X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi Marcówkami to niemożliwe. Muminko beta hcg wykryje wcześniej, ale to i tak za wcześnie. Żeby łapać się na marzec ostatnia miesiączka mogłaby być coś koło 23, 24 maja, a jak wiadomo owulacja będzie najmniej parę dni później, potem zagnieżdżenie, które również trwa i dopiero wtedy beta hcg, która już może pokazać. Także najwcześniej koło 10 czerwca można się spodziewać Marcóweczek ;)

Swoją drogą jak to zleciało... Trochę tęsknię za okresem ciąży :)

Izoleccc lubi tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne ze dziecko na piersi odrzuca butle. Kupy przy takich upałach u dzieci karmionych piersią i niedopajanych tez sa rzadziej. U nas przynajmniej tak jest, i nie gmeram dziecku termometrem w pupie, bo można mu uszkodzić delikatna śluzówkę odbytu a po drugie zawsze sobie mysle co ja bym czuła gdyby mnie tak grzebał ktoś :/ lepiej włożyć 1/3czopka z glicerolu wg mnie. Ale dzieci kp nie maja zatwardzeń tylko nie maja materiału do oddania :) wchłaniają w upały wszystko z jelit

edyś, muminka83, Andriel lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzieciaczki szczęśliwego dnia dziecka.
    Muminko śniło mi się, jeszcze obydwie miałyśmy brzuszki a dziewczynki były w nich, siedziałam sobie u ciebie na werandzie w pięknym drewnianym domku pośrodku lasu i rozmawiałyśmy o planach na przyszłość przy kawie i ciacho.

Czarodziejko - no to Vira znalazła Refleksolog dla ciebie o czym kiedyś wspominałam.
    Masaż refleksologiczny jest fajny i pomaga na prawdę. Mi pomógł w kilku kwestiach min zlikwidować chondromalacje w kolanie i zapobiec zastrzyków z kwasu hialuronowego co pół roku a dodatkowo u mnie też pomógł zajść w ciążę ;) jeśli będziesz miała sposobność na prawdę polecam zabieg bo jest i przyjemny i skuteczny.

Co do marcowe 2017 ja Miałam termin na 02 marca a okres miałam 27 mają więc dla mnie albo Ściema albo dziewczyna bardzo chce dzidzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 13:06

Czarodziejka87, muminka83, Est, Kate84, Andriel lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanko dziekuje za info:* na pewno się dowiem czy ktoś u mnie w mieście wykonuje:)

Chciałam życzyć wszystkim.naszym dzieciaczkom duuużo zdrówka i uśmiechu na buziach!!:*

Andriel lubi tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecicie jakieś poduszeczki do wózka? Teraz używam takiej od kompletu z minky, ale tam się ugniata taka dziura od głowy, poduszka nie wraca do swoich kształtów, nie wiem czy tak powinno być.

Chcemy też Synkowi kupić bujaczkę. Macie coś sprawdzonego?

• edyś Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, ja z poduszką bym się wstrzymała do jesieni. Myślę, że teraz może być za gorąco na takie atrakcje pod głową. Ja już nawet Uli nic na głowę nie zakładam bo od razu płacz.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najwspanialszego dla Wszystkich naszych dzieci !!!

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również wszystkiego dobrego z okazji dnia dziecka;)

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • fuksja Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego co najpiekniejsze dla wszystkich Waszych Pociech <3

Co do watku marcowek 2017, to chyba za wczesnie... ja ostatnia @ mialam 2.06, tp na 8 marca - o ciazy dowiedzialam sie 30 czerwca...

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Dzięki dziewczyny. Swoim starym zwyczajem pewno znowu coś palne prędzej czy później nie myśląc i Wam i mnie się znowu zrobi przykro i finał wszystkie znamy. Na co komu te nerwy. Mimo przykrych rzeczy jakie czytałam pod swoim adresem to wszystkie marcówki tutaj bardzo lubię i wszystkim kibicuję ze szczerego serca.

Odnośnie picia z butelki to jestem przerażona. Żadnej butli mała nie akceptuje ( a mam różne kształty smoczków ), kubek niekapek można wprowadzić za jakiś miesiąc ale te też mają silikonowe ustniki więc generalnie efekt będzie ten sam. Czym ja mam to dziecko poić do jasnej ciasnej ?

Czarodziejko - myślałam ostatnio o Tobie. Jak wygląda temat Twojego porażenia? Pomyślałam o Tobie bo byłam w Gnieźnie ostatnio na masażu kręgosłupa u babki która rok temu masowała mi stopy - na jakieś tam receptory działała etc - taki to jest leczniczy masaż. Dzięki niej zaszłam w ciążę bo wcześniej przez ciągłą obsesję zajścia w ciąże miałam wszystko poblokowane. Ona oddziałując na odpowiednie receptory odblokowała mi to i owo i efekt był natychmiastowy. Teraz byłam na masaży kręgosłupa u niej no bo Oliwka już swoje waży i mimo, że pięknie się bawi w macie to jednak czasem nosić ją trzeba i mój kręgosłup wołał o pomoc.
    Pomyślałam, że może taki masaż stóp by przyniósł u Ciebie efekt - ja wiem, że to może śmiesznie brzmi ale babeczka na prawdeęsporo wie i się gdzie uciskać żeby coś zaczęło działać. Gdybyś była zainteresowana mogę Ci podać namiary na tę babeczkę.
    Bierze 40zł za 30 min masażu więc wydaje mi się to w miarę rozsądna cena.

PS. Moja teściowa mnie wpędzi do grobu. Prosiłam ją już łącznie 5 razy by nic małej nie kupowała więcej ubrań. Ostatnim razem nawet tak dość ostro i dosadnie. Tłumaczyłam, że mam pełną szafę i nie mam gdzie tego wkładać ( pomijając fakt, ze ubranka od niej są moim zdaniem po protu brzydkie ) i ,że mam tego tyle, ze Oliwka nie zdąży wynosić. A ta co kupiła znowu.... Matko i córko ja się wykończę.

Dopiero doczytałam posta..
    Dziękuje,że pytasz
    Temat porażenia..na chwilę obecną jest widoczna poprawa ale chyba jestem dopiero w połowie drogi.
    Dotychczas wypróbowałam elektrostymulacje,galwanizacje,masaż twarzy ,taping,akupunkture i sollux.
    Pomyśle o tej babeczce o której piszesz,wyśle Tobie zaproszenie i poproszę o namiary;)

Filip 28.03.2016 <3

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tymi marcówkami 2017 to faktycznie podejrzana sprawa bo żeby zostać marcówką w 2017 najwcześniej w czerwcu mogą być testy pozytywne..

Filip 28.03.2016 <3
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam tej laski posty, to ona pisze że ma termin na koniec stycznia, ale w lutówkach się udziela bo z opóźnieniem dzieci jej się rodzą. Ale z tą marcówką to chyba przesadziła.

Mój Dominik kolejny dzień nie je jak do tej pory. Jadł co 2h, a teraz przychodzi czas karmienia a on w ryk. Dziś tak dwa karmienia ominął i domaga się noszenia na rączkach, a do tej pory po chwili się wkurzał na rękach.

Dziś byłam w takim małym lasku obok mnie, i okazało się że są tam ścieżki rowerowe zrobione po których wózkiem da się jeździć. Miałam plan posiedzieć i połazić tam pare godzin, ale zapomnialam że ja tez muszę czasem coś zjeść.

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł Kochane ale cisza;)
    Chyba wszyscy już spią;)

Magicznych snów:)

Karka, Falon lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Karka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? współczuję z powodu kotka... ja moją 3-4 lata temu też musiałam uśpić bo choroba wróciła i nie dało rady, męczyła się. I to ja przy tym być musiałam. Mama za drzwiami płakała, siostra nie wiedziała. Bardzo mi przykro bo doskonale wiem co czujesz. Moja miała 15 lat.

Ja miałam termin na na 2-3 marca, okres 27 maj. Pierwsze testy pozytywne 22 czerwca.

Ja od dziś zaczęłam swoją przygodę z chustowaniem :) No ciekawe jak to będzie.

Moja córka od kilku wieczorów ma problem z zasypianiem. A dziś to w ogóle przeszła samą siebie. Ryk co chwila, cycek uspokajacz, ino ją przebrałam i d łóżeczka, uspokajałam i przy szumisiu, którego dostała na dzień dziecka - zasnęła...

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Wira Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze dziewczyna ktora zalozyla marcowki po prostu ten watek zalozyla dla innych? Moze byc taka wersja.
    Zdaje relacje z fizjoterapii Oliwkii. wg terapeutki mala unosi i trzyma glowke calkiem dobrze ale ma lekka asymetrie. Polecila by ja podczas przevierania czy przewijania przewracac na jeden i dtugi boczek, pokazala kilka cwiczen ogolnie bardzo fajnie ale jestem w rozpaczy bo zabronila mala chustowac dluzej niz 20min jednorazowo bo powiedziala ze ja nawet moge sobie nie zdawac sprawy a mala sie ulozy w chuscie jak jej wygodnie i noszac ja tak dlugo utrwale te asymetrie. Mam sie wstrzymac miesiav z dluzszym noszeniem bo do 4miec asymetria powinna zniknac bo jest fizjologiczna, jesli bede ja utrwalac to juz w 5mies moga byc powazne problemy. Yakze chustowanie takie dluzsze moze byc problematyczne. Ja sie za bardzo na chustowaniu nie znam dokladnie wiec nie wiem czy babka ma racje czy nie ale chyba lepiej nie ryzykowac.

muminka83 lubi tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się nocną porą. Moi mężczyźni śpią, a ja zabieram się za pisanie zaliczenia na studia - siostra prosiła, bo sama się nie wyrabia. Pewnie z godzinkę, max dwie posiedzę...

Przespanej nocki mamusie :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u pediatry alergologa. Zalecone mamy podawanie siemienia lnianego i dokarmianie Infatrini Peptisorb. Czy któraś z was miała styczność z tym produktem?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

Buziaczki i ściski dla wszystkich naszych forumowych dzieciaczków w ich dniu! <3 <3 <3
    (jeszcze się zmieściłam przed północą ;-))

A propos marcówek 2017 (prawdziwych czy też nie), to nawet nie macie pojęcia jak bardzo chciałabym właśnie na tym wątku wylądować :-) Czułabym wtedy, że historia zatoczyła koło i po coś był ten rok "opóźnienia", który u mnie już wkrótce minie...

Bardzo gorąco Was wszystkie pozdrawiam i myślami zawsze jestem z Wami!

* * *
    Jako, że dzisiaj strzelałam mój pierwszy od lipca 2015 test ciążowy, to jestem na bieżąco z wszystkimi datami ;-) No i według mojej wiedzy, to faktycznie trochę za wcześnie na marcówki 2017. Ale tak sobie pomyślałam, że może dziewczyna dziś zobaczyła dwie kreski i (w niewiedzy) do dzisiejszej daty doliczyła po prostu 9 miesięcy i wyszedł jej termin na 1 marca :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 00:02

muminka83, Falon, Karka, Czarodziejka87, alinalii, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• fuksja Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira, u nas tez byla lekka asymetria - Mlody upodobal sobie prawy bok i tak ukladal glowe...tydzien temu juz bylo lepiej :) zalecenia byly podobne - mniej chusty i noszenia oraz poprawianie dziecka i cwiczenia.

Jutro konczymy 4 miesiace, kiedy to zlecialo...

Izoleccc, Lilou1984 lubią tę wiadomość

3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami <3

7.03.2015 [*] 6 tydzień

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    My po wizycie u pediatry alergologa. Zalecone mamy podawanie siemienia lnianego i dokarmianie Infatrini Peptisorb. Czy któraś z was miała styczność z tym produktem?

Edyś a co powiedziała na ten śluz w kupce?

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 2335 2336 2337 2338 2339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ