Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa mój dokładnie tak samo.
Jeszcze niedawno robiłam przegląd ciuszków które były mu za duże
Z ciekawości przedwczoraj sprawdziłam jak rozmiarowo i okazało się,że są już dobre 68-74 ,dobrze że je wyciągnęłam bo by nie zdążył wynosićFilip 28.03.2016
-
U nas to samo, 56 było długo, a potem 62 to moment i za małe, 68 w sam raz, trzeba już zakupić większe
Położyłam dziś Synka w nocy na pleckach, bo pomyślałam, że może wtedy się tak nie posiusia (już wspominałam, że wybudza się, bo się obsikuje nie wiem czemu), no ale tak przez sen kwękał, stękał i się kręcił, że widać że mu ta pozycja po jedzeniu nie służy i przekręciliśmy go na boczek i była cisza. No i ja już nie wiem co z tym jego siusianiem zrobić -
Witam mamusie niedzielnie
Dzisiaj Tomcio skończył 3 miesiące!Całe moje życie
Mój młody waży już 6500g. Jak byłam w zeszłym tygodniu w szpitalu na kontroli, to lekarze obstawiali że ma ok. 5 miesięcy. Aktualnie nosimy rozmiar 68, ale powoli przymierzam się już do 74. Dzieciaki zdecydowanie za szybko rosną...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 11:51
Andriel, Falon, Madlene.:), Izoleccc, A.Kasia, d'nusia, Czarodziejka87 lubią tę wiadomość
-
Ale duze te Wasze dzieci, szok:p moja ma okolo 5100, z tym ze urodzila sie nieduza, bo 3100.
A teraz w te upaly, ja uzywam spodenek 56, bo wypadaja jak krotkie, haha :p co prawda tylko niektorych, bo czesc ma ciasna gumke w pasie:Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 12:21
-
nick nieaktualny
-
W czym kładziecie spać dzieci w te upały?
Ja co prawda mam klimatyzację położoną w całym domu, ale jeszcze jej w tym roku nie włączaliśmy. Trochę boję się o małego, tym bardziej że u synka nawiew jest centralnie na jego łóżeczko. Dziś mój M po kąpieli zaczął się jednak zastanawiać, czy małemu nie będzie za gorąco w jego codziennym zestawie tj. body na długi rękaw, gołe nóżki i śpiworek. Z tym że ten śpieorek jest dosyć ciepły, z aksamitu i na takiej watolince. No ale nie przykryję go na noc tylko pieluszką (tak robię w dzień) bo się zaraz odkopie...
Paola, drzemki w dzień to nadal jazda bez trzymanki... Synuś płacze przy każdym odłożeniu... Natomiast tak po godznie od przebudzenia ewidentnie jest zmęczony, robi się marudny i nic go nie intersuje. Ale zasnąć nie umie. Muszę go nosić, dawać pierś żeby się uspokoił. A wystarcza mu chociażby 15 minu snu by znowu był pogodny i aktywny. No ale ten malec tego niestety nie rozumie.
Noce za to super. Punkt 19 mały zasypia i ostatnio śpi do ok 3 nad ranem. Daję mu wówczas jeść i śpi do 6, 6:30, a nawet 7:30.
Ja nie mam wagi, więc ważę małego tak na oko tzn. M wchodzi na wagę sam, a potem z małym. Niestety wychodzi mi, że synek od ok 3 tygodni nie przybiera na wadze (5,8 kg). On w ogóle to w dzień słabo je, wystarczy mu pierś sana na ok 7 minut, potem już nie chce. A te 7 minut to też nie jest i tensywne ssanie. Natomiast kupy robi prawie przy każdym karmieniu, więc chyba się najada. Za 2 tyg idę do nowego pediatry to zobaczę jak oceni tę sytuację.
Jutro proszę trzymajcie za mojego synka i pomyślne wieści kciuki. Na brzuszku ma takie dziwne stwardnienie o ciemniejszym zabarwieniu. Mój teść, który jest lekarzem, już to oglądał i stwierdził - uwaga - że jego zdaniem to nie jest nowotwór. Mnie krew odpłynęła z mózgu na samo to słowo. Nie jest to jego specjalizacja, więc jutro idziemy do dermatologa. -
M+M+? moja śpi w body na krótki rękaw + półśpiochy, przykryta pieluszką, po 1 karmieniu w nocy już kocykiem lekkim nakrywam. Bo wieczorem mamy nadal ciepło w mieszkaniu i duszno. Jeśli chodzi o klimę to ja bym w życiu pod nawiewem łóżeczka nie stawiała. Wiem jak łatwo jest się rozchorować od niej. Nie polecam. Trzymam kciuki żeby Twojemu synkowi nic nie było!!
Moja od 3 dni ma problem z zasypianiem. Przysypia i rozbudza się z płaczem. Je na raty. Masakra. Może to przez te upały...
Jeśli chodzi o ciuszki to u mnie 56/62, ale naprawde...każde ubranko normalnie jest inne, nie wiem jak oni to szyją.M+M+? lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Karka, w pokoju synka klimy nie włącze. Jak będą wielkie upały to najwyżej będzie korzystał z wychłodzenia reszty donu. Ten nawiew jest na jego łóżeczko, ale już w miejscu w którym będzie stało w przyszłości jego łôżko, nie. Specjalnie w tym roku przy remoncie zmieniliśmy usytuowanie jednostki, tak aby jak syn będzie starszy mógł korzystać z klimatyzacji i aby oba na niego bezpośrednio nie dmuchała. Teraz tylko łóżeczko stoi tak niefortunnie, ale nie mam gdzie go przestawić. Tam gdzie planuję duże łóżko obecnie stoi kanapa i do czasu aż mały podrośnie nie będę jej usuwać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 09:35
Karka lubi tę wiadomość
-
Też mam problem z ubieraniem Małego w nocy. Póki co śpi jeszcze w leżaczku przy naszym łóżku, ubrany w pajaca i przykryty małą bawełnianą kołderką. W leżaczku tak ją powciskam, że się nie rozkopie. Chciałabym go przełożyć już do łóżeczka, ale boję się że będzie tam kiepsko spał w nocy bo nie jest tak przytulniejak w leżaczku. No i mam problem czym go tam przykrywać żeby się w nocy tym nie nakrył... Kołderka jest leciutka, jeślinie jest gdzieś upchnięta, przymocowana, to wystarczy że Mały kopnie nogą a już ma ją na głowie. Śpiworek mam, ale co z tego jak on się w nocy zasika i śpiworek też. Poradzicie coś?
M+M ja też w dzień noszę do usypiania, bo inaczej płacz, a jak już wpadnie w histerię, to nawet cyca nie chce i na rękach się nawet nie może uspokoić. Może spróbuję zacząć go przestawiać koło pół roku? Te wszystkie skoki rozwojowe sprawiają że u nas jeszcze większy problem z zasypianiem jest zawsze przez kilka dni i nawet jak śpiącego odkładam to płacz, więc nie chcę go męczyć. Może jak już będzie bardziej "uregulowany" to zacznę drobnymi krokami wprowadzać te zmiany. -
Paola, a czy taki leżaczek na długie godziny nocne jest dobry dla kręgosłupa maleństwa? Wydaje mi się, że gdzieś czyrałam, iż nie można przesadzać z leżaczkami. Chociaż ja w ciągu dnia kładę synka na leżaczku, jest to dla mnie najwygodniejsze, mogę go przenosić np do kuchni, pokoju. Ten mój leżaczek jest mocno leżący, mały w nim leży tak jakbym go nosiła na fasolkę, ale i tak się zastanawiam, czy nie za dużo czasu w nim spędza.