X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina - gratulacje!

Tygrysek - fajny ten Kostek!

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    Synek o 9:40 rano skończył 3 miesiące. Dziś szczepienia ciąg dalszy, aż się boję.

Sto lat dla synka <3 My o 15 mamy szczepienie i też się trochę boję. Poprzednie poszły gładko ale wtedy był jeszcze nie za bardzo kumaty. Cieszę się, że pogoda dziś taka lekko pochmurna i jest chłodniej bo wczoraj przy tych upałach młody miał duże kłopoty z zasypianiem i jakby dziś miał być taka maruda + szczepienie to byłoby ciężko :/

krówka mufka, skowroneczka87 - zdrówka dla Was!

Dziewczyny czekam z niecierpliwością na kuriera bo zamówiłam sobie chustę kółkową. Jestem mega podekscytowana ale też się obawiam , bo nie wiem jak Tymi zareaguje i czy będzie się w ogóle dawał nosić w ten sposób.

Kupiłam chustę Little Frog o gramaturze 250-260 g/m2, żeby posłużyła nam trochę dłużej. Nie wiem czy dobrze zrobiłam bo w lato może być małemu trochę gorąco ale jeśli się sprawdzi to najwyżej kupię cieńszą, używaną.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ciągle zastanawiam nad nosidłem Tula ;/ prawie 500 zł ale moja ciągle chce ogladać świat i mnie już ręce i kregosłup boli ;/

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu a miałaś jakieś szkolenie z chustowania?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tula jest dla dzieci siadajacych samodzielnie. Wejdzcie na chusty polska tam mozna znalezc duzo info i dziewczyny w okolicy ktore moga wam pomoc w ogarnieciu chusty.

muminka83 lubi tę wiadomość

• baassiia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia dodalabys mnie jeszcze raz na fb, bo nie wiem jak ale sie usunelam. Wylalam ci moj mail na priv

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M dziękuję :-) miło mi. Ja w taką pogodę jak Twój M ubieram małą tylko w body z krótkim ewentualnie opaske jak wieje :-) ja już w Gdańsku od miesiąca, ciężko mi bardzo bo tu żadnej pomocy ani nawet rozrywki bo koleżanki żadnej więc tylko z dzieckiem eh

Krówka muffka kciuki zaciśnięte :-* u nas mała była 3tygodnie przeziębiona!

Est dziękuję bardzo, oby :-)

Basiaaa Witam w klubie także refluksu, u Amelki też często podchodzi ale nie ulewa dlatego musimy zagęszczać mleczko, nóżki łóżeczka wyżej no i mamy monitor więc też jestem spokojniejsza. Po neocate trochę lepiej zaczęło być po 2tygodnie ale całkiem poprawa po miesiącu jakoś, też mieliśmy nutramigen lgg i nie służyło Amelce. A puramino fakt zbliżone do neocate

Skowroneczka też nie wiem czy nie opóźnić o tydzień bo młoda była 3tygodnie przeziębiona i do szczepienia miną tylko 2...

km5szbmhexpco9m1.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Tula jest dla dzieci siadajacych samodzielnie. Wejdzcie na chusty polska tam mozna znalezc duzo info i dziewczyny w okolicy ktore moga wam pomoc w ogarnieciu chusty.

A jak dokupi się tą wkładkę dla niemowlaka? To też? Ja np nie mam pojęcia jak dobrać chustę i tę cała gramaturę. A jestem z takiego zadupia że tu nie ma kto doradzić.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję zakup chusty ale klasycznego pasiaka z Little Frog. I tak się zastanawiam od kilku dni i nie wiem. Kostek nieraz potrzebuje trochę noszenia na rekach a już klocuś waży koło 6 kg więc mi trochę ciężko.
    My jutro wybieramy się do mojej mamy do gdańska na weekend torba już prawie spakowana i mam wrażenie że czegoś zapomnę :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez. Sa za bardzo rozstawione nozki, pozycja jest nie dobra dla kregoslupa i nie ma bocznej stabilizacji. Wszystkie nosidla sa dla dzieci samodzielnie siedajacych. Mowie Ci zapisz sie do tej grupy na fb to tam doradza co najpepiej.

Ja kupilam sobie chuste LittleFrog z drugiego gatunku i nauczylam sie sama przez neta motac. Teraz bylam na spotkaniu z doradca to tylko drobne rzeczy poprawil. A dziewczyny na fb tez doradza i poprawja jak przeslesz zdjecia. ;)

Renka88, Wanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np mam problem z noszeniem bo kregoslup siada. Rowniez ciezko bo czasme dziecko ma bunt na chuste i trzeba nosic. I juz jest kiszka.

• ksanka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Smaruję Zosi glowine olejem koko i oliwka a ciemieniucha się powiększyła,
    Polecalyscie dziewczyny produkt diprobase - ale czy to krem czy maść?

Dzięki z gory

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A.Kasia dodalabys mnie jeszcze raz na fb, bo nie wiem jak ale sie usunelam. Wylalam ci moj mail na priv

Wysłałam Ci zaproszenie :)

Renka88 - ja póki co sobie tulę odpuściłam bo zbyt wiele nieciekawych opinii znalazłam na temat tej wkładki dla noworodka. I to nie tylko specjalistów ale też rodziców, którzy jej używali. Jeśli koniecznie chcesz nosidło to poczytaj o tych Hop-Tye :)

Co do szkolenia to nie miałam, pooglądałam na youtube, popróbuję na sobie i wstawię fotkę na jakiejś grupie, żeby mi powiedzieli czy jest ok. A jak będę miała jakieś większe kłopoty to poszukam instruktora w Lublinie :) Ta kółkowa jest mniej skomplikowana, więc dlatego od niej zaczęłam bo takie zwykłe motanie wygląda dla mnie mega skomplikowanie :/

baassiia, Renka88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej hej
    Smaruję Zosi glowine olejem koko i oliwka a ciemieniucha się powiększyła,
    Polecalyscie dziewczyny produkt diprobase - ale czy to krem czy maść?

Dzięki z gory

A tylko smarujesz czy też ścierasz delikatnie ten naskórek? Najlepiej w dzień smarować oliwką a wieczorem w czasie kąpieli pomoczyć troszkę dłużej główkę w wodzie a przy osuszaniu zetrzeć go delikatnie ręcznikiem. My tak codziennie robimy i zupełnie czysta już główka.

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na ciemieniuchę bardzo pomogl linomag ten zwykly zielony. Jakies 30 min przed kapiela smaruje i nakladam czapeczke,potem dokladnie myje 2-3 razy, a po kapieli wyczesuje szczoteczka. Gdzies to wyczytalam i sie sprawdziło.

• Karka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o szczepienie to właśnie na mojej grupie miastowej na fb mam specjalistki i mówią żeby odczekać po przeziębieniu ze 3 tyg koniecznie i w dzien szczepienia zrobić badania. Tak więc my czekamy.

Noszenie - w przyszłym tyg się spotykam z doradcą chustową :) Chciałam juz kółkową kupić, ale mówiła żeby się wstrzymać, że może jednak spodoba mi się normalna. No i mówiła, że nosidła każde, tula też, tylko dla siedzącego!!!! :)

Renka88 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka nie wiem co o tym sądzić , mała nie jest gruba , jest duża,długa po tacie , za 2 tyg idziemy na szczepienie więc zobaczymy co nasz lekarz powie na wagę

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam na ciemieniuche pomógł szampon z ziajki. No i oczywiście smarowanie oliwka ale tylko przed kąpiela. Jak smarowalismy też w dzień to właśnie coraz gorsza była. No i niestety ale po oliwce ciemieniucha zeszła ale teraz skórka sucha bardzo :( no i oczywiście dużo wyczesywac. My dodatkowo w kąpieli jak mylismy główkę to wcieralismy też szampon dokladnie tetra. Ona duzo sciagala tej skorupki.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krówka_muffka wrote:
    Alinalii mója koleżanka ma dziecko 3 miesiące i 3 tygodnie i waży 7.300 i pediatra wypisala jej wykrzykniki w książeczce że za dużo waży mała i ma jej ograniczać mleko. Dla mnie to niewyobrażalne bo jak dziecko głodne i chce jeść to jak jej niby ma nie dać i oszukać woda? Przecież dziecko się zawyje! Sprawdzilam że mój synek miał pół roku jak miał 7 kilo.

Ja uważam że waga zależy od wagi początkowej bo trudno by dziecko które rodzi się 4500 kg po trzech miesiącach nazwać otyłym. U dzieci nie mierzy się BMI.
    Jeśli karmimy dziecko regularnie np mlekiem modyfikowanych co 3-4 h to trudno mówić o przekarmianiu no chyba że podajemy 220 ml co 2 h.
    Dziecka żołądeczek jest jak jego piąstka.
    Dziecko w momencie jak zaczyna chodzić spala i wtedy dopiero możemy określić czy jest problem z wagą czy nie.
    Moja ważyła 2300 i najmniejsza waga 2200 a teraz waży 4 kg. Ma Niecałe 3 miechy.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M jeśli chodzi o ubiór to sukieneczki :P, bodziaki bawełniane... ubieram się tak jak ja czyli lekko. Zawsze mam bawełnianą pieluszkę i ewentualnie jak widzę że coś jej nie pasi to lekko przykrywam tą pieluchą.
    Jest ciepło... nie ma co dziecka przegrzewać. Moim zdaniem mąż dobrze ubrał <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 2326 2327 2328 2329 2330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ