X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze chciałam zapytać wiem że niektóre z was kładą swoje pociechy w śpiworkach spać to czy jeszcze przykrywacie je czymś.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASZKA33 wrote:
    A jeszcze chciałam zapytać wiem że niektóre z was kładą swoje pociechy w śpiworkach spać to czy jeszcze przykrywacie je czymś.

Ja tylko w śpiworku, a i tak mam wrażenie że mu czasami za gorąco.
    Ja mam taki śpiworek welurkowy ze smyka.

• edyś Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam to Robaczek miała używać wielorazowych ale ciężko spytać bo coś się nie udziela na forum :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 22:55

l22ncwa15v2ncszo.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za życzenia. Czas niestety biegnie dalej i trzeba się z tym pogodzić. Humor różny ogólnie już mam dość udawania Ale niestety muszę bo muszę to robić dla bliskich i dzieci. Został tydzień bez tego dam radę.
    Judyta śpi tylko w takiej bawełnianej hmm to kombinezon ... ubranko. W domu temperatura 35 C więc nie mecze ootulaczami.
    Nadal małowymagająca. Dużo się śmieje i śpi całe noce.
    Świetnie przyswaja nowe produkty.
    Uwielbia marchewkę i jabłko. Pięknie je już łyżeczką
    Brak problemów jelitowych.
    Bardzo pogodną jest dziewczynką. Dużo się śmieje.
    Dziewczyny za tydzień dwa po terapii chce z młodą iść też na basen proszę o rady odnośnie pieluszek. Co polecacie.
    Vira Ty osiwiejesz. Weź wypierdxiel książki ... komputer przez okno nie będziesz się denerwować. To tylko życie . Myślę o was i tesknie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hanka śpi pod tetrą w bodach na krótki.

Jutro kupuję pieluchy do wody babydream za 12-13zł, zobaczymy czy dadzą radę, 12szt jest. Huggies są droższe dychę. Więc zaczęłam od tańszych :D

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też Hania śpi pod dużą tetrą a jak jest zimniej to kocyk bawełniany. Juz tak macha tymi nóżkam, że śpiworek tylko jej przeszkadza :)

No bez jaj z tą tetrą na wózku, przecież tetra jest jasna i bardzo ładnie przepuszcza powietrze, wiele dzieci śpi z tetrą na buzi i jakoś problemu nie ma. Ja osobiście zawsze zastanaiam się nad tymi foliowymi ochraniaczami przeciwdeszczowymi na wózek, ale nie sieje paniki dookoła, jak sprzedają to pewno sprawdzone i bezpieczne :)

Wira wyluzuj kobieto.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Ja właśnie zamówiłam Easy go Optimo ale będę czekać miesiąc na nią

Hmmm długo na allegro są od ręki :) Ja poproszę o opinie jak już będziesz go użytkować, bo ja mam w sumie wózek 2w1 ale będziemy szukać na wiosnę spacerówki, a ta mnie się spodobała.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • domiii Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Szczerze? Ja przy moim małym obsruchu ledwo dopieram body! A co dopiero z tej kupy prać tę pieluchę :) Dziś tak mi dała z kupami, że musiałam siebie i panele sprzątać bo pociekło jej bokiem i zawsze w trakcie picia mleczka :D

Mąż jak ją kiedyś przebierał i zaczęła w trakcie zmiany dorabiać (jakby było mało) to tak spanikował, że w ręce bidula łapał! Zapomniał, że przebieramy ją na jednorazowych podkładach :P

Ale obsrany temat :P

jakby coś to polecam bardzo odplamiacz Jelpa, mi spiera wszystkie kupy :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj przełożyliśmy Hanię do spacerówki (graco symbio, kubełkowa) bo już w gondoli ma podkurczone nózki ("mała"już ma 68cm :D i prawie 7kg, przed wczoraj skończyła 5 miesięcy) Hania zadowolona, fajnie w niej leży, połowę trasy przespała :) jedyny minus to płytki daszek i słonce razi, mamy parasolkę ale się cały czas zsuwa i jest ogólnie do dooopy, także pieluszka pójdzie w ruch :P :D

KASZKA33 lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka, w calej Polsce nie ma tej spacerowki :) Nasza Teresa wykupila ostatnia. Plus taki, ze na miejscu jest o wiele tansza. Zaplace za nia 760 zl, na necie od 820 zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 09:09

Renka88 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASZKA33 wrote:

Ja kładę małą w samym body z długim rękawkiem i ładuje w spiworek, ale śpiworek w miejscu gdzie są nózki i tak przykrywam jeszcze czymś cieńszym. Albo jakiś cieniutki kocyk bawełniany albo pieluszka taka grubsza.
    Też mam czasem wrażenie, że w tym śpiworku przy zasypianiu może być jej gorąco więc to zależy jaka jest temp na zewnąrz. Jesli są upały to usypiam ją w samym body i dopiero jak zaśnie wkładam do śpiworka, a jak jest chłodniej to usypiam już w śpiworku.

Odnośnie spania - czy używacie tych takich płaskich poduszek które często są w zestawie z kołderką. Ja mam taką płaściuteńką, szeroką na całe łóżeczko, ale dotąd nie używałam i mała pod głową miała tylko rozłożoną pieluszkę tetrowa, ale teraz się zastanawiam czy dołączyć jej te poduszkę - przecież jest ona praktycznie płaska.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Falon Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Julka ma pod główką pieluszkę tetrową, a przykrywam ją cieńkim kocykiem bawełnianym. Na ciałko krótkie body i ceńkie spodnie piżamowe.

201604051765.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o spacerówki to ja mam z wózka 2w1 całkiem fajną ale na wakacje kupiłam już parasolkę - Smiki Petite ( jakaś marka własna Smyka. Zapłąciłam za nią 239zł + przesyłka) ( w sklepie na miejscu 299zł kosztuje ).
    Cudnie się składa, jest leciuteńka, daszkiem można zakryć praktycznie całą spacerówkę tworząc pół-kole, jest rozkładana do pozycji leżącej i jest tez regulacja na nóżki. Pasy 5 punktowe więc ok. Już teraz bym mogła małą w tym wozić gdybym się uparła.
    Niczego wiecej mi nie było trzeba.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę że moja Aneczka lubi ciepło i muszę ją jeszcze okryć kocykiem. U nas w domu nigdy nie jest gorąco choć nie mamy klimy temp.ok 22 stopni tak mąż to wymyślił podczas budowy i się w upalne dni sprawdza. Jedynie do kąpieli musi mieć chłodniejszą wodę bo jak ostatnio M zrobił cieplejszą to był taki ryk, że uszy cierpły.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Renka, w calej Polsce nie ma tej spacerowki :) Nasza Teresa wykupila ostatnia. Plus taki, ze na miejscu jest o wiele tansza. Zaplace za nia 760 zl, na necie od 820 zl

Faktycznie nie doczytałam komentarzy pod produktem na allegro.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś pytałaś z czym się zmagamy. Mała ma straszną skazę ale nadal karmię piersią tylko wyeliminowałam wszystko z nabiału i jajka na też wzmożone napięcie obręczy barkowej ale powoli z tego wychodzimy, choć rehabilitację dopiero zaczniemy w sierpniu. Znajoma rehabilitantka pokazała nam już co nieco i staramy się ćwiczyć. Najwięcej mamy leżeć na brzuszku no ale...

• edyś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka, i sprawdza się dieta bez nabiału? Bo ja w pewnym momencie odpuściłam i jem wszystko, nawet zauważyłam że to wcale nie nabiał jest winowajcą. Wysypka dalej się pojawia. Ostatnio pojadłam dużo "nowości" :)
    U nas też lekkie problemy a to moje dziecko wcale nie jest chętne do ćwiczeń, choć na brzuchu leży ładnie.
    W ogóle to Ulka jest leniem śmierdzącym i robi matce na złość :D Jak leży na macie to tyłka od ziemi nie odklei. Jak jej zmieniam pampersa to cuduje i w tę i w tę. Już nie można nic za jej głową trzymać :) Dużo dzieciaczków się jeszcze nie przekręca na brzuch?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś mojej jak się zachce to się przekręci :D a tak to leniuszek tylko nogami by kopała ;) do spania obróci dupke na bok i zadowolona

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś moja przekreca się ale tylko w lewo.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś mój Synek zaczął się przekręcać w poniedziałek, ale głównie w lewo ;)

‹‹ 2399 2400 2401 2402 2403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ