Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej kochane nie zagladam boczasucos nie mam:d dzis byłam u gin bo mnie piekło przy sikaniu:d jutro badanie moczu
a dzdzia juz ma całe 2cm:D i ruszałsie fajnie:d nastepna wizyta 9 wrzesien i prenatalne:)
Izoleccc, krówka_muffka, domiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam Was kochane MARCOWE MAMUSIE
Czytam Was już ok miesiąc ale postanowiłam dołączyć dopiero dziś bo właśnie dzisiaj mogłam pierwszy raz zobaczyć mojego dzidziolka
Maleństwo ma prawie 2 cm i pięknie było widać pikające serduszko jestem przeszczęśliwa
BBF wyliczył mi termin na 18 marca i z USG wychodzi ten sam termin.
Jestem z Bydgoszczy to moja 4 ciąża mam dwóch synów i jedno poronienie teraz musi już być dobrze i oczywiście wierzę że tym razem będzie córkaz chińskiego też wychodzi dziewczynka
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i tych wczorajszych i dzisiejszych.
Jutro wrzucę pierwsze zdjęcie mojego maleństwa
Pozdrawiam Was wszystkie :*Est, A.Kasia, arien, Izoleccc, d'nusia, krówka_muffka, domiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRudyTygrysek wrote:Kochane w których tygodniach miałyście wizyty u lekarzy. Chce zarejestrować się do dobrego lekarza u którego będę już do końca a żeby napewno mieć zaklepany termin chce zadzwonić jutro i nie wiem na kiedy wizyte umowic.
Ja miałam właśnie dzisiaj pierwszą wizytę czyli 8t 4dmuminka83 lubi tę wiadomość
-
kleo2426 wrote:Ja miałam właśnie dzisiaj pierwszą wizytę czyli 8t 4d
Ja byłam teraz w piątek to był 7+2 dni i Pani doktor mowiła że następna wizyta za jakies 3 tygodnie ale to w sumie bedzie czas na prenatalne już i nie wiem jak to zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 22:28
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tygrysek, jeśli masz możliwość to idź do lekarza rodzinnego i poproś o tyle badań ile może Ci dać. Nie będzie ich dużo ale zawsze parę złotych w kieszeni. Dodatkowo, jeśli chodzi o tarczycę - jeśli wcześniej nie miałaś z nią problemów - to zbadaj tylko tsh.
-
nick nieaktualnyRudyTygrysek wrote:Kochane w których tygodniach miałyście wizyty u lekarzy. Chce zarejestrować się do dobrego lekarza u którego będę już do końca a żeby napewno mieć zaklepany termin chce zadzwonić jutro i nie wiem na kiedy wizyte umowic.
Może najpierw zadzwoń i zapytaj na kiedy ten lekarz ma wolne terminy bo może się okazać, że trzeba do niego długo czekać skoro wiadomo, że jest dobrym specjalistąSkoro do 20tego Ci nie bardzo pasuje, to sprawa jasna i zarejestruj się na po 20tym. Bylebyś się wyrobiła do 10 tygodnia z założeniem karty ciąży, żeby Ci nie przepadło becikowe.
-
Z tarczycą nie maiałam nigdy nic. A moj lekarz rodzinny jest 100 km odemnie wiec ciezko abym jechala do niego tylko po skierowanie. Pomyśle co zrobić zadzwonie do lekarza i zapytam o wolne terminy i wybiore cos po 20 bo i tak wolnego wczesniej nie dostane a i mój chłopak tez bedzie miał wtedy wolne wiec raczej załapie sie na wycieczke do lekarza razem ze mna
-
nick nieaktualnyAlbo może idź do tego ginka jak najszybciej, może on da Ci skierowanie na te badania na NFZ? Jest taka szansa? Zawsze to kilkaset złotych do przodu.
A jeśli nie ma takiej możliwości to posprawdzaj w laboratoriach bo w niektórych są pakiety badań dla kobiet w ciąży i wychodzi to taniej. Ja za badania pierwszego trymestru zapłaciłam w pakiecie 270 zł w Luxmedzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 22:55
-
Karte ciązy zalozyła mi Pani doktor na otatniej wizycie więc becikowe nie przepadnie :)Problem w tym że lakarzy na NFZ tyle co nic a ja mieszkam w Łebie musze dojechać do lęborka którego nie znam a blądzenie tam w upalne dni których ostatnio sporo nie uśmiecha mi sie za bardzo:( Jutro posprawdzam labolatoria tak jak mówisz Kasiu może coś sie taniej trafi.
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Wczoraj odebralam wyniki krwi i wszystk o ksiazkowe tylko tsh wynosi 0,03. Czy to nie za malo? Miala ktoras z was tak? Badalam tsh w styczniu tego roku i bylo w normje 1,5. A teraz taki spadek... Niepokoi mnie to. Jutro mam wizyte u gina na 15 to cos sie dowiem ale moze ktoraa z was tez tak miala👩🏻32l.
Hashimoto, mutacja PAI-1 homo
👨🏻31l.
Niskie parametry nasienia.
🔸10.11.2022 - punkcja (4 ❄️❄️❄️❄️)
🔸8.12.2022 cb 💔 16.02.2023 cb 💔 27.04.2023 cb 💔
🔸FET 9.06.2023 ✨ 6dniowy 4BB (embryoglue, AZH)
3 i 4dpt ⏸️
10dpt beta 284 🥳 prog 49.4
12dpt beta 732 😍 prog 33.3
14dpt beta 2015 🤩 prog >60
17dpt GS 7.5mm 🥰 jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy!
27dpt CRL 7mm 🥰 jest serduszko ❤️
9+2 CRL 2.69cm, ASP 174 🥰
13+2 CRL 7.5cm, Pappa niskie ryzyka, wszystko idealnie ❤️
17+3 waga 197g, mała księżniczka. 🧚♀️🥰
21+3 II prenatalne ok, 400g szczęścia 👣
25+1 740g małej akrobatki 🤸♀️
29+1 1250g dzieciątka ♥️
33+2 2050g ❤️
36+0 2700g ❤️
38+2 3270g ♥️ czekam na Ciebie 🎂
40+1 poród sn, 23 lutego nasza gwiazda jest na świecie 🥰🥰🥰 3.5kg, 57cm 🤸♀️
👦🏼2013r.
👧🏼2016r. -
Serioo?! wrote:Hej dziewczyny
Wczoraj odebralam wyniki krwi i wszystk o ksiazkowe tylko tsh wynosi 0,03. Czy to nie za malo? Miala ktoras z was tak? Badalam tsh w styczniu tego roku i bylo w normje 1,5. A teraz taki spadek... Niepokoi mnie to. Jutro mam wizyte u gina na 15 to cos sie dowiem ale moze ktoraa z was tez tak miala
straznie niskie masz tsh moje jest w ciazy teraz 1,98 poiwnnas isc do endokrynologa