Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki.
    Wczoraj syn miał Akademię z Okazji DM. Płakałam jak bóbr. :D
    Nie ma większego daru jak być matką. Jestem dumna że mam dzieci.

Każdej kobiecie życzę tego daru i wierzę że tego doświadczą.
    :-*

alinalii, Mania1718, M+M+?, nick nieaktualny, Kate84, salomea, annak, Falon, Czarodziejka87, Karka, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Niunia konczy dzis trzy miesiace. Jak ten czas leci. Za szybko... Chwilo trwaj...

Mania1718, nick nieaktualny, Kate84, Falon, Czarodziejka87, Karka lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia mamusie <3

muminka83, Mania1718, M+M+?, nick nieaktualny, Kate84, salomea, alinalii, Falon, Czarodziejka87, Karka lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Nareszcie mam chwilę czasu.
    Synek z temperaturą od wczoraj- hmm taka dziwna. Jeszcze o 13:00 było okey. Bawił się, szalał a dosłownie 30 minut później ponad 38 i tak do tej pory. Z tego też powodu zamiast do teściowej teściowa do nas. Z okazji dnia mamy :P od rana w garach :P Ciasto dla mojej rodzinki truskawkowe, obiad... itd. Po obiedzie graliśmy w gry ileż było śmiechu. Judytka robiła co ja pisze robi miny nieziemskie mrucząc przy tym jak misio :D

Jeszcze tylko kąpiel, masaż... książeczki :D i wieczorek wolny.

Kochane ostatnio czytam książkę Sekret. Ogólnie jestem optymistką.. zawsze idę do przodu... praktycznie nie płaczę i nigdy się nie poddaje ale ta książka takie wywarła na mnie wrażenie że wręcz umocniłam się w przekonaniu że muszę przejść przez życie z podniesioną głową i nauczyć tego dzieci że najważniejsze jest szczęście i ze tylko my je kreujemy i albo będziemy przyciągać pozytywne myśli albo będziemy wiecznie narzekać. :P

No cóż :d pogoda może nie jest najpiękniejsza ale życzę wam udanego wieczorku w gronie najbliższych a więc miłości waszego życia...

Pozdrawiam popijając pokrzywkę :d

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcówki Kochane wszystkiego co najpiękniejsze w tym wyjątkowym dla nas dniu :-*

salomea, nick nieaktualny, muminka83, Falon, Mania1718, Czarodziejka87, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie,

Wieki mnie tu nie było!
    W pewnym momencie przestałam nadążać za postami o kupkach, karmieniu i pieluszkach, więc trochę się odłączyłam. To jeszcze nie mój świat ;-) Skupiłam się trochę bardziej na różowej stronie forum, gdzie nadal walczymy.

No ale dziś nie mogło mnie nie być z Wami, bo tu jest największa dawka super mamuś, jaką znam :-)

Życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki.
    Dużo szczęścia i radości z macierzyństwa. Żeby to była najpiękniejsza przygoda w Waszym życiu! :-)

Ściskam Was, pozdrawiam i mam nadzieję, że u wszystkich marcówek i naszych forumowych dzieciaczków wszystko jest w najlepszym porządku.
    <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 20:22

muminka83, Kate84, nick nieaktualny, Falon, M+M+?, edyś, Karka, salomea, Mania1718, baassiia, Czarodziejka87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, alinalii, foxica, Est, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kochane Mamusie,

Wieki mnie tu nie było!
    W pewnym momencie przestałam nadążać za postami o kupkach, karmieniu i pieluszkach, więc trochę się odłączyłam. To jeszcze nie mój świat ;-) Skupiłam się trochę bardziej na różowej stronie forum, gdzie nadal walczymy.

No ale dziś nie mogło mnie nie być z Wami, bo tu jest największa dawka super mamuś, jaką znam :-)

Dużo szczęścia i radości z macierzyństwa. Żeby to była najpiękniejsza przygoda w Waszym życiu! :-)

Ściskam Wam, pozdrawiam i mam nadzieję, że u wszystkich marcówek i naszych forumowych dzieciaczków wszystko jest w najlepszym porządku.
    <3
    Kochana życzę Ci z całego serca aby Wasze marzenie się spełniło ♡♡♡

salomea, Mania1718, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kochane Mamusie,

Wieki mnie tu nie było!

Ściskam Was, pozdrawiam i mam nadzieję, że u wszystkich marcówek i naszych forumowych dzieciaczków wszystko jest w najlepszym porządku.
    <3

Kochana życzę Tobie, żebyś w przyszłym roku też świętowała z dzidzią w brzuszku bądź na rękach :-*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pytaniem.
    Strasznie zaczęły wypadać mi włosy. Czy orientujecie się, czy można brać jakieś suplementy przy karmieniu piersią?

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ja z pytaniem.
    Strasznie zaczęły wypadać mi włosy. Czy orientujecie się, czy można brać jakieś suplementy przy karmieniu piersią?
    Podłączam się, mi tez wypadają wlosy garściami :(

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*

Nawet nie miałam czasu wczoraj napisać życzeń w tak wyjątkowym dla nas dniu więc dziś chciałam życzyć samych pięknych chwil i duużo zdrówka dla Was i maluszków:*

M+M i Madzik nie wiem jak z suplementami ale polecam odżywke Jantar do wcierania bardzo pomocna na wypadanie:)

Miłego dnia!

Falon, Mania1718 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ja z pytaniem.

Ja biorę Vitapil Mama na włosy i paznokcie i z tego co wiem są to suplementy dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. Ja nie karmię ale ponoć preparat jest skuteczny, więc biorę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kochane Mamusie,

Wieki mnie tu nie było!

<3

Serdeczne uściski kochana i wszystkiego najlepszego z okazji Dnia mamy :* Abyś w przyszłym roku dołączyła do grona mam ziemskiego szkraba a póki co niech Twoje aniołki czuwają nad Tobą każdego dnia :*

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka, Kasia - dziękuję!

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry jest jeszcze Biotebal ale nie wiem czy w trakcie kp można :)

M+M+? lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które kp, bierzecie jakiekolwiek suplementy i witaminy? Ja kończę moje namagazynowane witaminy z czasu ciąży, ale chciałam zmienić na coś może bardziej dostosowanego do kp.

U nas ostatnio to mieliśmy maraton. Wyjazd 300km, upały, karmienie małego w gorącym aucie(oczywiście nie dałam do serwisu klimatyzacji, więc nie chciałam jej włączać, żeby mały się nic nie nawdychał), łażenie po przeludnionej,przesmrodzonej warszawie. Na szczęście młody świetnie wszystko zniósł, i tak współpracował jakby rozumiał, że są ciężkie warunki. Ale po powrocie do domu, sprawdził swoje ulubione miejsca do patrzenia, powyginał się w łóżeczku i padł z wielkim uśmiechem na buzi. Ja za to niedawno wstałam dopiero z łóżka, bo chyba gorzej to zniosłam niż synek ;)

• edyś Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasze maluchy sypiają na spacerach? U nas do niedawna samo włożenie do wózka powodowało śpiączkę. Odkąd są upały to Ula cały spacer potrafi czuwać, uśnie może na pół godziny. Jeszcze trochę to w wózku nie będzie chciała siedzieć :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Basia cały czas śpi i je i tak w kółko przychodzi godzina 18-19 dziecko wyje przed kapaniem i jest do spania! Masakra!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spacerze Dominik ma tak jak w czasie reszty dnia, czyli jak zje to ma godzinę czuwania, a później idzie spać na niecałą godzinkę, i dokładnie co 2h jedzenie. Chyba że ma mniej senny dzień, to śpi pół h lub co któreś karmienie wcale nie śpi. Więc u niego czy wózek się kołysze czy nie to bez różnicy.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze Dzieci ssą kciuki? Mój się od dwóch dni tak chęrnie zasysa i wygląda przy tym pzekomicznie ;)

A czym przykrywacie Dzieci w nocy? Kładziecie na boczku czy na pleckach?

‹‹ 2328 2329 2330 2331 2332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ