Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paola u nas raczej nie ma stałych drzemek w ciągu dnia, w ogóle u nas w ciągu dnia spanie po 20-30 mi maks, ale jest pewien schemat tj półtorej godziny aktywności i drzemka. Zazdroszczę tego spania do 10 nawet z pobudkami,moja to jakiś ranny ptaszek w przeciwieństwie do Mamusi
Izolecc U nas podobnie tj była mega jazda na spacerach, wracanie z dzieckiem na rękach pchając wózek,na szczęście teraz ma fazę na liściechoć niekiedy oglądamy je na rękach ,żeby nie było ryku
Renka ja jeszcze się nie zagłębiałam ,ale chcę też na bazie i taki co rozkłada się jak najwięcej do leżenia ...
Aleksandrazzz Ola rozbiłaś mnie tym spaniem,ahhh rozmarzyłam sięhehe z Tobą to mamy wspólne tylko wieczorne zasypianie bo usypia sama po kąpieli i karmieniu eh,ale pobudka ok 3/4
A.Kasia Jaką masz nianie?Ja mam monitor oddechu z nianią ,no ale później będę chciała coś innego bo monitor przejdzie dla rodzeństwa w przyszłym roku
Wira my używamy babyswimmer od 3 miesiąca i mała baaadzo lubi w nim pływać w wannieno i wcale jej nie podtrzymuje
-
Hej dziewczynki
Poleżałam sobie pare dni w szpitalu
Ale żyję, jestem już w domu, dziś mnie wypuścili
Miałam wczoraj usg na wieczór, to było skończone 8t3d, ciąża wg usg zgadza się z OM i maluszek ma już 1,95cm i serducho 178/min biłoTakże maluszek jest już o kilka milimetrów większy niż co ciąże obumierały w tym i w zeszłym roku, więc może będzie dobrze
Wizytę prywatnie mam za całe 8 dni, czyli 13 lipca, coś po 17-tejWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 15:09
muminka83, d'nusia, A.Kasia, Izoleccc, Falon, Kate84, ksanka, Kajola, Est, Karka, Czarodziejka87, Wira, alinalii, She86, Lilou1984, Martita88 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ciesze sie Jacqueline ze u Was wszystko ok. Az sie serduszko cieszy jak sie czyta takie wiesci. W zeszlym roku to u nas byly takie kropki, dzis w Tobie rosnie maluszek. Piekne to, lezka sie kreci na samo wspomnienie jak to bylo. Ech. Powodzenia dla Ciebie i Twojego Kropka.
Jacqueline lubi tę wiadomość
-
Karka a jakieś zmiany były w waszym życiu? Czy to może skok? Ja przyznam się bez bicia, że dałabym komuś moje dziecko i odebrała gdzieś za tydzień. Już chyba 2 tydzień jest taka marudna, że aż nie mogę jej słuchać.
Jacqueline ja Ci życzę co najmniej 50 cm szczęściaJacqueline lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKate84 - TOPCOM KS-4250 Wi-Fi, kupiłam używaną na olx
Fajna sprawa bo stawiam sobie kamerkę przy łóżeczku i odbieram w aplikacji na telefonie obraz w czasie rzeczywistym. Do tego jeśli mąż zostaje w domu z małym a ja wychodzę to mogę podglądać Tymka przełączając aplikację w tryb on-line
Wczoraj w poczekalni u dentysty patrzyłam sobie jak śpi hehe
U nas też faza na liścieA jak wiatr wieje to już w ogóle dziecko w transie
Jacqueline - niech rośnie maluch duży! Trzymam kciuki za WasWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 20:47
Jacqueline, Kate84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypap86 wrote:Przetykalismy kanalik bo tak proponowal okulista wiec zaufalismy i dwa razy juz to robiono. Obecnie mamy 2antybiotyki i dzialają bo ropka znikla.jeszcze 2dni postosujemy. Jesli ropienie wroci to na bank pobiorą wymaz zeby ucelowac. Ciekawe czy ten drugi zabieg pomogl bo popoludniami dalej widze stojące lzy..
Nam okulistka powiedziała, że teraz kanaliki przetyka się dopiero po ukończeniu przez dziecko roku. Do tego czasu przemywanie i masowanie. U nas po porządnym masowaniu kanalik sam się udrożnił. Dwa antybiotyki nam nie pomogły a dopiero jak nam okulistka pokazała jak masować to problem zniknął. Wcześniej też masowaliśmy ale pediatra nam trochę źle pokazała i za delikatnie to robiliśmy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 22:09
-
Moje dziecko, nie zapeszając, wyszło już z trybu maruda i troszkę jest spokojniejszy. Na spacerze ładnie zasypia, nie płacze jak wcześniej, w ciągu dnia w domu też jest ciągle uśmiechnięty i już łóżeczko go tak nie parzy. Wydaje mi się że to jednak upały dały mu tak w kość. Jeszcze oby przeżyć lipiec i sierpień... chociaż niech słonko i ładna pogoda będą jak najdłużej
Wasze dzieciaczki też wrócą do "normalności", i odetchniecie wtedy z nimi
Dziś w nocy tylko jedno karmienie mieliśmy, ale pewnie to tylko jednorazowo. Chociaż mimo że w nocy jestem jak zmasakrowane zombi, to jakoś milej mi się śpi po tych paru minutach z nim na cycku -
A.kasia ja juz 3raz zabiegu nie dam zrobic. Bede masowac ale poki co Wojtus reaguje spazmami jak dotykam oczka.ma juz dosc po prostu. Mi pokazywala pielegniarka okulistyczna jak masowac i ze trzeba to robic dosc silnie wiec dalej bedziemy masowac. Oby tylko ten stan zapalny wreszcie wyleczyc i zeby nie wrocilo bo juz te kropelki i masci do oka to i mi i synkowi sie sprzykrzyly.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Paola, Izoleccc - synucha. W nicy po jedzeniu po odłożeniu do łóżeczka płacz. Do tego wcześnie wstaje. Dziś 05:30. Zabrałam go jak najdalej od sypialni, żeby M jeszcze trochę pospał. Bo on też ma kryzys...
muminko co u Ciebie? Zaczęłaś już terapię? Jak się czujesz i jak sobie radzisz z tym wszystkim? -
Kochane jesteście
Może znów uda sprawić się prezent mamusi jak będzie dobrzeZ córką ustrzeliłam w urodziny mamy, teraz termin porodu wypada mi 2 dni później niż z córką
M+M+?, Izoleccc, Falon lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Pap i A.Kasia ale jesli zalegla sie jakas paskudna bakteria tak jak u nas to nawet najlepszy masaz nie pomoze. Dlatego nie rozumiem dlaczego okulista nie zlecil wymazu tylko od razu oddtykanie kanalikow. U nas to bylo pierwsze co zrobil okulista,bo wczesniejsze antybiotyki przepisywal pediatra.
A.Kasia lubi tę wiadomość