X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline, gratuluję i trzymam kciuki :-)

Jacqueline lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój Synek coś się obudzić dziś nie może ;) Wyobraźcie sobie, że nadal śpi. Pociumkał przez sen ze 2 razy (po karmieniu o 7 wzięłam go już do łóżka) i ciągle śpi :) A ja śpiąca, ale jak na złość spać od 8 już nie mogłam :/ Może Synek tak na pogodę, mały homeopata mi rośnie ;)

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!:*

Dawno mnie nie było,jakoś czasu mało..tęsknie za forum
    Mój Filipek przeważnie grzeczny ale ma takie dni ostatnio,że jest marudka ;)
    Jacqueline musi być dobrze!Trzymam kciuki:*

Buziaki dla Was Kochane i dla Waszych bobasków:*
    Jak ten czas leci nasze szczęścia mają już 3,4 miesiące szok!
    Za chwilę będziemy świętować roczek:)

Jacqueline, Kate84, Est, edyś, d'nusia, Falon, Izoleccc lubią tę wiadomość

Filip 28.03.2016 <3
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline super, bardzo się cieszę i oczywiście gratuluję :) Kciuki wciąż zaciśnięte! :)

A.Kasia dzięki za info ,popatrzę w necie :D

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Karka a jakieś zmiany były w waszym życiu? Czy to może skok? Ja przyznam się bez bicia, że dałabym komuś moje dziecko i odebrała gdzieś za tydzień. Już chyba 2 tydzień jest taka marudna, że aż nie mogę jej słuchać.

Skok to ona ma wiecznie chyba... Może to dlatego, że w ciąży ciagle płakałam, chodziłam nerwowa. Teraz jest tak samo zresztą i ona to wyciąga z mlekiem? Może też ciągle chce na ręce, może się znowu nie najada i czas przeprosić się z mm? Nie wiem.

A mam wrażenie, że te spokojne i śpiące dzieci to tylko na mm właśnie ;) hehe

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Wira Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline - 3mam kciuki. KAŻDY jeden dzień zbliża Cie do szczęśliwego donoszenia ciąży. Masz teraz leżeć i pachnieć i dbać o siebie. Będzie dobrze.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • edyś Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka, teoria z wysysaniem nerwów z mlekiem mi nie podchodzi, bo sama również nie byłam spokojna a i teraz też nie jestem. Aż zaczęłam pić melisę ;) Nie mniej jednak Ula na ogół jest do rany przyłóż, tylko teraz marudzi non stop i domaga się cyca. Stawiam na zęby i skok.
    A czy Twoja córcia nie ma na przykład innych problemów, np. skórnych, brzuszkowych? Może ją coś drażni w pokoju w którym zasypia? Gryzie ją pościel, kocyk, metka? Często domaga się jedzenia?
    Nie wiem jak Ci pomóc, niestety, ale może nakieruję Twoje myślenie na właściwy tor i znajdziesz przyczynę złego samopoczucia córki ;)
    Wiem, że na lutówkach też jest jakiś chłopczyk, który dużo płacze.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka pozdrawia
    132d508c71fd3d30med.jpg

A tutaj tatuś chrzestny rozśmiesza małą.
    08ebd33f6b9badbamed.jpg

edyś, Falon, Izoleccc, Karka, d'nusia, Kate84, She86 lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A tak zbierając informacje na przyszłość... :) Polecacie którąś firmę słoiczków dla dzieci? I czy podawać z jednej firmy czy obojętnie?

ja używam różnych firm ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • edyś Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, piękna, piękne oczy <3

Wira lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belizee próbowałaś karmić na leżąco?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira - mała super!

Karka - ja zauważyłam, że mój stres i zmęczenie odbijają się na synku. Jak sama wstanę prawą nogą, mam dobry humor i chęć do życia, to tak samo Piotruś. A jak jestem wkurzona, słaniam się po domu i nic mi się nie chce, to wtedy mały jest bardziej drażliwy i nie chce spać. Np w sobotę puszczaliśmy z M dużo muzyki, dużo sobie śpiewaliśmy, robiliśmy razem jedzenie, taki ogólny luzik, a Piotrusia trochę "olewaliśmy" kładąc go na macie, to Piotruś sam się sobą zajmował i był zadowolony. A jak taka znurzona podsuwam mu pod nos coraz to nowe zabawki, grzechoczę, marzę żeby zasnął, to wtedy młody jest nieznośny. Spróbujcie. Włączcie w weekend ulubioną płytę, tata dobrego drina lub piwo w dłoń, ty Bavaria 0 % (o ile dobrze kojarzę to kp), dużo śmiechu, a dziecko na podłogę :-)
    Druga sprawa, to czy kontrolowaliście córeczkę pod kątem wzmożonego napięcia mięśniowego? Dzieci które takie napięcie mają są właśnie nuespokojne, płaczliwe, nie chcą spać.

Ja już jestem po kolejnym spotkaniu z rehabilitantem. Piotruś podobno zrobił duże postępy. Napięte barki puszczają. Przewidywalnie za tydzień zacznie już się sam obracać na brzuszek. Bardzo się cieszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 16:28

Wira, Izoleccc, Karka, d'nusia lubią tę wiadomość

• Belizee Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys próbowałam. Gdy zaczyna się wygina nie, wiercenie to pozycja leżąca nie pomaga. Dziś tragedia - co go próbuje nakarmić jest płacz. Słyszę ze mu strasznie jeździ w brzuchu. Jutro idziemy do pediatry. On chyba wyczuwa mój stres przed karmieniem i sam się denerwuje jak tylko kładę go na poduszkę do karmienia. Próbowałam tez bez poduszki-usztywniane całe ciało ciężko go przystawic. Po tych szarpaniach najczęściej się zakrztusi i koniec jedzenia po 2 min. Jestem załamana.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belizee wrote:
    Edys próbowałam. Gdy zaczyna się wygina nie, wiercenie to pozycja leżąca nie pomaga. Dziś tragedia - co go próbuje nakarmić jest płacz. Słyszę ze mu strasznie jeździ w brzuchu. Jutro idziemy do pediatry. On chyba wyczuwa mój stres przed karmieniem i sam się denerwuje jak tylko kładę go na poduszkę do karmienia. Próbowałam tez bez poduszki-usztywniane całe ciało ciężko go przystawic. Po tych szarpaniach najczęściej się zakrztusi i koniec jedzenia po 2 min. Jestem załamana.

U mnie 2 tyg temu było dokładnie to samo. Wrzask przy piersi, czesto nie do uspokojenia. Dopiero maz jakos był w stanie nad nim zapanować. Byłam tak zestresowana ze podchodziłam do niego z piersią jak do jeża :/ jadł mało, przyssal sie i nagle oderwał, głowa w druga stronę i z kazdym razem coraz bardziej poirytowany wpadał w szał. Stresowałam sie nawet czy nid ma jakiejś utajonej infekcji. W nocy wcale lepiej nie bylo. Jak był Spokojny to udawało sie go nakarmić na leżąco. Na rękach nie było mowy. Po tyg sie samo uspokoiło i teraz z karmieniem jest ok. Oby tak juz zostało bo to było straszne. Wierze ze u Ciebie tez szybko to przeminie :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj nowość. Usypianie, do łóżeczka, pisk. Na ręce, 3 min spania, pisk. Właśnie śpi na rękach przy suszarce. Aż bym sobie zapaliła.
    Belizee, jak przeczekanie nie da rady, syn okaże się zdrowy to jeszcze doradca laktacyjny. A nie zmieniałaś ostatnio kosmetyków do mycia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 20:54

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Belizee Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chyba zostanie mi tylko doradca laktacyjny.teraz mały cały czas pcha piąstki do buzi i jest niespokojny wiec rozumuje ze jest głodny lecz jak go wezmę to cały sztywny i płacz. Ja stawiam na problemy z brzuchem,w drugiej kolejności ząbki. Żadnych kosmetyków nie zmieniałam.

• Belizee Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka a słyszałaś jakieś przelewanie w brzuchu jak mały niespokojny był? U nas słyszę i nawet baki są takie wystekane.kupy nie ma już 2 dni. Jak zrobiłam mu windi takie rurki żeby go odgazowac to wyszła taka gesta kupa jak zupa krem. (Ale porównanie :) )

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belizee wrote:
    Martka a słyszałaś jakieś przelewanie w brzuchu jak mały niespokojny był? U nas słyszę i nawet baki są takie wystekane.kupy nie ma już 2 dni. Jak zrobiłam mu windi takie rurki żeby go odgazowac to wyszła taka gesta kupa jak zupa krem. (Ale porównanie :) )

U nas tez z kupkami od pewnego czasu kłopot :/ dzis 3dziwn bez. To ponoć normalne przy kp. Jak zrobi to trz jest teraz taka gęsta, odciąga cała wodę. Jutro do południa tez włożę małemu kawałeczek czopka bo baczki go męczyły i nie umiał zasnąć :( Ja stawiam ze macie taki skok rozwojowy jak my :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przelewanie w brzuchu tez było. Moja matka jak zobaczyła ta kupe to stwierdziła ze miała 2 dzieci ale takiego błota w pampersie nie widziała

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekoniecznie jest głodny jak pcha piąstki. Ulka pcha nawet jak jest przy cycu :D U mnie czasami takie spazmy jak chcę ją karmić na siłę.
    Obyś znalazła przyczynę, albo żeby samo się uspokoiło ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 2376 2377 2378 2379 2380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ