wróciła.
    Wezwałam pogotowie i jesteśmy na obserwacji do jutra.
    Ogólnie to mała okaz zdrowia. Powiedzieli mi w szpitalu ze mogła tak mocno spać i ze gdyby sytuacja się powtórzyła to najpierw mam spojrzeć na kolor buzi i czy klatka piersiowa się rusza.

W panice tego nie zrobiłam zaufałam sprzętowi.
    Przeżyłam horror. Wbijanie wenflonu tragedia! Niech ta niedziela szybko minie.

Lekarz na obchodzie śmiał się ze wyglada na 4 miesięczne dziecko wazy 5,6 kg i mierzy 62 cm.
    Powiedział ze tylko się cieszyć z takiego okazu zdrowia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 09:24

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    A ja z Basia w szpitalu wylądowałam.
    Sensor oddechu zaczął wyć nie mogłam jej ocucić dopiero Mąż ja potrząsnął i wróciła.
    Wezwałam pogotowie i jesteśmy na obserwacji do jutra.
    Ogólnie to mała okaz zdrowia. Powiedzieli mi w szpitalu ze mogła tak mocno spać i ze gdyby sytuacja się powtórzyła to najpierw mam spojrzeć na kolor buzi i czy klatka piersiowa się rusza.

W panice tego nie zrobiłam zaufałam sprzętowi.
    Przeżyłam horror. Wbijanie wenflonu tragedia! Niech ta niedziela szybko minie.

Lekarz na obchodzie śmiał się ze wyglada na 4 miesięczne dziecko wazy 5,6 kg i mierzy 62 cm.
    Powiedział ze tylko się cieszyć z takiego okazu zdrowia!

Wiem co przeżywasz u nas to zdarzało się bardzo często teraz rzadziej ale jest.
    Może to głupie co powiem ale już tak się przyzwyczaiłam do tego ze najpierw sprawdzam objawy... twarz, klatkę , szturcham. My jesteśmy przy końcówce badań. Nic nie wykazuje konkretnego. Czytałam że w tragicznych sytuacjach podaje się lek na pobudzenie... Mała faktycznie mogła bardzo głęboko zasnąć. Dużo sił.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny <3

Izoleccc lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka nawet sobie nie wyobrażam co musiałaś przeżyć :( :( :(
    Oby wszystko było dobrze tak jak mówią lekarze i żebyście szybciutko wróciły do domku.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, myślami jestem z Wami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka współczuję nerwów :( U nas juz 2 razy były incydenty krztuszenia i braku oddechu.
    Wracajcie szybko do domku zdrowiutkie.

• salomea Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, trzymam kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze!

gg642n0aww2rhqzn.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka aż mi łza pociekła :( masakara , nie potrafię sobie wyobrazić co przeżyliście , trzymamy kciuki i posyłamy całusy !

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Renka, współczuję! Ale musieliscie się najesc strachu !!!!! Nawet nie chce sobie tego wyobrażać!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M a może właśnie za bardzo książkowo podchodzisz do dziecka ? Sama nie wiem.
    U nas luz blues, Mały je kiedy chce, spi kiedy chce, bawi się kiedy chce, i wszyscy są zadowoleni :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    U nas luz blues, Mały je kiedy chce, spi kiedy chce, bawi się kiedy chce, i wszyscy są zadowoleni :-)

Z pewnością robię to zbyt książkowo, ale inaczej tracę grunt po nogami. Aj za stara na to jestem... Dziś trochę luzuję.

muminka83, Izoleccc lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:

Z pewnością robię to zbyt książkowo, ale inaczej tracę grunt po nogami. Aj za stara na to jestem... Dziś trochę luzuję.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

Stary jest pies :P

M+M+?, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka współczuję :(

My nie mamy monitora oddechu ale mały czasem jak śpi to wygląda jak zabity. Czasem oddechu nie słychać. Ale póki klatka się porusza to nie panikuje.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M doskonale Cię rozumiem. Ja podłamuję się jak mam takie "pewniki", których się trzymam jak tonący brzytwy, a tu nagle coś się zmienia... Najpierw pewnikiem było spanie w południe 3 godziny, zawsze choćby miał problemy z zaśnięciem, obsuwę, to jak już zasnął to spał bite 3 godziny. Zmieniło się to z dnia na dzień, jak już zaśnie i uda mi się go odłożyć, to pośpi pół godziny i się budzi, chce spać a nie może. Potem pewnikiem było wieczorne zasypianie po kąpieli przy cycu. Odpadał od razu i można nim było majtać na wszystkie strony, aż tu nagle zaczął się budzić przy odkładaniu, płakać, no i znowu załamka. Na szczęście po kilku dniach to wróciło do normy, oby, nie chcę zapeszać.
    Też chciałabym żeby dzień był bardziej przewidywalny, lubię mieć wszystko zorganizowane i nie umiem sobie wytłumaczyć że to dziecko i wszystko będzie się zmieniać, ja od razu się załamuję.

Dziewczyny czy któraś z Was też ma z dzieckiem problem ze spaniem w dzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 14:23

M+M+? lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M jaka tam stara, chyba kiedyś gadalysmy, ze jestesmy w tym samym wieku, a ja jestem jeszcze bardzo młoda!
    :-)

paola87, M+M+?, A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka jejku ale Ci współczuję tego ogromnego stresu! Oby Wam się to już nigdy więcej nie przydarzyło! Wszystkiego dobrego dla Was!!!

201604051765.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha M+M+? Jak Ty jesteś stara to ja chyba już dawno powinnam gnić w domu starców! :-P

M+M+?, Madlene.:), Izoleccc lubią tę wiadomość

201604051765.png
‹‹ 2308 2309 2310 2311 2312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ