Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej. Bylam u gina na drugiej wizycie
mamy 2cm, serduszko pulsujące widzialam 176razy. Dzidzius wychodzi kolejny raz mlodszy o 3.dni. mam łykać kwas foliowy i się relaksować
cuuudowne uczucie!
domiii, skowroneczka87, A.Kasia, Jacqueline, Renka88, Est, paola87, Magda lena, Karolina@, Karka, She86, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
edyś wrote:Dziewczyny, sprawdzalyscie w chinskim kalendarzu kogo sie mozecie spodziewac? Mi wyszedl chlopiec, ciekawe czy sie sprawdzi
Sprawdzałam wychodzi Chlopak. Zawsze wyobrażałam sobie ze będę miała córę ale maz od początku powtarza ze myśli ze Chlopak i jakoś tez sie przekonuje ze nie będzie tak złe jak będzie Chlopak wiec teraz juz mi obojętne.
-
Hej dziewczyny,
przylaczam sie do was
Mam termin na 2/3 marcai 17 ide na USG w 12 tygodniu ciazy. prowadzi mnie Witold Krzywdzinski, poniewaz dlugo nie moglam uwierzyc w to szczescie nie chcialam sie zapisywac na zadne fora - ale wasze czytalam
.
Czy mozecie mi poradzic gdzie w warszawie warto zrobic usg genetyczne?
DziekiA.Kasia, Karolina@, Izoleccc, krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
ksanka wrote:Hej dziewczyny,
przylaczam sie do was
Mam termin na 2/3 marcai 17 ide na USG w 12 tygodniu ciazy. prowadzi mnie Witold Krzywdzinski, poniewaz dlugo nie moglam uwierzyc w to szczescie nie chcialam sie zapisywac na zadne fora - ale wasze czytalam
.
Dzieki
Witamy :)i za chwilę dopisuję Cię do listy.
z polecenia lekarzy do USG genetycznego to:
Babka Medica - Łukasz Lewczuk i Dagmara Filipecka-Tyczka
Boramed - Wojciech Grzybowski
Tomasz Roszkowski - przyjmuje w kilku miejscach, ale dostanie się graniczy z cudem i dużo kosztuje -
hej Domiii
Dzieki za namiary,
sprobuje u Roszkowskiego - moze bede miala szczescie - a jesli nie to zobacze w innych lokalizacjach - najchetniej na poludniu warszawy :-czyli ursynow i okolice,
moj gin ktory prowadzi ciaze ma certyfikaty do PAAp - ale chyba niekoniecznie przy przeziernosci.
Ciesze sie ze jestem z wami!domiii, Est lubią tę wiadomość
-
[...] nadzieja istnieje zawsze, do ostatniej chwili. Dlatego właśnie jest nadzieją. Nie możemy jej zobaczyć, ale ona jest dostatecznie blisko naszych twarzy, byśmy poczuli powiew poruszonego powietrza. Jest zawsze tuż obok i niekiedy udaje się nam ją schwytać i przytrzymać na tyle długo, by wygnała z nas piekło. - Jonathan Carroll » Na pastwę aniołów
-
Domii ja tez mam ciaze bezobjawowa... jedyne co to mam troche pelniejsze piersi... nic poza tym
Edys ja w kazdej ciazy sprawdzalam i przy dwoch corkach mi sie sprawdzilo, teraz wychodzi mi synus i wczoraj gin mowil ze widzi siurka wiec jak sie nie myli to po raz trzeci by mi sie sprawdzilodomiii lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
dziewczyny tak sie zastanawiam nad pewna sytuacja - mam fajna prace przed ciaza w ogole super rewelacja latalam prawie co tydzien gdzies, ale teraz sie boje.
W wakacje udalo mi sie odpowiednio manipulowac czasem i urlopem by nie musiec latac - ale zbliza sie kolejny projekt gdzie juz kilka razy szef zapytal mnie czy bym nie poleciala gdzies .
i tak sie zastanawiam, kied powiedziec o ciazy w pracy jak rowniez kiedy na stole pojawi sie l4 by juz nie dawac watpliwosci ze mam przeciwskazania .
bije sie z tym myslami bo jednak dzidzia jest wazniejsza niz robota chocby nie wiem jak fajna -
ksanka wrote:dziewczyny tak sie zastanawiam nad pewna sytuacja - mam fajna prace przed ciaza w ogole super rewelacja latalam prawie co tydzien gdzies, ale teraz sie boje.
W wakacje udalo mi sie odpowiednio manipulowac czasem i urlopem by nie musiec latac - ale zbliza sie kolejny projekt gdzie juz kilka razy szef zapytal mnie czy bym nie poleciala gdzies .
i tak sie zastanawiam, kied powiedziec o ciazy w pracy jak rowniez kiedy na stole pojawi sie l4 by juz nie dawac watpliwosci ze mam przeciwskazania .
bije sie z tym myslami bo jednak dzidzia jest wazniejsza niz robota chocby nie wiem jak fajna
Wystarczy że weźmiesz zaświadczenie od lekarza o ciąży i mu dostarczysz. Nie wiem w którym jesteś tygodniu ciąży ale to nie ma znaczenia. Ważne byś dbała o siebie. Nie wiem czy są jakieś przeciwwskazania do lotów w ciąży.
-
edyś wrote:Dziewczyny, sprawdzalyscie w chinskim kalendarzu kogo sie mozecie spodziewac? Mi wyszedl chlopiec, ciekawe czy sie sprawdzi
w sumie też mam jakieś takie przeczucia, no ale zobaczy się
Teraz weszłam na inna stronę i tam dziewczynka... więc zakładam, że te kalendarze to ściemaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 16:40
-
hej muminka zgodnie z USG jestem w 10t4d, - jak rozmawialam z lekarzem to mowil - ze ciaza jest przeciwskazaniem do lotow samolotem ( zwlaszcza czestych - tak ok 1 raz na tydzien na dodatek jednego dnia w te i z powrotem) - aczkolwiek ile osob tyle opinii,
niedlugo zacznie mi sie 2 trymestr wiec bedzie bezpieczniej.
teoretycznie problemem moga byc nudnosci - ale w moim przypadku jedynymi obiawami jest bieganie na siussiu co chwila i drazliwosc piersi - wiec to nie przeszkadza az tak bardzo
Caly czas mysle co z tym fantem zrobic i kiedy.
lojalnosc do firmy ktora i tak nie doceni tego
U mnie wychodzi dziewczynka - i chcialabym zeby to byla prawdaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 16:38
-
nick nieaktualnyksanka wrote:Hej dziewczyny,
przylaczam sie do was
.
Dzieki
Ja polecam poradnię USG Agatowa. Świetni specjaliści, miałam u nich echo serduszka małego i byłam bardzo zadowolona. Jedna z najlepszych poradni pod względem USG płodu w Polsce. Tylko nie jest tanio, u prof. Dangel 300 zł, u pozostałych lekarzy 250 zł.
Jeśli Twój lekarz jest certyfikowanym specjalistą od testu PAPPA to powinien również umieć zmierzyć przezierność. Z resztą każdy lekarz ginekolog ze specjalizacją USG musi umieć to zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 16:52
-
paola87 wrote:Karolina super wieści
Ja jestem na tym samym etapie co Ty, a za tydzień mam prenatalne. Tylko świruję, rano aż się popłakałam bo mam dziwne przeczucia, nie wiem czy nie iść dziś gdzieś na jakieś usg... Nic mnie nie ciągnie, nie boli, nie kłuje, a widzę że dużo z Was ma takie dolegliwości. Nie czuję się jakbym miała dziecko w brzuszku
Iść na jakieś usg? Poradźcie coś...
Kochana, jeżeli masz możliwość iść na jakieś USG to idź śmiało. Niedaleko mnie jest przychodnia z NFZ i tam ginekolog przyjmuje w ciągu 2-3 dni. Tym bardziej teraz w okresie urlopowym jest bardzo dużo wolnych wizyt.
Tak jak już tutaj pisałyśmy - nie każda kobieta na jakieś objawy. Dla jednych to dobrze, dla innych źle...