X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze chciałam zapytać wiem że niektóre z was kładą swoje pociechy w śpiworkach spać to czy jeszcze przykrywacie je czymś.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASZKA33 wrote:
    A jeszcze chciałam zapytać wiem że niektóre z was kładą swoje pociechy w śpiworkach spać to czy jeszcze przykrywacie je czymś.

Ja tylko w śpiworku, a i tak mam wrażenie że mu czasami za gorąco.
    Ja mam taki śpiworek welurkowy ze smyka.

• edyś Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam to Robaczek miała używać wielorazowych ale ciężko spytać bo coś się nie udziela na forum :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 22:55

l22ncwa15v2ncszo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za życzenia. Czas niestety biegnie dalej i trzeba się z tym pogodzić. Humor różny ogólnie już mam dość udawania Ale niestety muszę bo muszę to robić dla bliskich i dzieci. Został tydzień bez tego dam radę.
    Judyta śpi tylko w takiej bawełnianej hmm to kombinezon ... ubranko. W domu temperatura 35 C więc nie mecze ootulaczami.
    Nadal małowymagająca. Dużo się śmieje i śpi całe noce.
    Świetnie przyswaja nowe produkty.
    Uwielbia marchewkę i jabłko. Pięknie je już łyżeczką
    Brak problemów jelitowych.
    Bardzo pogodną jest dziewczynką. Dużo się śmieje.
    Dziewczyny za tydzień dwa po terapii chce z młodą iść też na basen proszę o rady odnośnie pieluszek. Co polecacie.
    Vira Ty osiwiejesz. Weź wypierdxiel książki ... komputer przez okno nie będziesz się denerwować. To tylko życie . Myślę o was i tesknie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanka śpi pod tetrą w bodach na krótki.

Jutro kupuję pieluchy do wody babydream za 12-13zł, zobaczymy czy dadzą radę, 12szt jest. Huggies są droższe dychę. Więc zaczęłam od tańszych :D

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też Hania śpi pod dużą tetrą a jak jest zimniej to kocyk bawełniany. Juz tak macha tymi nóżkam, że śpiworek tylko jej przeszkadza :)

No bez jaj z tą tetrą na wózku, przecież tetra jest jasna i bardzo ładnie przepuszcza powietrze, wiele dzieci śpi z tetrą na buzi i jakoś problemu nie ma. Ja osobiście zawsze zastanaiam się nad tymi foliowymi ochraniaczami przeciwdeszczowymi na wózek, ale nie sieje paniki dookoła, jak sprzedają to pewno sprawdzone i bezpieczne :)

Wira wyluzuj kobieto.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Ja właśnie zamówiłam Easy go Optimo ale będę czekać miesiąc na nią

Hmmm długo na allegro są od ręki :) Ja poproszę o opinie jak już będziesz go użytkować, bo ja mam w sumie wózek 2w1 ale będziemy szukać na wiosnę spacerówki, a ta mnie się spodobała.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Szczerze? Ja przy moim małym obsruchu ledwo dopieram body! A co dopiero z tej kupy prać tę pieluchę :) Dziś tak mi dała z kupami, że musiałam siebie i panele sprzątać bo pociekło jej bokiem i zawsze w trakcie picia mleczka :D

Mąż jak ją kiedyś przebierał i zaczęła w trakcie zmiany dorabiać (jakby było mało) to tak spanikował, że w ręce bidula łapał! Zapomniał, że przebieramy ją na jednorazowych podkładach :P

Ale obsrany temat :P

jakby coś to polecam bardzo odplamiacz Jelpa, mi spiera wszystkie kupy :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przełożyliśmy Hanię do spacerówki (graco symbio, kubełkowa) bo już w gondoli ma podkurczone nózki ("mała"już ma 68cm :D i prawie 7kg, przed wczoraj skończyła 5 miesięcy) Hania zadowolona, fajnie w niej leży, połowę trasy przespała :) jedyny minus to płytki daszek i słonce razi, mamy parasolkę ale się cały czas zsuwa i jest ogólnie do dooopy, także pieluszka pójdzie w ruch :P :D

KASZKA33 lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, w calej Polsce nie ma tej spacerowki :) Nasza Teresa wykupila ostatnia. Plus taki, ze na miejscu jest o wiele tansza. Zaplace za nia 760 zl, na necie od 820 zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 09:09

Renka88 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASZKA33 wrote:

Ja kładę małą w samym body z długim rękawkiem i ładuje w spiworek, ale śpiworek w miejscu gdzie są nózki i tak przykrywam jeszcze czymś cieńszym. Albo jakiś cieniutki kocyk bawełniany albo pieluszka taka grubsza.
    Też mam czasem wrażenie, że w tym śpiworku przy zasypianiu może być jej gorąco więc to zależy jaka jest temp na zewnąrz. Jesli są upały to usypiam ją w samym body i dopiero jak zaśnie wkładam do śpiworka, a jak jest chłodniej to usypiam już w śpiworku.

Odnośnie spania - czy używacie tych takich płaskich poduszek które często są w zestawie z kołderką. Ja mam taką płaściuteńką, szeroką na całe łóżeczko, ale dotąd nie używałam i mała pod głową miała tylko rozłożoną pieluszkę tetrowa, ale teraz się zastanawiam czy dołączyć jej te poduszkę - przecież jest ona praktycznie płaska.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Falon Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Julka ma pod główką pieluszkę tetrową, a przykrywam ją cieńkim kocykiem bawełnianym. Na ciałko krótkie body i ceńkie spodnie piżamowe.

201604051765.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o spacerówki to ja mam z wózka 2w1 całkiem fajną ale na wakacje kupiłam już parasolkę - Smiki Petite ( jakaś marka własna Smyka. Zapłąciłam za nią 239zł + przesyłka) ( w sklepie na miejscu 299zł kosztuje ).
    Cudnie się składa, jest leciuteńka, daszkiem można zakryć praktycznie całą spacerówkę tworząc pół-kole, jest rozkładana do pozycji leżącej i jest tez regulacja na nóżki. Pasy 5 punktowe więc ok. Już teraz bym mogła małą w tym wozić gdybym się uparła.
    Niczego wiecej mi nie było trzeba.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że moja Aneczka lubi ciepło i muszę ją jeszcze okryć kocykiem. U nas w domu nigdy nie jest gorąco choć nie mamy klimy temp.ok 22 stopni tak mąż to wymyślił podczas budowy i się w upalne dni sprawdza. Jedynie do kąpieli musi mieć chłodniejszą wodę bo jak ostatnio M zrobił cieplejszą to był taki ryk, że uszy cierpły.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Renka, w calej Polsce nie ma tej spacerowki :) Nasza Teresa wykupila ostatnia. Plus taki, ze na miejscu jest o wiele tansza. Zaplace za nia 760 zl, na necie od 820 zl

Faktycznie nie doczytałam komentarzy pod produktem na allegro.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś pytałaś z czym się zmagamy. Mała ma straszną skazę ale nadal karmię piersią tylko wyeliminowałam wszystko z nabiału i jajka na też wzmożone napięcie obręczy barkowej ale powoli z tego wychodzimy, choć rehabilitację dopiero zaczniemy w sierpniu. Znajoma rehabilitantka pokazała nam już co nieco i staramy się ćwiczyć. Najwięcej mamy leżeć na brzuszku no ale...

• edyś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka, i sprawdza się dieta bez nabiału? Bo ja w pewnym momencie odpuściłam i jem wszystko, nawet zauważyłam że to wcale nie nabiał jest winowajcą. Wysypka dalej się pojawia. Ostatnio pojadłam dużo "nowości" :)
    U nas też lekkie problemy a to moje dziecko wcale nie jest chętne do ćwiczeń, choć na brzuchu leży ładnie.
    W ogóle to Ulka jest leniem śmierdzącym i robi matce na złość :D Jak leży na macie to tyłka od ziemi nie odklei. Jak jej zmieniam pampersa to cuduje i w tę i w tę. Już nie można nic za jej głową trzymać :) Dużo dzieciaczków się jeszcze nie przekręca na brzuch?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś mojej jak się zachce to się przekręci :D a tak to leniuszek tylko nogami by kopała ;) do spania obróci dupke na bok i zadowolona

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś moja przekreca się ale tylko w lewo.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś mój Synek zaczął się przekręcać w poniedziałek, ale głównie w lewo ;)

‹‹ 2399 2400 2401 2402 2403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ