X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek a nie prościej będzie (jezeli chcesz zaoszczędzić) zapisać sie do lekarza rodzinnego w Łebie ? Wypełnienie deklaracji to 5 minut.

baassiia, A.Kasia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• baassiia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na dzis +0.5 kg ale codziennie jest inaczej, przedwczoraj byla taka jak na poczatku ciazy. Na razie mnie to cieszy, bo obawiam die cukrzycy ciaxowej i duzego dziecka (predyspozycje po mamie). Ja jestem bardzo drobna i boje sie, ze dziecko bedzie duze, tak jak ja i moja siostra przy urodzeniu

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    U mnie na dzis +0.5 kg ale codziennie jest inaczej, przedwczoraj byla taka jak na poczatku ciazy. Na razie mnie to cieszy, bo obawiam die cukrzycy ciaxowej i duzego dziecka (predyspozycje po mamie). Ja jestem bardzo drobna i boje sie, ze dziecko bedzie duze, tak jak ja i moja siostra przy urodzeniu
    Ile wazylyscie, jesli moge spytac? :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Przepraszam Was, że zaczynam od smęcenia o poranku, ale dopadł mnie jakiś poważniejszy kryzys psychiczny i chyba potrzebuję Waszego wsparcia :-(

Od wczoraj mam złe przeczucia. Wiem, że to żadna nowość. Czasem nas takowe nachodzą. A mnie to nawet często, bo z natury (wbrew pozorom) jestem pesymistką. Ale od wczorajszego wieczora jest naprawdę źle.
    W zasadzie nie ma żadnej konkretnej przyczyny, po prostu przeczucie.

Fakt, objawy mi ustały, nawet przestało mnie odrzucać od wody, której w ostatnich dniach prawie nie mogę pić. Za to znów pojawiło się bardziej "świeże" plamienie. Brzuch nagle przestał boleć. Dziś rano znów zaczął, ale za to jakoś bardziej w plecach, nad pośladkiem, niż z przodu. Inaczej niż do tej pory. Nie śpię już od 6:20.

Ale nawet nie tym brakiem objawów się zmartwiłam. Tylko jakimś złym przeczuciem wewnętrznym.
    Wizyta na USG jutro rano. Może tak objawia się u mnie stres przed tą wizytą. Może to reakcja obronna mojej psychiki, żeby na wszelki wypadek przygotować się na najgorsze. Tylko nie wiem jak ja do jutra wytrzymam, bo straszny niepokój czuję.

Wybaczcie, że tak zaczynam poranek, ale potrzebowałam się wygadać, bo smutno mi jakoś... :-(
    Mam nadzieję, że dziś będzie super dzień dla wszystkich wizytujących u lekarza i nie tylko. Ściskam Was.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• baassiia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 50.5-51 kg/ 158 cm

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • polin Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie annak w ciąży już tak jest raz boli i kuje tam raz od strony pleców.

U mnie są dni kiedy wcale nie mam żadnych objawów, a wczoraj np. cały dzień mdłości. Też się martwię ale tłumacze sobie, że wszystko będzie dobrze.

Jutro moja pierwsza długo wyczekiwana wizyta. Bardzo się boję, że po raz kolejny zamiast serduszka zobaczę pusty pęcherzyk.

Ostatnio szczęście na sprzyja więc mam nadzieję, że również w tej gestii tak będzie.

02.01.2015 puste jajo płodowe
    marzec 2016 córa

7u22gov3o7mn8ymo.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam siebie w 9 tygodniu:) I oczywiście was dziewczyny na inny etapach:)
    Wczoraj jak powiedziałąm mojemu chłopakowi że dzis zaczynamy 9 tydzien to zapytał ze zdziwieniem który no to powtórzyłam a on na to że coś za szybko ten czas leci :)

Karolina@, Vincent lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Przepraszam Was, że zaczynam od smęcenia o poranku, ale dopadł mnie jakiś poważniejszy kryzys psychiczny i chyba potrzebuję Waszego wsparcia :-(

Od wczoraj mam złe przeczucia. Wiem, że to żadna nowość. Czasem nas takowe nachodzą. A mnie to nawet często, bo z natury (wbrew pozorom) jestem pesymistką. Ale od wczorajszego wieczora jest naprawdę źle.

Fakt, objawy mi ustały, nawet przestało mnie odrzucać od wody, której w ostatnich dniach prawie nie mogę pić. Za to znów pojawiło się bardziej "świeże" plamienie. Brzuch nagle przestał boleć. Dziś rano znów zaczął, ale za to jakoś bardziej w plecach, nad pośladkiem, niż z przodu. Inaczej niż do tej pory. Nie śpię już od 6:20.

Ale nawet nie tym brakiem objawów się zmartwiłam. Tylko jakimś złym przeczuciem wewnętrznym.
    Wizyta na USG jutro rano. Może tak objawia się u mnie stres przed tą wizytą. Może to reakcja obronna mojej psychiki, żeby na wszelki wypadek przygotować się na najgorsze. Tylko nie wiem jak ja do jutra wytrzymam, bo straszny niepokój czuję.

Wybaczcie, że tak zaczynam poranek, ale potrzebowałam się wygadać, bo smutno mi jakoś... :-(
    Mam nadzieję, że dziś będzie super dzień dla wszystkich wizytujących u lekarza i nie tylko. Ściskam Was.

Kochana :) nie Ty jedyna masz wątpliwości, i nie Ty jedyna nie masz objawów - mi to już nawet cycki zmalały, że tak powiem :)
    nigdy nie myślałam, że ciąża może przebiegać tak bezobjawowo, a i jeszcze w dodatku, że mi się to przytrafi :)
    ogromnym plusem jest to, że jutro masz wizytę, JUŻ JUTRO! przecież to szybciutko zleci! ja czekam do poniedziałku, więc mam trochę gorzej :P
    poza tym, powtarzam sobie co jakiś czas, że natura wie co robi i nie mamy na to wpływu. NA PEWNO wszystko jest dobrze, nie ma co analizować każdego sygnału z naszego organizmu, bo byśmy POWARIOWAŁY :)
    buziaki :*

Est lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Kochana, doskonale Cię rozumiem bo w ostatnich dniach przeżywałam to samo. A teraz śmieję się sama z siebie, że w ciąży zrobiłam się taką panikarą, pomimo tego, że ogólnie jestem optymistką i twardo stąpam po ziemi. Zaniepokoiło mnie to Twoje plamienie - bierzesz jakieś hormony na podtrzymanie ciąży? Jeżeli jest to skąpe plamienie to poczekałabym do jutrzejszej wizyty. Ale jeśli jest gorzej to jedź na IP. Zrobią Ci usg i się uspokoisz :*

Każdy kto się dowie o mojej ciąży mówi mi, że mam się cieszyć każdym dniem, bo to taki piękny czas, błogosławiony stan. A my kobiety - takie wariatki każdy dzień stresujemy się jak nigdy w obawie o nasze maleństwa :)

domiii lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, jak sie rodzilas ile wazylas :P

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak ja też tak mam kochana, że się martwię bo np lepiej się czuje. Mam traume po poprzednim poronieniu zatrzymanym i to może dlatego. Ja mam wizytę w piątek i juz nie mogę się doczekać. Mnie lekko bolą piersi i wymiotuje tylko wieczorem. Mam taki rytuał przed snem, ale też się zastanawiam czy to nie po leku który musze brać do 12 tygodnia. Musimy się wspierać i być dobrej myśli, bo teraz niewiele od nas zależy.
    A tak poza tym Witajcie dziewczyny :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • annak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dziękuję za wszystkie Wasze wpisy. Dobrze wiedzieć, że tu jesteście i rozumiecie.
    Karolina@ wrote:
    Zaniepokoiło mnie to Twoje plamienie - bierzesz jakieś hormony na podtrzymanie ciąży? Jeżeli jest to skąpe plamienie to poczekałabym do jutrzejszej wizyty. Ale jeśli jest gorzej to jedź na IP. Zrobią Ci usg i się uspokoisz :*

Karolina,
    Biorę Duphaston 3x1 i Luteinę 1x1, tak więc dawkę mam mocarną.
    To może być plamienie z nadżerki. Tak sobie mówię. Już raz byłam z nim na IP. Do jutra jakoś odczekam. Dziękuję :-*

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Annak ja też tak mam kochana, że się martwię bo np lepiej się czuje. Mam traume po poprzednim poronieniu zatrzymanym i to może dlatego. Ja mam wizytę w piątek i juz nie mogę się doczekać. Mnie lekko bolą piersi i wymiotuje tylko wieczorem. Mam taki rytuał przed snem, ale też się zastanawiam czy to nie po leku który musze brać do 12 tygodnia. Musimy się wspierać i być dobrej myśli, bo teraz niewiele od nas zależy.
    A tak poza tym Witajcie dziewczyny :)

No właśnie ja też mam traumę po poronieniu zatrzymanym. Dlatego pewnie moja głowa świruje i reaguje tak, jak tylko zbliża się wizyta u lekarza. Bo te wizyty nie kojarzą mi się w 100% dobrze...

Wybaczcie to smucenie od rana.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, chyba kazda z nas tak ma. Ja jednego dnia leze, zdycham i modle sie zeby przestalo mdlic, a kolejenego jestem bliska placzu, ze nie mdli. W poniedzialek jadlam wszystko i nie bylo mi nic, zupelnie. A wczoraj wymiotowalam nawet po wodzie, i rano i wieczorem, i w nocy. Wiec tak chyba to jest, raz lepiej, raz gorzej. Nic sie nie martw, glowa go gory:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, nie martw się mi się wydaje, że na tym etapie objawy mogą zanikać. U mnie też jest ich coraz mniej, tak samo z piersiami, które doskwierały cały czas a teraz coraz mniej :-) ale wierzę tzn powtarzam sobie, że z bobasem jest wszystko ok bo nie ma innej opcji! Do tego wczoraj kupiłam kolejne bodziaki w neutralnych kolorach w Tesco na wyprzedaży :-P

Z tych wczorajszych super newsów z wizyt zapomniałam napisać o swojej wizycie u endokrynolog, bo pamiętacie jak w piątek pisałam, że znów tsh poszło do góry 2,51 przy euthyrox 100 Pani powiedziała, że taki wynik to nie tragedia i mam tyle nie czytać w necie :-P zmiana na euthyrox 125 i standardowo kontrola za 4 tygodnie.

Ja na wadze wczoraj nadal 1,5 kg mniej niż w 5 tc... Czyli 51 kg przy 169 wzrostu, ale brzusio jest :-D

Dziewczyny udanych wizyt, my swoją jutro znów :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Karolina,
    Biorę Duphaston 3x1 i Luteinę 1x1, tak więc dawkę mam mocarną.
    To może być plamienie z nadżerki. Tak sobie mówię. Już raz byłam z nim na IP. Do jutra jakoś odczekam. Dziękuję :-*

Faktycznie dawkę masz mocną. To spokojnie, być może faktycznie to z tej nadżerki. A powiedz mi, nie wiedziałaś przed ciążą, że masz nadżerkę?
    Ja też miałam nadżerkę, ale prawie 1.5 roku temu usunęłam ją krioterapią i mam spokój. Ginka poleciła mi ten zabieg bo powiedziałam jej, że za jakiś czas planuję ciąże. Ale podobno to widać u mnie, bo jak byłam pierwszy raz u mojej gin co prowadzę ciążę i jak mi zerknęła w dziurkę to od razu powiedziała: "widzę, że miała Pani nadżerkę usuwaną".

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Annak, nie martw się mi się wydaje, że na tym etapie objawy mogą zanikać. U mnie też jest ich coraz mniej, tak samo z piersiami, które doskwierały cały czas a teraz coraz mniej :-) ale wierzę tzn powtarzam sobie, że z bobasem jest wszystko ok bo nie ma innej opcji! Do tego wczoraj kupiłam kolejne bodziaki w neutralnych kolorach w Tesco na wyprzedaży :-P

W Tesco są jakieś wyprzedaże ciuszków dziecięcych? W ogóle Kate orientujesz się jaka jest jakość ciuszków z tesco?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Faktycznie dawkę masz mocną. To spokojnie, być może faktycznie to z tej nadżerki. A powiedz mi, nie wiedziałaś przed ciążą, że masz nadżerkę?
    Ja też miałam nadżerkę, ale prawie 1.5 roku temu usunęłam ją krioterapią i mam spokój. Ginka poleciła mi ten zabieg bo powiedziałam jej, że za jakiś czas planuję ciąże. Ale podobno to widać u mnie, bo jak byłam pierwszy raz u mojej gin co prowadzę ciążę i jak mi zerknęła w dziurkę to od razu powiedziała: "widzę, że miała Pani nadżerkę usuwaną".

Ja już kiedyś miałam jedną usuwaną krioterapią.
    A teraz o tej też wiedziałam już od dłuższego czasu. Ale trzech lekarzy powiedziało, że nie ma sensu się z nią rozprawiać przed ciążą. Lepiej zająć się tym po.

Powiem Wam, że mnie nawet nie martwią te braki objawów. Tylko jakieś takie ogólnie złe przeczucie...
    Bez sensu. Jak tak ma być przez 9 miesięcy, to ja się chyba nie nadaję :-/

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• margaret26 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - wszystkie mamy obawy ,ale grunt to myśleć pozytywnie i skupiać się na pozytywnych emocjach! Wszystko będzie dobrze,nic się nie martw :)!

U mnie nadal brak postępu w kwestii wagi... 55kg, wciąż -4 od początku ciąży. Przy moich 174cm zaczynam wyglądać niepokojąco. Pocieszam się bo brzuch odstaje :) Widocznie taki mój urok. Trudno też oczekiwać skoku wagi po prawie 2 miesiącach wymiotowania i mdłości :) A dzisiaj jeszcze zgaga, nie znałam wcześniej tego uczucia :|

Już nie mogę doczekać się poniedziałkowej wizyty :)!

Trzymam kciuki za Wasze Fasolaki :)

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Powiem Wam, że mnie nawet nie martwią te braki objawów. Tylko jakieś takie ogólnie złe przeczucie...
    Bez sensu. Jak tak ma być przez 9 miesięcy, to ja się chyba nie nadaję :-/

Dokładnie. I jak się tutaj masz cieszyć z tego błogosławionego stanu? :(

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ