WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Dziewczyny dostałyśmy wynik kupki. Mała ma grzybki w jelitach i stąd ta pienista kupka. :( Dostanie lek i za 10 powtórka badania. Mam nadzieje że brzuszek po tym przestanie boleć.

Dzieciaki które miały pleśniawki a mają brzydkie kupki, warto sprawdzić właśnie kupke czy się tam też drożdżaki nie przeniosły.
    A jakie to są brzydkie kupki?

• Est Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Karolina a jak wracasz ze spaceru i robisz obiad to co w tym czasie rob dziecko? Mój synuś w ciągu dnia sam bez ryku przetrwa może łącznie 20 minut..,

Pytanie nie do mnie ale odpowiem :-)

Moj potrafi leżeć godzinę na macie edukacyjnej i gadać do zabawek. Tak się do nich śmieje i rozmawia, że nie muszę go miec jakos specjalnie na oku, bo go cały czas słyszę :-)
    Poza tym w dzień tez ucina sobie drzemki, takie godzinne czy 1,5-godzinne najczęściej.

M+M+? lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? - Śpi jeszcze w wózku, albo leży na macie lub w łóżku pod karuzelą i przygląda się "latającym" nad nim misiom. Minimum 30 minut może tak leżeć, czasami nawet do godziny.

M+M+? lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie też nie do mnie ale mój też leży wtedy najczęściej w bujaczku i gada sobie do zabawek. Potrafi tak naprawdę długo. Czasem usypia nawet ;)

M+M+?, Est lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Wam zazdroszczę. Mój synek po jedzeniu aktywności ma max 30 minut (ze mną w roli zabawki) po czym zaczyna marudzić. Oznacza to że chce spać ale nie umie sam zasnąć. Np teraz drzemie w leżaczku na biegunach, a ja go kołyszę. Gdybym przestała to ryk. A za chwilę kolejny spacer... To mi się trafił egzemplarz ;-)

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A jakie to są brzydkie kupki?
    pieniste, strzelające. Co do koloru to ciężko określić bo przy kp może być różnie.

28whyx8d41olhvnv.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może ciemna jestem;-) Ale jakie to są pieniste i strzelające?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M ja mam identyczny egzemplarz;-) I tez z zazdrością czytam posty Dziewczyn:-) Ja mam czasem problem żeby siku zrobić,oczywiście robię ale zwykle przy akompaniamencie płaczu;-)

• paola87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na leżaczku mój potrafi posiedzieć tylko tyle że jak się sprężę to zrobię sobie kanapkę. Trzeba mu często zmieniać pozycję i obowiązkowo mu towarzyszyć.

• alinalii Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny M+M i paola łącze się z wami ;P

paola87 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Pytanie też nie do mnie ale mój też leży wtedy najczęściej w bujaczku i gada sobie do zabawek. Potrafi tak naprawdę długo. Czasem usypia nawet ;)

Mój też potrafi usunąć na macie :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och... Ale cyrk przeżyłam :-/ Nocka była fajna. Jak w nocy mała zaczęła marudzić to wzięłam na przewijak, potem się położyłyśmy (stykając się brzuszkami) to moja ulubiona pozycja do karmienia. Piła sobie grzecznie, cała szczęśliwa, po czym odpłyneła, a ja ją odłożyłam do łóżeczka i z radością nakryłam się kołdrą po same uszy i szybko zasnęłam i tak trzy razy co 3h. Ranek i południe też była grzeczna, po mleczku noszenie, bujanie, przytulanie, śpiewanie, i gadanie o głupotach :-) a jak spała to ja w przerwach przysznic, śniadanie prasowanie, sprzątanie, zmywanie naczyń itp.

No a teraz, jak o 17ej wstała to po przewinięciu jej, troszkę się kręciłam z nią po mieszkaniu, a potem po 5 minutach karmienia zaczęło się szaleństwo. Piła łapczywie jakby ktoś tą pierś miałby jej porwać! Po chwili cała czerwonona, otwarła buźkę, wypluła cyca i okrutny ryk! Strasznie krzyczała:-( a mleczko miała całe rozmazane na buzi. Próbowałam zmieniać pierś, oraz przybierać różne pozycje do karmienia, brałam do odbicia, robiłam krótkie przerwy, a po chwili wszystko od początku. W pewnej chwili straszną ilośc ulała/zwymiotowała? :-( Ona tak strasznie płakała biedulka, aż ja w końcu z bezsilności zaczęłam płakać z nią bo nie wiedziałam jak jej pomóc :-( Po gestach widziałam, że jest głodnami i nie umiałam jej nakarmić :-( Coś jej nie smakowało? A może ją zalewałam? Może za mocno to mleko wypływało? Koszmar jakiś, w tym całym płaczu przytulona do mnie zasnęła. A ja teraz siedzę i główkuję co było tego powodem? Taki dołek mnie teraz dopadł:-( chyba skorzystam z jej spania i się zdrzemnę te pół godzinki. Jejku, aż się boję co to będzie jak się obudzi...ech... Nie jest łatwo z takim okruszkiem. Żal mi jej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 18:56

201604051765.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon, może to skok ;) A w sumie u nas wieczorne karmienie to właśnie takie nerwy, myślę że dużo dzieciaczków tak ma :)

Dziewczyny, Ula po porannym karmieniu ulała serkiem, w którym były trzy grudki żółtej wydzieliny. Jakieś teorie co to mogło być?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon, może po prostu była zmęczona, a mleko za szybko jej leciało? Mój wieczorem też zazwyczaj jest marudny, przed karmieniem mocno płacze.
    Edys, może to tłuszcz z mleka II fazy?

gg642n0aww2rhqzn.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, u nas jest spory problem z refluksem malej, ale moj stres I przewrazliwienie tez robi swoje... dzis duzo nosilismy I mala spala na raczkach, wieczorem zrobilismy kapiel I w tym czasie spokojnie do niej mowilam, bo dzis do mnie dotarlo, ze ona ma strach w oczach! Zbieralo jej sie, ale sie nie rozplakla. Po kapieli masaz I wlozylam ja do kolyski, glaskalam po glowce i od razu jej sie umilalo, ale podeszlo jej do gardelka z 2 razy I sie bidula zerwala z takim charakterystycznym odglosem przelykania. Wzielam na rece I spi sobie smacznie otulona w kocyk, no cudo:)

Mam wyniki posiewu, grzybow brak. Wyszly bakterie e coli, ale z tego co czytalam, to one naturalnie w kale bytuja I jak nie ma biegunek to jest ok. Dopytam w pon lekarza. Zapisalam sie jeszcze na 27 na usg brzuszka I przelyku, ale mam postanowienie aby przestac shizowac.

Wiadomo, ze mala bedzie wymagac duzo wiecej uwagi niz przecietne niemowle, ale generalnie zakladam, ze to jest przejsciowe. W przyszlym tyg jade do mamy aby mnie troche odciazyla I taki urlop troche dla mnie:) a no I jakos tak wole jak ona sie mala zajmuje niz maz:p bardziej obskakuje itp:p wiem kolejna mania przesladowcza, ale jednak kobiety maja wiecej cierpliwosci I empatii:)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ja może ciemna jestem;-) Ale jakie to są pieniste i strzelające?
    Hihi po prostu, pienista kupka ma w sobie bąbelki powietrza jak piana a wyskakuje z pupy z duża siłą i mówi się strzelająca. Moja ma też dużo śluzu w kupce.

paola87 lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy w czwartek na usg brzuszka i wszystko prawie cacy, mała coś za pomału trawi albo jelitka jeszcze dobrze nie pracują, ponieważ miała pełny żołądek jedzenia, a jadła 2h przed badaniem i powinno już jej zejść, a wcale dużo wczoraj nie jadła. To samo u nas cofki i to łykanie pokarmu bez ulewania, spanie tylko na brzuszku, bo na plecach jeszcze bardziej jedzenie podchodzi i wtedy się wybudza z okropnym odruchem moro. Starsza córa też miała refluks z ulewaniem, ale ten ukryty jest bez porównania gorszy dla dziecka, cały czas zakichany pokarm podchodzi do gardełka i tylko dziecko się męczy :( Jutro czeka nas alergolog, ciekawe co powie.

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez poprawy brak. Kupki jak Mala nie robila, tak nie robi nadal. Dzis 4 dzien bez. Ulewa jakby mniej, ale niewiem czy to zasluga Debridatu czy tego ze jada czesciej, a po mniej, bo jaj wyrzuci cyca sama to juz jej nie podtykam zeby dojadala jeszcze. Dzis bylismy na pobraniu krwi, zostawilismy tez mocz do badania. Zobaczymy co dalej. I tak sie zastanawiam do jakiego lekarza dalej sie udac z tym brakiem kupy. Bo watpie zeby nasza pediatra zrobila cos ponad to co zlecila. I niewiem jakiego specjalisty teraz szukac:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za wszystkie życzenia! Jutro Was nadrobię bo teraz zamierzam otworzyć moje ukochane Carlo Rossi Pink Moscato, wypić całą butelkę i zjeść połowę mojego urodzinowego ciasta! Do młodego dziś niech wstaje mąż ;) To moje ostatnie urodziny z 2 z przodu, więc trzeba je porządnie uczcić ;)

Pozdrawiamy!

20u6f7a.jpg

muminka83, Renka88, d'nusia, Lula_w, alinalii, RudyTygrysek, Izoleccc, Madlene.:), Czarodziejka87, foxica lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, to u nas taka kupka jest niemal bez przerwy :/ W poniedzialek oddam w koncu ją do badania, bo na moja lekarke chyba nie mam co liczyć :/ To samo mam z ulewaniem - na potęgę, po każdym karmieniu i długo po nim, no ale wg pediatry tak dzieci mają

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 2305 2306 2307 2308 2309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ