Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Jestem tu nowa, mam do was pytanie. Dostałam od lekarza globulki FLUOMIZIN dopochwowe w 7,1 tygodniu ciąży zaczęłam je brać, niby nigdzie nie napisali żeby mogły być szkodliwe dla dzidziusia ale zastanawiam się czy któraś z was też używała tych globulek i wszystko było OK z dzidzią? -
nick nieaktualnyPaola - no to mój dziś dla równowagi w ogóle nie dał mi pospać
Zasnął pięknie zaraz po kąpaniu a od 23 jak się zaczął kręcić tak do samego rana się kokosił. Wzięłam go w końcu do siebie ale tam nie lepiej bo sobie umamił, że koniecznie na boku chce spać a już najlepiej to na brzuchu
A jak się przekręcał to mu się odwidziało i płakał
Muszę się pochwalić, że mamy już dwa ząbkiNa szczęście ząbkowanie przebiega u nas w miarę znośnie, młody trochę maruda ale poza tym żadnej gorączki ani nic takiego
kraina - nie stosowałam tego leku ale z tego co widzę to ma on kat A w klasyfikacji FDA leków stosowanych w ciąży. Znaczy to, że nie wykazały w badaniach złego wpływu na płód w I trymestrzeWobec tego możesz być spokojna
paola87, edyś, d'nusia, Wira, Izoleccc, Renka88, muminka83 lubią tę wiadomość
-
A.Kasia to moja noc podobnie jak u Ciebie. O 22 się przebudził bo wylądował na brzuchu, a później była walka w przekręcanie i się dziecko rozbudziło, ale dostał jeść i poszedł spać. Za to w nocy zachciało mu się chodzić po szczebelkach i wsadzać tam nogi i ręce i się blokować, więc ja albo musiałam go przekręcać z brzucha na plecy, albo ratować ze szczebelek i tak caaaaałą noc. Za to teraz w miarę grzecznie się sobą zajmuje
-
nick nieaktualnyA obniżacie już materac w łóżeczku? Ja chyba w ten weekend to zrobię bo Tymi zaczyna się podciągać i turla się na wszystkie strony, więc wolę się zabezpieczyć. To moje dziecko jakoś od tyłka strony zaczyna się podciągać do siadu bo oczywiście na leżąco głowy nie ciągnie ale jak jest w u mnie na rękach w pozycji półleżącej to zaraz by chciał siadać. No i muszę też iść dzisiaj dokupić puzzle piankowe bo mi się z nich rano Tymek sturlał na podłogę i trochę głowę stłukł. Obłożyłam go teraz z każdej strony poduszkami ale teraz się złości, bo go to ogranicza
kraina lubi tę wiadomość
-
pap86 wrote:Co do laktatora i tzw karmienia piersią inaczej to podziwiam kazdą kobiete, ktora jest w stanie tak robic. Moje piersi nie lubią laktatora i ciezko mi wyciągnac odpowiednią porcję. Moja znajoma dala rade laktatorem 6miesiecy!
Wira i inne dziewczyny moj synek kolejny raz przechodzi bunt piersi. Woli nic nie jesc niz ssac a ja sie lituje i podaje mm w butelce (nie daje pelnej porcji bo chcę zeby byl predzej glodny i ssal). W nocy ssie pieknie a w dzien pociumka 30sek i sie odwraca placze denerwuje a jest glodny. Wiem,ze po prostu powinnam odstaeic butelke ale wiecie jak to jest..moje serce nie daje mi tego zrobic bo nie chce zeby byl glodny... przez to ze mniej ssie juz mam problem z laktacją (ale walczę..) nie chce przechodzic na mm bo zwyczajnie szkoda mi kasychcę jeszcze karmic piersią. moj synek karmi sie tylko na leząco nie toleruje 8nnej pozycji. Ech dopiero co bylam zadowolona ze udalo mo sie ostatni kryzys przezwyciezyc a tu bach! Kolejny
Jejku, u nas identycznie. Tylko na leżąco i tylko w nocy ssie ze spokojem. W dzien sie rzuca odrywa, wrzeszczy. Ja jął wariatka latam po łożku z jednej, z drugiej strony zeby mu dogodzić a ten coraz bardziej wściekły. Odciągam mu w koncu moje mleko i daje w dzien z butli. Mam tak jak ty, czuje ze z ta butelka wpadłam w błędne koło ale co mam zrobic....
-
A.Kasia wrote:A obniżacie już materac w łóżeczku? Ja chyba w ten weekend to zrobię bo Tymi zaczyna się podciągać i turla się na wszystkie strony, więc wolę się zabezpieczyć. To moje dziecko jakoś od tyłka strony zaczyna się podciągać do siadu bo oczywiście na leżąco głowy nie ciągnie ale jak jest w u mnie na rękach w pozycji półleżącej to zaraz by chciał siadać. No i muszę też iść dzisiaj dokupić puzzle piankowe bo mi się z nich rano Tymek sturlał na podłogę i trochę głowę stłukł. Obłożyłam go teraz z każdej strony poduszkami ale teraz się złości, bo go to ogranicza
Ja przedwczoraj obniżyłam. Mały sie podnosi, opiera głowa o brzeg, albo na brzuszku podnosi dupke mocno do gory. Nie chce tragedii. Mimo ze ma ochraniacz to ciagle gdzies cos wsadzi i piszczy... -
Martka89 pap86 spróbujcie przy karmieniu jak sie drze na zlapanie smaka kilka kropli wycisnac. Ja też odciagałam 40ml mleka, dawalam butla i podmienialam pozniej. Ale mam dosc zabawy z laktatorem i myciem butelek wiec kombinuje.
U nas jeszcze nie ma potrzeby obnizania materaca, bo wszystko robi w miare nisko.Ale już mnie boli moj bolacy kregoslup na mysl podnoszenia go z nizszej wysokosci. -
Też jeszcze mam materac na tej samej wysokości co był.
Pytanko do dziewczyn co odciągają w dzien - macie laktator reczny czy elektryczny ?
Oliwka też w nocy na śpiocha ssie pieknie, nawet na dobranoc się przytuli do cyca i zje ale w dzien muszę niemal na siłę trzymac jej głowe żeby załapała bo sie rozgląda na wszystkie strony.
Acha i chciałam Wam polecić te gryzaczki http://allegro.pl/canpol-gryzak-miekki-elastyczny-edukacyjny-13-109-i5574495996.html
Kupiłam ich 10 dla Tuli Luli bo były najtansze ale jeden sobie zatrzymałam bo jest rewelacyjny. Cały gumowy i nie ma zadnego wodnego czy zelowego wypełnienia. Te z wypełnieniem to Oliwka nie umiała ich sobie wpakować do buzi bo były za grube albo ładowała część do trzymania taką plastikową a nie miękką. Ten jest calutki z gumy i cieniutki wiec której by strony nie chwyciła i nie brała do buzi to pasuje. -
Wira na rozglądanie się dziecka kiedyś ktoś polecił fajny na bogato naszyjnik, taki żeby i się świecił/błyszczał i żeby grzechotał coś takiego http://naszyjniki.art-madam.pl/handmade-koral-czerwony-kunsztowny-naszyjnik,95050,691 http://bizuteria-comoda.pl/ http://archiwum.allegro.pl/oferta/zara-przepiekna-kolia-naszyjnik-nowa-i3222973187.html
wtedy dziecko ma się czym zainteresować i nie szuka rozrywki do okolad'nusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA.kasia gratuluję zębów
Na pocieszenie moja każda noc tak wygląda jakoś od miesiąca.
Czasem zdarza się Tomkowi ostatecznie na tym brzuchu spać.
Co do karmienia to mój się nie drze ale też się kręci. Najlepsze karmienie w sypialni, zasuniete rolety i szumis zeby go nic nie rozpraszalo.
A ostatnio jak jest mocno zaspany to leżąc na brzuchu podnosi się na rekach i w ten sposób przystawia sie do cyca, ja oczywiście leżę obok
Ja ciuchy kupuję tylko na wyprzedaży i to najczęściej jeszcze w outlecie -
nick nieaktualnyA.Kasia
Dziękuję Ci za odpowiedź wczoraj szukałam właśnie z jakiej kategorii jest lek i nigdzie nie mogłam tego znaleźć teraz już jestem o wiele spokojniejsza Dziękuję Ci serdecznie jest to dopiero 7 tydzień dlatego jeszcze dużo panikuję heheA.Kasia lubi tę wiadomość
-
kraina wrote:A.Kasia
Dziękuję Ci za odpowiedź wczoraj szukałam właśnie z jakiej kategorii jest lek i nigdzie nie mogłam tego znaleźć teraz już jestem o wiele spokojniejsza Dziękuję Ci serdecznie jest to dopiero 7 tydzień dlatego jeszcze dużo panikuję hehe? Kochana, my tu całe 9 miesięcy wszystkie panikowałyśmy, także znamy ten stan
A.Kasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykraina wrote:A.Kasia
Dziękuję Ci za odpowiedź wczoraj szukałam właśnie z jakiej kategorii jest lek i nigdzie nie mogłam tego znaleźć teraz już jestem o wiele spokojniejsza Dziękuję Ci serdecznie jest to dopiero 7 tydzień dlatego jeszcze dużo panikuję hehe
Nie ma sprawyJak będziesz miała jeszcze jakieś pytania czy zmartwienia to pisz, z pewnością dziewczyny chętnie Ci pomogą
kraina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, zaintrygowana tym, że zwróciłyście uwagę Virze, że pisze o nas na innym forum, a także rekomendacjami Viry postanowiłam się na to forum zapisać. Chodzi o Karmienie piersią na FB. Powiem wam, że rewelacja! Przede wszystkim są tam osoby, które mogą udzielić fachowej porady- doradczynie laktacyjne, doule.
Jeśli macie problem z karmieniem piersią to zapiszcie się na to forum. Na prawdę warto!
Dzięki Virasalomea, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
edys- Warto owszem, dziewczyny maja wiedze i pomagaja ale przestrzegam Cie ze jest,tam tez troche laktoterrorystek ktore jak zobacza slowo butelka lub smoczek to wyciagaja siekiere hehe. Takze ja np sie tam nie przyznaje ze podaje Oliwce butle raz na jakis czas bo by mnie zbesztaly-i najgprsze jest to ze mialyby racje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 22:58
d'nusia lubi tę wiadomość