Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Szrlt Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Domii, a Ty widzę też kaszkę podajesz przy kp. Jak ją przyrządzasz? Na wodzie, na mleku? Dziewczyny a patrzycie na skład przy zakupie kaszek, bo tam wszędzie cukier i nie wiem czy świrować czy nie ;)
    Nie do mnie pytanie, ale ja kupiłam bezmleczną kaszkę ryżowo-kukurydziana z Humany i robię na swoim mleku(odciagam), niestety tu metoda prób i błędów, bo mleko można podgrzać do 40-45 stopni, a kaszki trzeba nasypać dwa razy tyle ile jest napisane na opakowaniu, bo zwyczajnie jest ona tak rzadka, ze łyżeczka nie da rady Małej nakarmić i niestety wraz z obniżaniem sie temperatury mleka tez traci na gęstości. :/ Zastanawiam sie czy nie zacząć podawać kaszek na mm, albo nie zacząć ich robić na wodzie, bo jednak jest z tym troche babrania.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście rację - to węzeł chłonny :P

Mój mąż mi dużo pomaga. W nocy wstaje jak ma urlop albo jak ja źle się czuję. Gdy ma wolne spacery, zabawa itd. Czasem bywa tak że nawet gdy Judytka się zawrzeszczała on nie usłyszy ale naprawdę zgrzeszyłabym gdybym napisała że mój m jest lewy do opieki nad dziećmi. I tu ciekawostka. Teściowa mówi że jak Wera jego starsza córka była w wieku moich dzieci to nie miał takiego zwyczaju. Nie bawił się a większość obowiązków wykonywała ówczesna partnerka. Tak więc na pocieszenie piszę że pewne sprawy przychodzą z wiekiem
    <3

d'nusia, edyś, M+M+?, Est lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• edyś Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam tę http://marjadin.pl/p/25580/6986/sunbaby-bio-bezmleczna-kaszka-ryzowa-4m-250g-od-4-miesiaca-bezmleczne-kaszki-zywnosc-dla-dzieci-dla-dzieci.html

l22ncwa15v2ncszo.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola87 to tylko pozazdrościć :) ale może ma wiecej czasu...

Mój ostatnie miesiace przygotowywał się to ironmana i treningi pochłaniały sporo czasu, teraz treningi się skończyły ale poza pracą na etacie prowadzi jeszcze działalność.. i chciałby w przyszłości zrezygnować z pracy na etacie.. no wiec trudno mu wszystko pogodzić :(

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję sinlac. Przygotowywyję na wodzie.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Ja podaję sinlac. Przygotowywyję na wodzie.
    Z jakiegoś konkretnego powodu akurat tę?

• Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane podawala ktoras z was dziecku juz dynie?

She86, *Beacik* lubią tę wiadomość

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Wira Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:

Oliwka już drugi dzień dynie wcina. Uszy jej się trzęsą :-) Na marfefkę tak nie reagowała.

A.Kasia - matka może spać najgłębszym ze snów, ale dziecko swoje zawsze usłyszy. Faceci tak nie mają.

A.Kasia, Nataszka2200 lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Z jakiegoś konkretnego powodu akurat tę?

Tak mi polecił pediatra miesiąc temu, bo Piotruś słabo przybierał na wadze. Ona jest bez glutenu i bez białka krowiego. W przyszłym tygodniu mam wizytę i zapytam co dalej, bo Pietrucha zaraz kończy 6 miesięcy.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira a dlaczego już rozszerzasz dietę?

• edyś Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? no a jak przyrosty po wprowadzeniu kaszki?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny to ja bym chyba ześwirowała jakbym miała sama wszystko robić... Mąż jak jest w domu to ja praktycznie tylko karmię, on się bawi z Małym, przebiera, ubiera, nosi, a w nocy to on przewija Synka, ja w tym czasie idę do łazienki, napić się wody. Muszę go chyba bardziej doceniać.

to doceniaj, naprawdę.. ja od 3 miesięcy jestem totalnie bez pomocy, bo mój P miał operację kręgosłupa :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szrlt wrote:
    Nie do mnie pytanie, ale ja kupiłam bezmleczną kaszkę ryżowo-kukurydziana z Humany i robię na swoim mleku(odciagam), niestety tu metoda prób i błędów, bo mleko można podgrzać do 40-45 stopni, a kaszki trzeba nasypać dwa razy tyle ile jest napisane na opakowaniu, bo zwyczajnie jest ona tak rzadka, ze łyżeczka nie da rady Małej nakarmić i niestety wraz z obniżaniem sie temperatury mleka tez traci na gęstości. :/ Zastanawiam sie czy nie zacząć podawać kaszek na mm, albo nie zacząć ich robić na wodzie, bo jednak jest z tym troche babrania.

O to dlaczego kaszka na mleku mamy wychodzi rzadka
    http://www.hafija.pl/2014/07/na-jakim-mleku-robic-kaszke.html

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Domii, a Ty widzę też kaszkę podajesz przy kp. Jak ją przyrządzasz? Na wodzie, na mleku? Dziewczyny a patrzycie na skład przy zakupie kaszek, bo tam wszędzie cukier i nie wiem czy świrować czy nie ;)

tak, podaję kaszkę na noc, żeby Miłosz miał na dłużej pełniejszy brzuszek i dłużej pospał. w związku z tym, że kaszki na mm odpadają, bo karmię piersią, więc bez sensu wprowadzać mm, to na początku dawałam ze swoim. ale po pewnym czasie doszłam do wniosku, że po 1 za bardzo jest to czasochłonne, a po 2, że odciągnę max 80 ml, a on potrzebuje minimum 120-130ml, żeby to cokolwiek zadziałało...

więc teraz robię tylko na wodzie, ALE nie wszystkie kaszki, że tak powiem są do tego przeznaczone, bo jak zrobisz np. kleik ryżowy albo kaszkę HIPPA na wodzie to tego się nie da jeść... więc ja za radą pediatry zaopatrzyłam się w kaszki HOLLE, które nawet na opakowaniu mają informację, że można dawać je tylko z wodą, przyszły dopiero wczoraj więc jeszcze nie wiem jak ze smakiem...

a, no i Sinlac jest przeznaczony do robienia na wodzie, ale jest o wiele droższy niż zwykłe kaszki niestety :/

można też zmieszać - mleko odciągnięte ile się da i reszta wody, ale to też czasochłonne, a przy Młodym nie mam za dużo wolnego czasu wieczorem...

co do składów - na pewno HOLLE nie ma cukru. i daję linka, może się przyda:

http://czytajsklad.com/kaszki-po-czwartym-miesiacu/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 16:07

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:

my podawaliśmy, przyjęła się :)

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ten art mamom, które chcą po 6 mies rozszerzać dietę.
    Głównie chodzi o to by posiłek stały podać PO piersi, w żadnym wypadku przed.
    http://www.hafija.pl/2014/05/rozszerzanie-diety-dzieci-zrob-to-dobrze.html

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo słoiczków, bardzo polecam firmę Holle! dzisiaj rozpoczęłam z nimi przygodę i są naprawdę super! konsystencja jest inna, bardziej domowa i smak też lepszy (próbowałam Gerbera, Hippa, Bobovity, Babydream). nie wiem jak ceny w porównaniu z innymi, ale nawet jeśli jest droższa to dlatego, że są tylko słoiczki 190g, a nie 125g albo 140g. no i z dostępnością słabo, ale są na pewno w Gemini (podobno są w Rossmanie, ale byłam chyba w 10 i nie słyszeli...)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Wira a dlaczego już rozszerzasz dietę?

Zaczęłam ciut wcześniej choć chciałam czekać jak Pan Bóg przykazał po 6 mies, ale Oliwka 6 miesięcy kończy 2 września a my 11ego lecimy do Hiszpanii. Nie chciałam jej wprowadzać nic nowego tuż przed wylotem na wypadek reakcji alergicznej to raz a dwa, że mogłabym karmić tylko piersią również w Hiszpanii i rozszerzyć dietę po powrocie ale stwierdziłam, że pierś na wakacjach nie zawsze będzie dostępna natychmiast tak jak w domu. Dlaczego nie chce rozszerzać diety będąc na wakacjach chyba mówić nie muszę.
    Generalnie oczywiście nadal podstawą u Oliwki będzie cycek wiadomo ( chcę karmić minimum rok a najchętniej to jeszcze dłużej jeśli starczy sił ) ale chciałam już mieć jakąs alternatywę na wypadek gdyby zaczęła wyć gdzieś z głodu a ja nie miałabym możliwości przysiąść by wyciągnąć pierś i nakarmić.
    Stwierdziłam, że te 2 tygodnie różnicy wielkiej nie zrobią a metoda BWL to nie moja bajka kompletnie - gdybym za nią poszłam to bym musiała karmić wyłącznie piersią pewno do 8 miesiąca - Oliwka jakoś się nie rwie do siadania.

M+M+? lubi tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ta sinlac to nie jest kasza bardziej dla alergików? Ja znalazłam jakąś taką z hippa bez cukru jaglano kukurydziano ryżową na wodę. Może taka być?

edyś lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    A czy ta sinlac to nie jest kasza bardziej dla alergików? Ja znalazłam jakąś taką z hippa bez cukru jaglano kukurydziano ryżową na wodę. Może taka być?

Dla alergikow jest chyba Alerlac.. Sinlac jest specjalnym produktem zbożowym, nie zawierającym mleka, laktozy, białka sojowego oraz glutenu, dlatego taka droga, bo specjalna...
    Ta z HIPPa jak najbardziej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 21:04

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 2429 2430 2431 2432 2433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ