X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Tymi też tak woła ostatnio ;) Szczególnie jak krzyczy w złości albo kiedy płacze :)

Przyszedł dzisiaj do mnie mój ostatni zakup ubraniowy a mianowicie kupiłam sobie UWAGA - kurtkę zimową hehe ;) Żebym tylko nie wykrakała przypadkiem zimy na resztę lata :P

ja w tamtym tygodniu na wyprzedażach kupiłam buty zimowe hehe

d'nusia, A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka od eczoraj już tak świadomie przewraca się na brzuch (20 tygodni), wcześniej to tak przypadkowo.
    Za to mało gada. Właściwie jedyne dźwięki jakie wydaje to marudzenie lub takie głośne piski, okrzyki.

Karka, edyś, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Pass Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 rano pisałam że mój też ryczy na widok cycka, ale ja biorę go na przetrzymanie.Raz już taki kryzys przechodził parę dni, ale przeszło mu. Teraz jak już ma zjeść to woli na leżąco bo na rogalu ryk i kwik i się wije. Czasem jak płacze to mu wciskam do buzi parę kropli mleka i jak poczuje smak to zasysa, i tak kilka razy aż złapie na dobre, lub karmię jak zaśnie (ale śpi kilka razy w dzień) więc głodnego nie trzymam.

M+M mój też się uwstecznił z gadaniem, pewnie to ten skok którego nie ma ;) i za chwilę zaskoczą nas chłopaki nowymi i starymi umiejętnościami i słowami

• paola87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ostatnio gada jak go usypiamy :D

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu mamusie ze stwierdzonym AZS?

Skaze białkowe pamiętam. Mojej Basi na przedramionach zrobiły się dziwne plamy, wyglądają jak liszaj. Kupiłam dzisiaj Oillan(płyn do kąpieli i krem). Nie chce iść do lekarza po maść sterydową :(

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Czy są tu mamusie ze stwierdzonym AZS?

Skaze białkowe pamiętam. Mojej Basi na przedramionach zrobiły się dziwne plamy, wyglądają jak liszaj. Kupiłam dzisiaj Oillan(płyn do kąpieli i krem). Nie chce iść do lekarza po maść sterydową :(
    Renko a o Dermaveelu używałaś? Dzieci mojego kolegi mają AZS i pamiętam jak kiedyś mówił o tym kremie. Może też jest skuteczny.

28whyx8d41olhvnv.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka ja mam dzieci z AZS, lekarz na liszaje zaleci emolienty, sterydy dostajesz i antybiotyk praktycznie na otwarte rany. Nie raz AZS wychodzi przy alergii na dany produkt, na białko, proszek, roztocza itp musisz trzymać odpowiednią diete i dobrac kosmetyki dopasowane do skóry maluszka, a jest to sprawa indywidualna. Jest dużo fajnych artykułów na necie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 20:40

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Renka ja mam dzieci z AZS, lekarz na liszaje zaleci emolienty, sterydy dostajesz i antybiotyk praktycznie na otwarte rany. Nie raz AZS wychodzi przy alergii na dany produkt, na białko itp musisz trzymać odpowiednią diete i dobrac kosmetyki dopasowane do skóry maluszka, a jest to sprawa indywidualna. Jest dużo fajnych artykułów na necie.

Tyle, że ja ciągle jem to samo :( proszek i kosmetyki też te same ;/ spróbuje emolientow jak nie zblednie pojadę do lekarza.

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Tyle, że ja ciągle jem to samo :( proszek i kosmetyki też te same ;/ spróbuje emolientow jak nie zblednie pojadę do lekarza.

U nas też cały czas jest, raz jest lepiej raz gorzej, niestety ale AZS nie da się wyleczyć, można tylko uśpić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka - mój mąż ma AZS i na szczęście sterydy udaje się wyeliminować do minimum. Akurat z emolientów najlepiej na niego działa emolium i jego się trzyma od dawna. Stosuje emulsję do mycia i balsam do ciała. Wszystkie nasze rzeczy piorę w proszku dla dzieci i płukam w dziecięcym płynie. Mam nadzieję, że Tymek po nim tego nie odziedziczy chociaż widzę, że ma mega wrażliwą skórę :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    ja w tamtym tygodniu na wyprzedażach kupiłam buty zimowe hehe

Ja kurtkę kupiłam w sumie z konieczności bo w tej ciąży zaginęła kurtka, którą kupiłam rok temu :/ Przeszukałam cały dom, nawet u teściowej szukałam bo już jej się zdarzało gdzieś schować nasze rzeczy ale zapadła się pod ziemię. Podejrzewam, że podczas któregoś z moich pobytów w szpitalu Piotrek mi jej nie zabrał do domu :/ W każdym razie trafiła mi się okazja kupić kurtkę przecenioną z 300 na 120 zł no to wzięłam bo i tak bym musiała kupić za kilka miesięcy ;)

Lula_w, Renka88, muminka83 lubią tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U synka kolezanki podejrzewali AZS (on jest na mm) wiec pediatra kazal dac mleko HA. Po tym wcale nie bylo lepiej. Dermatolog koniec koncem zdiagnozowal lojotokowe zapalenie skory.
    Smoczka nie odstawię, on sie nim nie zapycha jak glodny. Ssie sobie na spacerkach i potem wypluwa. Butlę owszem-odstawiam. Koniec z dokarmianiem :/ jutro zamykam sie z Malym w pokoju i co godzinke podaje piers. Niech chox troche possie to jemu sie przypomni a mi mleko bedzie robic. Przeciez dziecko nie da sie zaglodzic a jak jeden dzien poczuje,ze nie ma buteleczki to moze wroci do piersi.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • KASZKA33 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Renka ja mam dzieci z AZS, lekarz na liszaje zaleci emolienty, sterydy dostajesz i antybiotyk praktycznie na otwarte rany. Nie raz AZS wychodzi przy alergii na dany produkt, na białko, proszek, roztocza itp musisz trzymać odpowiednią diete i dobrac kosmetyki dopasowane do skóry maluszka, a jest to sprawa indywidualna. Jest dużo fajnych artykułów na necie.
    Moja starsza córka ma ale ona ma siedem lat, walczymy z tym od kiedy skończyła miesiąc ale ona ma alergię. Czego ja nie próbowałam. Emolienty są dobre ale nie wszystkie, najlepsze maści robione przepisane przez dermatologa i nie zawsze musi być steryd. Teraz młodsza ma taką skórę i jadę na szarym mydle i smaruję oliatum ale to też słabo pomaga

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja kurtkę kupiłam w sumie z konieczności bo w tej ciąży zaginęła kurtka, którą kupiłam rok temu :/ Przeszukałam cały dom, nawet u teściowej szukałam bo już jej się zdarzało gdzieś schować nasze rzeczy ale zapadła się pod ziemię. Podejrzewam, że podczas któregoś z moich pobytów w szpitalu Piotrek mi jej nie zabrał do domu :/ W każdym razie trafiła mi się okazja kupić kurtkę przecenioną z 300 na 120 zł no to wzięłam bo i tak bym musiała kupić za kilka miesięcy ;)

A ja trafiłam na okazje, chciałam sobie kupić eleganckie kozaki na zimę i akurat na złotych wyprzedażach była okazja i jak zobaczyłam to od razu kupiłam timberlandy za 209zł :) buty mega wygodne :)

http://e-timberland.pl/timberland-exeter-heights-ftw-kobiety-buty-buty-casual,plec,WW,B,BC,39768343.bhtml

A.Kasia, d'nusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    A ja trafiłam na okazje, chciałam sobie kupić eleganckie kozaki na zimę i akurat na złotych wyprzedażach była okazja i jak zobaczyłam to od razu kupiłam timberlandy za 209zł :) buty mega wygodne :)

http://e-timberland.pl/timberland-exeter-heights-ftw-kobiety-buty-buty-casual,plec,WW,B,BC,39768343.bhtml

O, faktycznie bardzo ładne :) No i za taką cenę to grzech by było nie kupić. Ja w zeszłym roku kupiłam sobie sztyblety od Sama Edelmana przecenione z 900 na 270 zł. Tylko tak sobie myślę jak to jest, że firmom opłaca się sprzedać za ułamek ceny swoje produkty. Wychodzi na to, że nie są one warte swojej oryginalnej ceny i kupując je za takie pieniądze wychodzimy na durni :/ Ja i tak trochę żałuję tych 270 zł bo wcale te sztyblety jakością nie powalają, po jednym sezonie już się obcas pozadzierał i gdzieś z przodu zadarła się skóra. A 4 lata temu za takie same pieniądze (tylko że w oryginalnej cenie) kupiłam sztyblety jakiejś polskiej firmy, nosiłam je 3 sezony i gdyby nie to, że skóra już się pozaginała w miejscu zgięcia stopy to nadal bym w nich śmigała.

Lula_w lubi tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka jeśli udasz się do pediatry to poproś najpierw o przepisanie maści cholesterolowej - robionej w aptece ;) Koszt ok. 20 zł

Renka88 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mnie olśniło, że może Piotruś na tej główce ma azs... Podobna zmiana jest na łokciu.
    Kiedy u Waszych dzieci ujawniło się szs i jak to wygląda?

• Szrlt Znajoma

Wysłany: 23 lipca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Za to mało gada. Właściwie jedyne dźwięki jakie wydaje to marudzenie lub takie głośne piski, okrzyki.
    U mnie jest to samo. Jedynie piszczy, marudzi, czasami uda sie jej powiedzieć coś na styl 'nie' albo 'be', ale to bardzo, bardzo rzadko. :P

Renka88 U mnie znajomi używają balsamu z A-dermy i bardzo sobie chwalą. :)

M+M+? lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M to raczej mało możliwe że to AZS. Z tyłu główki to musi być związane z ciągłym ruchem głowy i obcieraniem.

A moje Dziecko przypomniało dziś sobie jak się spi :) Synek spał od 21 do 5.10, zjadł i spał od 5.30 do 8 :) Zwykle dospaliśmy do 9 czy 10 ale dziś nie mam mu za złe, tak ładnie spal:) Ostatnia taka noc była ze 2 miesiące temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 08:49

edyś, M+M+?, A.Kasia, d'nusia, domiii, Izoleccc lubią tę wiadomość

‹‹ 2401 2402 2403 2404 2405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ