WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina - gratulacje!

Tygrysek - fajny ten Kostek!

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Synek o 9:40 rano skończył 3 miesiące. Dziś szczepienia ciąg dalszy, aż się boję.

Sto lat dla synka <3 My o 15 mamy szczepienie i też się trochę boję. Poprzednie poszły gładko ale wtedy był jeszcze nie za bardzo kumaty. Cieszę się, że pogoda dziś taka lekko pochmurna i jest chłodniej bo wczoraj przy tych upałach młody miał duże kłopoty z zasypianiem i jakby dziś miał być taka maruda + szczepienie to byłoby ciężko :/

krówka mufka, skowroneczka87 - zdrówka dla Was!

Dziewczyny czekam z niecierpliwością na kuriera bo zamówiłam sobie chustę kółkową. Jestem mega podekscytowana ale też się obawiam , bo nie wiem jak Tymi zareaguje i czy będzie się w ogóle dawał nosić w ten sposób.

Kupiłam chustę Little Frog o gramaturze 250-260 g/m2, żeby posłużyła nam trochę dłużej. Nie wiem czy dobrze zrobiłam bo w lato może być małemu trochę gorąco ale jeśli się sprawdzi to najwyżej kupię cieńszą, używaną.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ciągle zastanawiam nad nosidłem Tula ;/ prawie 500 zł ale moja ciągle chce ogladać świat i mnie już ręce i kregosłup boli ;/

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu a miałaś jakieś szkolenie z chustowania?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tula jest dla dzieci siadajacych samodzielnie. Wejdzcie na chusty polska tam mozna znalezc duzo info i dziewczyny w okolicy ktore moga wam pomoc w ogarnieciu chusty.

muminka83 lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia dodalabys mnie jeszcze raz na fb, bo nie wiem jak ale sie usunelam. Wylalam ci moj mail na priv

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M dziękuję :-) miło mi. Ja w taką pogodę jak Twój M ubieram małą tylko w body z krótkim ewentualnie opaske jak wieje :-) ja już w Gdańsku od miesiąca, ciężko mi bardzo bo tu żadnej pomocy ani nawet rozrywki bo koleżanki żadnej więc tylko z dzieckiem eh

Krówka muffka kciuki zaciśnięte :-* u nas mała była 3tygodnie przeziębiona!

Est dziękuję bardzo, oby :-)

Basiaaa Witam w klubie także refluksu, u Amelki też często podchodzi ale nie ulewa dlatego musimy zagęszczać mleczko, nóżki łóżeczka wyżej no i mamy monitor więc też jestem spokojniejsza. Po neocate trochę lepiej zaczęło być po 2tygodnie ale całkiem poprawa po miesiącu jakoś, też mieliśmy nutramigen lgg i nie służyło Amelce. A puramino fakt zbliżone do neocate

Skowroneczka też nie wiem czy nie opóźnić o tydzień bo młoda była 3tygodnie przeziębiona i do szczepienia miną tylko 2...

km5szbmhexpco9m1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Tula jest dla dzieci siadajacych samodzielnie. Wejdzcie na chusty polska tam mozna znalezc duzo info i dziewczyny w okolicy ktore moga wam pomoc w ogarnieciu chusty.

A jak dokupi się tą wkładkę dla niemowlaka? To też? Ja np nie mam pojęcia jak dobrać chustę i tę cała gramaturę. A jestem z takiego zadupia że tu nie ma kto doradzić.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję zakup chusty ale klasycznego pasiaka z Little Frog. I tak się zastanawiam od kilku dni i nie wiem. Kostek nieraz potrzebuje trochę noszenia na rekach a już klocuś waży koło 6 kg więc mi trochę ciężko.
    My jutro wybieramy się do mojej mamy do gdańska na weekend torba już prawie spakowana i mam wrażenie że czegoś zapomnę :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez. Sa za bardzo rozstawione nozki, pozycja jest nie dobra dla kregoslupa i nie ma bocznej stabilizacji. Wszystkie nosidla sa dla dzieci samodzielnie siedajacych. Mowie Ci zapisz sie do tej grupy na fb to tam doradza co najpepiej.

Ja kupilam sobie chuste LittleFrog z drugiego gatunku i nauczylam sie sama przez neta motac. Teraz bylam na spotkaniu z doradca to tylko drobne rzeczy poprawil. A dziewczyny na fb tez doradza i poprawja jak przeslesz zdjecia. ;)

Renka88, Wanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np mam problem z noszeniem bo kregoslup siada. Rowniez ciezko bo czasme dziecko ma bunt na chuste i trzeba nosic. I juz jest kiszka.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Smaruję Zosi glowine olejem koko i oliwka a ciemieniucha się powiększyła,
    Polecalyscie dziewczyny produkt diprobase - ale czy to krem czy maść?

Dzięki z gory

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A.Kasia dodalabys mnie jeszcze raz na fb, bo nie wiem jak ale sie usunelam. Wylalam ci moj mail na priv

Wysłałam Ci zaproszenie :)

Renka88 - ja póki co sobie tulę odpuściłam bo zbyt wiele nieciekawych opinii znalazłam na temat tej wkładki dla noworodka. I to nie tylko specjalistów ale też rodziców, którzy jej używali. Jeśli koniecznie chcesz nosidło to poczytaj o tych Hop-Tye :)

Co do szkolenia to nie miałam, pooglądałam na youtube, popróbuję na sobie i wstawię fotkę na jakiejś grupie, żeby mi powiedzieli czy jest ok. A jak będę miała jakieś większe kłopoty to poszukam instruktora w Lublinie :) Ta kółkowa jest mniej skomplikowana, więc dlatego od niej zaczęłam bo takie zwykłe motanie wygląda dla mnie mega skomplikowanie :/

baassiia, Renka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej hej
    Smaruję Zosi glowine olejem koko i oliwka a ciemieniucha się powiększyła,
    Polecalyscie dziewczyny produkt diprobase - ale czy to krem czy maść?

Dzięki z gory

A tylko smarujesz czy też ścierasz delikatnie ten naskórek? Najlepiej w dzień smarować oliwką a wieczorem w czasie kąpieli pomoczyć troszkę dłużej główkę w wodzie a przy osuszaniu zetrzeć go delikatnie ręcznikiem. My tak codziennie robimy i zupełnie czysta już główka.

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na ciemieniuchę bardzo pomogl linomag ten zwykly zielony. Jakies 30 min przed kapiela smaruje i nakladam czapeczke,potem dokladnie myje 2-3 razy, a po kapieli wyczesuje szczoteczka. Gdzies to wyczytalam i sie sprawdziło.

• Karka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o szczepienie to właśnie na mojej grupie miastowej na fb mam specjalistki i mówią żeby odczekać po przeziębieniu ze 3 tyg koniecznie i w dzien szczepienia zrobić badania. Tak więc my czekamy.

Noszenie - w przyszłym tyg się spotykam z doradcą chustową :) Chciałam juz kółkową kupić, ale mówiła żeby się wstrzymać, że może jednak spodoba mi się normalna. No i mówiła, że nosidła każde, tula też, tylko dla siedzącego!!!! :)

Renka88 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka nie wiem co o tym sądzić , mała nie jest gruba , jest duża,długa po tacie , za 2 tyg idziemy na szczepienie więc zobaczymy co nasz lekarz powie na wagę

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam na ciemieniuche pomógł szampon z ziajki. No i oczywiście smarowanie oliwka ale tylko przed kąpiela. Jak smarowalismy też w dzień to właśnie coraz gorsza była. No i niestety ale po oliwce ciemieniucha zeszła ale teraz skórka sucha bardzo :( no i oczywiście dużo wyczesywac. My dodatkowo w kąpieli jak mylismy główkę to wcieralismy też szampon dokladnie tetra. Ona duzo sciagala tej skorupki.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Alinalii mója koleżanka ma dziecko 3 miesiące i 3 tygodnie i waży 7.300 i pediatra wypisala jej wykrzykniki w książeczce że za dużo waży mała i ma jej ograniczać mleko. Dla mnie to niewyobrażalne bo jak dziecko głodne i chce jeść to jak jej niby ma nie dać i oszukać woda? Przecież dziecko się zawyje! Sprawdzilam że mój synek miał pół roku jak miał 7 kilo.

Ja uważam że waga zależy od wagi początkowej bo trudno by dziecko które rodzi się 4500 kg po trzech miesiącach nazwać otyłym. U dzieci nie mierzy się BMI.
    Jeśli karmimy dziecko regularnie np mlekiem modyfikowanych co 3-4 h to trudno mówić o przekarmianiu no chyba że podajemy 220 ml co 2 h.
    Dziecka żołądeczek jest jak jego piąstka.
    Dziecko w momencie jak zaczyna chodzić spala i wtedy dopiero możemy określić czy jest problem z wagą czy nie.
    Moja ważyła 2300 i najmniejsza waga 2200 a teraz waży 4 kg. Ma Niecałe 3 miechy.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M jeśli chodzi o ubiór to sukieneczki :P, bodziaki bawełniane... ubieram się tak jak ja czyli lekko. Zawsze mam bawełnianą pieluszkę i ewentualnie jak widzę że coś jej nie pasi to lekko przykrywam tą pieluchą.
    Jest ciepło... nie ma co dziecka przegrzewać. Moim zdaniem mąż dobrze ubrał <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 2326 2327 2328 2329 2330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ