X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASZKA33 wrote:
    Edyś pytałaś z czym się zmagamy. Mała ma straszną skazę ale nadal karmię piersią tylko wyeliminowałam wszystko z nabiału i jajka na też wzmożone napięcie obręczy barkowej ale powoli z tego wychodzimy, choć rehabilitację dopiero zaczniemy w sierpniu. Znajoma rehabilitantka pokazała nam już co nieco i staramy się ćwiczyć. Najwięcej mamy leżeć na brzuszku no ale...

My też mieliśmy skazę. 2 tyg temu zaczęłam jeść jogurty i jajka i po skazie nie ma śladu.

edyś, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i u nas niby skaza była a od miesiąca zeszliśmu z nutramigenu i jesteśmy na bebilon profutura, skóra i kupki po mleczku rewelacja :)

edyś, Izoleccc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka, szrit witajcie. - edit :)

Ja kupiłam kilka sztuk wielorazowek ale dopiero będę testować.
    Co do pieluch na basen to my korzystamy z babydream i sa ok, chociaż jeszcze "awarii " na basenie nie mieliśmy :)

Co jeszcze. .. spacerówka dopiero jesienią jak już odstawimy gondole. Póki co Tomek przełożony na brzuch i jeszcze daje rade.

Mój się obraca na brzuch w obie strony ale chętniej na prawo przez skrócony bok.
    W nocy w zależności od temperatury spi od samej pieluszki do przykrycia naszą kołdrą jak mocno zimno.

Przez ostatni miesiąc Tomek przybrał tylko 100 gram. Trochę mnie to stresuje ale za to urósł 6 cm wiec to pewnie jest powodem. Zobaczymy co powie lekarka na szczepieniu.

Muminko spóźnione życzenia spełnienia marzeń i radości z życia jaką miałaś dk tej pory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 12:33

• Szrlt Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś moja sie nie obraca. Pediatra oczywiście mówi, ze wszystko w swoim czasie(odkrył Amerykę), ale generalnie mam wrażenie, ze troche zlał temat. W następnym tygodniu mam zamiar umówić sie z fizjoterapeuta na konsultacje. Zreszta przez to, ze praktycznie non stop leży na plecach zauważyłam, ze spłaszcza jej sie główka (wrrr!) - zamówiłam poduszkę z head care. Zobaczymy czy sie sprawdzi. Wracajac do spacerówki to jeśli chodzi o wyglad to bardzo podoba mi sie ta Twoja. Jak juz przyjdzie to koniecznie daj znać!

Majka śpi w bodach z długim rękawem, czasami przykryta kocem, a jak jej gorąco to do tej pory będzie sie rozkopywać, aż ten koc z siebie zrzuci. :D

Izoleeccc U mnie niestety nie ma mowy, zeby leżała na brzuchu. Moze jeszcze jej sie odwidzi...

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się jeszcze nie obraca na brzuch. Tzn. całym ciałem jest odwrócony, ale zostaje mu ręka, z którą nie potrafi sobie poradzić. Ale ćwiczę z nim codziennie, więc mam nadzieję lada dzień zobaczyć efekty.

Moja pediatra mówiła, że dziecko ma czas do 6 miesiąca aby nauczyć się obracać.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Aneczka może ze dwa razy dopiero się na brzuch przekręciła, a co do nabiału to się boję jeszcze chwilę wytrzymam. Nareście możemy zacząć chodzić na spacery bo już dłużej poleży bez krzyku w wózku, a obiecałam sobie że z Anią będę dużo spacerować. Ze starszą nie wyszło bo urodziła się w zimie, później poszłyśmy do szpitala na 2 miesiące bo miała niewykształconą panewkę i wisiała na wyciągu, później gips i aparaty aż do skończenia roku. teraz na szczęście jest ok i nawet ćwiczy akrobatykę. Ania naszczęście biodra ok a tak się bałam przechodzić to jeszcze raz bo napatrzyłam się na ortopedii na te wszystkie chore dzieci.

• Szrlt Znajoma

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Mój się jeszcze nie obraca na brzuch. Tzn. całym ciałem jest odwrócony, ale zostaje mu ręka, z którą nie potrafi sobie poradzić. Ale ćwiczę z nim codziennie, więc mam nadzieję lada dzień zobaczyć efekty.

U mnie powiedział tak samo, ja generalnie nie mam parcia, zeby wszystko robiła jak naszyciej, bo tez jestem zdania, ze każde dziecko rozwija sie w swoim tempie, ale mnie martwi ta główka, która sie spłaszcza. :/ Wiec jeśli są jakieś ćwiczenia dzięki którym mogłabym ja zmotywować do przekręcania sie to chciałabym, zeby ktoś kto sie na tym zna mi je pokazał, bo nie chce jej zrobic krzywdy ćwicząc z youtubem. :P

Majka tez juz powoli zaczyna kombinować z przekręcaniem, ale wraca na plecy jeszcze szybciej niż zdąży przełożyć nogi na bok. Mam wrażenie, ze boi sie, aby nie przekręcić sie do swojej znienawidzonej pozycji - leżenia na brzuchu. :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w chłodniejsze dni Tymko śpi w śpiworku ale w upalne noce tylko w piżamce go kładę i niczym nie przykrywam bo on zimnolubny jest i szybko się przegrzewa.

Co do przekręcania się na brzuch i odwrotnie - jak patrzę po naszych dzieciakach to nie ma reguły. Jedne w 4 miesiącu się już pięknie w obie strony przekręcają a inne dopiero w 5 czy później. Wydaje mi się, że tym drobniejszym dzieciom łatwiej, z resztą nawet tak nam fizjoterapeuta mówiła, że Tymek z uwagi na swoje gabaryty będzie troszkę później niektóre umiejętności zdobywał.

W każdym razie Tymo przekręca się w obie strony na brzuch, odwrotnie też ale rzadko bo jemu po prostu na brzuchu dobrze. Z kolei głowy nie ciągnie kompletnie i zaczęłam mu trochę pokazywać co i jak bo za tydzień mamy szczepienie i pewnie się nasza beznadziejna pediatra z przychodni przyczepi jak zwykle.

KASZKA33 - pytałam tej znajomej o wielorazowe pieluchy ale ona używa ich zamiennie z jednorazowymi bo jej synek ma dopiero 2 miesiące i w zasadzie robi kupę co godzinę ;) Tak więc coś więcej będzie mogła powiedzieć dopiero za miesiąc-dwa jak już przejdzie całkiem na te wielorazowe.

• Pass Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się nie odzywałam, bo Dominik zrobił się taki marudny ze 5 sekunda sam nie wytrzymał i ciągle yyy aaa yyy aaa, a później ryk bo zmęczony i wszystko złe i nie dobre i przez to jeszcze więcej ryczał i tak cały dzień. Ja z siebie wychodziłam i do głowy dostawałam, ale dziś już troszkę lepiej jest. Wczoraj też nie chciał jeść, zjadł może 3 posiłki cyckowe przez sen wcisnięte przez cały dzien, a tak to wył i ryczał na sam widok. Ale zgłodniał wieczorem i zjadł ;)

Skowroneczka pisałaś o tych bólach w podbrzuszu...byłaś może już u lekarza? bo zastanawiam się czy coś Ci powiedział o tym.

• Falon Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja Jula jak płacze to wydaje takie dźwięki "meme,meme" jeeej jakie to jest rozczulające za każdym razem :-)

edyś, d'nusia lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:
    Dziewczyny moja Jula jak płacze to wydaje takie dźwięki "meme,meme" jeeej jakie to jest rozczulające za każdym razem :-)
    U nas od fazy samogłosek, po dżwięki ly, le, la, przyszła kolej na literkę m więc czasami jakieś "mama" wydusi :) Najczęściej jest to jednak muuu :D

Falon, d'nusia lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szrlt wrote:
    Wiec jeśli są jakieś ćwiczenia dzięki którym mogłabym ja zmotywować do przekręcania sie to chciałabym, zeby ktoś kto sie na tym zna mi je pokazał, bo nie chce jej zrobic krzywdy ćwicząc z youtubem. :P
    Ja bardzo polecam takie spotkanie, bardzo dużo się można dowiedzieć :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:

Karolina, możesz mu pomóc dociągają przeciwny od zablokowanej ręki bark

l22ncwa15v2ncszo.png
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    U nas w chłodniejsze dni Tymko śpi w śpiworku ale w upalne noce tylko w piżamce go kładę i niczym nie przykrywam bo on zimnolubny jest i szybko się przegrzewa.

Co do przekręcania się na brzuch i odwrotnie - jak patrzę po naszych dzieciakach to nie ma reguły. Jedne w 4 miesiącu się już pięknie w obie strony przekręcają a inne dopiero w 5 czy później. Wydaje mi się, że tym drobniejszym dzieciom łatwiej, z resztą nawet tak nam fizjoterapeuta mówiła, że Tymek z uwagi na swoje gabaryty będzie troszkę później niektóre umiejętności zdobywał.

W każdym razie Tymo przekręca się w obie strony na brzuch, odwrotnie też ale rzadko bo jemu po prostu na brzuchu dobrze. Z kolei głowy nie ciągnie kompletnie i zaczęłam mu trochę pokazywać co i jak bo za tydzień mamy szczepienie i pewnie się nasza beznadziejna pediatra z przychodni przyczepi jak zwykle.

KASZKA33 - pytałam tej znajomej o wielorazowe pieluchy ale ona używa ich zamiennie z jednorazowymi bo jej synek ma dopiero 2 miesiące i w zasadzie robi kupę co godzinę ;) Tak więc coś więcej będzie mogła powiedzieć dopiero za miesiąc-dwa jak już przejdzie całkiem na te wielorazowe.
    A Kasia dzięki jakoś sobie poradzimy może jednak zostaniemy na jednorazowych

• edyś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko złapało się samo za stopę, jestem taka dumna :D

Falon, A.Kasia, paola87, Izoleccc, Wira, d'nusia, Karka lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon wrote:

Tymi też tak woła ostatnio ;) Szczególnie jak krzyczy w złości albo kiedy płacze :)

Przyszedł dzisiaj do mnie mój ostatni zakup ubraniowy a mianowicie kupiłam sobie UWAGA - kurtkę zimową hehe ;) Żebym tylko nie wykrakała przypadkiem zimy na resztę lata :P

Falon, Lula_w, d'nusia lubią tę wiadomość

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pass wrote:
    Trochę się nie odzywałam, bo Dominik zrobił się taki marudny ze 5 sekunda sam nie wytrzymał i ciągle yyy aaa yyy aaa, a później ryk bo zmęczony i wszystko złe i nie dobre i przez to jeszcze więcej ryczał i tak cały dzień. Ja z siebie wychodziłam i do głowy dostawałam, ale dziś już troszkę lepiej jest. Wczoraj też nie chciał jeść, zjadł może 3 posiłki cyckowe przez sen wcisnięte przez cały dzien, a tak to wył i ryczał na sam widok. Ale zgłodniał wieczorem i zjadł ;)

Skowroneczka pisałaś o tych bólach w podbrzuszu...byłaś może już u lekarza? bo zastanawiam się czy coś Ci powiedział o tym.

Nie Pass, nie bylam jeszcze:-( Nie mam kiedy, na terminy sie troche czeka, poczatkiem sierpnia sie wybieram dopiero. L

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja paczka ( a właściwie to dwie - jedna z ciuszkami a inna z zabawkami i innymi gadźetami ) do Tuli Luli też już poszła - mąż godzinę temu dostarczył ją osobiście na miejsce :-)

Izoleccc, d'nusia, Karka, Falon, edyś lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatora i tzw karmienia piersią inaczej to podziwiam kazdą kobiete, ktora jest w stanie tak robic. Moje piersi nie lubią laktatora i ciezko mi wyciągnac odpowiednią porcję. Moja znajoma dala rade laktatorem 6miesiecy!
    Wira i inne dziewczyny moj synek kolejny raz przechodzi bunt piersi. Woli nic nie jesc niz ssac a ja sie lituje i podaje mm w butelce (nie daje pelnej porcji bo chcę zeby byl predzej glodny i ssal). W nocy ssie pieknie a w dzien pociumka 30sek i sie odwraca placze denerwuje a jest glodny. Wiem,ze po prostu powinnam odstaeic butelke ale wiecie jak to jest..moje serce nie daje mi tego zrobic bo nie chce zeby byl glodny... przez to ze mniej ssie juz mam problem z laktacją (ale walczę..) nie chce przechodzic na mm bo zwyczajnie szkoda mi kasy :P chcę jeszcze karmic piersią. moj synek karmi sie tylko na leząco nie toleruje 8nnej pozycji. Ech dopiero co bylam zadowolona ze udalo mo sie ostatni kryzys przezwyciezyc a tu bach! Kolejny :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 18:21

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    Co do laktatora i tzw karmienia piersią inaczej to podziwiam kazdą kobiete, ktora jest w stanie tak robic. Moje piersi nie lubią laktatora i ciezko mi wyciągnac odpowiednią porcję. Moja znajoma dala rade laktatorem 6miesiecy!
    Wira i inne dziewczyny moj synek kolejny raz przechodzi bunt piersi. Woli nic nie jesc niz ssac a ja sie lituje i podaje mm w butelce (nie daje pelnej porcji bo chcę zeby byl predzej glodny i ssal). W nocy ssie pieknie a w dzien pociumka 30sek i sie odwraca placze denerwuje a jest glodny. Wiem,ze po prostu powinnam odstaeic butelke ale wiecie jak to jest..moje serce nie daje mi tego zrobic bo nie chce zeby byl glodny... przez to ze mniej ssie juz mam problem z laktacją (ale walczę..) nie chce przechodzic na mm bo zwyczajnie szkoda mi kasy :P chcę jeszcze karmic piersią. moj synek karmi sie tylko na leząco nie toleruje 8nnej pozycji. Ech dopiero co bylam zadowolona ze udalo mo sie ostatni kryzys przezwyciezyc a tu bach! Kolejny :/

Ja miałam problem z laktacją ( takie miałam wrazenie ok 7 tygodnia życia Oliwki ) i dziewczyny z forum kp poradziły mi odstawić i smoczek i butelkę. Tak też zrobiłam i efekt był ale skutki uboczne również. Oliwka ja płacze to nie mozna jej "zamknąć" smoczkiem co moim zdaniem jest minusem a z butli oduczyła sie pić i nie mogłam się nigdzie bez niej ruszyć. 5 tygodni trwała ponowna nauka picia z butelki. Teraz już umie no i być może jest to też efekt ze wyje przy cycku. Ale tez nie podaje butelki codziennie tylko raz na jakiś czas by nie zapomniała o co chodzi a ja żebym mogła wyjść choćby do lekarza za godzinę.
    Tak więc odstawienie butelki i smoczka ma plusy i minusy - nie wiadomo co gorsze
    Mnie też czasem opuszcza wola walki o laktacje jak chociazby dzis....

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
‹‹ 2400 2401 2402 2403 2404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ