Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja nie potrafię szperać. Zawsze wybieram szmaty jak poryta.
    Moje ulubione sklepy za to on line to C&A oraz Reserved i Zara i tam najczęściej robię zakupy. Często trafiam na wyprzedaże. Czasem na Allegro trafię na fajną przecenę i tak ostatnio udało mi się upolować płaszczyk przeceniony z 239 zł na 49 :P jestem zachwycona :D
    Moje dzieci mają tyle ubrań że czasem sama na siebie jestem zła :P niestety - wyprzedaże to zło i jak to jest w tej reklamie z ING z oszczędzaniem nie wychodzi mi :P

ojj prawda ja nawet się nie przyznam ile wydałam na wyprzedażach w H&M bo byście pomyślały że jestem nieteges ;P

Est lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o ciuszki dla dzieci u mnie na 1 miejscu H&M. Aczkolwiek mam problem ze skarpetkami, bo albo za duże albo za małe, ostatnio się wkurzyłam bo były ok a znowu cisnęły mała w nóżkę.
    Próbuje kupić coś małej na zimę i ceny za kombinezon jak z kosmosu, ponad stówę praktycznie wszędzie, dałam bym nawet dwie ale na jeden sezon mi szkoda.

28whyx8d41olhvnv.png

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALinali, a jak twoja kropeczka??? Byłaś już na usg? Nie było mnie jakiś czas i nie widzę żadnego info :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie dziewczyny, jak Wasze maluszki zasna na brzuszku to dajecie im tak spac? Moja Niunia padla wlasnie w takiej pozycji, pierwszy raz, i soe zastanawiam czy ja tak zostawic czy lepiej przelozyc?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Powiedzcie dziewczyny, jak Wasze maluszki zasna na brzuszku to dajecie im tak spac? Moja Niunia padla wlasnie w takiej pozycji, pierwszy raz, i soe zastanawiam czy ja tak zostawic czy lepiej przelozyc?

Póki śpi to go nie przekręcam. Ale i tak zawsze się kończy marudzeniem w środku nocy, więc wtedy go kładę na plecach i śpi dalej ;)

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) wrote:
    Jeżeli chodzi o ciuszki dla dzieci u mnie na 1 miejscu H&M. Aczkolwiek mam problem ze skarpetkami, bo albo za duże albo za małe, ostatnio się wkurzyłam bo były ok a znowu cisnęły mała w nóżkę.
    Próbuje kupić coś małej na zimę i ceny za kombinezon jak z kosmosu, ponad stówę praktycznie wszędzie, dałam bym nawet dwie ale na jeden sezon mi szkoda.

Ja muszę przejrzeć czy coś się nada z rzeczy po siostrzeńcu na zimę ale jeśli nie to kupię używany kombinezon na OLX. Albo nawet dwa, żebym miała na co dzień i jakiś taki lepszy wyjściowy.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak podajecie kaszkę dzieciakom? Łyżeczka, butla?

• Wira Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze Wy mi powiecie o co kaman bo ja nie kum kum cza cza. Karmie piersia, biore srodki antykoncepcyjne Azalia ( codzienne sie je bierze bez przerwy zadnej ) bylam i gina 2tyg temu na kontroli i wszystko ok, tabletki biore sumiennie nie zapomnialam zadnej, ostatnio tez nie baraszkowala z mezem a dostalam krwawienie, slabe (1 podpaska na caly dzien starcza) ale jednak i tak od 3dni. Gin mi powiedzial ze jak odstawie Azalie to wystapi okres ale czy w trakcie moze tez wystapic? Co jest qrna grane-jeszcze raz mam isc do gina czy co?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira idz na wszelki wypadek i powiedz bo byc moze te srodki są za slabe i wraca Ci okres a byc moze jakas taka anomalia i nic sie nie dzieje. Ja tez biore jednoskladnikowe i mialam plamienie tylko jak o 1pigulce zapomnialam.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Moze Wy mi powiecie o co kaman bo ja nie kum kum cza cza. Karmie piersia, biore srodki antykoncepcyjne Azalia ( codzienne sie je bierze bez przerwy zadnej ) bylam i gina 2tyg temu na kontroli i wszystko ok, tabletki biore sumiennie nie zapomnialam zadnej, ostatnio tez nie baraszkowala z mezem a dostalam krwawienie, slabe (1 podpaska na caly dzien starcza) ale jednak i tak od 3dni. Gin mi powiedzial ze jak odstawie Azalie to wystapi okres ale czy w trakcie moze tez wystapic? Co jest qrna grane-jeszcze raz mam isc do gina czy co?
    Czasem przy tabletkach może wystąpić plamienie. Jak starcza podpaska to raczej to nie @. To jednak jakby nie było hormony.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny jak podajecie kaszkę dzieciakom? Łyżeczka, butla?

Łyżeczka. Przyzwyczajam od samego początku.

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zostawiłam w aptece Gemini 150 zł na obiadki i desery dla młodego, jak się skończą to gotuję sama bo za 150 zł to bym go przez miesiąc czasu wykarmiła :/ Macie jakieś fajne książki z przepisami do polecenia albo może jakąś stronę w sieci?

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jutra chcę podawać warzywa. W jakiej temperaturze? Podgrzewać w podgrzewaczu? (Tak robię z kaszką).

No u mnie wczoraj w gemini pękły cztery stówy, ale ja na razie nie będę gotować. Raz że przy Piotrku się nue da, dwa że nie lubię, trzy że nue mam skąd brać sprawdzonych warzyw. Niby koło mnie pełno sklepów bio, ale nie do końca im ufam. Chociaż dziś pójdę po ziemniaka, bo właśnie od ziemniaka chcę jutro zacząć, a ktoś kuedyś pisał że brak takiego słoiczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 10:08

• Wira Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Właśnie zostawiłam w aptece Gemini 150 zł na obiadki i desery dla młodego, jak się skończą to gotuję sama bo za 150 zł to bym go przez miesiąc czasu wykarmiła :/ Macie jakieś fajne książki z przepisami do polecenia albo może jakąś stronę w sieci?

"U malucha na talerzu" Zdrowa dieta dla niemowląt - Marta Jas - Baran

paola87, A.Kasia lubią tę wiadomość

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    "U malucha na talerzu" Zdrowa dieta dla niemowląt - Marta Jas - Baran
    Super, właśnie wczoraj szukałam czegoś takiego. Nie zamierzam póki co gotować, ale chcę mieć taką książkę na półce, w razie gdyby nagle mi się coś odmieniło ;)

Kasia jeszcze tu znajdziesz poradnik, w którym są przepisy
    http://www.1000dni.pl/szukaj/?phrase=Poradnik

A.Kasia lubi tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy w spacerówkach zapinacie już dzieciaki pasami? Jeśli nie, to co robicie z tymi pasami żeby tam nie przeszkadzały?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne pytanie z serii "kaszki" :) Jaka była u Was reakcja pierwsza na kaszkę? Ile dzieci pojadły? Ja dziś dałam i zjadł kilka łyżeczek, mina kiepska i buzię kilka razy tak otworzył jak przy odruchu wymiotnym, na koniec zakaszlał jakby już mu tam podchodziło więc już mu nie wciskałam. To znaczy że tak będzie, czy z dnia na dzień może być lepiej?
    Bardzo szybko stygnie to.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kolejne pytanie z serii "kaszki" :) Jaka była u Was reakcja pierwsza na kaszkę? Ile dzieci pojadły? Ja dziś dałam i zjadł kilka łyżeczek, mina kiepska i buzię kilka razy tak otworzył jak przy odruchu wymiotnym, na koniec zakaszlał jakby już mu tam podchodziło więc już mu nie wciskałam. To znaczy że tak będzie, czy z dnia na dzień może być lepiej?

Bedzie coraz lepiej :)

paola87 lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola myślę, że będzie coraz lepiej, u mnie tak było z marchewką. Najpierw zwymiotowała te dwie łyżeczki co dałam. Odpuściłam teraz po tygodniu jak dałam do polizania znowu to aż się rwała do jedzenia!

Ja mam pytanie z serii siadanie maluszków. Moja Basia rwie się do siadania tzn. jak trzymam ją na rękach i siedzę na kanapie to rwie głowę do przodu i jak ja usadze sobie na kolankach to jest szczęśliwa. Czy to nie za wcześnie? Wszelkie próby odpoczynku plecków czyli pozycja pół leżąca kończą się płaczem. Szkoda mi tego kregosłupika :(

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Paulna u nas na kaszkę mała na początku reagowała jak na jakieś najgorsze żygowinki a teraz aż się trzęsie jak widzi ze robię :) Ja daje kaszkę z butelki wieczorem, dawałam łyżeczką ale nie chce wieczorem. Z warzywkami nie ma problemu sama buzię otwiera i chętnie wcina.

28whyx8d41olhvnv.png
‹‹ 2437 2438 2439 2440 2441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ