X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wira Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pass - próbowałam jej podawać swoje mleko jak i wodę. Nic nie działa. Zwykłego smoczka wypluwa nawet jak go pokropie słodkim sab simpleksem ( który uwielbia ) żeby chętniej zassała to też nic nie daje. Wcześniej piła zarówno butle jak i ssała smoczki a potem jej to zabrałam by rozkręcić laktację no i masz teraz babo głupia placek :-/
    edyś- ja się czymś strułam i po trzech dniach jak dostałam potwornego bólu brzucha pojechałam do lekarza. Przepisał Loperamid wiedząc, że karmie piersią ale powiedział, że muszę go brać i tyle. Skonsultowałam temat z pediatrą i powiedział, że nie zaleca Loperamidu bo przenika do mleka i zalecił co innego ( takie łagodne środki dla dzieci ). Jak po kolejnych dwóch dniach nie było poprawy to musiałam działać bo biegunka 5 dni to ja bym padła chyba jakby to dłużej potrwało. Wzięłam jeden Loperamid w środe wieczorem. W czwartek u małej byly dwie kupy ( gdzie zwykle było ok 8 dziennie ), w piątek ani jednej, w sobotę jedna ale wymuszona ( pogmęrałam jej przy odbycie termometrem ), w niedziele też nić i wczoraj też była kupa ale znowu wymuszona. Wczoraj bylismy u pediatry to zalecił podawac sab simplex lub espumisan oraz 2x dawkę BioGaia - ale nadal nic nie ruszyło. Dziś żadnej kupy mimo "gmerania" termometrem. Męczy się, uskutecznia histerie, nawet piersi nie chce złapać jak jej coś tam po brzuszku jeździ. Ani woda naczczo ani masaże ciepłą pieluszką tetrową - nic nie działa. Mąż ma kupić w aptece rurki windi - podobno pomagają ale boje się to stosować bo słyszałam, że może to rozleniwiać pracę jelit dziecka i sama już nie wiem co robić :-(
    Qźwa jeden Loperamid durny i takie spustoszenie :-( Na tego lekarza rodzinnego powinnam chyba skarge napisać.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to my Was pobijemy :D
    Emi idzie spać 20.00 budzi się ok.5-6 butla i godzina drzemka;)

marcówki 2017 <3

She86 lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ciekawa sprawa. Chyba kolejny flakonik :D Zameldowała się na styczniówkach, a teraz zakłada marcówki. Poza tym u nas rok temu pierwszy post pojawił się 19 czerwca a ta już w maju wie, że będzie marcówką?

Rewelacja :D

Może ma urojoną tylko nie może się zdecydować kiedy chce urodzić...

edyś, Est, Renka88, Izoleccc, d'nusia, Czarodziejka87, Karka, She86 lubią tę wiadomość

• Wira Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Vira, tu kilka z nas ma podobny problem z kp i podawaniem butli. Ja również na początku karmiłam butelką a teraz Ula za nic nie chce.Gryzie smoczek i się denerwuje. Albo przegapiłam albo nie czytałam uważnie ale co u was było nie tak z kupkami? No i jak to jest gdy dziecko źle główkę podnosi?

Nie, źe źle podnosi ale słabo. Podnosi jak ma humor i to tylko na kilkadziesiat sekund - no dłużej niż 2 minuty nie wytrzyma. Szybko się denerwuje na brzuchu. Dodatkowo jak już podnosi to lekko przechyla się całym ciałem na lewo a też tak nie powinno być. Juz nam pediatra miesiąc temu proponował fiozjoterapeute, ale mój mąż uznał, że to naciąganie tylko na pieniądze i ze mała ma jeszcze miesiąc czasu wiec nigdzie nie idziemy. Potem zaproponował neurolog dziecięcy ale dopiero jak drugi pediatra dosadnie oświadczył mojemu mężowi " nie podnosi główki jak powinna, musicie państwo iść na rehabilitacje" to oprzytomniał i nas zapisał. On taki już jest, że wszędzie się doszukuje drugiego dna, oszustwa, naciągania etc. Działa mi ostatnio tak na nerwy żebym go chętnie w łyżce wody utopiła. Cóż...

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mumino, bardzo się wystraszyłam po Twoim poście. Czy możesz napisać co to za choroba?

Dziewczyny jestem u rodziców. Chyba rano trzeba będzie uśpić kota. Sparaliżowało mu tylne łapy, prześwietelenie nie wskazuje aby to był kręgosłup. Dostałnsterydy, ale nic mu się nie poprawia. Nqjgorsze to jego spojrzenie...jakby wiedział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 19:08

• edyś Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, to ja idę prywatnie do rehabilitantki bo jak do tej pory nasze lekarki (do jednej się zapisuję sama, do drugiej nas zapisują na szczepienia)nawet nie raczyły sprawdzić jak sobie Ula radzi. Też mi się wydaje, że nie robi tego tak jak powinna. Wolę uzyskać fachowe informacje i ew. pomoc niż później operować córkę na kręcz szyi, jak ja to miałam robione :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Mamusie u mojej Martynki pojawiła się smużka krwi w kupce, co robić? Miała któraś tak ze swoim bobaskiem? Jeju jak nie urok to sraczka :(

M+M trzymam kciukasy, chłopaczek z niego dzielny i będzie dobrze :)

Muminko jesteś dla mnie SUPERGIRL , mimo choroby tyle radości, życia w tobie, nie jeden powinien brać z Ciebie przykład !!! <3 Nie piszę tego z litości, tylko Cię po prostu podziwiam :)

Lubię oczywiście tą część posta skierowaną do Muminki <3

Co do kupki to u nas raz była taka kropeczka krwi ale więcej się nie powtórzyło i nic Tymkowi nie dolega, więc uznałam, że jakieś naczynko pękło i tyle...

Vira - weź się nie wygłupiaj i wracaj na forum :O

Madlene.:), muminka83 lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Mumino, bardzo się wystraszyłam po Twoim poście. Czy możesz napisać co to za choroba?

Dziewczyny jestem u rodziców. Chyba rano trzeba będzie uśpić kota. Sparaliżowało mu tylne łapy, prześwietelenie nie wskazuje aby to był kręgosłup. Dostałnsterydy, ale nic mu się nie poprawia. Nqjgorsze to jego spojrzenie...jakby wiedział.
    Nie masz powodów do obaw. Choruje na nerwiakowlokniakowatosc typ 1. Jest to choroba genetyczna. Wstępnie nowotwór nie złośliwy. Ja mam złośliwe ogniska ale ten typ może takie wywoływać. Tworzą się na za bazie układu nerwowego. Objawami są plamy Cafe tluszczaki i wlokniaki na ciele. Musi ichbyc dużo. Pojedynczy wlokniak nie jest objawem choroby. Ufajlekarzowi jeżeli mówi że nie ma co się denerwować to tak jest.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą brakuje Viry ... ♡♡
    A dla męża środek na przeczyszczenie bezsnakowy do herbaty

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie jest tak o tydzień za wcześnie na marcowe mamusie?

Ja miałam @ 2 czerwca a testowałam gdzieś koło lipca :D a termin porodu miałam na 9 marca :) tak na mój rozum wydaje mi się za wczesnie na nowe marcowe mamusie :D ale mam migrene, może to mi przyćmiło myslenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 21:22

• edyś Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula, jakaś podejrzana ta osoba co założyła wątek. Udziela się już na styczniówkach 2017 więc ciekawe jaki ma cel w zakładaniu marcówek.

O i na lutówkach też się odezwała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 21:39

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ciekawa sprawa. Chyba kolejny flakonik :D Zameldowała się na styczniówkach, a teraz zakłada marcówki. Poza tym u nas rok temu pierwszy post pojawił się 19 czerwca a ta już w maju wie, że będzie marcówką?

Rewelacja :D

No właśnie wydaje mi się to niemożliwe, bo ja miałam termin na 4.03 czyli poczatek marca a 29.05 w zeszłym roku miałam ostatni okres ! A gdzie jeszcze do owulacji itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 21:52

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Wira Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Swoim starym zwyczajem pewno znowu coś palne prędzej czy później nie myśląc i Wam i mnie się znowu zrobi przykro i finał wszystkie znamy. Na co komu te nerwy. Mimo przykrych rzeczy jakie czytałam pod swoim adresem to wszystkie marcówki tutaj bardzo lubię i wszystkim kibicuję ze szczerego serca.

Odnośnie picia z butelki to jestem przerażona. Żadnej butli mała nie akceptuje ( a mam różne kształty smoczków ), kubek niekapek można wprowadzić za jakiś miesiąc ale te też mają silikonowe ustniki więc generalnie efekt będzie ten sam. Czym ja mam to dziecko poić do jasnej ciasnej ?

Czarodziejko - myślałam ostatnio o Tobie. Jak wygląda temat Twojego porażenia? Pomyślałam o Tobie bo byłam w Gnieźnie ostatnio na masażu kręgosłupa u babki która rok temu masowała mi stopy - na jakieś tam receptory działała etc - taki to jest leczniczy masaż. Dzięki niej zaszłam w ciążę bo wcześniej przez ciągłą obsesję zajścia w ciąże miałam wszystko poblokowane. Ona oddziałując na odpowiednie receptory odblokowała mi to i owo i efekt był natychmiastowy. Teraz byłam na masaży kręgosłupa u niej no bo Oliwka już swoje waży i mimo, że pięknie się bawi w macie to jednak czasem nosić ją trzeba i mój kręgosłup wołał o pomoc.
    Pomyślałam, że może taki masaż stóp by przyniósł u Ciebie efekt - ja wiem, że to może śmiesznie brzmi ale babeczka na prawdeęsporo wie i się gdzie uciskać żeby coś zaczęło działać. Gdybyś była zainteresowana mogę Ci podać namiary na tę babeczkę.
    Bierze 40zł za 30 min masażu więc wydaje mi się to w miarę rozsądna cena.

PS. Moja teściowa mnie wpędzi do grobu. Prosiłam ją już łącznie 5 razy by nic małej nie kupowała więcej ubrań. Ostatnim razem nawet tak dość ostro i dosadnie. Tłumaczyłam, że mam pełną szafę i nie mam gdzie tego wkładać ( pomijając fakt, ze ubranka od niej są moim zdaniem po protu brzydkie ) i ,że mam tego tyle, ze Oliwka nie zdąży wynosić. A ta co kupiła znowu.... Matko i córko ja się wykończę.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Falon Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pospieszyłam i za szybko polubiłam te niby świeże marcówki.

A swoją drogą tam pisze WITAM >MACOWE< MAMUSIE hahaha żeby tak na wstępie takie byki walić?? :-P kolejna nawiedzona która marzy o bawieniu się w tworzeniu listy tak jak Flakonik się tłumaczyła. Pewnie to ta sama dziwna osóbka pod kolejnym nickiem.

Moja Julka caaaały dzień śpi! Aż dziwne to jest. Oczywiście małe pobudki na mleczko są. Krótka aktywność z małym marudzeniem też była i tyle. Niby fajnie ale ja to zawsze potem główkuję za dużo.

201604051765.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja pamiętam Cię :-) fajnie, że się odezwałaś i, że wszystko u Was ok mimo wcześniejszego porodu :-)

Martka,Renka Amelka też więcej się budzi w upały a w dzień to w ogóle problem ze spaniem, spacerami itp :-(

Renka moja od paru dni, może tygodnia też chcę więcej na ręce i jakoś mniej umie się sobą zająć niż wcześniej. Nudzi się wszystkim Bardzo szybko eh, ciekawe po kim to ma :-P

M+M cieszę się, że u Synka to nic złośliwego to jest najważniejsze. A z kotkiem Bardzo dobrze Cię rozumiem bo mój pies jeszcze w Poznaniu czeka aż tu będzie domek gotowy i podobno też z nim kiepsko :-(

Dziewczyny niedługo będzie rok jak zobaczyłam te 2 piękne kreski <3 tylko, że ja ostatni okres wtedy miałam 1 czerwca i TP na 8 marca także faktycznie trochę szybko na ten post ;-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dosyć późno dowiedziałam się o ciąży bo instynktownie uważałam że to nie możliwe... hihi u mnie pełen rok minie 27 lipca. Czas faktycznie szybko umyka.
    Jednak beta hcg z krwi wychodzi już dwa dni od zagnieżdżenia się w macicy. Faza lutealna jest różna od 7 dni Plus. ... Więc na styk jest to możliwe. Staram się zaraz nie przypisywać pobudek nie prawdziwych.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

Przykro mi z powodu kota.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • edyś Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jak tylko zobaczyłam te marcowki to od razu lajk... a tu jakas sciema.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Przepraszam jeśli nastraszyłam M+M?. Naprawdę nie o to mi chodziło. Jestem pewna że to nic poważnego tak jak mówi lekarz. Jeżeli Cię to bardzo niepokoi to możesz udać się do onkologa dziecięcego ale to kwestia jedjie tego by potwierdził poprzednie ustalenia. Mnóstwo ludzi ma pojedyncze zmiany i nic złego z tego nie wynika. Dziecko jest zdrowe i to się tylko liczy. Przepraszam Cię że wyprowadziłam strach. Wybacz kotek. Jestem dobrej myśli i wierzę że jest dobrze. ♡♡♡

Wszystkiego najlepszego z okazji dnia dziecka ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 06:02

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego lutowo-marcowi-kwietniowe dzieciaczki!!!
    :D :D :D

Madlene.:), Izoleccc, Renka88, Falon, Czarodziejka87, Est, Andriel lubią tę wiadomość

‹‹ 2334 2335 2336 2337 2338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ