X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dziewczyny dostałyśmy wynik kupki. Mała ma grzybki w jelitach i stąd ta pienista kupka. :( Dostanie lek i za 10 powtórka badania. Mam nadzieje że brzuszek po tym przestanie boleć.

Dzieciaki które miały pleśniawki a mają brzydkie kupki, warto sprawdzić właśnie kupke czy się tam też drożdżaki nie przeniosły.
    A jakie to są brzydkie kupki?

• Est Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Karolina a jak wracasz ze spaceru i robisz obiad to co w tym czasie rob dziecko? Mój synuś w ciągu dnia sam bez ryku przetrwa może łącznie 20 minut..,

Pytanie nie do mnie ale odpowiem :-)

Moj potrafi leżeć godzinę na macie edukacyjnej i gadać do zabawek. Tak się do nich śmieje i rozmawia, że nie muszę go miec jakos specjalnie na oku, bo go cały czas słyszę :-)
    Poza tym w dzień tez ucina sobie drzemki, takie godzinne czy 1,5-godzinne najczęściej.

M+M+? lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? - Śpi jeszcze w wózku, albo leży na macie lub w łóżku pod karuzelą i przygląda się "latającym" nad nim misiom. Minimum 30 minut może tak leżeć, czasami nawet do godziny.

M+M+? lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie też nie do mnie ale mój też leży wtedy najczęściej w bujaczku i gada sobie do zabawek. Potrafi tak naprawdę długo. Czasem usypia nawet ;)

M+M+?, Est lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Wam zazdroszczę. Mój synek po jedzeniu aktywności ma max 30 minut (ze mną w roli zabawki) po czym zaczyna marudzić. Oznacza to że chce spać ale nie umie sam zasnąć. Np teraz drzemie w leżaczku na biegunach, a ja go kołyszę. Gdybym przestała to ryk. A za chwilę kolejny spacer... To mi się trafił egzemplarz ;-)

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A jakie to są brzydkie kupki?
    pieniste, strzelające. Co do koloru to ciężko określić bo przy kp może być różnie.

28whyx8d41olhvnv.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może ciemna jestem;-) Ale jakie to są pieniste i strzelające?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M ja mam identyczny egzemplarz;-) I tez z zazdrością czytam posty Dziewczyn:-) Ja mam czasem problem żeby siku zrobić,oczywiście robię ale zwykle przy akompaniamencie płaczu;-)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na leżaczku mój potrafi posiedzieć tylko tyle że jak się sprężę to zrobię sobie kanapkę. Trzeba mu często zmieniać pozycję i obowiązkowo mu towarzyszyć.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny M+M i paola łącze się z wami ;P

paola87 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Pytanie też nie do mnie ale mój też leży wtedy najczęściej w bujaczku i gada sobie do zabawek. Potrafi tak naprawdę długo. Czasem usypia nawet ;)

Mój też potrafi usunąć na macie :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och... Ale cyrk przeżyłam :-/ Nocka była fajna. Jak w nocy mała zaczęła marudzić to wzięłam na przewijak, potem się położyłyśmy (stykając się brzuszkami) to moja ulubiona pozycja do karmienia. Piła sobie grzecznie, cała szczęśliwa, po czym odpłyneła, a ja ją odłożyłam do łóżeczka i z radością nakryłam się kołdrą po same uszy i szybko zasnęłam i tak trzy razy co 3h. Ranek i południe też była grzeczna, po mleczku noszenie, bujanie, przytulanie, śpiewanie, i gadanie o głupotach :-) a jak spała to ja w przerwach przysznic, śniadanie prasowanie, sprzątanie, zmywanie naczyń itp.

No a teraz, jak o 17ej wstała to po przewinięciu jej, troszkę się kręciłam z nią po mieszkaniu, a potem po 5 minutach karmienia zaczęło się szaleństwo. Piła łapczywie jakby ktoś tą pierś miałby jej porwać! Po chwili cała czerwonona, otwarła buźkę, wypluła cyca i okrutny ryk! Strasznie krzyczała:-( a mleczko miała całe rozmazane na buzi. Próbowałam zmieniać pierś, oraz przybierać różne pozycje do karmienia, brałam do odbicia, robiłam krótkie przerwy, a po chwili wszystko od początku. W pewnej chwili straszną ilośc ulała/zwymiotowała? :-( Ona tak strasznie płakała biedulka, aż ja w końcu z bezsilności zaczęłam płakać z nią bo nie wiedziałam jak jej pomóc :-( Po gestach widziałam, że jest głodnami i nie umiałam jej nakarmić :-( Coś jej nie smakowało? A może ją zalewałam? Może za mocno to mleko wypływało? Koszmar jakiś, w tym całym płaczu przytulona do mnie zasnęła. A ja teraz siedzę i główkuję co było tego powodem? Taki dołek mnie teraz dopadł:-( chyba skorzystam z jej spania i się zdrzemnę te pół godzinki. Jejku, aż się boję co to będzie jak się obudzi...ech... Nie jest łatwo z takim okruszkiem. Żal mi jej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 18:56

201604051765.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon, może to skok ;) A w sumie u nas wieczorne karmienie to właśnie takie nerwy, myślę że dużo dzieciaczków tak ma :)

Dziewczyny, Ula po porannym karmieniu ulała serkiem, w którym były trzy grudki żółtej wydzieliny. Jakieś teorie co to mogło być?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon, może po prostu była zmęczona, a mleko za szybko jej leciało? Mój wieczorem też zazwyczaj jest marudny, przed karmieniem mocno płacze.
    Edys, może to tłuszcz z mleka II fazy?

gg642n0aww2rhqzn.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, u nas jest spory problem z refluksem malej, ale moj stres I przewrazliwienie tez robi swoje... dzis duzo nosilismy I mala spala na raczkach, wieczorem zrobilismy kapiel I w tym czasie spokojnie do niej mowilam, bo dzis do mnie dotarlo, ze ona ma strach w oczach! Zbieralo jej sie, ale sie nie rozplakla. Po kapieli masaz I wlozylam ja do kolyski, glaskalam po glowce i od razu jej sie umilalo, ale podeszlo jej do gardelka z 2 razy I sie bidula zerwala z takim charakterystycznym odglosem przelykania. Wzielam na rece I spi sobie smacznie otulona w kocyk, no cudo:)

Mam wyniki posiewu, grzybow brak. Wyszly bakterie e coli, ale z tego co czytalam, to one naturalnie w kale bytuja I jak nie ma biegunek to jest ok. Dopytam w pon lekarza. Zapisalam sie jeszcze na 27 na usg brzuszka I przelyku, ale mam postanowienie aby przestac shizowac.

Wiadomo, ze mala bedzie wymagac duzo wiecej uwagi niz przecietne niemowle, ale generalnie zakladam, ze to jest przejsciowe. W przyszlym tyg jade do mamy aby mnie troche odciazyla I taki urlop troche dla mnie:) a no I jakos tak wole jak ona sie mala zajmuje niz maz:p bardziej obskakuje itp:p wiem kolejna mania przesladowcza, ale jednak kobiety maja wiecej cierpliwosci I empatii:)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ja może ciemna jestem;-) Ale jakie to są pieniste i strzelające?
    Hihi po prostu, pienista kupka ma w sobie bąbelki powietrza jak piana a wyskakuje z pupy z duża siłą i mówi się strzelająca. Moja ma też dużo śluzu w kupce.

paola87 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy w czwartek na usg brzuszka i wszystko prawie cacy, mała coś za pomału trawi albo jelitka jeszcze dobrze nie pracują, ponieważ miała pełny żołądek jedzenia, a jadła 2h przed badaniem i powinno już jej zejść, a wcale dużo wczoraj nie jadła. To samo u nas cofki i to łykanie pokarmu bez ulewania, spanie tylko na brzuszku, bo na plecach jeszcze bardziej jedzenie podchodzi i wtedy się wybudza z okropnym odruchem moro. Starsza córa też miała refluks z ulewaniem, ale ten ukryty jest bez porównania gorszy dla dziecka, cały czas zakichany pokarm podchodzi do gardełka i tylko dziecko się męczy :( Jutro czeka nas alergolog, ciekawe co powie.

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez poprawy brak. Kupki jak Mala nie robila, tak nie robi nadal. Dzis 4 dzien bez. Ulewa jakby mniej, ale niewiem czy to zasluga Debridatu czy tego ze jada czesciej, a po mniej, bo jaj wyrzuci cyca sama to juz jej nie podtykam zeby dojadala jeszcze. Dzis bylismy na pobraniu krwi, zostawilismy tez mocz do badania. Zobaczymy co dalej. I tak sie zastanawiam do jakiego lekarza dalej sie udac z tym brakiem kupy. Bo watpie zeby nasza pediatra zrobila cos ponad to co zlecila. I niewiem jakiego specjalisty teraz szukac:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za wszystkie życzenia! Jutro Was nadrobię bo teraz zamierzam otworzyć moje ukochane Carlo Rossi Pink Moscato, wypić całą butelkę i zjeść połowę mojego urodzinowego ciasta! Do młodego dziś niech wstaje mąż ;) To moje ostatnie urodziny z 2 z przodu, więc trzeba je porządnie uczcić ;)

Pozdrawiamy!

20u6f7a.jpg

muminka83, Renka88, d'nusia, Lula_w, alinalii, RudyTygrysek, Izoleccc, Madlene.:), Czarodziejka87, foxica lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, to u nas taka kupka jest niemal bez przerwy :/ W poniedzialek oddam w koncu ją do badania, bo na moja lekarke chyba nie mam co liczyć :/ To samo mam z ulewaniem - na potęgę, po każdym karmieniu i długo po nim, no ale wg pediatry tak dzieci mają

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 2305 2306 2307 2308 2309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ