WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki.
    Wczoraj syn miał Akademię z Okazji DM. Płakałam jak bóbr. :D
    Nie ma większego daru jak być matką. Jestem dumna że mam dzieci.

Każdej kobiecie życzę tego daru i wierzę że tego doświadczą.
    :-*

alinalii, Mania1718, M+M+?, Izoleccc, Kate84, salomea, annak, Falon, Czarodziejka87, Karka, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Niunia konczy dzis trzy miesiace. Jak ten czas leci. Za szybko... Chwilo trwaj...

Mania1718, Izoleccc, Kate84, Falon, Czarodziejka87, Karka lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia mamusie <3

muminka83, Mania1718, M+M+?, Izoleccc, Kate84, salomea, alinalii, Falon, Czarodziejka87, Karka lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Nareszcie mam chwilę czasu.
    Synek z temperaturą od wczoraj- hmm taka dziwna. Jeszcze o 13:00 było okey. Bawił się, szalał a dosłownie 30 minut później ponad 38 i tak do tej pory. Z tego też powodu zamiast do teściowej teściowa do nas. Z okazji dnia mamy :P od rana w garach :P Ciasto dla mojej rodzinki truskawkowe, obiad... itd. Po obiedzie graliśmy w gry ileż było śmiechu. Judytka robiła co ja pisze robi miny nieziemskie mrucząc przy tym jak misio :D

Jeszcze tylko kąpiel, masaż... książeczki :D i wieczorek wolny.

Kochane ostatnio czytam książkę Sekret. Ogólnie jestem optymistką.. zawsze idę do przodu... praktycznie nie płaczę i nigdy się nie poddaje ale ta książka takie wywarła na mnie wrażenie że wręcz umocniłam się w przekonaniu że muszę przejść przez życie z podniesioną głową i nauczyć tego dzieci że najważniejsze jest szczęście i ze tylko my je kreujemy i albo będziemy przyciągać pozytywne myśli albo będziemy wiecznie narzekać. :P

No cóż :d pogoda może nie jest najpiękniejsza ale życzę wam udanego wieczorku w gronie najbliższych a więc miłości waszego życia...

Pozdrawiam popijając pokrzywkę :d

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcówki Kochane wszystkiego co najpiękniejsze w tym wyjątkowym dla nas dniu :-*

salomea, A.Kasia, muminka83, Falon, Mania1718, Czarodziejka87, Izoleccc lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Mamusie,

Wieki mnie tu nie było!
    W pewnym momencie przestałam nadążać za postami o kupkach, karmieniu i pieluszkach, więc trochę się odłączyłam. To jeszcze nie mój świat ;-) Skupiłam się trochę bardziej na różowej stronie forum, gdzie nadal walczymy.

No ale dziś nie mogło mnie nie być z Wami, bo tu jest największa dawka super mamuś, jaką znam :-)

Życzę Wam wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki.
    Dużo szczęścia i radości z macierzyństwa. Żeby to była najpiękniejsza przygoda w Waszym życiu! :-)

Ściskam Was, pozdrawiam i mam nadzieję, że u wszystkich marcówek i naszych forumowych dzieciaczków wszystko jest w najlepszym porządku.
    <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 20:22

muminka83, Kate84, d'nusia, Falon, M+M+?, edyś, Karka, salomea, Mania1718, baassiia, Czarodziejka87, A.Kasia, Izoleccc, alinalii, foxica, Est, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kochane Mamusie,

Wieki mnie tu nie było!
    W pewnym momencie przestałam nadążać za postami o kupkach, karmieniu i pieluszkach, więc trochę się odłączyłam. To jeszcze nie mój świat ;-) Skupiłam się trochę bardziej na różowej stronie forum, gdzie nadal walczymy.

No ale dziś nie mogło mnie nie być z Wami, bo tu jest największa dawka super mamuś, jaką znam :-)

Dużo szczęścia i radości z macierzyństwa. Żeby to była najpiękniejsza przygoda w Waszym życiu! :-)

Ściskam Wam, pozdrawiam i mam nadzieję, że u wszystkich marcówek i naszych forumowych dzieciaczków wszystko jest w najlepszym porządku.
    <3
    Kochana życzę Ci z całego serca aby Wasze marzenie się spełniło ♡♡♡

salomea, Mania1718, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kochane Mamusie,

Wieki mnie tu nie było!

Ściskam Was, pozdrawiam i mam nadzieję, że u wszystkich marcówek i naszych forumowych dzieciaczków wszystko jest w najlepszym porządku.
    <3

Kochana życzę Tobie, żebyś w przyszłym roku też świętowała z dzidzią w brzuszku bądź na rękach :-*

A.Kasia lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pytaniem.
    Strasznie zaczęły wypadać mi włosy. Czy orientujecie się, czy można brać jakieś suplementy przy karmieniu piersią?

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ja z pytaniem.
    Strasznie zaczęły wypadać mi włosy. Czy orientujecie się, czy można brać jakieś suplementy przy karmieniu piersią?
    Podłączam się, mi tez wypadają wlosy garściami :(

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:*

Nawet nie miałam czasu wczoraj napisać życzeń w tak wyjątkowym dla nas dniu więc dziś chciałam życzyć samych pięknych chwil i duużo zdrówka dla Was i maluszków:*

M+M i Madzik nie wiem jak z suplementami ale polecam odżywke Jantar do wcierania bardzo pomocna na wypadanie:)

Miłego dnia!

Falon, Mania1718 lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ja z pytaniem.

Ja biorę Vitapil Mama na włosy i paznokcie i z tego co wiem są to suplementy dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. Ja nie karmię ale ponoć preparat jest skuteczny, więc biorę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kochane Mamusie,

Wieki mnie tu nie było!

<3

Serdeczne uściski kochana i wszystkiego najlepszego z okazji Dnia mamy :* Abyś w przyszłym roku dołączyła do grona mam ziemskiego szkraba a póki co niech Twoje aniołki czuwają nad Tobą każdego dnia :*

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarodziejka, Kasia - dziękuję!

Czarodziejka87 lubi tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry jest jeszcze Biotebal ale nie wiem czy w trakcie kp można :)

M+M+? lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które kp, bierzecie jakiekolwiek suplementy i witaminy? Ja kończę moje namagazynowane witaminy z czasu ciąży, ale chciałam zmienić na coś może bardziej dostosowanego do kp.

U nas ostatnio to mieliśmy maraton. Wyjazd 300km, upały, karmienie małego w gorącym aucie(oczywiście nie dałam do serwisu klimatyzacji, więc nie chciałam jej włączać, żeby mały się nic nie nawdychał), łażenie po przeludnionej,przesmrodzonej warszawie. Na szczęście młody świetnie wszystko zniósł, i tak współpracował jakby rozumiał, że są ciężkie warunki. Ale po powrocie do domu, sprawdził swoje ulubione miejsca do patrzenia, powyginał się w łóżeczku i padł z wielkim uśmiechem na buzi. Ja za to niedawno wstałam dopiero z łóżka, bo chyba gorzej to zniosłam niż synek ;)

• edyś Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasze maluchy sypiają na spacerach? U nas do niedawna samo włożenie do wózka powodowało śpiączkę. Odkąd są upały to Ula cały spacer potrafi czuwać, uśnie może na pół godziny. Jeszcze trochę to w wózku nie będzie chciała siedzieć :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Basia cały czas śpi i je i tak w kółko przychodzi godzina 18-19 dziecko wyje przed kapaniem i jest do spania! Masakra!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spacerze Dominik ma tak jak w czasie reszty dnia, czyli jak zje to ma godzinę czuwania, a później idzie spać na niecałą godzinkę, i dokładnie co 2h jedzenie. Chyba że ma mniej senny dzień, to śpi pół h lub co któreś karmienie wcale nie śpi. Więc u niego czy wózek się kołysze czy nie to bez różnicy.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze Dzieci ssą kciuki? Mój się od dwóch dni tak chęrnie zasysa i wygląda przy tym pzekomicznie ;)

A czym przykrywacie Dzieci w nocy? Kładziecie na boczku czy na pleckach?

‹‹ 2328 2329 2330 2331 2332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ