Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A.Kasia wrote:Tymi też tak woła ostatnio
Szczególnie jak krzyczy w złości albo kiedy płacze
Przyszedł dzisiaj do mnie mój ostatni zakup ubraniowy a mianowicie kupiłam sobie UWAGA - kurtkę zimową heheŻebym tylko nie wykrakała przypadkiem zimy na resztę lata
ja w tamtym tygodniu na wyprzedażach kupiłam buty zimowe hehed'nusia, A.Kasia, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Pietruszka od eczoraj już tak świadomie przewraca się na brzuch (20 tygodni), wcześniej to tak przypadkowo.
Za to mało gada. Właściwie jedyne dźwięki jakie wydaje to marudzenie lub takie głośne piski, okrzyki.Karka, edyś, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
pap86 rano pisałam że mój też ryczy na widok cycka, ale ja biorę go na przetrzymanie.Raz już taki kryzys przechodził parę dni, ale przeszło mu. Teraz jak już ma zjeść to woli na leżąco bo na rogalu ryk i kwik i się wije. Czasem jak płacze to mu wciskam do buzi parę kropli mleka i jak poczuje smak to zasysa, i tak kilka razy aż złapie na dobre, lub karmię jak zaśnie (ale śpi kilka razy w dzień) więc głodnego nie trzymam.
M+M mój też się uwstecznił z gadaniem, pewnie to ten skok którego nie mai za chwilę zaskoczą nas chłopaki nowymi i starymi umiejętnościami i słowami
-
Renka88 wrote:Czy są tu mamusie ze stwierdzonym AZS?
Skaze białkowe pamiętam. Mojej Basi na przedramionach zrobiły się dziwne plamy, wyglądają jak liszaj. Kupiłam dzisiaj Oillan(płyn do kąpieli i krem). Nie chce iść do lekarza po maść sterydową -
Renka ja mam dzieci z AZS, lekarz na liszaje zaleci emolienty, sterydy dostajesz i antybiotyk praktycznie na otwarte rany. Nie raz AZS wychodzi przy alergii na dany produkt, na białko, proszek, roztocza itp musisz trzymać odpowiednią diete i dobrac kosmetyki dopasowane do skóry maluszka, a jest to sprawa indywidualna. Jest dużo fajnych artykułów na necie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 20:40
-
Lula_w wrote:Renka ja mam dzieci z AZS, lekarz na liszaje zaleci emolienty, sterydy dostajesz i antybiotyk praktycznie na otwarte rany. Nie raz AZS wychodzi przy alergii na dany produkt, na białko itp musisz trzymać odpowiednią diete i dobrac kosmetyki dopasowane do skóry maluszka, a jest to sprawa indywidualna. Jest dużo fajnych artykułów na necie.
Tyle, że ja ciągle jem to samoproszek i kosmetyki też te same ;/ spróbuje emolientow jak nie zblednie pojadę do lekarza.
-
nick nieaktualnyRenka - mój mąż ma AZS i na szczęście sterydy udaje się wyeliminować do minimum. Akurat z emolientów najlepiej na niego działa emolium i jego się trzyma od dawna. Stosuje emulsję do mycia i balsam do ciała. Wszystkie nasze rzeczy piorę w proszku dla dzieci i płukam w dziecięcym płynie. Mam nadzieję, że Tymek po nim tego nie odziedziczy chociaż widzę, że ma mega wrażliwą skórę
-
nick nieaktualnyLula_w wrote:ja w tamtym tygodniu na wyprzedażach kupiłam buty zimowe hehe
Ja kurtkę kupiłam w sumie z konieczności bo w tej ciąży zaginęła kurtka, którą kupiłam rok temuPrzeszukałam cały dom, nawet u teściowej szukałam bo już jej się zdarzało gdzieś schować nasze rzeczy ale zapadła się pod ziemię. Podejrzewam, że podczas któregoś z moich pobytów w szpitalu Piotrek mi jej nie zabrał do domu
W każdym razie trafiła mi się okazja kupić kurtkę przecenioną z 300 na 120 zł no to wzięłam bo i tak bym musiała kupić za kilka miesięcy
Lula_w, Renka88, muminka83 lubią tę wiadomość
-
U synka kolezanki podejrzewali AZS (on jest na mm) wiec pediatra kazal dac mleko HA. Po tym wcale nie bylo lepiej. Dermatolog koniec koncem zdiagnozowal lojotokowe zapalenie skory.
Smoczka nie odstawię, on sie nim nie zapycha jak glodny. Ssie sobie na spacerkach i potem wypluwa. Butlę owszem-odstawiam. Koniec z dokarmianiemjutro zamykam sie z Malym w pokoju i co godzinke podaje piers. Niech chox troche possie to jemu sie przypomni a mi mleko bedzie robic. Przeciez dziecko nie da sie zaglodzic a jak jeden dzien poczuje,ze nie ma buteleczki to moze wroci do piersi.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Lula_w wrote:Renka ja mam dzieci z AZS, lekarz na liszaje zaleci emolienty, sterydy dostajesz i antybiotyk praktycznie na otwarte rany. Nie raz AZS wychodzi przy alergii na dany produkt, na białko, proszek, roztocza itp musisz trzymać odpowiednią diete i dobrac kosmetyki dopasowane do skóry maluszka, a jest to sprawa indywidualna. Jest dużo fajnych artykułów na necie.
-
A.Kasia wrote:Ja kurtkę kupiłam w sumie z konieczności bo w tej ciąży zaginęła kurtka, którą kupiłam rok temu
Przeszukałam cały dom, nawet u teściowej szukałam bo już jej się zdarzało gdzieś schować nasze rzeczy ale zapadła się pod ziemię. Podejrzewam, że podczas któregoś z moich pobytów w szpitalu Piotrek mi jej nie zabrał do domu
W każdym razie trafiła mi się okazja kupić kurtkę przecenioną z 300 na 120 zł no to wzięłam bo i tak bym musiała kupić za kilka miesięcy
A ja trafiłam na okazje, chciałam sobie kupić eleganckie kozaki na zimę i akurat na złotych wyprzedażach była okazja i jak zobaczyłam to od razu kupiłam timberlandy za 209złbuty mega wygodne
http://e-timberland.pl/timberland-exeter-heights-ftw-kobiety-buty-buty-casual,plec,WW,B,BC,39768343.bhtmlA.Kasia, d'nusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLula_w wrote:A ja trafiłam na okazje, chciałam sobie kupić eleganckie kozaki na zimę i akurat na złotych wyprzedażach była okazja i jak zobaczyłam to od razu kupiłam timberlandy za 209zł
buty mega wygodne
http://e-timberland.pl/timberland-exeter-heights-ftw-kobiety-buty-buty-casual,plec,WW,B,BC,39768343.bhtml
O, faktycznie bardzo ładneNo i za taką cenę to grzech by było nie kupić. Ja w zeszłym roku kupiłam sobie sztyblety od Sama Edelmana przecenione z 900 na 270 zł. Tylko tak sobie myślę jak to jest, że firmom opłaca się sprzedać za ułamek ceny swoje produkty. Wychodzi na to, że nie są one warte swojej oryginalnej ceny i kupując je za takie pieniądze wychodzimy na durni
Ja i tak trochę żałuję tych 270 zł bo wcale te sztyblety jakością nie powalają, po jednym sezonie już się obcas pozadzierał i gdzieś z przodu zadarła się skóra. A 4 lata temu za takie same pieniądze (tylko że w oryginalnej cenie) kupiłam sztyblety jakiejś polskiej firmy, nosiłam je 3 sezony i gdyby nie to, że skóra już się pozaginała w miejscu zgięcia stopy to nadal bym w nich śmigała.
Lula_w lubi tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Za to mało gada. Właściwie jedyne dźwięki jakie wydaje to marudzenie lub takie głośne piski, okrzyki.
Renka88 U mnie znajomi używają balsamu z A-dermy i bardzo sobie chwalą.M+M+? lubi tę wiadomość
-
M+M to raczej mało możliwe że to AZS. Z tyłu główki to musi być związane z ciągłym ruchem głowy i obcieraniem.
A moje Dziecko przypomniało dziś sobie jak się spiSynek spał od 21 do 5.10, zjadł i spał od 5.30 do 8
Zwykle dospaliśmy do 9 czy 10 ale dziś nie mam mu za złe, tak ładnie spal:) Ostatnia taka noc była ze 2 miesiące temu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 08:49
edyś, M+M+?, A.Kasia, d'nusia, domiii, Izoleccc lubią tę wiadomość