X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka - podziwiam! Jakbym miała pod opieką jeszcze jedno dziecko to by mnie w wariatkowie zamknęli!

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie wszystko szło dobrze, mały był tylko na piersi. Kiedy miał 4.5 mca miałam sporo rzeczy na głowie o zaczelam odciągać, na początku było mi fajnie i wygodnie. Z czasem zaczely sie cyrki. Raz większe raz mniejsze. Nie wiem czy to butelka spowodowała czy faktycznie mały przechodzi skok. Płakał niesamowicie. Szybko odciagnelam mleczko i nie zdecydowałam sie na butelkę tylko szybko na mleku zrobiłam kaszkę alerlac i podałam. Zajadał ku mojemu ogromnemu zdziwieniu. Umazal sie przy tym wiec wzięłam go do wanienki zeby miał atrakcje i sie odprężył. Myslalam ze ba sen wezmie, znowu wrzask. W koncu mi padł bez niczego. Walczę. Myślicie ze da rade zeby mnie nie odrzucił? Nocami je pięknie, po kapieli tez- jakby miał zakodowane ze wtedy to piers jest ok.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może podczas dziennego karmienia Ty się za bardzo stresujesz. Postaraj się za dnia odtworzyć warunki w jakich karmisz wieczorami ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola albo coś w Twojej diecie albo ząbki

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Być może podczas dziennego karmienia Ty się za bardzo stresujesz. Postaraj się za dnia odtworzyć warunki w jakich karmisz wieczorami ;)

Na głowie staje ze u odtworzyć, cisza, zacienione pomieszczenie, szumis, i jego śpiworek...No nie wiem co keszcze zrobic...moze on naprawdę chce juz czegoś wiecej niz tylko moje mleko...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka a długo to tak trwa? u nas kilka dni było i wracało do normalności, już parę razy takie kryzysy cyckowe mieliśmy.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie "gadżety" są potrzebne żeby uruchomić spacerówkę? Chodzi mi o to co przygotować, jakąś poduszkę, większą czy mniejszą, czy motylek, czytałam gdzieś też o jakichś wkładkach, nie wiem czy to potrzebne. Doradźcie, bo powoli z wielkim bólem się przymierzam żeby Małego przerzucić.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pass wrote:
    Martka a długo to tak trwa? u nas kilka dni było i wracało do normalności, już parę razy takie kryzysy cyckowe mieliśmy.

Juz dobre 4 dni...w nocy super i z rana. Koło południa zaczyna sie cyrk

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie <3

Nawet nie próbuje was nadrobić bo tyle tego jest.
    Po pierwsze żyje. Czuje się nawet względnie. Staram się mieć optymistyczne nastawienie.
    Powoli wracam do świata i dobrze.

Judytka dziś ważona. 5900 kg i 60 cm. :D Przewraca się już ładnie na plecy i na brzuszek i było to z minuty na minute. Byłam w ogromnym szoku.
    Denerwuje mnie ta moja gondola. Mała w niej się już prawie nie mieści więc musze pomyśleć co zrobić.... wolałabym jej do spacerówki nie dawać choć i są porządne pasy oraz rozkłada się na płasko.
    Wprowadzamy coraz więcej produktów i o dziwo wszystko toleruje. Za tydzień wybieramy się z nią pierwszy raz na basen.

edyś, Izoleccc, Kate84, Karka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Pass Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Juz dobre 4 dni...w nocy super i z rana. Koło południa zaczyna sie cyrk
    u mnie tak po 4 dniu wracało do normalności, oby i Wam sie poprawiło z tym jedzeniem

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrEd chwila sie przebudził to zjadł ładnie. Nie wiem, a moze ja za bardzo zmuszam go do piersi...tylko ze marudzi i z butli jestem pewna ze zjadłby ze smakiem...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! dawno tu nie zaglądałam :O pozdrawiamy z Bartusiem :*

edyś, Izoleccc lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! dawno tu nie zaglądałam :O pozdrawiamy z Bartusiem :*

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • justyna7717 Nowa

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 27 lipca 2016, 20:12

justyna
  • edyś Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, i pozycji też już pewnie każdej próbowałaś ;) A co ile synula je? Jeśli się złości to odpuść. Daj mu przemyśleć sprawę i spróbuj za chwil parę :)

Muminko, luks że się odezwałaś :) Jestem pewna, że dzięki dzieciom szybko powrócisz na właściwe tory ;)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Martka, i pozycji też już pewnie każdej próbowałaś ;) A co ile synula je? Jeśli się złości to odpuść. Daj mu przemyśleć sprawę i spróbuj za chwil parę :)

Muminko, luks że się odezwałaś :) Jestem pewna, że dzięki dzieciom szybko powrócisz na właściwe tory ;)

Ten płacz musiał go mocno zmęczyć, bo spi jak nigdy...ja juz nie wiem. Męczyć go tak? :( błagam zmotywujcie mnie, sama siedze i becze :( czuje sie opuszczona, jakby mnie dziecko odrzuciło

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka a moze rzeczywiscie za czesto go przystawiasz a on nie chce jesc?ja tak robilam.nie zadreczaj sie. Jesli synek odrzuca piers to daj sobie spokoj. On nie Ciebie odrzuca tylko cos sie musi dziac. Ty jestes dla niego najlepszą mamusią!

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, konsultowałaś temat z doradczynią? Nie wiem jak wytłumaczyć odrzucenie piersi, myślę że dziecko nie może tego zrobić tak do końca. Przecież nasze dzieci mają dopiero 4-5 miesięcy. Jeszcze długo będą potrzebować mleka! To nie jest tak, że one już będą jeść tylko stałe pokarmy.
    Z drugiej strony, moja siostra miała chwilowy problem bo jej syn chciał jeść tylko z jednej piersi. Na forum też jest kilka takich mam. Jak to wytłumaczyć?
    Nie mniej jednak rozumiem, że jest ciężko i nie wiadomo jak sobie z tym poradzić. A krzyki i płacz dziecka wysysają i z nas energię :/

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Martka a moze rzeczywiscie za czesto go przystawiasz a on nie chce jesc?ja tak robilam.nie zadreczaj sie. Jesli synek odrzuca piers to daj sobie spokoj. On nie Ciebie odrzuca tylko cos sie musi dziac. Ty jestes dla niego najlepszą mamusią!
    Zgadzam się w 100%
    Czasami nie chodzi o nasze dzieci. Czasami to my stanowimy problem - chcemy za bardzo. Ciężko jest zrozumieć drugiego człowieka - dorosłego, który potrafi powiedzieć o co mu chodzi. To co dopiero takie maleństwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 17:34

l22ncwa15v2ncszo.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam na fc ale Napisze jeszcze tu. Maryśka w 7 tyg przybrała 800 g, jestesmy tylko na mm. Pediatra powiedziała ze bez szału, jak,jest u was?

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
‹‹ 2406 2407 2408 2409 2410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ