X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa mój dokładnie tak samo.
    Jeszcze niedawno robiłam przegląd ciuszków które były mu za duże
    Z ciekawości przedwczoraj sprawdziłam jak rozmiarowo i okazało się,że są już dobre 68-74 ,dobrze że je wyciągnęłam bo by nie zdążył wynosić;)

Filip 28.03.2016 <3
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seba tak samo. Obecnie rozmiar to 68 lub nawet 74. Niektóre rzeczy 68 są już za małe.

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo, 56 było długo, a potem 62 to moment i za małe, 68 w sam raz, trzeba już zakupić większe :)

Położyłam dziś Synka w nocy na pleckach, bo pomyślałam, że może wtedy się tak nie posiusia (już wspominałam, że wybudza się, bo się obsikuje nie wiem czemu), no ale tak przez sen kwękał, stękał i się kręcił, że widać że mu ta pozycja po jedzeniu nie służy i przekręciliśmy go na boczek i była cisza. No i ja już nie wiem co z tym jego siusianiem zrobić :/

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie niedzielnie :)

Dzisiaj Tomcio skończył 3 miesiące! <3 Całe moje życie :)

Mój młody waży już 6500g. Jak byłam w zeszłym tygodniu w szpitalu na kontroli, to lekarze obstawiali że ma ok. 5 miesięcy. Aktualnie nosimy rozmiar 68, ale powoli przymierzam się już do 74. Dzieciaki zdecydowanie za szybko rosną...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 11:51

Andriel, Falon, Madlene.:), Izoleccc, A.Kasia, d'nusia, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale duze te Wasze dzieci, szok:p moja ma okolo 5100, z tym ze urodzila sie nieduza, bo 3100.

A teraz w te upaly, ja uzywam spodenek 56, bo wypadaja jak krotkie, haha :p co prawda tylko niektorych, bo czesc ma ciasna gumke w pasie:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 12:21

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też jutro zrobię dokładny przegląd ciuszków i pochowam i wyjme co trzeba. Bo niektóre bluzy mam jeszcze 62 w szafce a one już będą za małe. To samo spodnie i bluzeczki.

Paulina2344 lubi tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo już 68 niektóre dziwnie małe :-P a Amelka też niczego sobie rośnie bo z wagi urodzrniowej 2890 do najniższej 2620g mamy dziś 6010g :-D

Madlene.:) lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M - używam aplikacji "Moje Dziecko", takiej z niebieską ikonką na której jest biały bobas :)

M+M+? lubi tę wiadomość

• Andriel Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, teraz jak mam marcówki na FB to BBF odszedło na dalszy plan. Mój synek jeszcze używa 56 a czasami nawet 50 ale w Norwegii są duże rozmiarówki. 62 założę też, wiec z ciuszki różnie mamy.
    A.Kasia - Też korzystam z tej aplikacji☺

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czym kładziecie spać dzieci w te upały?
    Ja co prawda mam klimatyzację położoną w całym domu, ale jeszcze jej w tym roku nie włączaliśmy. Trochę boję się o małego, tym bardziej że u synka nawiew jest centralnie na jego łóżeczko. Dziś mój M po kąpieli zaczął się jednak zastanawiać, czy małemu nie będzie za gorąco w jego codziennym zestawie tj. body na długi rękaw, gołe nóżki i śpiworek. Z tym że ten śpieorek jest dosyć ciepły, z aksamitu i na takiej watolince. No ale nie przykryję go na noc tylko pieluszką (tak robię w dzień) bo się zaraz odkopie...

Paola, drzemki w dzień to nadal jazda bez trzymanki... Synuś płacze przy każdym odłożeniu... Natomiast tak po godznie od przebudzenia ewidentnie jest zmęczony, robi się marudny i nic go nie intersuje. Ale zasnąć nie umie. Muszę go nosić, dawać pierś żeby się uspokoił. A wystarcza mu chociażby 15 minu snu by znowu był pogodny i aktywny. No ale ten malec tego niestety nie rozumie.
    Noce za to super. Punkt 19 mały zasypia i ostatnio śpi do ok 3 nad ranem. Daję mu wówczas jeść i śpi do 6, 6:30, a nawet 7:30.

Ja nie mam wagi, więc ważę małego tak na oko tzn. M wchodzi na wagę sam, a potem z małym. Niestety wychodzi mi, że synek od ok 3 tygodni nie przybiera na wadze (5,8 kg). On w ogóle to w dzień słabo je, wystarczy mu pierś sana na ok 7 minut, potem już nie chce. A te 7 minut to też nie jest i tensywne ssanie. Natomiast kupy robi prawie przy każdym karmieniu, więc chyba się najada. Za 2 tyg idę do nowego pediatry to zobaczę jak oceni tę sytuację.

Jutro proszę trzymajcie za mojego synka i pomyślne wieści kciuki. Na brzuszku ma takie dziwne stwardnienie o ciemniejszym zabarwieniu. Mój teść, który jest lekarzem, już to oglądał i stwierdził - uwaga - że jego zdaniem to nie jest nowotwór. Mnie krew odpłynęła z mózgu na samo to słowo. Nie jest to jego specjalizacja, więc jutro idziemy do dermatologa.

• edyś Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wklejam bo może nie każda na fb widziała. Ja żyłam w niewiedzy, że dziecko matki "tarczycowej" powinno być zbadane w 3 miesiącu powtórnie
    http://dzieciowo.pl/2015/02/niedoczynnosc-tarczycy-u-niemowlat-czy-na-pewno-wszystko-wiemy.html

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M trzymam kciuki! Na pewno to nic takiego. Trzymaj się :-)

M+M+? lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Andriel Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? - Kciuki zaciśnięte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 22:13

M+M+? lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? moja śpi w body na krótki rękaw + półśpiochy, przykryta pieluszką, po 1 karmieniu w nocy już kocykiem lekkim nakrywam. Bo wieczorem mamy nadal ciepło w mieszkaniu i duszno. Jeśli chodzi o klimę to ja bym w życiu pod nawiewem łóżeczka nie stawiała. Wiem jak łatwo jest się rozchorować od niej. Nie polecam. Trzymam kciuki żeby Twojemu synkowi nic nie było!!

Moja od 3 dni ma problem z zasypianiem. Przysypia i rozbudza się z płaczem. Je na raty. Masakra. Może to przez te upały...

Jeśli chodzi o ciuszki to u mnie 56/62, ale naprawde...każde ubranko normalnie jest inne, nie wiem jak oni to szyją.

M+M+? lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy jak Wasze maleństwa dostają czkawki to dokarmiacie? W sensie zapicia czkawki?

Bo sama nie wiem czy ja zostawić by sie męczyła czy dokarmić?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • edyś Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, ja od razu do cyca bo czkawka juz denerwuje i Ula wtedy marudzi.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka, w pokoju synka klimy nie włącze. Jak będą wielkie upały to najwyżej będzie korzystał z wychłodzenia reszty donu. Ten nawiew jest na jego łóżeczko, ale już w miejscu w którym będzie stało w przyszłości jego łôżko, nie. Specjalnie w tym roku przy remoncie zmieniliśmy usytuowanie jednostki, tak aby jak syn będzie starszy mógł korzystać z klimatyzacji i aby oba na niego bezpośrednio nie dmuchała. Teraz tylko łóżeczko stoi tak niefortunnie, ale nie mam gdzie go przestawić. Tam gdzie planuję duże łóżko obecnie stoi kanapa i do czasu aż mały podrośnie nie będę jej usuwać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 09:35

Karka lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam problem z ubieraniem Małego w nocy. Póki co śpi jeszcze w leżaczku przy naszym łóżku, ubrany w pajaca i przykryty małą bawełnianą kołderką. W leżaczku tak ją powciskam, że się nie rozkopie. Chciałabym go przełożyć już do łóżeczka, ale boję się że będzie tam kiepsko spał w nocy bo nie jest tak przytulniejak w leżaczku. No i mam problem czym go tam przykrywać żeby się w nocy tym nie nakrył... Kołderka jest leciutka, jeślinie jest gdzieś upchnięta, przymocowana, to wystarczy że Mały kopnie nogą a już ma ją na głowie. Śpiworek mam, ale co z tego jak on się w nocy zasika i śpiworek też. Poradzicie coś?

M+M ja też w dzień noszę do usypiania, bo inaczej płacz, a jak już wpadnie w histerię, to nawet cyca nie chce i na rękach się nawet nie może uspokoić. Może spróbuję zacząć go przestawiać koło pół roku? Te wszystkie skoki rozwojowe sprawiają że u nas jeszcze większy problem z zasypianiem jest zawsze przez kilka dni i nawet jak śpiącego odkładam to płacz, więc nie chcę go męczyć. Może jak już będzie bardziej "uregulowany" to zacznę drobnymi krokami wprowadzać te zmiany.

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na czkawce nie karmię, boję się, że dziecko się zachłyśnie

alinalii lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, a czy taki leżaczek na długie godziny nocne jest dobry dla kręgosłupa maleństwa? Wydaje mi się, że gdzieś czyrałam, iż nie można przesadzać z leżaczkami. Chociaż ja w ciągu dnia kładę synka na leżaczku, jest to dla mnie najwygodniejsze, mogę go przenosić np do kuchni, pokoju. Ten mój leżaczek jest mocno leżący, mały w nim leży tak jakbym go nosiła na fasolkę, ale i tak się zastanawiam, czy nie za dużo czasu w nim spędza.

‹‹ 2330 2331 2332 2333 2334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ