Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaulina2344 wrote:Synek o 9:40 rano skończył 3 miesiące. Dziś szczepienia ciąg dalszy, aż się boję.
Sto lat dla synkaMy o 15 mamy szczepienie i też się trochę boję. Poprzednie poszły gładko ale wtedy był jeszcze nie za bardzo kumaty. Cieszę się, że pogoda dziś taka lekko pochmurna i jest chłodniej bo wczoraj przy tych upałach młody miał duże kłopoty z zasypianiem i jakby dziś miał być taka maruda + szczepienie to byłoby ciężko
krówka mufka, skowroneczka87 - zdrówka dla Was!
Dziewczyny czekam z niecierpliwością na kuriera bo zamówiłam sobie chustę kółkową. Jestem mega podekscytowana ale też się obawiam , bo nie wiem jak Tymi zareaguje i czy będzie się w ogóle dawał nosić w ten sposób.
Kupiłam chustę Little Frog o gramaturze 250-260 g/m2, żeby posłużyła nam trochę dłużej. Nie wiem czy dobrze zrobiłam bo w lato może być małemu trochę gorąco ale jeśli się sprawdzi to najwyżej kupię cieńszą, używaną.
-
nick nieaktualny
-
M+M dziękuję
miło mi. Ja w taką pogodę jak Twój M ubieram małą tylko w body z krótkim ewentualnie opaske jak wieje
ja już w Gdańsku od miesiąca, ciężko mi bardzo bo tu żadnej pomocy ani nawet rozrywki bo koleżanki żadnej więc tylko z dzieckiem eh
Krówka muffka kciuki zaciśnięte :-* u nas mała była 3tygodnie przeziębiona!
Est dziękuję bardzo, oby
Basiaaa Witam w klubie także refluksu, u Amelki też często podchodzi ale nie ulewa dlatego musimy zagęszczać mleczko, nóżki łóżeczka wyżej no i mamy monitor więc też jestem spokojniejsza. Po neocate trochę lepiej zaczęło być po 2tygodnie ale całkiem poprawa po miesiącu jakoś, też mieliśmy nutramigen lgg i nie służyło Amelce. A puramino fakt zbliżone do neocate
Skowroneczka też nie wiem czy nie opóźnić o tydzień bo młoda była 3tygodnie przeziębiona i do szczepienia miną tylko 2...
-
ciri22 wrote:Tula jest dla dzieci siadajacych samodzielnie. Wejdzcie na chusty polska tam mozna znalezc duzo info i dziewczyny w okolicy ktore moga wam pomoc w ogarnieciu chusty.
A jak dokupi się tą wkładkę dla niemowlaka? To też? Ja np nie mam pojęcia jak dobrać chustę i tę cała gramaturę. A jestem z takiego zadupia że tu nie ma kto doradzić. -
Ja też planuję zakup chusty ale klasycznego pasiaka z Little Frog. I tak się zastanawiam od kilku dni i nie wiem. Kostek nieraz potrzebuje trochę noszenia na rekach a już klocuś waży koło 6 kg więc mi trochę ciężko.
My jutro wybieramy się do mojej mamy do gdańska na weekend torba już prawie spakowana i mam wrażenie że czegoś zapomnę -
nick nieaktualnyTez. Sa za bardzo rozstawione nozki, pozycja jest nie dobra dla kregoslupa i nie ma bocznej stabilizacji. Wszystkie nosidla sa dla dzieci samodzielnie siedajacych. Mowie Ci zapisz sie do tej grupy na fb to tam doradza co najpepiej.
Ja kupilam sobie chuste LittleFrog z drugiego gatunku i nauczylam sie sama przez neta motac. Teraz bylam na spotkaniu z doradca to tylko drobne rzeczy poprawil. A dziewczyny na fb tez doradza i poprawja jak przeslesz zdjecia.Renka88, Wanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybaassiia wrote:A.Kasia dodalabys mnie jeszcze raz na fb, bo nie wiem jak ale sie usunelam. Wylalam ci moj mail na priv
Wysłałam Ci zaproszenie
Renka88 - ja póki co sobie tulę odpuściłam bo zbyt wiele nieciekawych opinii znalazłam na temat tej wkładki dla noworodka. I to nie tylko specjalistów ale też rodziców, którzy jej używali. Jeśli koniecznie chcesz nosidło to poczytaj o tych Hop-Tye
Co do szkolenia to nie miałam, pooglądałam na youtube, popróbuję na sobie i wstawię fotkę na jakiejś grupie, żeby mi powiedzieli czy jest ok. A jak będę miała jakieś większe kłopoty to poszukam instruktora w LublinieTa kółkowa jest mniej skomplikowana, więc dlatego od niej zaczęłam bo takie zwykłe motanie wygląda dla mnie mega skomplikowanie
baassiia, Renka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyksanka wrote:Hej hej
Smaruję Zosi glowine olejem koko i oliwka a ciemieniucha się powiększyła,
Polecalyscie dziewczyny produkt diprobase - ale czy to krem czy maść?
Dzięki z gory
A tylko smarujesz czy też ścierasz delikatnie ten naskórek? Najlepiej w dzień smarować oliwką a wieczorem w czasie kąpieli pomoczyć troszkę dłużej główkę w wodzie a przy osuszaniu zetrzeć go delikatnie ręcznikiem. My tak codziennie robimy i zupełnie czysta już główka. -
Jeśli chodzi o szczepienie to właśnie na mojej grupie miastowej na fb mam specjalistki i mówią żeby odczekać po przeziębieniu ze 3 tyg koniecznie i w dzien szczepienia zrobić badania. Tak więc my czekamy.
Noszenie - w przyszłym tyg się spotykam z doradcą chustowąChciałam juz kółkową kupić, ale mówiła żeby się wstrzymać, że może jednak spodoba mi się normalna. No i mówiła, że nosidła każde, tula też, tylko dla siedzącego!!!!
Renka88 lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
krówka_muffka nie wiem co o tym sądzić , mała nie jest gruba , jest duża,długa po tacie , za 2 tyg idziemy na szczepienie więc zobaczymy co nasz lekarz powie na wagę
-
Nam na ciemieniuche pomógł szampon z ziajki. No i oczywiście smarowanie oliwka ale tylko przed kąpiela. Jak smarowalismy też w dzień to właśnie coraz gorsza była. No i niestety ale po oliwce ciemieniucha zeszła ale teraz skórka sucha bardzo
no i oczywiście dużo wyczesywac. My dodatkowo w kąpieli jak mylismy główkę to wcieralismy też szampon dokladnie tetra. Ona duzo sciagala tej skorupki.
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
krówka_muffka wrote:Alinalii mója koleżanka ma dziecko 3 miesiące i 3 tygodnie i waży 7.300 i pediatra wypisala jej wykrzykniki w książeczce że za dużo waży mała i ma jej ograniczać mleko. Dla mnie to niewyobrażalne bo jak dziecko głodne i chce jeść to jak jej niby ma nie dać i oszukać woda? Przecież dziecko się zawyje! Sprawdzilam że mój synek miał pół roku jak miał 7 kilo.
Ja uważam że waga zależy od wagi początkowej bo trudno by dziecko które rodzi się 4500 kg po trzech miesiącach nazwać otyłym. U dzieci nie mierzy się BMI.
Jeśli karmimy dziecko regularnie np mlekiem modyfikowanych co 3-4 h to trudno mówić o przekarmianiu no chyba że podajemy 220 ml co 2 h.
Dziecka żołądeczek jest jak jego piąstka.
Dziecko w momencie jak zaczyna chodzić spala i wtedy dopiero możemy określić czy jest problem z wagą czy nie.
Moja ważyła 2300 i najmniejsza waga 2200 a teraz waży 4 kg. Ma Niecałe 3 miechy. -
M+M jeśli chodzi o ubiór to sukieneczki
, bodziaki bawełniane... ubieram się tak jak ja czyli lekko. Zawsze mam bawełnianą pieluszkę i ewentualnie jak widzę że coś jej nie pasi to lekko przykrywam tą pieluchą.
Jest ciepło... nie ma co dziecka przegrzewać. Moim zdaniem mąż dobrze ubrał