X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rok temu leżałam przez 24 h, wymiotować mi się chciało na widok dosłownie wszystkiego :D Mdłości i wymioty to była masakra hihihi. Serduszko zobaczyliśmy w naszą rocznicę ślubu 24.07 <3

Karka, edyś, d'nusia, Falon lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam test w dniu spodziewanej miesiączki i wyszła jedna kreska. W dodatku dopadły mnie wszystkie typowe dla mnie objawy miesiączkowe + ból podbrzusza więc spokojnie czekałam na wstrętną @. Mija dzień... dwa... pięć... i nic. Poleciałam bez większych emocji do apteki po kolejny test. I zawał! Aaaaa!!!!! Dwie krechy!!! Udało się! :-D :-D :-D Nigdy tego dnia nie zapomnę.
    A teraz Julka leży obok mnie, trzepocze figlarnie tymi swoimi długimi rzęsiskami i puszcza cudowne uśmiechy! <3
    Jestem szczęśliwa że ją mam! :-)

d'nusia, Madlene.:), paola87, RudyTygrysek, edyś, Kajola, Renka88, alinalii, Est lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ciotki ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2a67963b44c.jpg

M+M+?, paola87, d'nusia, Falon, RudyTygrysek, Karka, edyś, Kajola, Madlene.:), Izoleccc, Renka88, salomea, Est lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dzień dobry ciotki ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2a67963b44c.jpg
    Ach te Wasze piękne oczy :D

alinalii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj mija rom od zobaczenia 2 kresek na teście. :)

d'nusia, M+M+?, Falon, paola87, alinalii, Wira lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś kończymy 4 miesiące :D Kiedy to zleciało...? Ja pamiętam te 2 kreski jakby to było wczoraj, a teraz te 2 kreski do mnie rechoczą ;) Swoją drogą z jednej strony mam wrażenie jakby ciąża, to co przed, w trakcie, było przed chwilą, a z drugiej jakby to było w innym życiu.

alinalii, d'nusia, Falon, Wira, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Wira Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Marcóweczki.
    Na FB utworzono wydarzenie - zbiórka darów na rzecz ośrodka preadopcyjnego Tuli Luli
    Link do wydarzenia tutaj : https://www.facebook.com/events/791525947614369/
    Będą tam mieli maluszki od 3 doby życia do roku. Będą to maluszki porzucone w szpitalach lub chore. W Tuli Luli chcą im stworzyć takie domowe warunki, piękne pokoiki, opiekunki całą dobę itd - dużo lepsze warunki niż panują w domach dziecka
    Tuli Luli powstaje z ramienia Łódzkiej fundacji Gajusz tutaj link http://www.gajusz.org.pl/dla-potrzebujacych/tuli-luli/
    Ja oczywiście jak zawsze jestem pierwsza do pomagania i już zorganizowałam swoją prywatną paczkę, którą prześlę. Zakupiłam też 10 gryazaczków i 10 pieluszek tetrowych bo wiem, że to najbardziej jest potrzebne w ośrodku.
    Może chciałybyście dołączyć do zbiórki? Zbiórkę prowadzi dziewczyna z Warszawy do końca przyszłego tygodnia, lub można wysłać samemu na adres fundacji.
    Może macie jakieś ubranka z których maluszki wasze powyrastały w dobrym stanie ( tzn niepoplamione i niezniszczone - takie, które byście założyły własnym dzieciom gdyby były jeszcze dobre ), może jakieś grzechotki czy zabawki niemowlęce?
    Zachęcam Was gorąco do wzięcia udziału w wydarzeniu i do zbiórki.
    Niektóre maluszki nie mają tyle szcześcia co nasze - pomóżmy chociaż tak. Oczywiście można też dokonać przelewu dla fundacji Gajusz z dopiskiem - Dla Tuli Luli.
    Czy ktoś dołączy ? Zachęcam i proszę jednocześnie.

edyś, ksanka, Karka, M+M+?, foxica, Izoleccc lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, dzięki za info o Tuli Luli, mam ileś ubranek których nawet raz nie założyłam i wiem że nawet jeśli będzie jeszcze jeden dzidziuś to nie założę bo nie lubię np bodziaków wkladanych przez glowe, a tam kobiety mają i doswiadczenie i jest potrzeba także jutro robię przegląd ciuszków i wysyłam paczkę. Pewnie dokupić jeszcze jakieś pieluszki i inne cudaki

Dzięki Dziewczyno, masz złote serduszko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 22:34

Wira lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyobrażalnie smutno mi się robi jak pomyślę o takich maluszkach :(

l22ncwa15v2ncszo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analii spóźnione życzenia. :D Dużo dobrego kochani.
    Vira oczywiście pomożemy.
    Akrobacje - każde dziecko jest inne. Mój syn nie obracał się z brzuszka na plecy a jest zdrowo rozwiniętym sześciolatkiem z dużą potrzebą ruchu. Nic mu nie ma.
    Judytka od jakiegoś czasu nie lubi leżeć na brzuszku więc specjalnie też ją nie zmuszam. Główkę trzyma odpowiednio.
    PS. Jednak jak już leży na brzuszku też nie widzi potrzeby obrotów mimo że pokazuję jej jaka to frajda.

Wróciłam po wakacjach. Za 10 dni kończę 33 lata a od poniedziałku zaczynam radioterapię. Przez jakiś czas będę rzadziej. Trzymajcie kciuki. Będzie dobrze :D
    Moje dzieci : Jutka Oli i mąż się obudziły więc mykamy na spacer. :-*

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Wira Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny - kto może niech pomoże. Na stronie o Tuli luli http://www.gajusz.org.pl/dla-potrzebujacych/tuli-luli/ jest lista czego potrzebują.
    Jest napisane, że odzież ma być nowa ale konsultowałam ten temat z panią z fundacji i chętnie przyjmą wszystko po Oliweczce - zabawki niemowlęce, ubranka, kocyki, pościel etc.
    Jak Oliwka wyrośnie to prześlę im też matę edukacyjną.
    Jedna uwaga - typowe pluszaki nie - muszą być przytulanki niemowlęce bez małych elementów typu plastikowe oczy etc czyli takie bezpieczne dla niemowląt
    Jeśli macie coś nietypowego i nie wiecie czy to się nada czy nie można napisać do pani Jolanty Kałużnej [email protected] ( odpisuje bardzo szybko ) i odpisze czy się przyda to w ośrodku czy nie.
    Jeśli macie poduszki rogale do spania dla kobiet cieżarnych - też się tam przydadzą ( bo można z nich zrobić leżaczek da maluszka) . Ja wysyłam swoją bo tylko leży i przeszkadza a nie korzystam z niej. Tym sposobem pozbywam się właściwie wszystkiego dla potencjalnego drugiego dziecka ale co tam - dobre uczynki wracają :-)
    Zachęcam Was raz jeszcze do pomocy - jak wspomniałam można dołączyć do wielkiej zbiórki Warszawskiej organizowanej na fb lub wysłać samodzielnie.
    Ja usłyszałam o Tuli Luli od dziewczyny z grupy chustowej na fb. Zapytała czy chcieliby chusty do noszenia dzieci i kilka dziewczyn zgodziło się przekazać swoje. Dwie dziewczyny nawet tam pojadą i przeszkodą pracowników z motania :-) Uważam, że to cudowny pomysł.

ksanka, edyś, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Wira Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Oliwka wcoraj mi zrobiła suprise.
    Przed wyjazdem do sklepu nakarmiłam małą w dużym łóżku i przewróciłam na brzuszek bo wtedy najszybciej beka. Sama poszłam do innego pokoju poszukać dla niej spodenek na zmianę - wracam a ona na plecach leży i śmieje się w niebogłosy :-) ( była na samym środku łóżka 200x140 więc zostawiłam ją samą bo nie było możliwości by spadła będąc pośrodku ).

ksanka, edyś, M+M+?, Izoleccc lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka gratuluje

Wira lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Dziewczyny dzisiaj są moje 25 urodziny ;)

piszę o tym dlatego , że jest to dla mnie szczególny dzień ;)
    otóż dokładnie rok temu , w dniu moich urodzin , miałam
    wizytę u gina który potwierdził poprzez usg moją ciąże ;)

a dziś rok później jest ze mną moja mała Emi <3 <3

I ode mnie wszystkiego co najlepsze, najpiękniejsze, najbardziej wymarzone.
    8 lipca... :) to również moja data z tym że u mnie na liczniku znacznie więcej lat.Ja już zupełnie zapomniałam jak to jest mieć 25.
    Z racji tego że mój mąż ma urodziny blisko moich więc rok temu oboje sprawiliśmy sobie najwspanialszy prezent pod słońcem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2016, 12:40

Izoleccc, M+M+?, edyś, Falon lubią tę wiadomość

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mumineczko będziemy z Jasieniczką trzymać kciuki za Twoje leczenie! :*

Jasiek juz 2 razy przewrócił się z brzuszka na plecy, bliski jest tez obrotu w drugą stronę. Próbuje pełzać do zabawek :)
    Także kazde dziecko ma swoj czas :D

edyś, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminkooooooo, kciuki trzymam i będzie wszystko dobrze bo nie może być inaczej <3

28whyx8d41olhvnv.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez niespodzianki same corcia sprawia. Po tym ostatnim okresie marudzenia zaczela sie przekrecac na brzuszek i z powrotem, w obie strony. Tylko ja polozyc yo myk i juz. Poza tym dzis zrobila kupke, po 6 dniach, nie po 10 jak dotychczas. No i najwazniejsze. Dzis jak siedziala u babci na rekach, patrzyla na mnie i zawolala 'mama'! Nie jakos po swojemu tylko dokladnie tak jak trzeba. Miod namoje serce:-) Do tego synus konczy dzis 5 lat, moj Maly mazczyzna. Az w nocy nie spalam, 'rodzilam' go znow, zupelnie jak 5 lat temu. Wtedy tez byla niedziela jak sie urodzil, 11:05. Ech jak ten czas leci. Dzis juz mam dwa skarby do kochania.

Izoleccc, M+M+?, d'nusia, edyś, Madlene.:) lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira, ja mam materac 160x220, i wczoraj zostawiłam Dominika na środku leżącego na plecach. Na szczęście materac leży na podłodze a ja położyłam z jednej strony poduchę obok na podłodze (od tej strony co woli się przekręcać) i na chwilkę wyszłam, jak wróciłam młody leżał na tej poduszce, musiał się przekręcić dwa razy na brzuch, bo inaczej nie było by możliwością żeby spadł tam. A co do Twojego zamartwiania się o wakacje. To ta dziewczynka Madeleine albo została porwana przez kogoś albo rodzice jej coś zrobili. Nikt nic nie wiem. Ogólnie dziwna historia, więc nie brałabym jej pod uwagę planując wyjazd zagraniczny. Sama się na jeden chyba we wrześniu z młodym wybieram.

Te marudzenia naszych dzieci to może faktycznie ten skok rozwojowy który nie istnieje ;) Bo parę dni wszystkie marudziły, a teraz większość się obraca na brzuszki/plecki.

Dziś posiedziałam na słońcu u teściowej w ogródku, chyba się spaliłam :| tak mnie strasznie twarz piecze :(

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Moja Basia zaczeła się obracać z Plecków na brzuszek! Co prawda tylko w jedna stronę ale obraca się :) z brzuszka na plecu trudniej więc jeszcze damy sobie czas :)

Teraz pojawił się u mnie problem, bo caly czas kładę ja na boki i uwielbia spać na lewym, jak ja usypiam to gwiazda mi się na brzuszek tarmosi a na nim nie zaśnie bo od razu obserwuje. Na drugim nie lubi zasypiać i dopiero w nocy na śpiku zmieniam jej pozycje, czy wasze maluchy też tak robią? Jak zaradziłyście?

Druga sprawa w sobotę idę do fryzjera ale od jakiegoś 1,5 miecha nie dawałam małej z butli mojego mleka. Dzisiaj chciałam sprawdzić ile pije a tu zaledwie po dwóch karmieniach z dwoch piersi sciagnełam 110 ;/ i nie udało mi się sprawdzić ile to właściwie będzie, znowu zaczęłam się zastanawiać czy z moją laktacją wszystko w porządku :(

Izoleccc lubi tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka nie martw sie o laktacje! Laktator nie wysysa mleczka tak dobrze jak buzka dziecka
    Dziecko robi inne podcisnienie. Mysle,ze 110ml wystarczy jak pojdziesz do fryzjera. Ja ide we wtorek :D

Renka88 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 2380 2381 2382 2383 2384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ