Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki - mój stary pojechał do galerii kupić małemu ubranka...

edyś, domiii, Madlene.:), A.Kasia, alinalii, Est, d'nusia, Renka88, muminka83, RudyTygrysek, Izoleccc lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio martwiłam się, że moje dziecko nie za bardzo chce się przekręcać na brzuch. No to wczoraj uciekła mi w momencie zmiany piersi, jak się karmiłyśmy na leżąco. Później o 2 w nocy się przekręcała u nas na łóżku. A teraz wystarczy odwrócić głowę i już leży :)

Izoleccc lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    My tez nigdzie nie mozemy iśc do restauracji czy do galerii bo to małego totalnie rozwala. Zazdroszczę czasem tym mamom ktore całymi dniami paradują wózkami po galeriach. Franek w tym szumie zaraz sie budzi i zaczyna marudzić.

To u nas nie ma z tym problemu. Mozemy sie wloczyc caly dzien poza domem i Weronika ladnie to znosi. Byle tylko byl cyc jak zglodnieje to juz jest w porzadku. A tak to rozglada sie, bawi, jak sie zmeczy to zasypia. Na raczki sie tez domaga zeby lepiej widziec gdzie jest. Ogolnie jest grzeczna poza domem. Od poczatku nie mielismy wyjscia wiec musielismy ja od malenkiego dzidziusia targac wszedzie ze soba, moze to tez swoje zrobilo.

muminka83, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was podawała już maluchowi ugotowanego batata ?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Wira Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z czym podać pierwszego ziemniaczka żeby nie był taki suchy ? Można dodać masło?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    To u nas nie ma z tym problemu. Mozemy sie wloczyc caly dzien poza domem i Weronika ladnie to znosi. Byle tylko byl cyc jak zglodnieje to juz jest w porzadku. A tak to rozglada sie, bawi, jak sie zmeczy to zasypia. Na raczki sie tez domaga zeby lepiej widziec gdzie jest. Ogolnie jest grzeczna poza domem. Od poczatku nie mielismy wyjscia wiec musielismy ja od malenkiego dzidziusia targac wszedzie ze soba, moze to tez swoje zrobilo.

Bo każde dziecko jest inne :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj w nocy nie reagowałam jak mała nas wołała i czekałam aż M. się obudzi. Wiecie co- wstał utulił i poszedł spać dalej,aaaa i mnie przeturlał na drugą stronę łóżka :D Rano mówi: W nocy Martyna płakała, a ty się nawet nie obudziłaś brrrrrr. Hihih chyba muszę częściej czekać na jego reakcje w nocy :P

d'nusia, RudyTygrysek, Karka, foxica, Izoleccc lubią tę wiadomość

28whyx8d41olhvnv.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    moja Emilka jadła ( A.Kasia również podała Tymkowi)
    ja codziennie ,do każdego obiadu dodaję łyżeczkę oleju kokosowego

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:

Tak, ja podałam ale brzuch go później bolał. On w ogóle nie za dobrze toleruje ziemniaka, niechętnie też go zjada (a najczęściej jak coś ma na 1 miejscu w składzie ziemniaka to tego wcale nie chce jeść).

Może być masło, mogą być oleje i oliwy.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira ja planowałam dać swojego mleka. Ale ten olej kokosowy mnie zaintrygował.
    My zaczynamy w czwartek, po wizycie lekarskiej (o ile lekarz pozwoli). Pietrucha psychicznie już chyba gotowy. Kaszkę wcina aż uszy mu się trzęsą. Otwiera buzię, przytrzymuje łyżeczkę.

W ogóle ten mój Pietrucha to ma chyba poczucie humoru. Jak zrobi coś zabawnego, to zaczyna chichotać. A jak już my się dodatkowo z tego zaśmiejemy, to ma taki filuterny, zawadiacki uśmiech. Uwielbiam to!

domiii, A.Kasia, edyś, RudyTygrysek, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są takie chwile kiedy patrzę na tego mojego Synka i chciałabym to uwiecznić, zapamiętać ten uśmiech, to spojrzenie, tę minkę...

domiii, A.Kasia, edyś, M+M+?, Renka88, Madlene.:), Izoleccc lubią tę wiadomość

• Wira Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Wira ja planowałam dać swojego mleka. Ale ten olej kokosowy mnie zaintrygował.
    My zaczynamy w czwartek, po wizycie lekarskiej (o ile lekarz pozwoli). Pietrucha psychicznie już chyba gotowy. Kaszkę wcina aż uszy mu się trzęsą. Otwiera buzię, przytrzymuje łyżeczkę.

W ogóle ten mój Pietrucha to ma chyba poczucie humoru. Jak zrobi coś zabawnego, to zaczyna chichotać. A jak już my się dodatkowo z tego zaśmiejemy, to ma taki filuterny, zawadiacki uśmiech. Uwielbiam to!

Dodawałam wczoraj swoje mleko - nie smakowało jej ( mnie też nie )

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M jest też taka specjalna oliwa dla dzieci, widziałam z holle i z hippa.

M+M+? lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:

U nas to samo :-) Całe dnie się z nim czasem wlocze i nic mu nie przeszkadza, często wychodzimy z nim do restauracji, często wyjeżdżamy, już był z nami wszędzie :-) Pierwszy raz jak mial niecałe dwa miesiące pojechalismy z nim w Bory Tucholskie do spa na 4 dni i od tego czasu ciągle gdzieś z nami jezdzi.
    Ale może to dlatego, że nigdy go nie pilnowalam, je kiedy chce, spi kiedy chce, żadnych zasad i rutyny, więc nic go nie wybija z rytmu :-)
    Sam z siebie tylko ustawił się ze spaniem nocnym: punkt 20. oczy mu się już same kleja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 16:08

skowroneczka87, A.Kasia, She86, edyś, domiii, M+M+?, Karka, Izoleccc lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M i jak się sprawił Twój Mąż? Spisał się jako stylista ;)?

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    M+M i jak się sprawił Twój Mąż? Spisał się jako stylista ;)?

Eee kiepsko. Dzwonił do mnie parę razy, robił fotki. Ostatecznie kupił tylko jedną bluzę i spodnie. Ale dla siebie przywiózł trzy kurtki...rzekomo chiał mi pokazać, wybrać jedną, a resztę oddać. Ale jakoś nagle wszystkie mu potrzebne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 20:40

Renka88, Madlene.:), d'nusia, A.Kasia, edyś, RudyTygrysek, Est, Izoleccc lubią tę wiadomość

• paola87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Eee kiepsko. Dzwonił do mnie parę razy, robił fotki. Ostatecznie kupił tylko jedną bluzę i spodnie. Ale dla siebie przywiózł trzy kurtki...rzekomo chiał mi pokazać, wybrać jedną, a resztę oddać. Ale jakoś nagle wszystkie mu potrzebne.
    Hahaha :D

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno was nadrobić :-P
    Więc jeśli chodzi o olej kokosowy nierafinowany to jest według mojej oceny najlepsze dobro natury i bardzo zdrowe. Już kiedyś proponowałam bo mam wielorakie zastosowanie od nawilżenia skóry po wzmocnienie włosów czy oczyszczanie organizmu.

Mój mąż jak idzie do galerii to też raptem wszystko mu potrzebne. Hihi w szafie ma 3 razy więcej ubrań niż ja i dzieci razem wzięte. ... w tym szafa jedna należy do niego. Hihi

Z dziećmi chodzimy wszędzie od początku. Nie mamy z tym problemu. Więc doceniamy to bardzo.

Mała robi takie wygibasy że oczy nawet w ... hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 21:16

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? - haha ;) A niby to baby mają za dużo ubrań :D Mój mąż ma tyle ciuchów, że nawet nie zauważa jak mu systematycznie co bardziej znoszone wypierdzielam do kosza. I wiecznie się ze mnie nabija jak mamy jakieś większe wyjście i mówię, że nie mam sukienki (a faktycznie nie mam no bo sorry, wcześniej nosiłam małe XS i CHWILOWO! :P się w stare nie mieszczę) a sam co rusz kupuje nowe koszule jakby był wójtem albo burmistrzem :P

Co do wyjść z dzieckiem to my mamy to szczęście, że Tymek jest bardzo towarzyski i dość łatwo się adaptuje. Jeździmy z nim wszędzie i o dziwo, jak w domu czasami marudzi tak w restauracjach czy na wycieczkach jest zawsze grzeczny i zadowolony ;) A co najlepsze do każdego się śmieje i gada ;) Ale może to dlatego, że odkąd skończył 1,5 miesiąca kursujemy między domem a moimi rodzinnymi stronami i jest przyzwyczajony do zmiany miejsca i nowych ludzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 22:22

• domiii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podajecie kaszkę pózniej niż 3-4 tygodnie po otwarciu? Tak jest na opakowaniu, a to by oznaczało, ze co najmniej 2 kaszki muszę wyrzucić do kosza, prawie pełne paczki...

d69c2n0azl70dnw1.png
‹‹ 2435 2436 2437 2438 2439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ