X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas niestety prostują :/ Chociaż Ula często robi to sama. Mierzą taką miarką specjalną http://ppcito.com/oferta/10/1,85,541,SECA_416_Infantometr_do_mierzenia_niemowlat_i_malych_dzieci,,Pediatryczne_przyrzady_pomiarowe/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki ja też wstaje z zapałem, i mam duże chęci rano a w ciągu dnia różnie to bywa ;) Wieczorem padam na pysk, tak zmęczona że marze żeby mężowi się czasami baraszkować nie zachciało :)

Alinko najważniejsze że się nic nie stało, takie rzeczy się zdarzają. Pamiętam jak dziś, gdy zajmowałam się synkiem brata w ganionego berka on się przewrócił i rozwalił nos. Mój brat mnie wtedy mocno okrzyczał jak się nim zajęłam itp. a ja to chyba z miesiąc przeżywałam, ale na szczęście nadal mogłam się zajmować Pawełkiem :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka mam dokładnie tak samo.

Alina to straszne co się stało, aż mnie ciarki przeszły. Nie wiem co bym zrobiła ciotce.

• Pass Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali na szczęście nic się nie stało, ale szkoda waszego strachu. Widząc takie coś to aż serce pęka, ale niestety niedługo nasze dzieci zaczną chodzić, biegać i będą same upadać, zlatywać z różnych rzeczy, wpieprzać brudy, a nam przyjdzie tylko wycałowywanie obdartych kolan i guzów na głowie.
    Też bym się zdenerwowała, ale ciotka tego specjalnie nie zrobiła.

Renka ja mam podobnie jak Ty. Ja jestem typowym introwertykiem i nie lubię dużo gadać. Moje dziecko dużo też śpi i też mam poczucie że mało spędzam czasu z dzieckiem będąc z nim. Ale nie będę udawać kogoś kim nie jestem. Poza tym nasze dzieci może nie potrzebują az tylu wrażeń i są szczęśliwe z nami :)

A.Kasia Dziękuję, już niby dołączyłam. Chociaż mi tego nie pokazuje :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 21:30

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina, o jeny!!!! Całe szczęście, że wszystko dobrze.

Renka ja mam tak samo!

A tak w ogóle to jestem wściekła. Wróciłam od neurologa, który stwierdził że z Pietruszką wszystko dobrze (to akurat super, nie na to oczywiście jestem zła). Co prawda nie łączy rączek w linii środkowej ciała, ale mam go do tego zachęcać i tyle. Wściekła jestem na tych wszystkich lekarzy!!! Każdy mówi co innego i tylko zlecają kolejne badania. Zaczynam mieć wrażenie, że robią tą dla własnej ochrony, na wypadek gdyby coś przegapili. Ta neurolog teraz też zleciła usg przez ciemiączko - a na moje pytanie po co skoro wszystko jest dobrze, stwierdziła że tak uzupelniająco... A ja łącznie w maju i czerwcu wydałam już ponad 1.000 zł na lekarzy! Cholera wolałabym za to coś kupić synkowi lub wpłacić mu na konto, które dla niego założyliśmy!!! Już nawet mniejsza o kasę, ale ile mnie te ciągłe wizyty nerwów i strachu kosztują!!!
    Przynajmniej nasz brzdąc obsikał tę neurolog z góry na dół!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka - u mnie mierzą na odcinki :)

Alina - dobrze, że nic się nie stało ale wyobrażam sobie jakiego stracha musiałaś mieć :/

Pass - powitałam Cię w grupie, teraz powinnaś nas widzieć. A jeśli nie to powinnaś widzieć Marcowe Mamusie po lewej stronie na panelu bocznym :)

M+M - super, że Piotruś zdrowy! Widocznie taka jego uroda, że jest leniuszek i troszkę wolniej mu przychodzą pewne umiejętności. A mieliście USG przezciemiączkowe po porodzie? Bo jeśli nie to może i dobrze że macie to skierowanie, zawsze to lepiej mieć takie badanie w papierach chociażby na przyszłość żeby mieć porównanie. Mój Tymko też wszystkich lekarzy obsikuje :D

• Madness! Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzyła odcinkami. Nie wiedziałam, że dzieciom nóżek nie wolno prostować :) Moja córka chyba o tym też nie wie i za każdym razem jak się przeciąga to to robi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 22:07

Karka lubi tę wiadomość

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness! wrote:
    Mierzyła odcinkami. Nie wiedziałam, że dzieciom nóżek nie wolno prostować :) Moja córka chyba o tym też nie wie i za każdym razem jak się przeciąga to to robi :D

Jej raczej chodziło o to, że ma siłę nie wolno prostować...

Renka88 lubi tę wiadomość

• Madness! Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że o to chodziło :) Ja tylko zażartowałam :D

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madness! wrote:
    Wiem, że o to chodziło :) Ja tylko zażartowałam :D

;)

• Wira Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest "Łączenie rączek w linii środkowej ciała" ?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • edyś Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Co to jest "Łączenie rączek w linii środkowej ciała" ?
    Vira, dzieciątko złącza dłonie, bierze obie na raz do buzi - na przykład.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 12:56

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Vira, dzieciątko złącza dłonie, bierze obie na raz do buzi - na przykład.

Czyli jeśli Oliwka czasem ładuje obie piąstki do buzi to jest w porządku ?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira a łapie ręką rękę, swoje oczywiście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 17:30

• Falon Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wychodzę z domu... sama.. bez małej...
    To moje pierwsze wyjście z domu bez córci (nie licząc kilku ekspresowych wypadów do marketu :-P) od porodu. Umówiłam się z koleżanką w parku na ciemne piwko, a z Julią zostaje mąż, który co chwilę gdzieś wychodzi. Mleczko odciągnięte - 2porcje.
    Powinnam tryskać radością a mam jakoś straszne wyrzuty sumienia i dziwnie się z tym czuję :/

Muszę wyjść w końcu! IDĘ! :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 17:51

d'nusia, edyś, perła ziemi, muminka83, A.Kasia, Karka, Izoleccc, Kate84 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu - nad tym usg to się jeszcze zastanowimy. Być może udamy się na jeszcze jedną kontrolę neurologa. A teraz chyba się umówię z jakimś rehabilitantem, aby skorygował popełniane przez nas błędy. Czy możesz napisać na czym polegają zlecone Tymkowi ćwiczenia na obręcz barkową?

Falon - za 10 minut pierwszy raz wychodzę na spotkanie koleżankami. Co to będzie, co to będxie?

Falon lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M czy mogę Cię prosić o podanie info odnośnie Twojej cesarki. To znaczy ile płaciłaś i gdzie była robiona. Koleżanka z Wawy panicznie boi się porodu sn i szuka alternatywy. Oczywiście jeśli nie chcesz się podzielić tą informacją to nie nalegam ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Kasiu - nad tym usg to się jeszcze zastanowimy. Być może udamy się na jeszcze jedną kontrolę neurologa. A teraz chyba się umówię z jakimś rehabilitantem, aby skorygował popełniane przez nas błędy. Czy możesz napisać na czym polegają zlecone Tymkowi ćwiczenia na obręcz barkową?

Falon - za 10 minut pierwszy raz wychodzę na spotkanie koleżankami. Co to będzie, co to będxie?

Zajrzyj sobie tutaj: http://pzozoro.pl/multimedia/

Większość naszych ćwiczeń właśnie tak wygląda :)

• Wira Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pass wrote:
    Wira a łapie ręką rękę, swoje oczywiście?

Tak,wydaje mi sie ze zarejestrowalam u niej cos takiego choc nie przywiazywalam szczegolnie wagi do obserwacji.Zauwazylam ze powoli w pelni swiadomie zaczyna wyciagac raczki by cos dotknac.

Pytanie do mam dziewczynek-na ostatnieh wizycie pani pediatra kazala mi podczas czyszczenia narzadow intmnych rozchylac Oliwce wargi sromowe mniejse. Ani w szkokre rodzenia nikt o tym nie mowil ani polozna nie wspominala a ja sie po ponad 3miec dowiaduje ze niepoprawnie pielegnowalsm corke. Czy Wy rozchylacie te wargi sromowe mniejsze?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Tak,wydaje mi sie ze zarejestrowalam u niej cos takiego choc nie przywiazywalam szczegolnie wagi do obserwacji.Zauwazylam ze powoli w pelni swiadomie zaczyna wyciagac raczki by cos dotknac.

Pytanie do mam dziewczynek-na ostatnieh wizycie pani pediatra kazala mi podczas czyszczenia narzadow intmnych rozchylac Oliwce wargi sromowe mniejse. Ani w szkokre rodzenia nikt o tym nie mowil ani polozna nie wspominala a ja sie po ponad 3miec dowiaduje ze niepoprawnie pielegnowalsm corke. Czy Wy rozchylacie te wargi sromowe mniejsze?
    Wira ja małej myje wargi przegotowaną wodą, zbiera się tam taki serek jak to kiedyś ksanka pisała :) i trzeba to miejsce pielęgnować.

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 2357 2358 2359 2360 2361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ