X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Niestety nie mam elektrycznego laktatora zeby zrobic to power pumping.
    A.Kasia tak sobie mysle,ze jak on bylby baaardzo glodny to by piers ssal bo dzis 2razy mocno zglodnial i troche pojadl z piersi. Po prostu rzadko je i to mnie denerwuje. Przeciez jak by byl bardzo glodny to by plakal.jemu sie pracowac nie chce bo poczul,ze z buteleczki latwiej. W nocy przez sen pieknie je. I czesto wiec chyba nocą nadrabia hehe.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuje ten reset piersi czyli 7 5 3. Juz widze,ze po czyms takim nie spojrze dluuugo na laktator.. bleh. Przystawiam synka czesto ale o z reguly tylko pare razy zassie i puszcza. Łobuz mały. Ale to moja wina. I ide jutro szukac kozieradki :) a moze zadziala.

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap ale czy jak trochę sobie possie i puści to się drze wniebogłosy? Bo jeśli nie to chyba nic złego. Zrób sobie od wszystkiego wolne i posiedź z synkiem w domu. Przystawiaj kiedy będzie chciał. Possie 2 min. OK, zróbcie przerwę. Zachce mu się za 10 min? Przystaw. I tak cały dzień :D Może być męczące ale widzę, że jesteś gotowa zrobić wiele ;) No i pamiętaj, że nasze dzieci na tym etapie wcale nie muszą jeść po 10-20 min. (czy też dłużej). Właściwie to nie patrz na zegarek, co ile i jak długo ;)
    A power pumping można zrobić zwykłym, z tym że to pewnie męczące. Może masz możliwość wypożyczenia ze szpitala lub poradni laktacyjnej?
    Powodzenia i sukcesów życzę ;)

A.Kasia lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys nie drze sie. Sprawia wrazenie jak by nie byl glodny. Dzis w nocy pieknie ssal (nawet w 1piersi pojawilo sie duzo mleczka i taka "nabita" byla). Teraz rano o7 ladnie ssal i chyba sie najadl i teraz bede czekac.nie bede na sile podawac piersi tylko poczekam az "powie" ze glodny. Moze ja go za czesto sama przystawiam? Walczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 07:41

edyś lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Edys nie drze sie. Sprawia wrazenie jak by nie byl glodny. Dzis w nocy pieknie ssal (nawet w 1piersi pojawilo sie duzo mleczka i taka "nabita" byla). Teraz rano o7 ladnie ssal i chyba sie najadl i teraz bede czekac.nie bede na sile podawac piersi tylko poczekam az "powie" ze glodny. Moze ja go za czesto sama przystawiam? Walczę

Pogoda też do jedzenia nie nastraja :/ W taki upał to i mi się nie chce jeść.

• Wira Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap - problem może być też z uwagi na skok. Oliwka przez ostatnie tygodnie darła sie przy piersi w niebogłosy i też mi oczywiscie ze ona jest głodna i trzeba podać butlę. A ona po prostu była na etapie skoku. Teraz jest już OK i nawet gadać z powrotem zaczęła.

Natomiast odnośnie pobudzenia laktacji polecam Ci ten art - mnie pomógł
    http://antoonovka.pl/2015/11/jak-skutecznie-pobudzic-laktacje/

Nie zrażaj się jeśli laktatorem odciągniesz mniej - didziuś i tak wyssie duzo wiecej z piersi niż laktator. No i też jak się karmi dzidziusia to uwalnia sie oksytocyna wiec lepiej leci, a z laktatorem nie zawsze to aksytocyna zadziała ( w każdym razie ja tak mam ).

Ale generalnie to co pisała Edyś - podstawowa zasada to przystawiać dzidziusia - nic innego Ci tak laktacji nie rozbuja jak dzidzius. Jak najczęstrze przystawianie nawet jeśli ma possać 3 minuty - warto.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam kp na leżąco-czy waszym dzieciom tez w trakcie karmienia mleko cofa sie noskiem? :/

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Mam pytanie do mam kp na leżąco-czy waszym dzieciom tez w trakcie karmienia mleko cofa sie noskiem? :/
    Nam się nie zdarzyło.

Pap, no widzisz, nie drze się. To nie przystawiaj na siłę ;) Nie pozwoli się zagłodzić ;) :*

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madness! Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:

U mnie się zdarzało :)Teraz już nie.

xyaaa.gif

wniddf9h3d3onolh.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Nic takiego do tej pory nam się nie zdarzyło.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noskiem może nie, ale sie czesciej cofa. Moja w ogole teraz często ulewa, może niepotrzebnie na sile daje zamiast poczekac az zglodnieje. Ale nie daje wody to dostawiam do pociumkania by się napiła.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Falon Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Julcia noskiem nie ulewa, ale ogólnie sporo ulewa nawet jak dwa, trzy razy jej się odbije. Czyżby za dużo się najadała? hm...

201604051765.png
  • Belizee Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę powodzenia w walce o kp. Ja się poddałam. Jesteśmy teraz pół na piersi i pół na mm. Pytanie do mam karmiących mm. Ile na raz wasze dzieci piją mm? Mój przez to ze pije i moje i mm to nie wiem czy się nie najada czy tak się rozhulal ze potrafi 180 ml zjeść. A przeważnie to 150 ml. Po moim mleku nie wytrzymuje 3 godzin. Nieraz 2,nieraz przeciągne do 2,5. Ale powiem Wam ze teraz on jest o wiele bardziej radosny. I ja tez:)

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belizee wrote:
    Życzę powodzenia w walce o kp. Ja się poddałam. Jesteśmy teraz pół na piersi i pół na mm. Pytanie do mam karmiących mm. Ile na raz wasze dzieci piją mm? Mój przez to ze pije i moje i mm to nie wiem czy się nie najada czy tak się rozhulal ze potrafi 180 ml zjeść. A przeważnie to 150 ml. Po moim mleku nie wytrzymuje 3 godzin. Nieraz 2,nieraz przeciągne do 2,5. Ale powiem Wam ze teraz on jest o wiele bardziej radosny. I ja tez:)

Mój 5.5 miesięczniak z butli jak wypije 130 to jest święto! Ale wiadomo, nauczony mniej a cześciej. Dzis pierwszy-od 2 mcy dzien bez butli- musze mu troche ja ograniczyć bo robi sie strasznie wybredny. Trzymajcie kciuki!

Madness!, Izoleccc, edyś lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy muszę dawać już Synkowi smoczek 3-6? Ma 4,5 miesiąca a woli ten mniejszy. Jak mu większy dziś dałam to spojrzał na mnie jak na głupią i wypluł.

edyś, Wira lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Czy muszę dawać już Synkowi smoczek 3-6? Ma 4,5 miesiąca a woli ten mniejszy. Jak mu większy dziś dałam to spojrzał na mnie jak na głupią i wypluł.
    Miało być cytuj ;) A nie da rady bez smoka? Ekspertem nie jest ale chyba lepiej podać taki dopasowany do rozmiaru jamy ustnej.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 - mi się wydaje, że powinien mieć już ten większy. Chodzi o rozwój aparatu mowy i ewentualne działanie na dziąsła/zęby.

Martka89 - nigdy nam się nie zdarzyło...

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Nie nigdy się nie zdarzyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belizee wrote:

Mój synek dostawwał 6x 180 ml, teraz wraz z rozszerzeniem diety dostaje tylko połowę butli na obiad i troszkę kaszki do śniadania i kolacji.

• Pass Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na moim mleku je co 2h, ostatnio udaje mi się do 2,5h przeciągnąć, chociaż jak daje mu przed drzemką to i co godzinę wychodzi że karmię. Ja cokolwiek by się nie działo z jego głodem, lub moimi problemami z laktacją mm nie podałam ani razu. Jeśli zależy Wam na kp to nie podawajcie mm, tylko jak najczęściej pierś, odciągajcie (ja mam ręczny laktator i 7-5-3 daje rade jak potrzeba) i pijcie kawy zbożowe, herbatki na laktacje. Bo jak dacie mm to trochę błędne koło, nie odciągniecie laktatorem ale i dziecku do ssania też nie dacie to jak chcecie laktacje pobudzić? Jak dziecko nie chce jeść to daj mu na śpiocha, a jeśli chce z butli bo lepiej leci to zmień mu na mniejszy smoczek żeby dobrze nie leciało. Trochę Was nie rozumiem, ale to nie moja sprawa :) Spokojnej walki o kp lub przejścia na mm :)

Madness!, Wira, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

‹‹ 2404 2405 2406 2407 2408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ