X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wira Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarezerwowaliśmy wycieczkę do Hiszpanii we wrześniu, ale teściowa mi opowiedziała historie, że kilka lat temu z hotelu porwano śpiącą dziewczynkę kiedy rodziców nie było w pokoju i mi się odechciało gdziekolwiek jechać.
    Nie powiem, że przeszło mi przez głowę zanim to usłyszałam by uruchomić nianie elektroniczną i iść z mężem na spacer po ogrodzie hotelowym - rany jaki człowiek durny był. Głupia, głupia, głupia ja. Nie mogę sobie wybaczyć tak nieodpowiedzialnego pomysłu.
    Teraz wiem, że jej z oka na sekundę nie spuszczę. Jak trzeba będzie to tydzień nie będę spać byleby mieć 100% pewności, że jest bezpieczna.

Swoją drogą przez takie historie zaczęłam się zastanawiać nad uczuciami do mojej córeczki i zastanawiam się czym było moje życie bez niej - i po przemyśleniu porównuje je do wegetacji. Tak jakbym urodziła się wtedy kiedy Oliwia. Tak jakby dopiero z nią zaczęło się moje prawdziwe istnienie. Nie wiem nie potrafię tego opisać nawet słowami tak dokładnie.
    Jest czasem ciężko, kiedy histeryzuje przy piersi lub kiedy o 5:30 ma oczy jak 5zł i chce się bawić a ja ledwo żyję. Ale wystarczy, że się do mnie uśmiechnie i spojrzy tymi wielkimi szarymi oczami i już wiem, że nie warto spać bo traci się tak piękne widoki. Za każdym razem kiedy się do mnie uśmiecha i guga do mnie jestem pewna, że mówi mi " Kocham cie mamusiu". To piękna chwila kiedy godzinę po wieczornym usypiani budzi się z płaczem bo coś jej nie gra. Nawet nie musi mieć otwartych oczu - wystarczy, że usłyszy moje "Ciiiiiiiiii, jestem tu" i poczuje, że chwytam ją na łapkę czy głaszczę po główce i złe sny idą w siną dal a ona się momentalnie uspakaja i zasypia.

ksanka, edyś, Renka88, domiii lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Wira Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie kłótni z mężem i negatywnym wpływem na dziecko. Pediatra mi opisywała, że wystarczy, że do domu przyjdzie ktoś obcy, będzie się z dzieckiem niby bawić wszystko ok, dziecko będzie wesołe ale np 2 godziny później będzie musiało to odchorować. Może tak jest też z kłótniami rodziców, w danej chwili niby z dzieckiem się nic nie dzieje a potem nagle nieukojony płacz.
    Nie powiem, że też się kłócę z m ( chyba bawet bardziej niż przed narodzinami małej ) i czasem krzyknę mając nawet małą na rękach - nie mogę sobie potem wybaczyć takiego wybuchu, no ale to są emocje przecież - nie zawsze można nad nimi zapanować. Jesteśmy tylko ludźmi.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Belizee Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys. Dostaliśmy debridat. No i potwierdzone ze jedynka dolna wychodzi. Wiec to się może nakładać. Za tydzień don kontroli. W 16 dni mały przybrał 200g wiec jest to dla niej dolna granica normy.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o podnoszeniu główki, to mój Synek też nie chciał, głowa mu wisiała a on rechotał :) I nagle z dnia na dzień, w poniedziałek pięknie zaczął główkę ciągnąć :)
    Zaczął się interesować stopą, ale tylko lewą ;) I czasem długo się im przygląda. Przekręca się na boczki, a na brzuszek muszę pomagać. Czasem taki sztywny jest że na siłę, a czasem taki gibki, że tylko go lekko dotknę i się przewraca na brzuszek.

M+M próbowałam złapać Synka rączki do nóżek i na boczki, ale się nie da, taki sztywny Skubaniec, lewą jeszcze jakoś połączę, ale prawą już nie. Teraz tak się zastanawiam że może coś nie tak...?

A z tym zasypianiem, to u nas ostatnio też dziwnie. Zaśnie przy cycu, ale się potem budzi, trzeba albo ponosić albo na boczek przekręcić. Czasem kilka razy się budzi po zaśnięcih, czasem przy cycu niespokojny i nawet nie zaśnie, trzeba nosić. Nie wiem co to się dzieje. A i w nocy zero przewidywalności teraz. Raz się budzi o 24, potem o 6, innym razem potem o 2, o 4, jeszcze innym razem śpi od 21 do 2, 3, innego dnia od 21 do 5. Wolałabym żeby byłobardziej przewidywalnie :/

• Wira Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam krótki artykuł - mnie uspokoił
    http://dziewczynazobrazka.pl/dziecko-wie-lepiej/

ksanka, edyś, d'nusia lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj są moje 25 urodziny ;)

piszę o tym dlatego , że jest to dla mnie szczególny dzień ;)
    otóż dokładnie rok temu , w dniu moich urodzin , miałam
    wizytę u gina który potwierdził poprzez usg moją ciąże ;)

a dziś rok później jest ze mną moja mała Emi <3 <3

M+M+?, Karka, ksanka, edyś, d'nusia, Falon, perła ziemi, domiii, Renka88, A.Kasia, Kajola, Izoleccc, Madlene.:), RudyTygrysek, Est, Martita88 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alina, wszystkiego najlepszego niech to będzie kolejny cudowny rok najwspanialszej części twojego życia.

ja mogę powiedzieć to samo o sobie, po raz pierwszy serduszko zobaczyłam w moje urodziny i byl to najpiękniejszy prezent jaki mogłam dostać na ostatnią trójkę z przodu. Teraz za kilka dni będę miała moja pierwsza 4 z przodu i będę to świętowała z moją Rodziną! Jest to cudowne.

e

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 18:56

alinalii, M+M+?, Falon, Renka88, Madlene.:), Est lubią tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira, wzruszyły mnie Twoje słowa, ładnie napisane :)
    Alina, sto lat dla Ciebie, dwieście dla córy :D

Wira, alinalii lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Polecam krótki artykuł - mnie uspokoił
    http://dziewczynazobrazka.pl/dziecko-wie-lepiej/
    Fajny blog.

Wira lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne filmik z ćwiczeniami obrotowymi:
    https://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s

edyś lubi tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminko odezwij się, jak się czujesz?

• edyś Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dziecisawazne.pl/jak-pielegnowac-niemowle-aby-zaburzyc-naturalnego-rozwoju/

Sprzedaję patent na dziecko-banan :D
    Jak chcę nakarmić Ulę, a ją interesuje wszystko co ma za głową i w rezultacie bardzo się wygina, to ja odchylam się do tyłu, kładę ją sobie na brzuchu a ona instynktownie dziobie w cyca :D Wracam do pozycji siedzącej a Ula sobie ssie :) Czasami trzeba powtórzyć.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalli - wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i wielkiej satysfakcji i radości z wychowywania małej.

alinalii lubi tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinko Wszystkiego Najlepszego! Spełnienia marzeń i rodzeństwa dla Emi :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze życzenia Alinko :) Szczęścia, zdrowia i spełnienia marzeń!

• paola87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka spełnienia wszystkich marzeń !!! Ach, 25 lat..., jakie to były piękne czasy :D

alinalii, d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinko wszystkiego najlepszego. Niech ci się spełniają marzenia :)

Paola to samo pomyślałam. Tylko u mnie to było jeszcze dawniej :)

U nas kolejna zmiana. Tomek już nie usypia ze mną w łóżku na cycu tylko muszę go bujać na kolanach i karmić i dopiero tak uspanego ułożyć do łóżka. Wózek nadal parzy, chyba że sa liście :)

Tomek przewraca się na brzuch przez oba boki, zaczyna prostować ręce jak leży na brzuchu i coraz lepiej ciągnie głowę przy próbie trakcji, nawet pomaga trochę barkami. Dalej ciężko idzie chwytanie, choć też jest poprawa. No i utrzymuje się asymetria, choć też jest mniejsza. Nasza fizjoterapeurka śmieje się, że zanim dostaniemy sie się na terapię na NFZ to młody już będzie wycwiczony. W sumie to raczej smutne niż śmieszne.

• Kajola Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii Wszystkiego najlepszego :-)

A ja dziś przeczytałam ten wpis, który wstawiła Wira (dziecko-wie-lepiej) i jestem mega zaskoczona. Ćwiczę z małym kilka razy dziennie przekręcanie na brzuszek i na plecki i co?... Zawsze mu rączka przeszkadzała i musiałam mu leciutko pomagać aż tu nagle moje dziecię gdy zostało na chwilę samo na macie przed kąpielą BACH i leży na brzuszku :-) zaraz potem BACH i już na pleckach <3

alinalii, edyś lubią tę wiadomość

2r8rj44j7uotthq7.png
    Synek 2016r
    Aniołek 8 tc * 2018 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii najlepszego!!!!
    To my rok temu 08.07. robiliśmy Jasia :D haha

M+M+?, Falon, edyś, Kajola, domiii, alinalii lubią tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii ja Ci życzę samych pogodnych dni!!! :-D

201604051765.png
‹‹ 2379 2380 2381 2382 2383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ