X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M trzymam mocno kciuki za maluszka! Wszystko bedzie dobrze:*

Filip 28.03.2016 <3
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andriel wrote:
    Martka89 - Ja do tej pory jeszcze popłakuje bo nie mogę tego przeżyć. Taki fajniutki był i ładniutki. Czemu tak jest na tym świecie, że nie raz niewinne i bezbronne dzieci umierają, a źli ludzie żyją i krzywdzą?
    Ech, jeszcze jak pomyśle, że Wojtuś miał tyle miesięcy co nasze pociechy to aż dreszcze mnie przechodzą. Trzeba dziękować Bogu, że mamy zdrowe i szczęśliwe dzieci (odpukać)...

Ja dziękuje każdego dnia ze dostałam tak wspaniałego wcześniaczka. Ze pokonujemy wszystkie trudności i wychodzimy na prosta :) Najgorsze jest to ze obok mnie żyje rodzina, trojka dzieci czwarte w drodze. Stary nie pracuje, a jedyny jego wysiłek to przechadzka po Tatrę do sklepy. Idzie pare razy dziennie, za kazdym razem niesie 5 piw. Młody człowiek. Chłopców wulgarnie wyzywa. I nie chodzi o to Że życzę któremukolwiek rodzicowi krzywdy dziecka, ale robia kolejne dla 5 stow bo trojka sie chowa to i czwarte sie wychowa. A normalni ludzie chcą mieć szczescie pod swoim dachem i spotyka ich dziecko taka chotoba. Widac ze to wspaniali ludzie którzy stworzyli temu chłopczykowi wspaniały dom :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Andriel Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 - Dokładnie jak mówisz. Życie jest niesprawiedliwe.

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M ja kładę ją spać w body tylko i skarpetki, przykrywam bambusowym otulaczem tylko albo pieluszką. Trzymam kciuki za zdrówko Synka :-*

Renka ja raczej nie, ale my na mm...

Paola może spróbuj nakryć pieluszką pod nią w razie w się nie udusi bo pewnie tym się martwisz? A może akurat w łóżeczku było by lepiej, więcej miejsca,swoboda ruchów? :-) ja też kładę na plecach podobnie jak M+M mamy specjalną poduszkę headcare żeby główka się nie spłaszczała i monitor więc jestem trochę spokojniejsza. Zresztą Amelka już "wędruje" po łóżeczku w nocy ostatnio miała głowę pod karuzelą :-P Próbowałam podawać wodę, ale Amelka nie chce pić...

km5szbmhexpco9m1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kładziemy małego na pleckach bo j ak polozymy na bok to i tak sam się już przekręca.
    Póki się nie przekręcał to kładliśmy na boku.

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Est Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M ale ten wlokniak nie będzie przeszkadzać? Trzeba będzie go wyciąć ?
    Cały dzień o Tobie myślałam.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? trzymam mocno kciuki!

Ja się dziś troszkę zestresowałam, bo jak Julkę nakarmiłam wczoraj o22ej (KP), tak dopiero się przebudziła teraz o 5ej. Takiej długiej przerwy 7mio godzinnej jeszcze nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 05:44

201604051765.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za myśli. Włókniaka będzie można wyciąć jak będzie starszy, to tylko kwestia estetyczna. Niby jest zaliczany do nowotworów, ale co druga osoba go ma. Nie zagraża życiu. Trzeba jednak sprawdzić na usg jego strukturę, czy nie ma płynu, czy nie ma tam jakiejś torbieli. Po usg pjedziemy jeszcze na konsultację do prof do Łodzi.

Mam 15 letniego kota, którego bardzo kocham. Dotychczas było to moje dziecko. Na czas remontu wywieźliśmy go do rodziców i mieliśmy w czerwcu już go zabierać do domu. Właśnie dzwoniła mama, że z kotem bardzo źle (to jż druga taka akcja w tym miesiącu), o 9:00 jadą do weterynarza. I pyta jaką podejmuję decyzję.... A mnie przy nim nie ma. Źle mi z tym.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M włókniaki to łagodne nowotwory. Spokojnie :) nowotworem nazywa sie wszystko co wyrasta na ciele. Nawet zwykle znamię jest łagodnym nowotworem

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Ja się dziś troszkę zestresowałam, bo jak Julkę nakarmiłam wczoraj o22ej (KP), tak dopiero się przebudziła teraz o 5ej. Takiej długiej przerwy 7mio godzinnej jeszcze nie miałam.

Moja córka też zaczęła wydłużać sobie nocne spanie. Potrafi spać nawet 7 godzin ciągiem. I wszystko byłoby ok gdyby mnie cycki nie budziły :)

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness! wrote:
    Moja córka też zaczęła wydłużać sobie nocne spanie. Potrafi spać nawet 7 godzin ciągiem. I wszystko byłoby ok gdyby mnie cycki nie budziły :)

To fakt piersi jak u Pameli Anderson! Hahaha;)

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • fuksja Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was od samego poczatku - kiedys (wlasnie na poczatku) nawet cos pisalam. Mialam tp na 8 marca, jednak moj Synek zdecydowal sie wyjsc 3.02. Na szczescie ominelismy oddzial wczesniakow, Mati wazyl 2490, mierzyl 50 cm.

Dzis mamy 7800 i kawal cialka do kochania :)

Z tego co czytam, mam podobne zmartwienia jak Wy - byla niechec do cyca, przejscie na mm po dwoch miesiacach, zaparcia, teraz problem z drzemkami w dzien...

Falon, Madlene.:), A.Kasia, muminka83, d'nusia, Kate84, Andriel lubią tę wiadomość

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• Pass Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy już się o to nie pytałam, ale ciągle mnie to dręczy. Dziewczyny które kp, jak maluszki Wasze dłużej śpią, odciągacie wtedy mleko? Bo ja korzystam ze snu wtedy i śpię póki mnie nie obudzi, ale nie wiem czy laktacji sobie nie "popsuje"...

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja, witaj ponownie! Odzywaj się częściej! Razem łatwiej poznawać nowe sytuację, które los stawia przed nami!

A.Kasia, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

• Pass Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś moje dziecko ładnie spało w nocy, chociaż budziliśmy się często na jedzenie, bo od 21 pobudka była o 1,3 i 5. O tej piątej dał mi w kość, nic mu nie było, tylko chciał na rączki i co go położyłam to ryk i wrzask. Do tej pory nie był rączkowym dzieckiem, a dziś tak mu się odmieniło :| Uwielbiam się do niego tulić no ale żeby o 5 rano kiedy plan był spać do 8-9?

M+M dobrze że ta zmiana jest sprawdzona przez lekarzy, i będzie pod nadzorem. Ja na ogół jestem realistka, ale przy "złych rzeczach" jestem optymistką i zawsze wyszukuje czegoś dobrego nawet w beznadziejnej sprawie. Szkoda, że coś się pojawiło, ale może lepiej że na zewnątrz i można to zawsze kontrolować.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę wydłużenia snu!
    U mnie ciagle pobudka 23, 3 i 6.

M+M przykro mi z powodu włókniaka, dobrze ze to łagodna zmiana do usunięcia w przyszłości.

My wyszłyśmy na spacer i wróciłyśmy przed dom, bo zaczęło padać.

Miłego dnia!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    M+M+? trzymam mocno kciuki!

U nas też od jakiegoś tygodnia dłuższe przerwy :D
    Dziś mnie zbudziła mokra koszulka, bo wkładki się przesunęły i zalało pościel :/

Falon lubi tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Fuksja ;-)

Pass ja jedynie odciągam mleko w wyjątkowych sytuacjach. Np wczoraj miałam pierwszą kontrolną wizytę u gina po porodzie, a że mam trochę do niego drogi to mąż mnie zawiózł, a do córci przyszła na te 3 godzinki moja mama dlatego mleczko czekało na Julkę w razie napadu głodu :)

A na wizycie gin do mnie: "o!nie była pani nacięta??" A ja zdziwko bo właśnie że byłam i widocznie tak ładnie się zagoiło:) jednak inaczej tam to wszystko na moje oko teraz wygląda.

Ciekawe (o ile) kiedy całkowicie zniknie Linea negra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:42

201604051765.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to mój mały jak nastały upały, to budzi się dużo więcej :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka mam identyczne wraz z upałami nawet problem z zaśnięciem. Wrrr...

Jestem zmęczona. Mam wrażenie ze moje dziecko sie ze mną nudzi a ja za dużo od niej wymagam.
    Wiecznie by chciała być na rękach, zabawki średnio ja interesują.
    Hmm... Dupa ze mnie nie matka:/

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 2332 2333 2334 2335 2336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ