Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • edyś Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Podajecie kaszkę pózniej niż 3-4 tygodnie po otwarciu? Tak jest na opakowaniu, a to by oznaczało, ze co najmniej 2 kaszki muszę wyrzucić do kosza, prawie pełne paczki...
    Ja wczoraj otworzyłam, bo matkę korciło żeby dać córce spróbować. Zrobiłam połowę z zalecanej porcji, czyli z dwóch łyżeczek proszku. Z dalszą konsumpcją mam zamiar się wstrzymać albo co jakiś czas dawać jej tak popróbować, a to oznacza, że kaszka będzie długo otwarta. Jeśli będzie to zrobione szczelnie i nic się tam nie zacznie dziać to chyba nie szkodzi, żeby postała trochę dłużej.

Mam jeszcze pytanie. Jaka powinna być konsystencja takiej gotowej kaszki?
    PS. Nie rozumiem tego problemu na wodzie czy na mleku. Zrobiłam wczoraj na wodzie i w smaku spoko. Uli dałam ze trzy łyżeczki a resztę sama zjadłam. Z owocami to nawet ja bym mogła taką jeść :)

Est lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M no właśnie miałam pytać jak zakupy :-)
    Mój mąż też kilka razy kupił coś dla syna i nawet nieźle mu poszło ale raczej wolę to robić sama, bo jestem uzależniona od kupowania ubranek dla Małego :-)
    Wkurza mnie tylko jedno: w galeriach na działach dziecięcych jest bardzo ciasno!!! Ciężko przejechać tam z wózkiem, zastanawiałam się czy oni to robią specjalnie!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo tej mój M to kombinuje. Pisałam już kiedyś, że on lubi podróżować, ciągle gdzieś go nosi. Obiecał jednak, że dopóki Piotruś nie skończy roku, to nigdzie nie leci. Codziennie jednak sprawdza ceny biletów i jęczy... Tak więc jak wczoraj wrócił to stwierdził że nic w tych sklepach nie ma i wieczorej już coś przebąkiwał, że jak trafi się okazyjna cena to poleci do NY do swojego przyjaciela i pokupuje Pietruszce ubranka... Spojrzałam na niego jak na wariata, ale szczerze to w Stanach można faktycznie kupić super ubranka za pół darmo (szczególnie jak się ma bony rabatowe). I ten szalony już sobie pospisywał adresy outletów, pooglądał strony sklepów itd. Świetny pretekst żeby się wyrwać. Czasami to już nie mam do niego siły. No ale jak chce to niech leci, tylko niech nie szuka głupich pretekstów. Ja nie jestem z tych co na łańcuchu trzymają.

Ja z małym po sklepach nie chodzę. Pietrucha nie jest jeszcze szczepiony, więc unikam takich skupisk. W piątek się wyrwałam sama, ale że Piotruś beze mnie wytrzyma max 2h to pojechałam tylko do takiej niedużej galerii i wszystko w biegu. Ale szczerze to mi trochę żal kasy na te ubranka, bo Piotruś po miesiącu wyrasta. A ja wszystko muszę mu sama kupować, bo nie dostał ubranek po nikim. Staram się więc podchodzić do tego z rozsądkiem. Chociaż body z Pepco okazały się wielką pirażką i drugi raz tego błędu już nie popełnię.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę sie tylko opanować jak widzę ubranka z myszką Mickey. Uwielbiam je. No ake ja jestem dzieckiem komuny, więc to mnie tłumaczy :-)

• salomea Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj właśnie kupiłam 2 pary body z Pepco. Po pierwszym praniu są ok, zobaczymy jak dalej ;) Ale poraziło mnie, że od ubranek dla dziewczynek wieszaki aż się uginały, była ich cała ściana, a dla chłopców tylko cztery wzory body...

gg642n0aww2rhqzn.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salomea wrote:
    Ja wczoraj właśnie kupiłam 2 pary body z Pepco. Po pierwszym praniu są ok, zobaczymy jak dalej ;) Ale poraziło mnie, że od ubranek dla dziewczynek wieszaki aż się uginały, była ich cała ściana, a dla chłopców tylko cztery wzory body...
    A mi tam w pepco bardziej się ubranka dla chłopców podobają :) I trzeba patrzeć na materiał bo są przeróżne te ubranka. Z kilku jestem zadowolona, a inne po jednym praniu nadawały się do wyrzucenia :)

l22ncwa15v2ncszo.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałam kiedyś taką rozpiskę jakie produkty w którym miesiącu można wprowadzać do diety dziecka i nie pamiętam gdzie to było. Może ma któraś coś takiego?

• alinalii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie lubie ubrań z pepco , po 3-4 praniach jest masakra , ubranka ładne ale nie... w tej samej cenie badz ciut wyższej kupuję ubranka w H&M , po wielu praniach są jak nowe ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • She86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy duzo ciuchów z H&M, jakościowo rzeczywiscie super, jednak ceną nie przebiją pepco..

Tak na oko to już chyba wydałam z 2 tysie na te ubranka które mamy do tej pory..
    Chyba powoli przerzucam się na pepco :( zwłaszcza, że teraz ubranka będą się brudzić od warzywek (tzn już się brudzą i kombinuję zeby ubrać coś brzydszego jak ma jesc np machewke czy dynie, bo nie spierają sie te plamy)

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny widziałam kiedyś taką rozpiskę jakie produkty w którym miesiącu można wprowadzać do diety dziecka i nie pamiętam gdzie to było. Może ma któraś coś takiego?

O!, podpinam się po pytanie

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Est Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też tylko raz kupiłam ubranka w Pepco i więcej nie kupię.

Hehe, też mamy dużo Myszki Miki :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• She86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    A mi tam w pepco bardziej się ubranka dla chłopców podobają :) I trzeba patrzeć na materiał bo są przeróżne te ubranka. Z kilku jestem zadowolona, a inne po jednym praniu nadawały się do wyrzucenia :)

No chyba mi też, na ubraniach dla dziewczynek razi mnie brokat, co fajniejsze to brokat grr

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 ja nie ubieram taszych czy gorszych ubranek tylko dlatego że je marchewkę i się ubrudzi jak dla mnie bez sensu , gdy już się ubrudzi to zapieram plamę szarym mydłem , i jak uzbieram pranie ( raz na 3 dni) piorę , i żadnych plam nie mam ;)

www.suwaczki.com
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle bardzo często w H&M online są mega przeceny , ja robię zamówienie średnio raz w tyg i za grosze kupuję super ubranka ;)

A.Kasia lubi tę wiadomość

www.suwaczki.com
  • She86 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie bardzo zchodzą te plamy, a piorę niekiedy na nastepny dzien, używam odplamiacza z jelpa.

Z promocjami na h&m to już nie jest tak fajnie jak kiedyś :( Ale zgadzam się, że na przecenach to idzię kupić ciuchy duużo taniej

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Mi nie bardzo zchodzą te plamy, a piorę niekiedy na nastepny dzien, używam odplamiacza z jelpa.

Z promocjami na h&m to już nie jest tak fajnie jak kiedyś :( Ale zgadzam się, że na przecenach to idzię kupić ciuchy duużo taniej

koniecznie wypróbuj szarego mydła ;)

www.suwaczki.com
  • edyś Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej córy 90% szafy to ubrania z second handów. I wcale nie żałuję jak założy tylko raz. Dzięki temu szafa pokaźna i kilka razy na dzień mogę przebierać. W sklepach kupuję jak mi coś potrzebne na już np. pajace albo jak są prawdziwe perełki.

l22ncwa15v2ncszo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Alina kupuję ubranka najczęściej w H&M. Online są czasami mega promocje i niekiedy naprawdę wychodzi mnie niewiele drożej niż w Pepco. Zwłaszcza jak mi się trafi podczas promocji kod zniżkowy :) Ale ja mam to szczęście, że większość ubranek mam po siostrzeńcu i do tej pory nie musiałam robić większych zakupów. Dopiero teraz mi się "źródełko ukręci" bo chłopaki już się praktycznie zrównują wzrostem, Tymek nosi body 80 cm a Julek 86 a to tylko jeden rozmiar różnicy.

Co do plam to używam odplamiacza z Rossmana z firmy Frosh i raczej nie mam kłopotu ze zniszczonymi podczas jedzenia ciuszkami.

alinalii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    U mojej córy 90% szafy to ubrania z second handów. I wcale nie żałuję jak założy tylko raz. Dzięki temu szafa pokaźna i kilka razy na dzień mogę przebierać. W sklepach kupuję jak mi coś potrzebne na już np. pajace albo jak są prawdziwe perełki.

Och, jedynym powodem przez który tęsknię za starą pracą jest ciuchland, który był nieopodal :D Czasem w czasie przerwy sobie wyskakiwałam na łowy i muszę przyznać, że większość moich ulubionych ubrań pochodzi właśnie z tego sklepu :D

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:

Ja nie potrafię szperać. Zawsze wybieram szmaty jak poryta.
    Moje ulubione sklepy za to on line to C&A oraz Reserved i Zara i tam najczęściej robię zakupy. Często trafiam na wyprzedaże. Czasem na Allegro trafię na fajną przecenę i tak ostatnio udało mi się upolować płaszczyk przeceniony z 239 zł na 49 :P jestem zachwycona :D
    Moje dzieci mają tyle ubrań że czasem sama na siebie jestem zła :P niestety - wyprzedaże to zło i jak to jest w tej reklamie z ING z oszczędzaniem nie wychodzi mi :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 2436 2437 2438 2439 2440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ