Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszę się pochwalić zaczynam ruszać policzkiem i mogę się lekko uśmiechnąć! Są pierwsze efekty leczenia i rehabilitacji.
Mimo chwil załamania nie poddaje się.
Teraz znowu zastrzyki domięśniowe nivalin aż 20 dni ała.
Trwa to już 3 miesiące i może jeszcze potrwać niestety kiedy coś się stanie dopiero doceniamy jak ważne jest zdrowie..
d'nusia, Falon, M+M+?, A.Kasia, Madlene.:), muminka83, Vincent, Lula_w, baassiia, Mania1718, Izoleccc lubią tę wiadomość
Filip 28.03.2016
-
nick nieaktualnyRenka - nawet sobie nie chcę wyobrażać co musieliście czuć
Dobrze, że jesteście pod obserwacją. Trzymam kciuki, żeby nic złego nie wyszło i żebyście szybko wróciły do domu już bez takich epizodów w przyszłości :*
Czarodziejka - świetne wieściCieszę się razem z Tobą i mam nadzieję, że wrócisz do zdrowia szybciej niż Ci się wydaje
My mieliśmy dzisiaj świętować moje urodziny (zawsze świętujemy je w niedzielę bo jak wypadają na tygodniu to mój mąż nie ma czasu) ale nic z tego nie wyszłoNajpierw okazało się, że praktycznie niemożliwym jest znaleźć miejsce w jakiejś restauracji bo wszędzie jak nie komunie to chrzty czy poprawiny a w mniejszych lokalach pełno ludzi
Ja nie wiem co to się dziś działo w tym naszym Lublinie, że wszyscy wyleźli na miasto
No a później nas olśniło, że przecież wszystkie sklepy zamknięte a my mieliśmy jechać do Reala po mleko dla młodego bo nam się kończy. Zjeździliśmy wszystkie apteki i nigdzie nie było HIPPa, w końcu wkurzeni wróciliśmy do domu. Piotrek będzie musiał z samego rana jechać do miasta po to mleko żeby Tymek miał co jeść... Takie średnie te moje urodziny w tym roku
No ale zamierzam sobie z tej okazji sama zrobić prezent i jestem na etapie poszukiwań dobrego studia tatuażu. Chcę sobie zrobić drugi ale poprzednio robiłam na Podkarpaciu i nie orientuję się gdzie w Lublinie najlepiej się udać.
Czarodziejka87, RudyTygrysek, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy.
Mała dzisiaj cały dzień jak gdyby nigdy nic się nie stało. Pediatra rano na obchodzie nazwał ja różowym pulpecikiem.
Jutro idziemy do domku.
Boże już nie mogę się doczekać!
Właśnie walczymy ze spaniem w nowym miejscu, bo Basia wczoraj padła ze zmęczenia a dziś z tych nudów w czterech ścianach nie może zasnąć.
Mamy pokój przy samym wyjściu, ale zakaz wychodzenia bo zdrowa jest a obok w pokojach same infekcje. Ja nawet do toalety chodzę do domu, mam 10 min pieszo by nie iść przez cały korytarz.
Maz mnie w tym czasie zastępuje. Aaa i u nas nocleg mamy płatny 6zl za dobę a w związku z tym ze karmie mam darmowe posiłki
Dobranoc dziewczyny!
Czarodziejka cieszę się z Twoich postępów w rehabilitacji!!!Czarodziejka87 lubi tę wiadomość
-
Renka współczuje Wam, właśnie z tego powodu zdecydowaliśmy się kupić monitor oddechu, starsza córka raz miała tak mocne spanie, że nie mogłam jej wybudzić, to jest potworne uczucie
Renka to u nas na odwrót, nocleg (10zł) miałam za darmo (karmienie piersią) a za jedzenie musiałam płacić (14zł). Wychodziłam tylko do ubikacji i do kuchni po wrzątek, żeby syfów nie złapać. Normalnie gorzej niż w więzieniu
A my po wizycie u alergologa, przed 6 miesiącem mamy przejść na normalne mleko, ponieważ wtedy jest okienko immunologiczne. Mamy nie opóźniać wprowadzania alergenów, tylko musimy dokładnie obserwować reakcje. Doktorka podała 2 stronki wg których się kierować przy wprowadzaniu nowości. Jakby kogoś interesowało podaję stronki pod postemRefluks u nas jest fizjologiczny i jest następstwem problemów z brzuszkiem i jelitkami, musimy przeczekać ten okres. I emolium ma najlepsze działanie jak jest wlewany do wody na 2 min przed końcem kąpieli i od razu po kąpieli nawilżamy skórę emulsją.
Aaa i latopic mam podawać
http://babyonline.pl/schemat-zywienia-niemowlat-na-2015-rok,rozszerzanie-diety-niemowlaka-artykul,16738,r1p1.html
http://www.1000dni.pl/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 22:31
d'nusia lubi tę wiadomość
-
Ależ miałam noc dzięki dwóm sąsiadom.
Jakkolwiek to brzmi. Mąż i ja praktycznie nie spaliśmy za to dzieci nawet nie wiedziały co się dzieje tak spały. Jeden kopał po drzwiach lokatorów kląć przy tym nie omieszkał ... drugi do 3 rano muza na fuuullll. Nie szło funkcjonować. Yyyyy
Kiedy już mieliśmy dość to dryn na władzę i co oni że wyślą Patrol ale nie wiedzą o której. Śmiech na sali. Na szczescie byli szybko.... I zaraz było cicho. No cóż .. więc zaczynamy dzień szybko -
muminka83 wrote:Vira już pożegnała się z forum.
Jeszcze wróci
Witamy mamusie!
Odliczam godziny do wypisu!
Sama zaraz zamieniam się z Mężem i lecę na badania krwi.
Trochę mi się przeciągnęło ale dopiero w tym tygodniu idę sprawdzić jak się ma moje podwozie po porodzie.
Miłego dnia!
d'nusia, A.Kasia, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
Oj Renka mega wspolczuje, ja przy pobieraniu krwi myslalam, ze zejde, a tu szpital I te zabiegi
((
Ja wpadlam napisac, ze mojej corci powoli sie poprawia, lepiej spi w nocy, a w dzien jes spokojniejsza.
Wczoraj przyjechalam do mamy na wies I siedzimy tu tydzien w ramach mojej rewitalizacji. Dziewczyny przez ta cala sytuacje ze jej zdrowiem I kumulacje nieprzespanych nocy, dostalam takich nerwow, ze przez 2 doby z rzedu nie zmruzylam oka.... wczoraj poszlam do lekarza po cos mocnego na sen, wieczorem wzielam I padlam w minute I dzis juz jes duuuzo lepiej. W nocy ma byc mama z nia na razie, a pozniej bedziemy pol na pol siedziec.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 06:45
d'nusia, M+M+?, Madlene.:) lubią tę wiadomość
-
Wspolczuje przezyc dziewczyny, oby sie nam wszystkim unormowala sytuacja z maluszkami zebysmy sie mogly cieszyc nimi na 100%.
U nas tez jakby troche lepiej. Weronika ulewa mniej, sama zrobila kupke. A od wczoraj "gada" jak najeta, nawet w nocy jak sie obudzila na jedzenie to zanim zasnela po odlozeniu do lozeczka to sie nagadala na caly glos. Cieszymy sie jak glupki:-))baassiia, d'nusia, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Basiu dobrze że już lepiej. Oby tak dalej.
Renka świetnie że wychodzicie
U nas problem z ciemieniucha znów się pojawił... Nie wiem czemu. Myjemy małemu i płuczemy codziennie główkę, naoliwiamy i czeszemy a tu o masz babo placek
Na brwiach powoli schodzi ale na główce nad skroniami bardzo słabo
Ciągle coś... Dopiero co z wysypka się uporaliśmy...
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Dziewczyny jak Wasze Dzieciaki sypiają w dzień? Znowu poruszam ten temat bo szukam wyjaśnienia dlaczego mój nie może spać. U nas pierwsza drzemka zwykle około pół godziny trwa, a potem w południe Mały jest bardzo zmęczony ale jak uda mu się zasnąć to po pół godzinie się budzi i płacze, jak go ululam znowu to zaraz to samo. Szkoda mi go bo zmęczony jest i się męczy, widać że potrzebuje wtedy dłuższego spania, a nie może. Jak jest u Was? Domii, Ty kiedyś pisałaś że Miłosz mało śpi w dzień, jak jest teraz?
-
Mój mały kiedyś spał po każdym posiłku prawie od razu, a od jakiegoś tygodnia mu się zmieniło i jak nakarmię go i nawet od razu śpiącego odłożę, to ma zaraz oczy jak 5 zł chociaż czerwone na sen, i przez godzinę co najmniej próbuje zasnąć a nie może, i zasypia na pół godzinki, bo zaraz znowu głodny jest. Chociaż w weekend nie wiem czy wydłużył czas między karmieniami, ale nie może zasnąć przez 1,5h, chwilę przed karmieniem zasypia, pośpi z 30-40min i dopiero je. Jak mu nie dam spać tylko się bawimy i spędzamy razem czas mimo że widzę że chce spać, to po następnym karmieniu jest wkurzony i tym bardziej nie może zasnąć. Az mi go szkoda, więcej się namęczy zasnąć niz ma tego snu.