X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, a moze trzeba go lepiej opatulac zeby mu bylo przytulnie. Moja bardzo lubi jak sie ja np za raczke trzyma, albo reka na glowce.

U mnie mala teraz wiecej spi w dzien ale duzo na raczkach, bo ten brzuszek dokucza. U mnie problemy ze snem = problemy z brzuszkiem.

muminka83 lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dziękuje za słowa!:*

Bassiia oby było już tylko lepiej u Was:) dużo zdrówka dla małej a dla Ciebie dużo siły i więcej snu:*

Renka super,że do domku idziecie!:*

Skowroneczka u Was też oby tylko lepiej już było:)

Niecierpliwa u Nas też ciemieniucha mimo regularnej pielęgnacji i dokładnego czesania:/

A.Kasiu nie martw się urodzinami,najważniejsze że masz swoich mężczyzn obok:*
    Jeszcze raz wszystkiego co najlepsze!

Falon Kochana jak u Was wszystko dobrze?:)

baassiia, skowroneczka87, muminka83, Falon lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka mam nadzieje że już w domku jesteście ;) Nawet nie chce myśleć przez co przeszłaś. ..
    Basia czytam Twoje wpisy i mam wrażenie ze czytam swoje przejścia 8 lat do tylu. Ogólnie było bardzo ciężko, mąż za granicą a mama pracowała całymi dniami i byłam bez pomocy z dwójką dzieci. 6 lat mówiłam głośno ze będę ostatnią osobą która urodzi dziecko :D A tu patrz... właśnie uśmiecha się do mnie kolejny szkrab :)
    Czarodziejko cieszę się że są postępy w leczeniu :) Super!!
    Natan budzi się po 8 rano. Pierwsza drzemka około godzinna jest po 10, a później tak mniej więcej 1, 4 ,6 (każde spanie trwa około godziny. Jak jesteśmy na dworzu śpi po 2-3 godziny. O 20 kąpiel i 9.30 zasypia na noc. Najważniejsze u nas jest żeby po jedzeniu bèknął bo inaczej nici ze spania
    Niecierpliwa u nas na ciemieniuchę zbawienny okazał się diprobase ointment emolient 50gramami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 10:52

baassiia, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Już pisałam o tym wcześniej, spróbuj żelu do ciemieniuchy z emolium, u nas zeszło wszystko i to bardzo szybciutko.
    Również polecam, nie trzeba się babrać z tą oliwką. Jest naprawdę skuteczny.

Mania1718 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam na zbyciu hip ha combiotic ważny do czerwca. Kupiłam mleko awaryjnie ale Zosia jest tylko na piersi jeśli któraś jest zainteresowana to za cenę przesyłki oddam.
    Pudełko jest nieruszane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 12:09

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w domu!

Wszystkie wyniki prawidłowe!

Lekarz pokazał co robić na wypadek gdyby sytuacja się powtorzyła. Chwycić za ramie, tak by maluch był na boku i mocno uderzyć w plecy oraz przede wszystkim obserwować malucha i nie zawierzać sprzętom.

Ufff... nie ma jak to w domu!

Miłego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 13:10

muminka83, d'nusia, M+M+?, ksanka, Mania1718, Lula_w, Madlene.:), paola87, A.Kasia, Czarodziejka87, skowroneczka87, alinalii, Izoleccc, Falon lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, tak sobie pomyślałam, gdzie się podziały marcowe mamusie. Od pewnego czasu udziela się u nas kilka osób, a reszta milczy, a szkoda :( Wiem, dzieciaki absorbują już nasz czas, ale ja bardzo lubie Was poczytać bo macie takie same problemy i szczęśliwości jak ja :)

P.S. Bardzo miło wspominam wpisy Karki :)

M+M+?, alinalii, Karka lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Wiecie co, tak sobie pomyślałam, gdzie się podziały marcowe mamusie. Od pewnego czasu udziela się u nas kilka osób, a reszta milczy, a szkoda :( Wiem, dzieciaki absorbują już nasz czas, ale ja bardzo lubie Was poczytać bo macie takie same problemy i szczęśliwości jak ja :)

Chyba więcej ruchu jest na FB bo tam łatwiej i szybciej się zagląda... Poza tym ja się rzadko odzywam bo nie mam za bardzo problemów z Tymkiem i aż mi czasami głupio jak czytam z czym potraficie się zmagać :/ Mogę Was tylko wspierać dobrymi myślami bo nie umiem niestety nic doradzić :/

muminka83, Madlene.:) lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któryś dzieciaczek pobije moją Ulę? Wczoraj jak wstała o 10 to usnęła z wielkim trudem dopiero koło 16. Przed 18 już nie spała.... i tak do północy. Usnęła na 1,5h i ryk. Od 2 była już ze mną w łóżku i dopiero przy suszarce usnęła. A o 6 pobudka i podróż do Kielc na kontrolę bioderek. Na szczęście wszystko ok i już nie musi nosić tej głupiej frejki :)
    Nie mniej jednak martwię się nadal tym jej przyrostem. Dziisiaj jedna mamusia myślała, że Ula ma 3-4 tygodnie a nie 2 miesiące :( A no i od piątku - nie wiem czemu - robi żółte kupki.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś żółte kupki są dobre, jak nie ma śluzu to jest OK :)

Fajnie, że już bez frejki. My przez te płucka jedziemy dopiero w srodę na badanie bioderek, trochę jestem okichana bo starsza córa miała dysplazje i u nas były szelki Pavlika a później frejka. Mam nadzieję, że teraz się obejdzie bez tych wspomagaczy.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś, a to wcześniej jakie kupki były? Przecież żółte są jak najbardziej normalne.

• edyś Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Edyś, a to wcześniej jakie kupki były? Przecież żółte są jak najbardziej normalne.
    Paola od dłuższego czasu brzydkie zielone. śluz jeszcze jest więc do badania i tak oddam.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys a jaki masz przyrost od urodzeniowej?

Badania warto robic choc dla swojego swietego spokoju. Ja to tez porobilam mocz, kal, morfologie nic nie wyszlo ale siedze spokojnie na dupie:p jeszcze mam usg brzucha 27 maja

Edys moze tak nie spi bo cos boli? U mnie wiesz to samo, choc teraz z dnia na dzien ciut lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 14:59

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, nic nie boli bo nie płacze, nie marudzi, nawet nie okazywała zmęczenia. Myślę, że to przez tatę, bo cały dzień był w domu z córką.
    Ula obecnie waży 4400 g,przy urodzeniu 3400 g, a najniższa 3050g.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys Twoja corka przybiera na wadze jak najbardziej prawidlowo,moja tak samo jak Twoja- urodzila sie 3330 g, najnizsza 3060 g, w czwartek wazyla 4250 g a w srode konczy 7 tyg.
    Nie kazde dziecko musi być odrazu pulpetem ;) moja jest szczuplutka,raczej narazie w dlugosc idzie :)
    Wazne,ze je i przybiera :)

d'nusia, edyś lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Edys Twoja corka przybiera na wadze jak najbardziej prawidlowo,moja tak samo jak Twoja- urodzila sie 3330 g, najnizsza 3060 g, w czwartek wazyla 4250 g a w srode konczy 7 tyg.
    Nie kazde dziecko musi być odrazu pulpetem ;) moja jest szczuplutka,raczej narazie w dlugosc idzie :)
    Wazne,ze je i przybiera :)
    Dorka, to mnie uspokoiłaś, możliwość porównania się do kogoś w tej kwestii jest kojąca ;) Faktycznie Ula swoje zje i się domaga jak głodna, a taka szczuplutka to mogłaby zostać. Zresztą czego się spodziewać jak rodzina od strony taty to szczypiorki :D

l22ncwa15v2ncszo.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z z tego co kojarze, to zakres jest 130-300g na tydzien, wiec 1kg na 2 miesiace to ok raczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 15:47

edyś lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś u nas przyrost taki sam, raz był mniejszy, raz większy, ale w sumie kilogram z hakiem, a mamy 2 miesiące i 1 tydzień.

edyś lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:

Wiesz ja podobnie jak A.Kasia Zwyczajnie choć was czytam trochę czuję że odstaję. Wy dzielicie się spostrzeżeniami z karmienia piersią o czym ja nie mam nawet zielonego pojęcie... obawami odnośnie takich a takich zachowań swoich dzieci a ja ... moje dziecko nie wykazuje żadnych niepokojących objawów oprócz... np. wyjącego sensora i wiecznych konsultacji.
    Natomiast jestem z wami sercem i każdej z was kibicuje. :-*

Dziś paskudna pogoda ale zaliczyłam dzisiaj dwa spacery po 2 h. Miałam mnóstwo załatwień w urzędach. Brrr.
    teraz na moment usiadłam i biorę się za kąpiel małej ... masowanko ... jedzonko i spać. Następnie zaś będę zajmować się synkiem... książeczki, przytulanko, kolacyjka i spać... potem moim trzecim dzieckiem 46 letnim :P hahah

Od lipca zaczynam lampy ale jestem dobrej myśli. :D Ogólnie czuje się dobrze... choć wyniki nienajlepsze... no ale co tam. :D

bb9ccf18ba20f0c1med.jpg

bf196b276b8b84b0med.jpg

A to ja z niedzieli :P Jeszcze jako 32 latka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 17:31

d'nusia, baassiia, A.Kasia, Madlene.:), Falon, RudyTygrysek, Lula_w, edyś, Izoleccc, Mania1718, Karka, Renka88 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka - będzie dobrze, no bo jak może być inaczej :* A w ogóle to wyglądasz jak 16tka! Jesteś potwierdzeniem tego, że ciąża odmładza :D

Dziewczyny, czy jak inne osoby biorą Wasze dzieci na ręce to robią to prawidłowo? Moja teściowa uparcie bierze małego na ręce nawet kiedy on się świetnie bawi na macie i tego nie potrzebuje. On nie bardzo lubi być noszony, no chyba że w pozycji zbliżonej do pionowej kiedy wszystko widzi. Ale do rzeczy - nie mam specjalnie nic przeciwko temu zainteresowaniu teściowej no bo w końcu wnuk to niech sobie go ponosi, ale wkurza mnie jak to robi. Otóż u niej na rękach Tymek zawsze jest wygięty w łuk :/ Ja nie wiem jak ona to robi, bo czy na poduszce czy bez on zawsze jest w takiej nienaturalnej pozycji :/ Strasznie mnie to wkurza bo sama bardzo zwracam uwagę na prawidłowe ułożenie małego, zwłaszcza od czasu kiedy przeczytałam na jakiejś stronce o błędach przy noszeniu i pielęgnacji dzieci i utrwalających się przez to wadach w postawie. Poprawiałam już teściową wiele razy ale mimo to i tak później nosi go po swojemu. Nie chcę też jej co chwilę strofować żeby nie było, że mam coś przeciwko jej opiece nad Tymim. No nie wiem co z tym fantem zrobić...

‹‹ 2310 2311 2312 2313 2314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ