WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Paola, a czy taki leżaczek na długie godziny nocne jest dobry dla kręgosłupa maleństwa? Wydaje mi się, że gdzieś czyrałam, iż nie można przesadzać z leżaczkami. Chociaż ja w ciągu dnia kładę synka na leżaczku, jest to dla mnie najwygodniejsze, mogę go przenosić np do kuchni, pokoju. Ten mój leżaczek jest mocno leżący, mały w nim leży tak jakbym go nosiła na fasolkę, ale i tak się zastanawiam, czy nie za dużo czasu w nim spędza.
    Ja mam taki leżaczek, który rozkłada się całkiem na płasko i oczywiście kupiłam do niego porządny twardy materacyk na noce, bo ten orryginalny to nie nadawałby się na dłuższe leżenie, bo to taki mięciutki jest. Także doinwestowałam trochę, ale jest zdrowo i bezpiecznie :)

A ponawiam pytanie, jak kładziecie swoje Dzieci na noc, na pleckach czy na boczku? My Synka kładziemy po jedzeniu od razu, często już tak śpi że nie odbije i kładziemy na boczku.

A jakie macie śpiworki na takie pogody? Jak można to proszę linki ;)

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, ja kładę synka na pleckach. Tak był kładziony od urodzenia. Do rego mam poduszkę mimos, aby nie spłaszczyła mu się główka.
    Synek bardzo rzadko odbija, więc ja go odkładam w nocy zaraz po jedzeniu.
    Mam monitor oddechu, więc jestem spokojna.

A to super z tym leżaczkiem. Oczywiście nie podejrzewałam Cię o brak rozsądku i tak od początku nie pasowało mi, że Twoje dziecie śpi na siedząco ;-)

paola87 lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak spróbowałam Małego na pleckach położyć to stękał okropnie i przełożyliśmy go na boczek znowu :/
    Dziś pospał aż do 4, tylko dlatego że nie zrobił przez tyle godzin siusiu. Zawsze wtedy śpi dłużej. A jak siusiu zrobi to zawsze się obsika i to go wybudza. Już nie mam pomysłu co z tym robić. Pampersa zakładam dobrze, siusiaka układam i to nic nie daje. Czy naprawdę tylko ja mam ten problem???

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ja ostatnio jak spróbowałam Małego na pleckach położyć to stękał okropnie i przełożyliśmy go na boczek znowu :/
    Dziś pospał aż do 4, tylko dlatego że nie zrobił przez tyle godzin siusiu. Zawsze wtedy śpi dłużej. A jak siusiu zrobi to zawsze się obsika i to go wybudza. Już nie mam pomysłu co z tym robić. Pampersa zakładam dobrze, siusiaka układam i to nic nie daje. Czy naprawdę tylko ja mam ten problem???

Jeżeli falbanki są na zewnątrz , zapięcie jest mocne a pieluchy ani za małe ani za duże oraz jeśli już sama ustawiasz sisiaka w pozycji prawidłowej to nie chce cię martwić :P ale Ten typ tak ma. :P Widocznie to jego znak rozpoznawczy :D

paola87, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Pass Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi na boku w nocy, a na plecach w dzień. Jak boli go brzuszek nad ranem to ewentualnie wtedy zaśnie na brzuszku ale to koło 5-6 jest. Jesli położę go w dzień an boku to sie tak powykręca, że nawet przyblokowany odkręci się na plecy. W nocy ubieram go w pajaca, i przykrywam kocykiem ( na boku rzadko się wykopuje), w dzień pieluszką flanelową.

Co do sikania poza pieluszkę :) to najczęściej zdarza mi się to w pampersach, w dadach baaardzo rzadko. No i chyba że źle założę pieluszkę to wtedy też... i właśnie się zesikał bo mu pieluszka się zsunęła :|

• paola87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pass wrote:
    Mój śpi na boku w nocy, a na plecach w dzień. Jak boli go brzuszek nad ranem to ewentualnie wtedy zaśnie na brzuszku ale to koło 5-6 jest. Jesli położę go w dzień an boku to sie tak powykręca, że nawet przyblokowany odkręci się na plecy. W nocy ubieram go w pajaca, i przykrywam kocykiem ( na boku rzadko się wykopuje), w dzień pieluszką flanelową.

Co do sikania poza pieluszkę :) to najczęściej zdarza mi się to w pampersach, w dadach baaardzo rzadko. No i chyba że źle założę pieluszkę to wtedy też... i właśnie się zesikał bo mu pieluszka się zsunęła :|
    A jak można źle założyć pieluszkę? Bo może ja też to robię a nawet o tym nie wiem?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zamierzacie przy tych upałach podawać Dzieciom wodę?

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:

A jakich pieluszek uzywasz? Bo moze to pieluszki nie daja rady. My uzywamy glownie babydream, ale ostatnio sprobowalismy dady i tez mi sie Weronika przesikuje, nie zawsze ale zdarza sie, w tych rossmanowskich nigdy nam sie nie przytrafilo wiec u Ciebie to tez moze kwestia pampersow. Sprobuj moze zamienic na inne i zobaczysz czy jest poprawa.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A jak można źle założyć pieluszkę? Bo może ja też to robię a nawet o tym nie wiem?
    Czasem za lekko zapinam pieluszkę, żeby mu brzuszek nie uciskała, i wtedy mu gdzieś bokiem ucieka. Chociaż tez to nie jest wytłumaczenie do każdego przesiąknięcia.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Pampersach i Dadach to samo :(

• Andriel Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale się poryczałam. Na FB można było śledzić losy małego Wojtusia który miał aby pół serduszka. Malutki miał niecałe 3 miesiące i dziś aniołki go zabrały. Ale to niesprawiedliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 14:51

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny a zamierzacie przy tych upałach podawać Dzieciom wodę?

Cały czas podaję wodę około 100-120 ml na dobę samej wody.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Dziewczyny ale się poryczałam. Na FB można było śledzić losy małego Wojtusia który miał aby pół serduszka. Malutki miał niecałe 3 miesiące i dziś aniołki go zabrały. Ale to niesprawiedliwe.

:( Nie lubię. Bardzo współczuję rodzicom :( Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moją na klinie kładłam na boku, ale od razu się na plecy przekręcała, bo miała wsadzony odkąd katar był, teraz na płask to podłożyłam kocyk żeby na boczku leżała, to i tak się na plecy wywinie. Mam monitor. Karmię mieszanie, więc wodę daję, o dziwo ja polubiła. Czystą, bez glukozy :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wody, to ja przy kp, jak jest normalna pogoda to nie daję wody, ale jak są takie upały to daję, tym bardziej że widzę, że ma sucho w buzi przy dawaniu smoka.
    A moje dziecko zrobiło sobie zabawę z podawania wody. Daje mu przez smoka z którego leci kropelka jak przechylę butelkę, i jak dostanie kropelkę to się zaciesza i robi "gruuu" z bulgotaniem i otwiera buzie po kolejną kropelkę :) i tak sobie ją kropelkujemy i bulgoczemy :D

M+M+?, Kate84, A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, na cycu wody się nie podaje więc ja nie próbuję nawet.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:

Tez sie popłakałam, jak przeczytałam ta wiadomość. Taki śliczny chłopczyk :( aniołek cudowny. To niesprawiedliwe ze dzieci musza tak cierpieć :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie lekarskiej.
    Synka oglądało dwóch lekarzy i ich zdaniem to włókniak twardy, dla pewności zostaliśmy skierowani na usg. Dziwili się, że włókniak wystąpił w tak młodym wieku. Być może to wynik urazu przy porodzie.
    Całkowicie uspokoję się dopiero po tym usg...

• Andriel Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 - Ja do tej pory jeszcze popłakuje bo nie mogę tego przeżyć. Taki fajniutki był i ładniutki. Czemu tak jest na tym świecie, że nie raz niewinne i bezbronne dzieci umierają, a źli ludzie żyją i krzywdzą?
    Ech, jeszcze jak pomyśle, że Wojtuś miał tyle miesięcy co nasze pociechy to aż dreszcze mnie przechodzą. Trzeba dziękować Bogu, że mamy zdrowe i szczęśliwe dzieci (odpukać)...

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    My już po wizycie lekarskiej.
    Synka oglądało dwóch lekarzy i ich zdaniem to włókniak twardy, dla pewności zostaliśmy skierowani na usg. Dziwili się, że włókniak wystąpił w tak młodym wieku. Być może to wynik urazu przy porodzie.
    Całkowicie uspokoję się dopiero po tym usg...
    Na pewno będzie dobrze :) Hmm i zaczęły się troski i zmartwienia, o których tak wszyscy trąbią... I tak już do końca życia ;)

‹‹ 2331 2332 2333 2334 2335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ