X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Moje dziecię śpi raz dziennie podczas spaceru. Czasami przyśnie na 10 min w trakcie karmienia.
    U nas też tak było przez ok miesiąc. Teraz z kolei wózek parzy i jedyne co mnie ratuje na spacerach to liście drzew. Może na nie patrzeć nawet 15 minut. W innym przypadku wrzeszczy jak opetany.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko naprawdę jest mało wymagające .
    Nawet jeśli nie śpi to leży na macie :D i gada do tych swoich zwierzaków.
    Mój dzień przy dwójce dzieci jest bardzo napięty. Muszę go podzielić między 2 małe istoty przy czym 3 h dziennie pracuję z Olim. Gramy, śpiewamy itd uczymy się czytać.
    Spacery są długie ale ona od jakiegoś czasu woli patrzeć na drzewka więc praktycznie między 8-12 nie sypia. Potem są 2-4 drzemki od 10 minut do max 20-30 minut.
    W pozostałym czasie leży sobie lub bawimy się :d

Mała za kilka dni kończy 4 msc i będziemy wprowadzać inne produkty.
    Zaczynamy od marchewki :D :D :D

Mała regularnie pije meliskę i rumianek. Rumianek co drugi dzień i meliskę jak chce jej się pić na zmianę z wodą.

U nas taka temperatura że zaraz padnę.
    Zrobiłam sobie dziś włosy :d by nie straszyć ludzi :d Jestem nawet zadowolona z efektu.
    Do południa była mama :D za moment wychodzimy na spacer :d

Napiłabym się jakiegoś browca. Chodzi za mną jak diabli.

Pozdrawiam was z domowej sauny

edyś, Falon lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Falon Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś zaliczyliśmy kąpielisko leśne bo ten upał był już dobijający. Julka miała super humorek, a karmiłam ją na łonie natury :-)
    Muminko to było w Twoich rejonach więc pewnie znasz to miejsce ;-)

201604051765.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    A my dziś zaliczyliśmy kąpielisko leśne bo ten upał był już dobijający. Julka miała super humorek, a karmiłam ją na łonie natury :-)
    Muminko to było w Twoich rejonach więc pewnie znasz to miejsce ;-)

Jak w Zabrzu lub Gliwicach to zapewne tak :P

Jak następnym razem będziesz na kąpielisku leśnym to daj znać. Chętnie bym się zobaczyła i pogadała :D Mieszkamy tak blisko siebie a :D hahah

Tak więc w tym tygodniu nie bardzo bo hmmm jedziemy do Wisły :D odpocząć.

Falon lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pass rehabilitantka odradziła szczepienie, albowiem synek ma opóźnienia w rozwoju ruchowym. Nie trzyma stabilnie główki, ma trochę rozlany brzuszek, rączki w piąstki (już coraz rzadziej) i trochę "mostkuje". Zaczęliśmy ćwiczenia, aby dogonić rówieśników. W badaniu usg przez ciemiączko wyszło, że było lekkie niedotlenienie (zmiany w granicach dopuszczalnych norm). Prawdopodobnie te problemy ruchowe nie mają podłoża neurologicznego, ale dmuchamy na zimne. Rehabilitantka powiedziała, że musimy uważać, aby ewentualne powikłania po szczepionkach nie zahamowały lub nawet cofnęły rozwoju. Pracuje w szpitalu z dziećmi dotkniętymi nopami i widziała takie przypadkami (nawet obecnie pracuje z dwójką dzieci). Piotrusiowi trzęsą się też trochę rączki, co wskazuje na brak dojrzałości układu nerwowego. W takiej sytuacj aż strach bombardować go szczepionkami.

Paola z tym naszym spaniem... Zasypia o 19 (czasami płacze), ale budzi się dość szybko 21 lub 22. Potem śpi do ok 3 (czasem ma problem z ponownym zaśnięciem i muszę do niego wracać). Piranna pobudka między 5 a 6. W dzień różnie. Jskichkolwiek reguł brak..

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie następnego fotelika, wiem, że to jeszcze kupa czasu ale zastanawiałyście się jaki będzie ten następny?

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie następnego fotelika, wiem, że to jeszcze kupa czasu ale zastanawiałyście się jaki będzie ten następny?
    My ten mamy Recaro i następny też planujemy z tej firmy.

• foxica Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , a czy któraś z Was ma lub będzie miała na sprzedaż dostawkę chicco ?

qdkkwn155308ojoh.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy idzie się dostać do tej grupy na FB??? Wieki temu podawałam dziewczynom maila przez PW ale bez jakiegokolwiek odzewu :/

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Ja myślę o takim
    http://sklep.bebeclub.pl/rwf-tylem-do-kierjazdy/3205-fotelik-axkid-duofix-9-25-kg.html

Albo któryś Concord.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ale Pietrucha daje mi popalić. W nocy pobudka co godzinę, półtorej i dziecko "nieodkładalne". Ryk.
    Nie wiem, czy to nie moja wina. Jak mały budzi się o 6 to biorę go do łóżka i na leżąco daję pierś. Mały je przysypiając i jesteśmy w stanie tak dociągnąć do 7. Może nocą też tak chce?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:
    Czy idzie się dostać do tej grupy na FB??? Wieki temu podawałam dziewczynom maila przez PW ale bez jakiegokolwiek odzewu :/

Hmmm, wyślij raz jeszcze bo dziesiątki były tych maili i mogłyśmy coś pominąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    O matko, ale Pietrucha daje mi popalić. W nocy pobudka co godzinę, półtorej i dziecko "nieodkładalne". Ryk.
    Nie wiem, czy to nie moja wina. Jak mały budzi się o 6 to biorę go do łóżka i na leżąco daję pierś. Mały je przysypiając i jesteśmy w stanie tak dociągnąć do 7. Może nocą też tak chce?

A mi mąż zepsuł dziecko bo ostatnio to on go usypiał i zamiast go odłożyć do łóżeczka to się kładł koło niego na łóżku i tak razem zasypiali. Wczoraj chciałam młodego położyć wieczorem spać, położyłam go do łóżeczka a tu ryk :P No i koniec końców musiałam go wziąć do nas na łóżko ale od dziś koniec tego dobrego! Każdy ma swoje łóżko, ma tam spać i koniec kropka.

Kiepski dzień mam dzisiaj, okres lada chwila mnie zaleje, wszystko mnie boli i obsypało mnie na buzi jak nastolatkę. Do tego wszystkiego mam dzisiaj wieczorem rekonstrukcję zęba bo mi się złamał na musli! Ja nie wiem co oni tam dodają... Normalnie nie mam siły żyć, dobrze, że te upały na chwilę odpuściły.

• Pass Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia i M+M moje dziecko ma podobnie, ryk jak się go odkłada do łóżeczka, ale albo uda się odwrócić czmś jego uwagę i się uspokoi, albo rozryczy bardziej, to wtedy 0,5-1h uspakajania i usypiania jest, póki co skutkuje położenie u nas na łóżku bo tam najchłodniej jest i czasem karmię na leżąco, daje pić(wszystko by się uspokoił), a jak zaśnie to go przenosimy do łóżeczka. Tylko że u nas tak jest tylko w dzień, w nocy normalnie zasypia po odłożeniu. Może to jakiś okres że mają już dosyć swojego łóżeczka. Ja czasem się zastanawiam czy mu z okna za mocno słońce nie świeci w dzień i dlatego taki ryk.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, czytam wasze wpisy o "parzącym" łóżeczku u nas to samo!

Baśka mi zawsze po kąpieli i karmieniu zasypiała, a teraz wygina się jak tylko włożona zostaje do łóżeczka, no to matka usypia ja na rękach trochę bujania zaczyna wywracać oczkami, uspokoi się i dopiero uśnie, a tak się wzbraniałam od tego typu usypiania!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ja tak miałam w ostatnich dniach. Za to wczoraj Mały spał od 21 do 5.20, potem jeszcze z dwoma karmieniami (ale już rano z nami w łóżku) do 10.40 :) A dziś od 20.40 do 3.30, potem do 7, godzinkę pokokosił się ze mną w łóżku i pospaliśmy jeszcze do 10 :) Mam nadzieję, że tak mu zostanie :)

M+M+?, Kate84 lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Maryśka chyba pobije w spaniu nasze forumowe dzieci. Śpi od 21 do 7, butelka i spanie do 10, 11. Półtora godziny zabawy i spanie od 12.30 do 3-4 potem spacer, albo idziemy po prostu na dwór, ale w wózku nie zaśnie. Jesteśmy już na spacerowce bo gondola ja parzy, jak przyjedziemy to koło 6 znowu drzemka do 8. A usypianie wygląda tak ze kładę ja, daje smoczek, pieluche, włączam szumisia i wychodzę.

foxica, muminka83 lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Moja Maryśka chyba pobije w spaniu nasze forumowe dzieci. Śpi od 21 do 7, butelka i spanie do 10, 11. Półtora godziny zabawy i spanie od 12.30 do 3-4 potem spacer, albo idziemy po prostu na dwór, ale w wózku nie zaśnie. Jesteśmy już na spacerowce bo gondola ja parzy, jak przyjedziemy to koło 6 znowu drzemka do 8. A usypianie wygląda tak ze kładę ja, daje smoczek, pieluche, włączam szumisia i wychodzę.
    To Ci się ideał trafił ;) Maryśka wynagradza mamie trudy ciąży ;) Zazdroszczę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

Eeee, to idzie z Tymkiem łeb w łeb :D Młody ostatnio śpi od 20-6, później drzemki: 7-9:30, 12-15, 17-18:30 i znowu w kimę :) Też tak myślę, że te nasze dzieci wiedzą ile musiałyśmy się w ciąży namęczyć i dlatego takie grzeczne :D

ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przyszła niania elektroniczna i powiem Wam, że rewelka. Aż żałuję, że dopiero teraz się na taki bajer zdecydowaliśmy. Siedzę sobie w kuchni, gotuję, czytam internety a młodego podglądam na ekranie telefonu jak śpi w łóżeczku :)

Karka lubi tę wiadomość

‹‹ 2373 2374 2375 2376 2377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ