X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, no właśnie wypytał się czy jem mleko bo przy spożywaniu mleka śluz może być.Odpowiedziałam że przestałam ale powoli wracam bo nie widzę różnicy. To siemię lniane to chyba właśnie z racji tego śluzu, z resztą ono ma szerokie spektrum działania. Do tego zalecił Acidolac baby. Od dzisiaj wdrażamy :)

Madlene.:) lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Kochane,

Buziaczki i ściski dla wszystkich naszych forumowych dzieciaczków w ich dniu! <3 <3 <3
    (jeszcze się zmieściłam przed północą ;-))

A propos marcówek 2017 (prawdziwych czy też nie), to nawet nie macie pojęcia jak bardzo chciałabym właśnie na tym wątku wylądować :-) Czułabym wtedy, że historia zatoczyła koło i po coś był ten rok "opóźnienia", który u mnie już wkrótce minie...

Bardzo gorąco Was wszystkie pozdrawiam i myślami zawsze jestem z Wami!

* * *
    Jako, że dzisiaj strzelałam mój pierwszy od lipca 2015 test ciążowy, to jestem na bieżąco z wszystkimi datami ;-) No i według mojej wiedzy, to faktycznie trochę za wcześnie na marcówki 2017. Ale tak sobie pomyślałam, że może dziewczyna dziś zobaczyła dwie kreski i (w niewiedzy) do dzisiejszej daty doliczyła po prostu 9 miesięcy i wyszedł jej termin na 1 marca :-)

Kochana bardzo Ci kibicuję i wierzę że nadejdzie dzień kiedy się uda :D

annak lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Pierwsze co chciałam powiedzieć no to moje spóźnione życzenia z okazji Dnia Dziecka dla Waszych dzieciaczków :) No i dla Was, bo przecież jesteśmy dużymi dziećmi :P

A drugie to hmm po tej całej ciąży biochemicznej byłam na kontroli czy dobrze się oczyściło samo, był 14dc i w lewym jajniku pęcherzyk ponad 21mm, endo coś 8,4mm. Więc stwierdziłam, że aż żal tego "nie wykorzystać" :P No i mamy tego efekt - 3 dni temu widmo cień ledwo widoczny, a wczoraj z rana piękna druga jaśniutka różowa kreska <3

Po trzecie - proszę o duchowe wsparcie, bo ciężko mi uwierzyć w tę ciążę i to, że wszystko będzie dobrze... Tak strasznie się boję, ale tak bardzo bym chciała, żeby wszystko poszło dobrze :)

Cykl z którego mamy córkę zaczął się jeśli dobrze pamiętam 4 maja, teraz 6 maja, więc to może jakiś znak ? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 11:24

Madlene.:), Renka88, skowroneczka87, Karka, edyś, Andriel, Izoleccc, perła ziemi, Czarodziejka87, d'nusia, alinalii, Wira, muminka83, Falon, RudyTygrysek, Est, Kate84, Lucky, A.Kasia, Lilou1984, baassiia lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, trzymam kciuki. Tez zaszlam w ciaze w pierwszym cyklu po ciazy boochemicznej i sie udalo, Mala Niunia spi sobie teraz smacznie. Tobie tez zycze zebys za dziewiec miesiecy tulila swoje malenstwo.

Wczoraj minal rok od mojej straty. Jak ten czas leci...

muminka83, Jacqueline lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline trzymam kciuki. Myślę, że limit nieszczęśc już wyczerpalas.

Annak wierzę, że i dla ciebie wkrótce nadejdzie Ten dzień.

annak, muminka83, Jacqueline lubią tę wiadomość

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline trzymam mocno kciuki!

Annak wierzę,że już niedługo się uda! Zasługujesz na to bardzo:*

Filip 28.03.2016 <3
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline będę mocno trzymać kciuki :) Annak mam nadzieję że wkrótce i Ty zobaczysz 2 kreski :)

Jest tak gorąco a moje Dziecko najlepiej śpi przyklejone do mnie ;) Taki zmęczony a co go odłożyłam to się budził po kilku minutach, 4 razy w ciągu pół godziny. W końcu za piątym razem go nie odłożyłam to śpi w najlepsze. Że mu tak nie gorąco? Mnie aż wszystko parzy, a on taki przyklejony :)

• alinalii Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline trzymam bardzo mocno kciuki !!!! <3

Annak jestem duchem, sercem i myślami z Tobą ,myślę że śmiało
    mogę napisać ze JESTEŚMY !! życzę Ci aby kropek się jak najszybciej pojawił ;)

annak, muminka83, Jacqueline, Andriel lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • annak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane,

Tak Wam dziękuję za te wszystkie cudowne słowa i życzenia!
    I to akurat dziś, kiedy dopadł mnie mega dół, bo małpicho przyszło (a po cichu liczyłam, że może jednak nie...).
    Jak teraz przeczytałam Wasze posty, to aż się uśmiechnęłam od ucha do ucha i już mi lepiej.
    Dziękuję Wam <3

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak do mnie ostatnie małpicho przyszło równo rok temu. To się pamięta, bo na każdym badaniu pytają o datę OM - 02.06. Oby i dla Ciebie była to data OM, która wryje się w pamięć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 17:53

annak lubi tę wiadomość

• Wira Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Przepraszam to znowu ja. Mam kłopot i pomyślałam, że może mi coś doradzicie.
    Moja teściowa pali - bardzo dużo pali. Kiedy Oliwka się urodziła i przyjechali po 2 tygodniach na pierwszą wizytę to teściowa na kilka godzin przez przyjazdem nie paliła żeby nie śmierdzieć fajami.
    Teraz już ma to w nosie i przyjeżdza śmierdząc petami, do tego pali na spacerze z nią. Dziś byłam na tym spacerze i jak więc jak szłysmy pod wiatr to spoko bo nic nie było czuć ale w drodze powrotnej fajka w ręce a drugą prowadziła wózek. Odgoniłam ją i poprosiłam by szła dalej bo ja czuje ten dym więc czuje i Oliwką. Powiedziałam jej nawet " mamusiu nie pal, po co" to tylko usłyszałam " eee tam".
    Oliwce chyba ten smród nie wadzi bo zasnęła dziś babci na rękach i dużo się do niej śmiała ale no mnie przeszkadza, że taka osoba śmierdząca fajami przytula moje dziecko.
    Nie mam jakoś specjalnie odwagi by jej coś powiedzieć, nie mam kontrargumentów. Mąż oczywiście uważa, że przesadzam ( mimo, że sam jest wrogiem palenia ) i nie zamierza z matką rozmawiać. A mnie tak troche głupio żeby się też nie obraziła na mnie.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Cześć. Przepraszam to znowu ja. Mam kłopot i pomyślałam, że może mi coś doradzicie.
    Moja teściowa pali - bardzo dużo pali. Kiedy Oliwka się urodziła i przyjechali po 2 tygodniach na pierwszą wizytę to teściowa na kilka godzin przez przyjazdem nie paliła żeby nie śmierdzieć fajami.
    Teraz już ma to w nosie i przyjeżdza śmierdząc petami, do tego pali na spacerze z nią. Dziś byłam na tym spacerze i jak więc jak szłysmy pod wiatr to spoko bo nic nie było czuć ale w drodze powrotnej fajka w ręce a drugą prowadziła wózek. Odgoniłam ją i poprosiłam by szła dalej bo ja czuje ten dym więc czuje i Oliwką. Powiedziałam jej nawet " mamusiu nie pal, po co" to tylko usłyszałam " eee tam".
    Oliwce chyba ten smród nie wadzi bo zasnęła dziś babci na rękach i dużo się do niej śmiała ale no mnie przeszkadza, że taka osoba śmierdząca fajami przytula moje dziecko.
    Nie mam jakoś specjalnie odwagi by jej coś powiedzieć, nie mam kontrargumentów. Mąż oczywiście uważa, że przesadzam ( mimo, że sam jest wrogiem palenia ) i nie zamierza z matką rozmawiać. A mnie tak troche głupio żeby się też nie obraziła na mnie.

Osobiście nienawidzę smrodu papierosów. Jak ktoś obok mnie zapali to automatycznie uciekam, bo mam odruch wymiotny. Na szczęście wśród mojej rodziny/znajomych nikt nie pali. Wyjątkiem jest szwagier i pomimo tego, że młody ma 3 miesiące to jeszcze na rękach go nie trzymał.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Jacqueline będę mocno trzymać kciuki :) Annak mam nadzieję że wkrótce i Ty zobaczysz 2 kreski :)

Jest tak gorąco a moje Dziecko najlepiej śpi przyklejone do mnie ;) Taki zmęczony a co go odłożyłam to się budził po kilku minutach, 4 razy w ciągu pół godziny. W końcu za piątym razem go nie odłożyłam to śpi w najlepsze. Że mu tak nie gorąco? Mnie aż wszystko parzy, a on taki przyklejony :)

Kochana, a w jakim zakątku kraju mieszkasz? Bo na Śląsku od rana pada i to dość mocno... Temperatura poszła ostro w dół - teraz 17 stopni i już udało mi się fajnie obniżyć temperaturę w domu.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się boję, ale staram opanować ten strach, choć ciężko :/

Powiedzcie mi czy stosując Luteinę dopochwowo faktycznie nie powinno się innych środków dopochwowych brać? Bo tak mi lekarz kiedyś powiedział. To chyba chodzi o wchłanianie, że gorzej Luteina się wchłania wtedy ?

Bo dzisiaj mam nieładne upławy, żółte i nie podoba mi się zapach. Ostatnio miałam tak w tej drugiej straconej ciąży i zażycie dwa dni po 1 globulce Lactovaginalu mega mi pomogło wtedy.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • annak Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Annak do mnie ostatnie małpicho przyszło równo rok temu. To się pamięta, bo na każdym badaniu pytają o datę OM - 02.06. Oby i dla Ciebie była to data OM, która wryje się w pamięć.

M+M+?,

Jak przeczytałam Twoje słowa... to aż dreszcz przeze mnie przeszedł. Taki pozytywny. Poczułam autentyczne wzruszenie. I po chwili przez głowę przeszła mi jedna krótka myśl: tak właśnie będzie.

Bardzo Ci dziękuję.

M+M+? lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Hej dziewczyny :)

Pierwsze co chciałam powiedzieć no to moje spóźnione życzenia z okazji Dnia Dziecka dla Waszych dzieciaczków :) No i dla Was, bo przecież jesteśmy dużymi dziećmi :P

A drugie to hmm po tej całej ciąży biochemicznej byłam na kontroli czy dobrze się oczyściło samo, był 14dc i w lewym jajniku pęcherzyk ponad 21mm, endo coś 8,4mm. Więc stwierdziłam, że aż żal tego "nie wykorzystać" :P No i mamy tego efekt - 3 dni temu widmo cień ledwo widoczny, a wczoraj z rana piękna druga jaśniutka różowa kreska <3

Po trzecie - proszę o duchowe wsparcie, bo ciężko mi uwierzyć w tę ciążę i to, że wszystko będzie dobrze... Tak strasznie się boję, ale tak bardzo bym chciała, żeby wszystko poszło dobrze :)

Cykl z którego mamy córkę zaczął się jeśli dobrze pamiętam 4 maja, teraz 6 maja, więc to może jakiś znak ? :D

Kochana :D wierzę i trzymam kciuki. Jestem pewna że Tym razem będzie dobrze. To dobry znak :-* wowowowow

Jacqueline lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira argument jest prosty, Palenie bierne szkodzi bardziej zdrowiu i czy chciałaby widzieć teraz wnuczkę z papierosem w usteczkach. Oczywiście niech pali ale w kontaktach z młodą dla dobra wnusi powinna się opanować.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Est Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira, ja nie pozwolilabym, żeby ktoś palił przy moim dziecku.

Dzisiaj widziałam kobietę w zaawansowanej ciąży paląca papierosa !!!!!! Miałam ochotę podejść i jej tego papierocha wyrwać z rąk.

Kate84 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Kochana, a w jakim zakątku kraju mieszkasz? Bo na Śląsku od rana pada i to dość mocno... Temperatura poszła ostro w dół - teraz 17 stopni i już udało mi się fajnie obniżyć temperaturę w domu.
    Centrum :) W domu miałam dziś gorąc i jeszcze sprzątałam, to już w ogóle cała parowałam. Na dworze wiał całkiem przyjemny spacerek, alemoje Dziecię za progiem wpadło w tak histeryczny płacz, że wracałam migusiem. A on tak ze zmęczenia :/

• paola87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, Twoja teściowa nie powinna taka śmierdząca przebywać z dzieckiem. Poszytaj o szkodliwości nikotyny dla dzieci, tej znajdującej się na ciele i ubraniach, sama bym wcześniej nie pomyślała, uważałabym że to tylko kwestia smrodu, ale nie. A już o paleniu przy wózku to szkoda gadać. Ja bym wprost powiedziała, albo spacer z wnuczką albo papieros.

Renka88 lubi tę wiadomość

‹‹ 2336 2337 2338 2339 2340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ