WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Ciocie!

Mamy dzisiaj dwa miesiące!

Miłego dnia!

baassiia, Czarodziejka87, A.Kasia, salomea, Est, RudyTygrysek, Mania1718, Karka, Madlene.:), foxica, Izoleccc, Karolina@, Falon, alinalii, edyś lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolin@ u nas też zielone pampersy przeciekały...

A.Kasia wygląda smakowicie ;) chętnie bym zjadła. Podzielisz się przepisem?
    W ogóle podziwiam że Ci się chce. Ja nie mam sił na nic pomimo że mały naprawdę grzeczny jest. Może to dodatkowo wynika z moich praktyk i szkoły...

M+M u nas karmienie o 2, 7, 11;30, 15,17;30 i 20. O 19 masaż brzuszka okłady itp. O 19;30 kąpiel. Mały zasypia ok 20;30.
    Spacer od 11;50-14 a potem po 16 wychodzimy znów aż do 18.
    Poza tymi godzinami mały głównie śpi ale jak nie to ćwiczymy główkę, bawimy się, gadamy. Zależy od dnia. Gdy mam więcej do zrobienia to mały leży sobie w bujaczku. A gdy mniej to głównie z nim rozmawiam ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madzik90 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    My używamy od jakiegoś czasu i bardzo sobie chwalę :) Są dwa rodzaje trójek, zwykłe i Premium Comfort (takie pomarańczowe). Te drugie są trochę cieńsze i miększe ale na moje oko też troszkę mniej chłonne. W każdym razie sprawdzają nam się oba rodzaje i cieszę się, że dostaliśmy je od kogoś w prezencie bo pewnie bym dalej była na przeciekających bokiem pampersach. W Dadach nic nam nie przecieka :)
    Ja używam Dady przemiennie z Pampersem. Pampers lepiej wytrzymuje strzelajace kupy no i wygodniejsze na zapiecie ;) probowalam tez Babydream ale zuzylam tylko dwie pieluszki bo maja strasznie intensywny zapach i balam się, ze uczulą małego: )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 08:42

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, co zrobiłaś, że maluch nie placze Ci przy jedzeniu ? U nas prawie kazde karmienie to droga przez mękę.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Est Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Est a może to krem lub maść a nie pieluszki?

Chyba pieluszki, bo maści nie zmieniamy od początku i po powrocie do Premium Care uczulenie znika. No a poza tym jest dokładnie wzdłuż miejsca gdzie jest pielucha na brzuszku. Premium Care są na tym zapieciu z przodu mieciutkie, pozostałe są takie papierowe, takie mam wrażenie, i podrazniaja skórę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 10:08

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia Kasiu Wszystkiego Najlepszego kochana. Życzę ci abyś zawsze szła przez życie z podniesioną głową abyś nigdy się nie poddawała. Dużo dobrego dla Ciebie i Twojej rodziny. <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, wszystkiego najlepszego w Dniu Urodzin !!! Bądź szczęśliwa <3

muminka83 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Niecierpliwa, co zrobiłaś, że maluch nie placze Ci przy jedzeniu ? U nas prawie kazde karmienie to droga przez mękę.

Miałam to samo. U nas najpierw zdiagnozowano kolki. Owszem miał kolke ale to nie ona nie pozwalała mu jeść. Stosowaliśmy wszystko dosłownie. W końcu pediatra zupełnie inna niż nasza powiedziała że to wygląda na zmniejszona tolerancje laktozy i białka. Kazała zmienić mleko na Bebiko Comfort, podawać espumisan i debridat. No i tak od 6 dni prawie mały je każdy posiłek bez płaczu a i kolek już nie ma :)

Est lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia Sto lat :) Najpiękniejszy prezent już masz <3 Radosnego dnia urodzin :)

M+M u nas dzień wygląda podobnie, tylko spacery krótsze. Po za Martynką ja muszę jeszcze ogarnąć dom, obiad, i prowadzę księgowość w mikro firmie mojego męża ale tym się zajmuje już wieczorem jak mała zaśnie. Powiem szczerze że chodzę ledwo żywa ale przynajmniej kilogramy lecą, a ja jestem mega szczęśliwa :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia Wszystkiego co w życiu najlepsze, spełnienia marzeń i mnóstwo radości :)

Eh u nas w końcu piękna noc :) Siły zregenerowane, można normalnie funkcjonować. Wczoraj Natan wyczuwał moje zmęczenie i rozdrażnienie i nie chciał zasnąć tak jak zawsze. Mąż go wziął i ze spokojem utulił. O 21 wszystko było już zorganizowane na następny dzień, dzieci po kąpieli i kolacji siedziały w salonie wiec długo nie myśląc poszłam spać a do karmienia mały obudził się o 12 i o 5 po czym spał do 8 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 09:53

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, dzięki, chyba też spróbuję.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka - szczęścia!
    Zaglądaj częściej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem ze nie zagladam czesto ale mam pytanie. Czy ktoras mama po cc i karmiaca piersia juz dostala okres?
    Od dwoch dni mam wszystkie objawy ze przyjdzie lada moment a 23 maja mam wizyte u gina i nie wiem czy jak dostane to denerwowac sie ze tak szybko i leciec do gina czy jak nie dostane to tez leciec bo ten brzuch mnie pobolewa okresowo, boli mnie kregoslup i mi nie dobrze jak zawsze przed @ czy olac to bo to normalne moga byc zmieny spowodowane rozchwianiem hormonow?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia spełnienia pozostałych marzeń, bo to pierwsze już Ci się spełniło ;)

M+M to ja zazdroszczę tej regularności, można sobie dzień zaplanować. U mnie to bywa różnie, zarówno z czèstotliwością karmień, jak i ze spaniem. Mały ma problem z zaśnięciem, a jak już zaśnie i go odłożę, to się zaraz budzi, kiedyś tak nie było. Często więc on zaśnie, ja biorę się za sprzątanie albo prasowanie, a on się budzi i mnie cholera bierze bo nie lubię rozgrzebanej a nie dokończonej roboty zostawiać :/ Albo uda mi się go ululać ponownie i wtedy wcześniej potrafił przespać ze 2 godziny po tym, a ostatnio znowu się budzi i wtedy biorę go na spacer, bo jest skonany a spać nie może. Na spacerze ryk i kręcenie się jakieś 40 minut i wtedy zasypia i tak potrafi spać ze 3 godziny, więc widać że potrzebuje, chociaż też czasem się obudzi, popłacze, ale często znowu zasypia. Także u mnie każdy dzień pod znakiem zapytania. Trudno mi zaplanować zajęcia czy jakieś wyjścia w weekend, bo nie wiem czy w porze drzemki zaśnie, czy jak zaśnie to się obudzi zaraz czy będzie spał, jak się obudzi, to wszystko mi się przesuwa, bo tak by spał gdzieś od 12 do 15, a jak się obudzi, to powiedzmy że koło 13 znowu karmienie, odbicie, ubieram go i na spacer, to około 15 zaśnie i wtedy śpi do 18 jak dobrze pójdzie.
    A najlepsze jest to, że teście jakieś chore problemy mają, że do nich nie przyjdziemy albo ostatnio jak chcieli przyjść to spał właśnie tak popołudniu i zadzwoniliśmy jak się obudził o 18, to już nie przyjechali bo obrażeni byli. To ja nie rozumiem czego oni oczekiwali od nas, że go obudzimy wcześniej? Albo pretensja była, że na spacer poszliśmy i do nich nie przyszliśmy. No k***a, to my wychodzimy z nim bo ładna pogoda i chcemy trochę czasu spędzić we trójkę, pogadać, bo to niedziela a na codzień mąż w pracy więc z nami nie spaceruje, poza tym cieszę się że wreszcie zasnął i chodzimy z nim póki śpi, to teraz do teściów miałam iść żeby się obudził i żeby mogli się nim nacieszyć. A dzieciak niech nie śpi i się męczy. Co za egoizm. Już jie wspomnę o tym, że my z mężem też chcemy spędzić trochę czasu razem. Mówię Wam, cały czas coś nie tak :/
    Ale elaborat... ;)

M+M+? lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M u mnie dzień wygląda bardzo podobnie z tym że ostatnio udało mi się wprowadzić 2 40 min drzemki ok9i 16 i to jest mój czas żeby zjeść i coś porobić. Też robię ok 10 km dziennie ale dzięki temu w końcu wchodzę w moje ciuchy z przed ciąży. :)

M+M+? lubi tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? - my nie mamy regularności co do minuty, ale schemat dobowy wygląda mniej więcej tak:

02:00-04:00 karmienie nocne
    06:00-08:00 pobudka, karmienie, poranna toaleta, ćwiczenia: podnoszenie główki i ogólnorozwojowe. W tym czasie jem śniadanie.
    11:00 wyjście na spacer. W tym czasie robię zakupy. Czasami ktoś mi go na spacer zabiera to piorę/sprzątam/prasuję.
    13:00-14:00 powrót ze spaceru, karmienie. Robię obiad.
    16:00 kolejne wyjście na spacer i powrót ok 18:00-19:00. Jeżeli jest brzydka pogoda bawimy się w domu na macie, śpiewam mu piosenki, chodzę z nim po domu itp.
    18:00-19:00 karmienie, kąpiel, masaż, karmienie
    20:00-21:00 ZzzzZzzzz
    21:00 robię kolację mężowi, ogarniam kuchnię, prysznic i zasypiam na stojąco.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 11:38

M+M+? lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, których maleństwa miały PLEŚNIAWKI. U nas jednak aphtin nie pomógł i dostałam dziś nystatynę i fiolet. Mam to połączyć i pędzlować buzię. Czy wy również łączyłyście te dwa składniki czy dawałyście samą nystatynę? Bo jak będę go smarować tym fioletem to będzie wyglądał jak siedem nieszczęść :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 11:42

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • salomea Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Jaś do niedawna też zawsze zasypiał w wózku i spał tak długo jak długo z nim jeździłam. Ale od jakichś dwóch tygodni spacery są koszmarem, mały kuma coraz więcej i nie chce leżeć w wózku. Niezależnie od tego czy wychodzimy z domu jak już śpi czy jak jest senny to kończy się płaczem i uspokajaniem co 10 metrów :/ Ostatnio chodzę z nim w chuście i wtedy śpi, ale daleko tak nie zajdę, a najbliższa okolica już mi się znudziła :( Podziwiam was, że robicie dziennie 10 km!

gg642n0aww2rhqzn.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Jestem z października ale wujek Google Google podeslal mnie tutaj w trakcie wyszukiwania informacji o wózku Coletto Florino, czy któraś z was się na niego zdecydowała ? Będę wdzięczna za informacje bo w necie nic o nim nie ma :/

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 13 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Dziewczyny, których maleństwa miały PLEŚNIAWKI. U nas jednak aphtin nie pomógł i dostałam dziś nystatynę i fiolet. Mam to połączyć i pędzlować buzię. Czy wy również łączyłyście te dwa składniki czy dawałyście samą nystatynę? Bo jak będę go smarować tym fioletem to będzie wyglądał jak siedem nieszczęść :(
    Ja pędzlowałam tylko nystatyną, i przeszło.

Karolina@ lubi tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 2303 2304 2305 2306 2307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: