X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii u mnie tez praktycznie bezobjawowo:-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Domii u mnie tez praktycznie bezobjawowo:-)

ufff bo wiesz jak to jest... jak są objawy to źle, a jak ich nie ma to jeszcze gorzej :D ale tylko czasami się nad tym zastanawiam, ogólnie wiem, że jest wszystko dobrze i maluch rośnie! :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sprawdzalyscie w chinskim kalendarzu kogo sie mozecie spodziewac? Mi wyszedl chlopiec, ciekawe czy sie sprawdzi :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Bylam u gina na drugiej wizycie :) mamy 2cm, serduszko pulsujące widzialam 176razy. Dzidzius wychodzi kolejny raz mlodszy o 3.dni. mam łykać kwas foliowy i się relaksować :) cuuudowne uczucie!

domiii, skowroneczka87, A.Kasia, Jacqueline, Renka88, Est, paola87, Magda lena, Karolina@, Karka, She86, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys sprawdzalam i u mnie wychodzi córka ale ja mam przeczucie, że będzie syn. Zobaczymy kto ma rację. :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Edys sprawdzalam i u mnie wychodzi córka ale ja mam przeczucie, że będzie syn. Zobaczymy kto ma rację. :-)

u mnie tak samo - córa wypada, ale syn będzie jak nic! :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Katiesz16 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, sprawdzalyscie w chinskim kalendarzu kogo sie mozecie spodziewac? Mi wyszedl chlopiec, ciekawe czy sie sprawdzi :)

Sprawdzałam wychodzi Chlopak. Zawsze wyobrażałam sobie ze będę miała córę ale maz od początku powtarza ze myśli ze Chlopak i jakoś tez sie przekonuje ze nie będzie tak złe jak będzie Chlopak wiec teraz juz mi obojętne.

w4sqvfxmrcz0kbtk.png

gann90bvdh315n97.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    przylaczam sie do was :-)
    Mam termin na 2/3 marca :-) i 17 ide na USG w 12 tygodniu ciazy. prowadzi mnie Witold Krzywdzinski, poniewaz dlugo nie moglam uwierzyc w to szczescie nie chcialam sie zapisywac na zadne fora - ale wasze czytalam :-).
    Czy mozecie mi poradzic gdzie w warszawie warto zrobic usg genetyczne?
    Dzieki

A.Kasia, Karolina@, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej dziewczyny,
    Mam termin na 2/3 marca :-) i 17 ide na USG w 12 tygodniu ciazy. prowadzi mnie Witold Krzywdzinski, poniewaz dlugo nie moglam uwierzyc w to szczescie nie chcialam sie zapisywac na zadne fora - ale wasze czytalam :-).
    Dzieki

Witamy :)i za chwilę dopisuję Cię do listy.

z polecenia lekarzy do USG genetycznego to:
    Babka Medica - Łukasz Lewczuk i Dagmara Filipecka-Tyczka
    Boramed - Wojciech Grzybowski
    Tomasz Roszkowski - przyjmuje w kilku miejscach, ale dostanie się graniczy z cudem i dużo kosztuje

d69c2n0azl70dnw1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Domiii
    Dzieki za namiary,
    sprobuje u Roszkowskiego - moze bede miala szczescie - a jesli nie to zobacze w innych lokalizacjach - najchetniej na poludniu warszawy :-czyli ursynow i okolice,
    moj gin ktory prowadzi ciaze ma certyfikaty do PAAp - ale chyba niekoniecznie przy przeziernosci.
    Ciesze sie ze jestem z wami!

domiii, Est lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [...] nadzieja is­tnieje zaw­sze, do os­tatniej chwi­li. Dla­tego właśnie jest nadzieją. Nie możemy jej zo­baczyć, ale ona jest dos­ta­tecznie blis­ko naszych twarzy, byśmy poczu­li po­wiew po­ruszo­nego po­wiet­rza. Jest zaw­sze tuż obok i niekiedy uda­je się nam ją schwy­tać i przyt­rzy­mać na ty­le długo, by wyg­nała z nas piekło. - Jonathan Carroll » Na pastwę aniołów

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii ja tez mam ciaze bezobjawowa... jedyne co to mam troche pelniejsze piersi... nic poza tym :)

Edys ja w kazdej ciazy sprawdzalam i przy dwoch corkach mi sie sprawdzilo, teraz wychodzi mi synus i wczoraj gin mowil ze widzi siurka wiec jak sie nie myli to po raz trzeci by mi sie sprawdzilo :)

domiii lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tak sie zastanawiam nad pewna sytuacja - mam fajna prace przed ciaza w ogole super rewelacja latalam prawie co tydzien gdzies, ale teraz sie boje.
    W wakacje udalo mi sie odpowiednio manipulowac czasem i urlopem by nie musiec latac - ale zbliza sie kolejny projekt gdzie juz kilka razy szef zapytal mnie czy bym nie poleciala gdzies .
    i tak sie zastanawiam, kied powiedziec o ciazy w pracy jak rowniez kiedy na stole pojawi sie l4 by juz nie dawac watpliwosci ze mam przeciwskazania .
    bije sie z tym myslami bo jednak dzidzia jest wazniejsza niz robota chocby nie wiem jak fajna

bl9cuay3kworwxbg.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    jednak dzidzia jest wazniejsza niz robota chocby nie wiem jak fajna

Tutaj masz odpowiedź :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    dziewczyny tak sie zastanawiam nad pewna sytuacja - mam fajna prace przed ciaza w ogole super rewelacja latalam prawie co tydzien gdzies, ale teraz sie boje.
    W wakacje udalo mi sie odpowiednio manipulowac czasem i urlopem by nie musiec latac - ale zbliza sie kolejny projekt gdzie juz kilka razy szef zapytal mnie czy bym nie poleciala gdzies .
    i tak sie zastanawiam, kied powiedziec o ciazy w pracy jak rowniez kiedy na stole pojawi sie l4 by juz nie dawac watpliwosci ze mam przeciwskazania .
    bije sie z tym myslami bo jednak dzidzia jest wazniejsza niz robota chocby nie wiem jak fajna

Wystarczy że weźmiesz zaświadczenie od lekarza o ciąży i mu dostarczysz. Nie wiem w którym jesteś tygodniu ciąży ale to nie ma znaczenia. Ważne byś dbała o siebie. Nie wiem czy są jakieś przeciwwskazania do lotów w ciąży.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• arien Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszedł chłopiec i jest to zgodne z moimi przeczuciami :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Mi wyszedł chłopak :) w sumie też mam jakieś takie przeczucia, no ale zobaczy się :)

Teraz weszłam na inna stronę i tam dziewczynka... więc zakładam, że te kalendarze to ściema :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 16:40

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej muminka zgodnie z USG jestem w 10t4d, - jak rozmawialam z lekarzem to mowil - ze ciaza jest przeciwskazaniem do lotow samolotem ( zwlaszcza czestych - tak ok 1 raz na tydzien na dodatek jednego dnia w te i z powrotem) - aczkolwiek ile osob tyle opinii,
    niedlugo zacznie mi sie 2 trymestr wiec bedzie bezpieczniej.
    teoretycznie problemem moga byc nudnosci - ale w moim przypadku jedynymi obiawami jest bieganie na siussiu co chwila i drazliwosc piersi - wiec to nie przeszkadza az tak bardzo :-)
    Caly czas mysle co z tym fantem zrobic i kiedy.
    lojalnosc do firmy ktora i tak nie doceni tego

U mnie wychodzi dziewczynka - i chcialabym zeby to byla prawda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 16:38

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksanka wrote:
    Hej dziewczyny,
    Dzieki

Ja polecam poradnię USG Agatowa. Świetni specjaliści, miałam u nich echo serduszka małego i byłam bardzo zadowolona. Jedna z najlepszych poradni pod względem USG płodu w Polsce. Tylko nie jest tanio, u prof. Dangel 300 zł, u pozostałych lekarzy 250 zł.

Jeśli Twój lekarz jest certyfikowanym specjalistą od testu PAPPA to powinien również umieć zmierzyć przezierność. Z resztą każdy lekarz ginekolog ze specjalizacją USG musi umieć to zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 16:52

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Karolina super wieści :) Ja jestem na tym samym etapie co Ty, a za tydzień mam prenatalne. Tylko świruję, rano aż się popłakałam bo mam dziwne przeczucia, nie wiem czy nie iść dziś gdzieś na jakieś usg... Nic mnie nie ciągnie, nie boli, nie kłuje, a widzę że dużo z Was ma takie dolegliwości. Nie czuję się jakbym miała dziecko w brzuszku :( Iść na jakieś usg? Poradźcie coś...

Kochana, jeżeli masz możliwość iść na jakieś USG to idź śmiało. Niedaleko mnie jest przychodnia z NFZ i tam ginekolog przyjmuje w ciągu 2-3 dni. Tym bardziej teraz w okresie urlopowym jest bardzo dużo wolnych wizyt.
    Tak jak już tutaj pisałyśmy - nie każda kobieta na jakieś objawy. Dla jednych to dobrze, dla innych źle...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ