X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mój dokładnie tak samo.
    Jeszcze niedawno robiłam przegląd ciuszków które były mu za duże
    Z ciekawości przedwczoraj sprawdziłam jak rozmiarowo i okazało się,że są już dobre 68-74 ,dobrze że je wyciągnęłam bo by nie zdążył wynosić;)

Filip 28.03.2016 <3
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seba tak samo. Obecnie rozmiar to 68 lub nawet 74. Niektóre rzeczy 68 są już za małe.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo, 56 było długo, a potem 62 to moment i za małe, 68 w sam raz, trzeba już zakupić większe :)

Położyłam dziś Synka w nocy na pleckach, bo pomyślałam, że może wtedy się tak nie posiusia (już wspominałam, że wybudza się, bo się obsikuje nie wiem czemu), no ale tak przez sen kwękał, stękał i się kręcił, że widać że mu ta pozycja po jedzeniu nie służy i przekręciliśmy go na boczek i była cisza. No i ja już nie wiem co z tym jego siusianiem zrobić :/

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie niedzielnie :)

Dzisiaj Tomcio skończył 3 miesiące! <3 Całe moje życie :)

Mój młody waży już 6500g. Jak byłam w zeszłym tygodniu w szpitalu na kontroli, to lekarze obstawiali że ma ok. 5 miesięcy. Aktualnie nosimy rozmiar 68, ale powoli przymierzam się już do 74. Dzieciaki zdecydowanie za szybko rosną...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 11:51

Andriel, Falon, Madlene.:), nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale duze te Wasze dzieci, szok:p moja ma okolo 5100, z tym ze urodzila sie nieduza, bo 3100.

A teraz w te upaly, ja uzywam spodenek 56, bo wypadaja jak krotkie, haha :p co prawda tylko niektorych, bo czesc ma ciasna gumke w pasie:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 12:21

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też jutro zrobię dokładny przegląd ciuszków i pochowam i wyjme co trzeba. Bo niektóre bluzy mam jeszcze 62 w szafce a one już będą za małe. To samo spodnie i bluzeczki.

Paulina2344 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo już 68 niektóre dziwnie małe :-P a Amelka też niczego sobie rośnie bo z wagi urodzrniowej 2890 do najniższej 2620g mamy dziś 6010g :-D

Madlene.:) lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M - używam aplikacji "Moje Dziecko", takiej z niebieską ikonką na której jest biały bobas :)

M+M+? lubi tę wiadomość

• Andriel Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, teraz jak mam marcówki na FB to BBF odszedło na dalszy plan. Mój synek jeszcze używa 56 a czasami nawet 50 ale w Norwegii są duże rozmiarówki. 62 założę też, wiec z ciuszki różnie mamy.
    A.Kasia - Też korzystam z tej aplikacji☺

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czym kładziecie spać dzieci w te upały?
    Ja co prawda mam klimatyzację położoną w całym domu, ale jeszcze jej w tym roku nie włączaliśmy. Trochę boję się o małego, tym bardziej że u synka nawiew jest centralnie na jego łóżeczko. Dziś mój M po kąpieli zaczął się jednak zastanawiać, czy małemu nie będzie za gorąco w jego codziennym zestawie tj. body na długi rękaw, gołe nóżki i śpiworek. Z tym że ten śpieorek jest dosyć ciepły, z aksamitu i na takiej watolince. No ale nie przykryję go na noc tylko pieluszką (tak robię w dzień) bo się zaraz odkopie...

Paola, drzemki w dzień to nadal jazda bez trzymanki... Synuś płacze przy każdym odłożeniu... Natomiast tak po godznie od przebudzenia ewidentnie jest zmęczony, robi się marudny i nic go nie intersuje. Ale zasnąć nie umie. Muszę go nosić, dawać pierś żeby się uspokoił. A wystarcza mu chociażby 15 minu snu by znowu był pogodny i aktywny. No ale ten malec tego niestety nie rozumie.
    Noce za to super. Punkt 19 mały zasypia i ostatnio śpi do ok 3 nad ranem. Daję mu wówczas jeść i śpi do 6, 6:30, a nawet 7:30.

Ja nie mam wagi, więc ważę małego tak na oko tzn. M wchodzi na wagę sam, a potem z małym. Niestety wychodzi mi, że synek od ok 3 tygodni nie przybiera na wadze (5,8 kg). On w ogóle to w dzień słabo je, wystarczy mu pierś sana na ok 7 minut, potem już nie chce. A te 7 minut to też nie jest i tensywne ssanie. Natomiast kupy robi prawie przy każdym karmieniu, więc chyba się najada. Za 2 tyg idę do nowego pediatry to zobaczę jak oceni tę sytuację.

Jutro proszę trzymajcie za mojego synka i pomyślne wieści kciuki. Na brzuszku ma takie dziwne stwardnienie o ciemniejszym zabarwieniu. Mój teść, który jest lekarzem, już to oglądał i stwierdził - uwaga - że jego zdaniem to nie jest nowotwór. Mnie krew odpłynęła z mózgu na samo to słowo. Nie jest to jego specjalizacja, więc jutro idziemy do dermatologa.

• edyś Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wklejam bo może nie każda na fb widziała. Ja żyłam w niewiedzy, że dziecko matki "tarczycowej" powinno być zbadane w 3 miesiącu powtórnie
    http://dzieciowo.pl/2015/02/niedoczynnosc-tarczycy-u-niemowlat-czy-na-pewno-wszystko-wiemy.html

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M trzymam kciuki! Na pewno to nic takiego. Trzymaj się :-)

M+M+? lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Andriel Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? - Kciuki zaciśnięte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 22:13

M+M+? lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? moja śpi w body na krótki rękaw + półśpiochy, przykryta pieluszką, po 1 karmieniu w nocy już kocykiem lekkim nakrywam. Bo wieczorem mamy nadal ciepło w mieszkaniu i duszno. Jeśli chodzi o klimę to ja bym w życiu pod nawiewem łóżeczka nie stawiała. Wiem jak łatwo jest się rozchorować od niej. Nie polecam. Trzymam kciuki żeby Twojemu synkowi nic nie było!!

Moja od 3 dni ma problem z zasypianiem. Przysypia i rozbudza się z płaczem. Je na raty. Masakra. Może to przez te upały...

Jeśli chodzi o ciuszki to u mnie 56/62, ale naprawde...każde ubranko normalnie jest inne, nie wiem jak oni to szyją.

M+M+? lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy jak Wasze maleństwa dostają czkawki to dokarmiacie? W sensie zapicia czkawki?

Bo sama nie wiem czy ja zostawić by sie męczyła czy dokarmić?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • edyś Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, ja od razu do cyca bo czkawka juz denerwuje i Ula wtedy marudzi.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka, w pokoju synka klimy nie włącze. Jak będą wielkie upały to najwyżej będzie korzystał z wychłodzenia reszty donu. Ten nawiew jest na jego łóżeczko, ale już w miejscu w którym będzie stało w przyszłości jego łôżko, nie. Specjalnie w tym roku przy remoncie zmieniliśmy usytuowanie jednostki, tak aby jak syn będzie starszy mógł korzystać z klimatyzacji i aby oba na niego bezpośrednio nie dmuchała. Teraz tylko łóżeczko stoi tak niefortunnie, ale nie mam gdzie go przestawić. Tam gdzie planuję duże łóżko obecnie stoi kanapa i do czasu aż mały podrośnie nie będę jej usuwać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 09:35

Karka lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam problem z ubieraniem Małego w nocy. Póki co śpi jeszcze w leżaczku przy naszym łóżku, ubrany w pajaca i przykryty małą bawełnianą kołderką. W leżaczku tak ją powciskam, że się nie rozkopie. Chciałabym go przełożyć już do łóżeczka, ale boję się że będzie tam kiepsko spał w nocy bo nie jest tak przytulniejak w leżaczku. No i mam problem czym go tam przykrywać żeby się w nocy tym nie nakrył... Kołderka jest leciutka, jeślinie jest gdzieś upchnięta, przymocowana, to wystarczy że Mały kopnie nogą a już ma ją na głowie. Śpiworek mam, ale co z tego jak on się w nocy zasika i śpiworek też. Poradzicie coś?

M+M ja też w dzień noszę do usypiania, bo inaczej płacz, a jak już wpadnie w histerię, to nawet cyca nie chce i na rękach się nawet nie może uspokoić. Może spróbuję zacząć go przestawiać koło pół roku? Te wszystkie skoki rozwojowe sprawiają że u nas jeszcze większy problem z zasypianiem jest zawsze przez kilka dni i nawet jak śpiącego odkładam to płacz, więc nie chcę go męczyć. Może jak już będzie bardziej "uregulowany" to zacznę drobnymi krokami wprowadzać te zmiany.

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na czkawce nie karmię, boję się, że dziecko się zachłyśnie

alinalii lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, a czy taki leżaczek na długie godziny nocne jest dobry dla kręgosłupa maleństwa? Wydaje mi się, że gdzieś czyrałam, iż nie można przesadzać z leżaczkami. Chociaż ja w ciągu dnia kładę synka na leżaczku, jest to dla mnie najwygodniejsze, mogę go przenosić np do kuchni, pokoju. Ten mój leżaczek jest mocno leżący, mały w nim leży tak jakbym go nosiła na fasolkę, ale i tak się zastanawiam, czy nie za dużo czasu w nim spędza.

‹‹ 2330 2331 2332 2333 2334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ