WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak tylko wpadłam z doskoku powiedzieć, że w biedronce jest teraz promka na pampersy DADY i na chusteczki nawilżane. Co jest fajne to to, że za 14 zł macie mega pakę - 3 pełnowymiarowe opakowania chusteczek z bawełną + 2 mini opakowania, gdzie jest po 20 szt. Super sprawa żeby sobie wrzucić do torby przy wózku :) W mojej biedronce są to chusteczki producenta EcoWipes EWS Sp. z o.o. Sp. J o bardzo fajnych składach ale nie wiem czy we wszystkich tak jest tak więc uczulam, żeby patrzeć na producenta.

alinalii, muminka83 lubią tę wiadomość

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasiu właśnie też kupiłam te chusteczki :)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu używaliście już tych chusteczek?polecasz?
    Ostatnio je oglądałam,skład ładny ale koniec końców nie wzięłam..
    Kupiłam dziś cztery paczki dady 3 jak już wycykamy pampki 2;)

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka87 wrote:
    Kasiu używaliście już tych chusteczek?polecasz?
    Ostatnio je oglądałam,skład ładny ale koniec końców nie wzięłam..
    Kupiłam dziś cztery paczki dady 3 jak już wycykamy pampki 2;)

Jakiś czas temu kupiłam na spróbowanie jedno opakowanie i już na nich zostaliśmy. Wcześniej używaliśmy HIPP Sensitive i moim zdaniem DADY są lepsze bo grubsze i mniej się ich zużywa. No i łatwiej dostępne bo HIPPy musiałam zamawiać z Gemini. Trzeba sprawdzać składy bo Biedra ma kilku dostawców i skład może się różnić. Ja używam tylko tych od EcoWipes i je mogę z czystym sumieniem polecić :)

Czarodziejka87, muminka83 lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaopatrzyłam się w 4 paczki "trójek".

Dziewczyny, moje dziecko ma pierwszy raz odparzoną pupcię. W czwartek było tak gorąco i trochę mi się spocił. Wczoraj widziałam, że ma lekko zaczerwienioną pupcię i posmarowałam go bephantenem. W nocy przewijał go mąż. A dziś rano jak otworzyłam pampka to się przeraziłam. W moim mieście są trzy apteki i dopiero w ostatniej znalazłam maść pięciornikową z ziaja. Oby pomogła...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 3 dni po kąpieli dramat. Ubieranie, smarowanie, zakładanir śpiworka jeszcze ok, ale jak małego przystawiam do piersi to krzyk nie z tej ziemi. Muszę go ponosić, uspokoić i dopiero wtedy zasypia przy piersi, ale prawie nic nie je... A dotychczas szło tak gładko i był to jedyny pewny punkt dnia.

Dziś po południu z uwagi na złą pogodę nie poszłam z synkiem na spacer. Był zmęczony, ale piza wózkuem nie umiał zasnąć. Nic nie pomagało, noszenie, tulenie, pierś... Kurcze chyba mały ma już zakodowane, że w ciągu dnia śpi tylko w wózeczku, który musi być w ruchu. Brakuje nam już sił chodzić z nim tak w południe 3 h, a potem jeszcze 1,5 h. Wszystko mnie boli... Nie mówiąc już o tym, że nie mam nawet chwili dla siebie np. Żeby coś zjeść (teraz leże przy łóżeczku i czuwam przy zasypiają ym synku, dziś z tego wszystkiego położyliśmy go wcześniej). Ja już też nie wiem co robić... Ulatuje oczekiwana radość macierzyństwa.

• She86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Jakiś czas temu kupiłam na spróbowanie jedno opakowanie i już na nich zostaliśmy. Wcześniej używaliśmy HIPP Sensitive i moim zdaniem DADY są lepsze bo grubsze i mniej się ich zużywa. No i łatwiej dostępne bo HIPPy musiałam zamawiać z Gemini. Trzeba sprawdzać składy bo Biedra ma kilku dostawców i skład może się różnić. Ja używam tylko tych od EcoWipes i je mogę z czystym sumieniem polecić :)

Dziś kupiłam hippy sensitive w rossmanie na promocji 2 szt za 10,99zl.
    W sumie to podchodzą mi też te z babydream, są dość suche, ale przynajmniej pupa nie zostaje potem mokra, jak np z pampersa

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Dziś kupiłam hippy sensitive w rossmanie na promocji 2 szt za 10,99zl.
    W sumie to podchodzą mi też te z babydream, są dość suche, ale przynajmniej pupa nie zostaje potem mokra, jak np z pampersa

Ja kupowałam ultra sensitiv a ich nie ma w Rossmanie niestety. One mają odrobinkę krótszy skład i nie są perfumowane. Ale co do pampersów się całkowicie zgadzam, miałam kiedyś jedną paczkę to żeby ich użyć na Tymku musiałam je trzymać na kaloryferze bo były strasznie zimne i mokre :/ A między HIPP a DADA w kwestii nawilżenia nie widzę różnicy ;)

• wewelinka Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam proszę o pomoc.synek 10tyg jest na cycu.robiliśmy badania wczoraj mocz krem wszystko ok.a on dostaje szału na widok piersi płacze odwraca glowe.próbowałam dac z butli pluje nim i płacze. Dałam bebiko zjadł ze smakiem.czy może moje mleko mogło zmienić smak??widać że jest głodny smoka ssie aż ślady na buzi ma.nie chce dawać mu sztucznego bo piersi jak kamienie się robią.doradzcie coś drogie mamy

• wewelinka Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wtracę się mój syn odparzyl faldki smarowalam sudokremem penatenem nic mu nie pomogło.kupiłam kalie w tabletkach daje do kompieli i pięknie zeszło.jednak kalia wysusza i reszte ciała trzeba mocno oliwic

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba skok rozwojowy, malutka od dwóch dni drze się po kąpieli i przy kładzeniu do łóżeczka. Nie pomga tulenie, tylko by wisiała na cycku. Hmmm a takie mieliśmy spokojne wieczory :(

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją droga czy mamy kp mogą jeść borówki?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieci śpią w nocy w łóżeczkach czy w jakichś leżaczkach, kołyskach, koszach?

• Pass Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 8 dni czekania na kupe i wkońcu się pojawiła, i o dziwo dziś pojawiła sie kolejna... ciekawe czy już tak zostanie. Któraś z Was pisała że odstawiła wit.K , jest jakaś poprawa w kupkach?

Renka88 ja ostatnio znalazłam słoiczek jagód robiony przeze mnie,oczywiście zjadłam,małemu nic nie było. Można próbować wprowadzać różne produkty, tylko trzeba malucha obserwować. I prawdę mówiąc nikt nie odpowie czy faktycznie coś można jeść lub nie, bo nakażde dziecko może to zadziałać inaczej. np pomidory,czekolada,orzechy na mojego nie działają, a są ogólnie odradzane.

U nas też zmiana w zachowaniu, zawsze Dominik ładnie się kąpał, grzecznie dawał ubierać, jadł i szedł spać. A teraz jak go ubieram to jest wielki ryk, i póki go z łazienki nie zabiorę to się nie uspokoi. Aż boję się kąpać go :|

Renka88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wewelinka - smak mleka może się zmieniać pod wpływem spożywanych produktów. Ale to tak z dnia na dzień synek odrzucił pierś? Ciężka sprawa skoro ani z piersi ani z butelki nie chce pić Twojego mleka :/

M+M+? - tak sobie myślę, że może po prostu maluch ma teraz jakiś gorszy okres (skok rozwojowy czy coś) skoro problemy z zasypianiem w domu zbiegły się z trudnymi wieczorami... A w czasie spacerów cały czas chodzicie z wózkiem? Ja z reguły część tego czasu chodzę ale część spędzam z małym w parku. On śpi w wózku a ja wtedy czytam sobie książkę. Jak się przebudzi to go chwilę pokołyszę i z powrotem zasypia. Nie wydaje mi się, żeby mały już kojarzył określoną porę dnia z zasypianiem w wózku bo podobno dzieci mają pamięć krótkotrwałą. Ale w sumie kto ich tam wie :/

Paola87 - Tymek śpi w swoim łóżeczku. Czasami nad ranem biorę go do siebie ale bardzo rzadko bo ani on ani my się wtedy zbytnio nie wysypiamy. W ciągu dnia za to czasem śpi w łóżeczku a czasami na naszym łóżku bo on ma długie ręce i często śpiąc w łóżeczku uderza ręką w szczebelki i się wybudza. W nocy śpiąc w śpiworku mu się to nie zdarza no ale w ciągu dnia jest za gorąco żebym go ten śpiworek wkładała :/

• wewelinka Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kasia tak od kilku dni nie chce wgl.piersi mnie bolą on ciągle płacze i nawet ściągnąć dobrze nie mam kiedy.bardzo uważam na to co jem bo chce zgubić dużo kg.więc jem zdrowo i praktycznie to samo....

• apaczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wewelinka wrote:
    Witam proszę o pomoc.synek 10tyg jest na cycu.robiliśmy badania wczoraj mocz krem wszystko ok.a on dostaje szału na widok piersi płacze odwraca glowe.próbowałam dac z butli pluje nim i płacze. Dałam bebiko zjadł ze smakiem.czy może moje mleko mogło zmienić smak??widać że jest głodny smoka ssie aż ślady na buzi ma.nie chce dawać mu sztucznego bo piersi jak kamienie się robią.doradzcie coś drogie mamy
    Hej, przepraszam za to, że się wtrace w nie swój wątek ale nie mogę przejść obojętnie obok wołania o pomoc :-) Zwłaszcza, że podobne problemy miałam z moją córeczka. U nas też ok 3 mca przez kilka dni mała odtrąciła pierś i również nie chciała ani mojego ani mm z butelki :-/ przeżyłam wtedy koszmar, zupełnie nie wiedziałam o co chodzi. Ostatecznie trwało to kilka dni, później minęło a ponownie zrobiła tak kilka miesięcy później ale podczas ząbkowania. Doradca laktacyja powiedziała, że jest takie zjawisko jak tzw strajk przy piersi i to niestety musi minąć. Charakterystyczne jest to, że występuje właśnie w tym wieku ok 3-4 miesiąca życia. Próbuj karmić może w innej pozycji, może chodząc, bujajac się na piłce, w ciemnym pomieszczeniu, z szumem no co Ci przyjdzie do głowy :-) staraj się zachować spokój i nic na siłę. Jak nie chce to nie, dziecko nie da sobie zrobić krzywdy. Pamiętaj żeby odciągac mleko. Mam nadzieję, że ta sytuacja szybko minie. Ja myślałam, że to koniec naszego kp, kupiłam mm, dużo łez przelałam ale po paru dniach minęło i pomimo wielu kryzysów wciąż karmię piersią :-) naprawdę warto walczyć.
    Ps pleśniawek nie ma?
    Trzymaj się!

A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja naiwnie zabieram na spacery czytnik, ale jeszcze nigdy nie udało mi się go wyjąć z torebki. Muszę cały czas jeździć wôzkiem. Murcze, a tyle się teraz stolików przed kawiarniami powystawiało...

• wewelinka Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka nie ma plesniakek sztuczne mleko pije.właśnie mego nie chce.nie nauczylam go bujać i teraz jak próbuje to się chyba że mnie śmieje.pozycję próbowałam wrzask na sam widok cycka. ..nie chce przestawać karmić zwłaszcza jak mam.tyle.mleka.w poniedziałek znowu do lekarza zobaczę co mi powie.Już groziła ze jak wyniki wyjdą dobre a laryngolog nie stwierdzi nic złego to do szpitala nas położy.pokazalam jej jak reaguje na piers no strasznie jakby cyc krzywdę mu zrobil...dziękuję za odpowiedź i mu nie będę zaśmiecać wątku.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie bylo mnie na necie kilka dni bo jestem na urlopie u rodziców ;)
    Kasiu spóźnione ale serdeczne życzenia :) niech szczęście zawsze będzie przy tobie.
    Co do mojej kropki to ona też spacer tylko w ruchu i tak lazimy po 3 godziny wydeptujac las co jest dobre i dla mnie i mojej kondycji.
    Co do pamięci dzieci ja już nie uwierzę że mają krótkotrwała.
    1 mają byliśmy na chrzcinach. I mała nie widziala dziadków od 2 tygodni.
    Siedziałam w aucie i ja karmilam a ci podeszli do okna a Zosia na to utrwala mi sutek (prawie) i sprzedała im tak promienny uśmiech jakby mówiła stęskniłem się bardzo.
    No i później też oczywiście jak widziala babcie lub dziadka to uśmiech od ucha do ucha. Drugich dziadków nie lubi tak.

A i w czwartek idziemy do okulisty bo małej zaczęła opadac powieka. Mam nadzieję że to tylko jakieś ugryzienie meszki lub zadrapanie, ale stresuje się.

W środę mamy też usg przezciemiaczkowe więc cała baza info się pozbiera i może znajdziemy wyjaśnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 22:09

baassiia lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 2307 2308 2309 2310 2311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ