X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    To ja wam powiem, że wpadłam w pułapkę wiecznych pretensji. Jak zaszłam w ciążę to zaczęły się kłótnie. Hormony szalały, życie mi się wywróciło do góry nogami a jego właściwie pozostało bez zmian. Coraz częściej wychodził z domu uciekając od mojego niezadowolenia, płaczu o byle co. Myślałam, że po urodzeniu Uli coś się zmieni. Ale jego spotkania z kumplami zaczęły się jak tylko wróciłyśmy do domu ze szpitala. Nie ma dnia żeby gdzieś nie wyszedł (a pracuje od 10 do 18 więc i tak cały dzień go nie ma). Moje niezadowolenie narasta, kłócimy się a on ucieka. Błędne koło. Ja cały czas powtarzam to samo, on cały czas robi to samo. Zero zmian.

Kochana nie chce byś zrozumiała mnie źle. Mężczyźni nie chcą słuchać narzekania. Wbrew pozorom chcą mieć skrzyżowanie sieroty Marysi z Transformerem i Dzikiem.
    Hormony to straszna sprawa. Po porodzie Oliego czepiałam się nawet psiej dupy na tyle że pewnego dnia z złości z trzeciego piętra wyrzuciłam 1,5 litrową butelkę... pełną. Szczyt debilizmu. I to mnie otrzeźwiło. Postanowiłam się wyciszać. Postanowiłam by nie narzekać bo przecież chcieliśmy dziecka i wiedziałam z czym to się wiąże. Postanowiłam mówić proszę do znudzenia i dziękuję oraz wspaniale. Uśmiechałam się jak te głupie kolorowe kucyki z jednej bajki. Kiedy ja zauważyłam zmianę w sobie zauważyłam też pozytywy. Mój mąż pracuje od 5 rano do 17 codziennie. Teraz od 3 miechów ma sobotę wolną i poniedziałek. Też mi jest ciężko ale nie myślę o tym bo to tylko może pogłębić frustrację.

Usiądź i jak jesteś wściekła i chcesz powiedzieć cokolwiek .. usiądź zamknij oczy i uśmiechaj się do siebie. Przywołuj piękne obrazy. Załóż słoik szczęścia. Codziennie z datą i godziną na każdej nowej kartce pisz co się wydarzyło dobrego w twoim życiu. Po miesiącu przeczytaj i zobaczysz że może wcale nie jest tak źle.

Jeśli czujesz potrzebę to skorzystaj z specjalisty to nie jest wstyd. Najważniejsze byś odnalazła harmonię w sobie. Mama szczęśliwa dziecko szczęśliwe. :-* A z mężem rozmawiaj ale bez hormonów,.... przykro mi że aż tak ci źle i smutno. Przepraszam jeśli cię uraziłam.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to ja mam cudownego męża! Jest 6 lat ode mnie starszy ma 35 lat. Po wyjściu ze szpitala dostałam bransoletke z Lilou z data urodzin i napisem Lusia do tego bukiet kwiatów a w domu byly porozwieszane balony :) na dzien matki z kolei suszylam wlosy a on wparowal z Lusia a ona w raczce trzymala prezent-kolczyki :) poza tym bardzo pomaga,wspiera i w domu bardzo duzo robi :) klocic to sie prawie nie klocimy a jak sie zdarzy to zaraz sie godzimy bo nie lubimy tego :)

muminka83, A.Kasia, She86, Kate84 lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie moze link do siatek centylowych dla dzieci karmionych piersia? Bede wdzieczna.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Macie moze link do siatek centylowych dla dzieci karmionych piersia? Bede wdzieczna.

http://www.mjakmama24.pl/siatki-centylowe/

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Madness! Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam, że moja córka jest długa ale żeby aż tak? :) Dzięki Muminko za linka :)

lnvbqxdxjmys_t.jpg

muminka83, A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim mężem mieszkamy już 8 lat i przez ten czas baaardzo się dotarliśmy. Jakbym miała dziecko z nim wcześniej to byśmy się pozabijali i wiecznie kłócili, teraz poprostu staramy się zrozumieć. Ale to wypływa z obydwóch stron. Jeśli mi źle, mówię mu o tym i mówię co od niego oczekuję i widzę że np następnego dnia to wprowadza w życie, czasem przesadnie, ale wtedy go hamuję. Ale oboje musieliśmy do tego dojrzeć. Ja jestem straszną zołzą, ale nawet w natłoku hormonów staram się spojrzeć jak ja bym się czuła na jego miejscu. Na dzień matki dostałam chabra z łąki i tyle mi wystarczy :) Chociaż i tak codziennie bym go zabiła tysiące razy :D w końcu to facet ;) a ja ciągle mam pretensje o błahostki a on je ciągle robi... (typu granie na komórce :| )

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pass - wysłałam Ci zaproszenie do grupy fb

Madness! - mój ze swoimi 72cm też już wyskoczył z siatki centylowej ;)

• edyś Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://femaltiker.pl/wp-content/uploads/2015/06/Centyle.pdf

Muminko, absolutnie mnie nie uraziłaś. Tak jak napisałam na początku mojej poprzedniej wypowiedzi - wpadłam w pułapkę, z której ciężko mi się wydostać. Jak nie ma M w domu a złoszczę się, że zmieniam pampersa za pampersem to potrafię wziąć głęboki oddech, ciężko westchnąć i tego pampersa zmienić. Jak tylko się pojawia to mi automatycznie ciśnienie skacze i czepiam się najdrobniejszego szczegółu. Jestem bardzo sfrustrowana i sama to zauważam, nawet mi to już przeszkadza. Tak jak piszesz potrzebuję wyciszenia. Ale bardzo bym też chciała, żeby M mi w tym pomógł i nie uciekał. Spróbuję ze słoikiem ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś oszukuje ten kalkulator z linku od Muminki. Ulka też wyszła poza skalę a to przecież niemożliwe ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mierzycie wzrost dzieci?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ptzkd.org/standardy-i-zalecenia/zalecenia/169-siatki-centylowe-who

l22ncwa15v2ncszo.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzisiaj stało się coś strasznego,najgorsza chwila w moim życiu
    nigdy prze nigdy się tak nie bałam , ciotka huśtała Emilie na hamaku ,nie wiem jak nie wiem kiedy Emilia spadła z hamaka ,boże dziewczyny co ja przeżyłam , Emilia zaczęła strasznie płakać , ja razem z nią .. nogi miałam jak z waty ,prawie zemdlałam ze strachu , to były sekundy , boże nie mogłam dojść dosiebie po tym :( nic się nie stało , wszytsko jest ok, ale nie życzę największemu wrogowi takiej sytuacji, a ciotka szybko Emi nie dostanie ,

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przykro mi, że macie takie nerwy! Nie ukrywam, też mam. Ale myślę, ze duży wpływ na to ma zmęczenie i ta monotonia. Nie ukrywajmy, że fajnie jest spędzać czas z maluchem ale jest też póki co nudno, wstajesz cycek/butla- pampers, aktywność na macie, jakaś zabawka pamperek gaworzenie rozmowy, drzemka i tak w kółko! Plus spacerek.

Może jestem okropna, ale ja np jak są deszczowe dni jestem znużona własnym dzieckiem!
    Rano mam chęci zapał i cieszę się z każdego baczka Basi, a przychodzi godzina, że oddała bym ją na parę godzin mamie/siostrze, zaczyna marudzić i nie wiadomo co zrobić.

Mam niestety mało cierpliwości i wiem, ze będę się jej uczyć razem z nią. Zawsze mnie się wydaje, ze jak Baśka leży godzinę na macie, a nie płacze to że jestem okropna bo bawi się sama i pewnie się nudzi i nie rozwija, ze powinnam wymyślić coś ciekawszego.
    Niestety jestem z tych w gorącej wodzie kąpanych.
    Jak piszecie o tych wszystkich masażach przygotowaniach do snu to też mnie zastanawia czy to że tego nie robię jest prawidłowe, ale zasypia ładnie więc myślę, że nie jest tak źle :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Alina nawet nie chce myśleć co poczułaś!

A to był taki hamaczek w ogrodzie?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny dzisiaj stało się coś strasznego,najgorsza chwila w moim życiu
    nigdy prze nigdy się tak nie bałam , ciotka huśtała Emilie na hamaku ,nie wiem jak nie wiem kiedy Emilia spadła z hamaka ,boże dziewczyny co ja przeżyłam , Emilia zaczęła strasznie płakać , ja razem z nią .. nogi miałam jak z waty ,prawie zemdlałam ze strachu , to były sekundy , boże nie mogłam dojść dosiebie po tym :( nic się nie stało , wszytsko jest ok, ale nie życzę największemu wrogowi takiej sytuacji, a ciotka szybko Emi nie dostanie ,

:( najważniejsze że jest okey. Czasem to jest chwila kiedy dochodzi do wypadku, czasem nie mamy na to większego wpływu. Myślę że ciocia też jest przerażona i też to przeżywa.
    Bardzo Ci współczuję jednak bo kurcze sama bym nie chciała przeżyć czegoś takiego. Biedactwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 20:31

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, mam podobnie do Ciebie. To znaczy też wstaję rano, widzę ten piękny uśmiech na twarzy i aż mi się chce wziąć córkę w ramiona. Ale jak próbuję się trzecią godzinę wyszykować na spacer, a Ula zje, uleje 3 razy, 3 razy ją przebiorę, to znowu pampers ze 2 razy do zmiany, to aż się gotuje we mnie. Jak jeszcze zaczyna marudzić lub rzucać się przy cycu to mówię jej, że ją sprzedam na targu :D
    Na początku miałam więcej zapału do zabaw z Ulą. Teraz ograniczam się do zabawy na kolanach lub na przewijaku. Więcej też ją kładę na brzuch ale to kosztem jednego spaceru mniej w ciągu dnia. Czasami się zastanawiam jak wam starcza czasu na zabawy z dzieckiem, karmienie co 2-3h, dwa trzygodzinne spacery, gotowanie i ogarnięcie siebie :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina, córcia nie będzie pamiętać. Najważniejsze, że wszystko w porządku :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    A jak mierzycie wzrost dzieci?

Na wizycie lekarka mierzyła centymetrem :)

alinalii, współczuję nerwów :(

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewuszki ja mykam pobyć z własnym m by to on mnie nie sprzedał na targu :P hihih

d'nusia lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness! wrote:
    Na wizycie lekarka mierzyła centymetrem :)

alinalii, współczuję nerwów :(

No tyle się domyślam, ale czy od środka głowy do pupy a później na odcinki od pupy do kolanka i od kolanka do stopy? Bo takiemu dzieciątku nie powinno się prostować nóżek!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 2356 2357 2358 2359 2360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ