Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • domiii Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny a czy w spacerówkach zapinacie już dzieciaki pasami? Jeśli nie, to co robicie z tymi pasami żeby tam nie przeszkadzały?

Jakbym Miłosza nie zapinała to bym nie nadążała go zbierać z ziemi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 15:21

paola87, A.Kasia, Madlene.:), Izoleccc lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene.:) w tym samym dniu co robiam test ciążowy wieczorem dostałam okres

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Jakbym Miłosza nie zapinali to bym nie nadążała go zbierać z ziemi :)
    Domiii a jak wozisz Miłoszka? Tylko w pozycji leżącej? Bo ja już się zastanawiam czy mogę mojemu czasem podwyższyć choć na chwilę... W weekend i w poniedziałek dziecko idealne - nie płakał, nie jęczał tylko jechał spokojnie (na leżąco) i jak zasnął to na ponad 2 godziny, a wczoraj darł się przez całe miastó, spać chciał ale nie mógł i się darł, jak się zatrzymałam dwa razy i go podniosłam to spokój i rozglądanie się dookoła. W końcu ze zmęczenia zasnął (na 20 minut !!! ). Nie wiem jak mu pomagać, widzę właśnie, że takie nerwy przed spaniem często przekładają się na jakość i długość snu u niego. Nie wiem od czego zależy to, że czasem tak ładnie spokojnie zaśnie, a czasem ryk na całe miasto. No a wózkiem to takie różne slalomy robiłam żeby go uspokoić, że się ludzie jak na głupią patrzyli.
    No i nie wiem, czy mogę mu podnosić trochę to oparcie? Szczerze to w gondoli się łagodniej podnosiło i było takie lekkie podwyższenie, a w spacerówce to od razu tak mocno. Wiem, że jeszcze nie siedzi i nie powinnam, ale szukam jakiegoś rozwiązania na takie dramatyczne sytuacje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 - możesz tylko pasy zapnij ;) My od dawna zapinamy bo Tymek się łapie za wózek i podnosi, przekręca się też na brzuch, więc tak jak u Domi - jak bym go nie zapięła to bym go musiała co rusz z ziemi zbierać ;) Aha, u nas oparcie podnosi się w kilku pozycjach i są to łagodne przejścia, pokombinuj, może da się tak też w waszym wózku.

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też Mały się kręci i nie wiem czy do tego nie wkurza go że pasy go krępują. No trudno, musi się przyzwyczaić ;)

W mojej spacerówce są 3 poziomy regulacji oparcia, na leżąco, na siedząco i coś pomiędzy (ale też tak raczej na siedząco). A Wy jak macie w swoich?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 14:04

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Madlene.:) w tym samym dniu co robiam test ciążowy wieczorem dostałam okres
    przepraszam za zamieszanie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 14:27

28whyx8d41olhvnv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    U mnie też Mały się kręci i nie wiem czy do tego nie wkurza go że pasy go krępują. No trudno, musi się przyzwyczaić ;)

W mojej spacerówce są 3 poziomy regulacji oparcia, na leżąco, na siedząco i coś pomiędzy (ale też tak raczej na siedząco). A Wy jak macie w swoich?

Ja mam chyba z 5. Mogę przechodzić płynnie z pozycji niemal całkowicie leżącej do siedzącej.

• *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szczepieniu. Młody 7 kg (przez miesiąc przbrał 700 g to chyba nie tak źle?) Wzrost 65 cm.
    Dziewczyny od jakiegoś czasu myślę nad zmianą wózka (spacerówki). Chciałabym jakiś z większym siedziskiem,z oparciem rozkładanym do pozycji leżącej, koła pompowane tak do max 900 zl ale zupełnie nie mam koncepcji. Może coś podpowiecie??? Tak myślałam nad Camarelo Rainbow lub Camarelo Eos ale nie wiem. Sporo ludzi narzeka.

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje dziecko robi kupkę za kupką :/ Często są takie wodniste. Zastanawiam się czy nie kupić jakichś elektrolitów. Co dla takiego malucha?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Domiii a jak wozisz Miłoszka? Tylko w pozycji leżącej? Bo ja już się zastanawiam czy mogę mojemu czasem podwyższyć choć na chwilę... W weekend i w poniedziałek dziecko idealne - nie płakał, nie jęczał tylko jechał spokojnie (na leżąco) i jak zasnął to na ponad 2 godziny, a wczoraj darł się przez całe miastó, spać chciał ale nie mógł i się darł, jak się zatrzymałam dwa razy i go podniosłam to spokój i rozglądanie się dookoła. W końcu ze zmęczenia zasnął (na 20 minut !!! ). Nie wiem jak mu pomagać, widzę właśnie, że takie nerwy przed spaniem często przekładają się na jakość i długość snu u niego. Nie wiem od czego zależy to, że czasem tak ładnie spokojnie zaśnie, a czasem ryk na całe miasto. No a wózkiem to takie różne slalomy robiłam żeby go uspokoić, że się ludzie jak na głupią patrzyli.
    No i nie wiem, czy mogę mu podnosić trochę to oparcie? Szczerze to w gondoli się łagodniej podnosiło i było takie lekkie podwyższenie, a w spacerówce to od razu tak mocno. Wiem, że jeszcze nie siedzi i nie powinnam, ale szukam jakiegoś rozwiązania na takie dramatyczne sytuacje :/

pozycja leżąca w ogóle nie wchodzi w grę.. głównie dlatego gondola szybko poszła w odstawkę. u nas nie ma poziomów, reguluje się za pomocą takiego paska. Miłosz jeździ w pozycji półsiedzącej, bo wtedy coś widzi i się nie wkurza.

zresztą ja za radą ortopedy nie stopuję mojego dziecka, od dawna sadzam go na kolanach. i noszę w pionie (bo właśnie M+M się pytała na FB od kiedy można) też. a na stópkach sam zaczyna stawać, opiera się o barierkę w łóżeczku albo o mnie jak ze mną leży na łóżku i wstaje... intuicyjnie nie czuję, żebym robiła mu jakąś krzywdę jeśli chodzi o wadę postawy, ortopeda mi to potwierdził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 16:07

Madlene.:), M+M+?, Izoleccc lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny, moje dziecko robi kupkę za kupką :/ Często są takie wodniste. Zastanawiam się czy nie kupić jakichś elektrolitów. Co dla takiego malucha?

ja kojarzę Dicoflor w takich tematach...

edyś, muminka83 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    ja kojarzę Dicoflor w takich tematach...
    Do tej pory dawałam Latopic, ale od 1-2 tyg. nie stosujemy. Nie wiem czy to zęby czy nie ale od jakiegoś czasu nocki dla mojego dziecka są ciężkie. Ładnie usypia a jak ją próbuję odłożyć do łóżeczka to jest pisk. Później pobudki co 2h też z krzykiem. Do tego bączki.W dzień dziecko anioł.

muminka83 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    pozycja leżąca w ogóle nie wchodzi w grę.. głównie dlatego gondola szybko poszła w odstawkę. u nas nie ma poziomów, reguluje się za pomocą takiego paska. Miłosz jeździ w pozycji półsiedzącej, bo wtedy coś widzi i się nie wkurza.

zresztą ja za radą ortopedy nie stopuję mojego dziecka, od dawna sadzam go na kolanach. i noszę w pionie (bo właśnie M+M się pytała na FB od kiedy można) też. a na stópkach sam zaczyna stawać, opiera się o barierkę w łóżeczku albo o mnie jak ze mną leży na łóżku i wstaje... intuicyjnie nie czuję, żebym robiła mu jakąś krzywdę jeśli chodzi o wadę postawy, ortopeda mi to potwierdził.
    Nam ortopeda też już dawno mówił, że można Małego brać na kolana i pokazał "o tak, patataj patataj" ;) To ja chyba spróbuję tej pozycji półsiedzącej, bo bez sensu chyba tak się szarpać cały spacer, i ja się męczę i Mały.

domiii lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola ja wożę synka w spacerowce na 1poziomie czyli polleżąco.oczywiscie jak zasnie to lezy ale jak sie obudzi to podnoszę troszkę zeby cos widzial. To moim zdaniem jest taki poziom jak w lezaczku czy hustawce. U mnie jeszcze na te placze pomoglo przekrecenie spacerowki przodem do swiata bo wtedy Wojtus inaczej obserwuje swiat a ja patrze na niego przez siateczke od gory.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko postanowilo mnie wykonczyc. Cieszylam sie, ze minal problem.ulewania i kupek to teraz zasypianie, spanie to dramat. Przy zasypianiu krzyk, rzucanie po lozeczku jalby parzylo. Do pierwszego przebudzenia jest wzglednie ok, ale potem. Nie pamietam kiedy przespalam w nocy pelna godzine bez przerwy. Wstaje non stop niemalze. Karmienie 3-4 razy w nocy, pomiedzy znow wiercenie. A to pobudka i przerwa w srodku nocy na 2 godz. po czym drzemka 1-1,5 godz i koniec. Juz mam dosc. Jestem tak psychicznie rozwalona ze mam ochote uciec. Boje sie nocek zwyczajnie. Do mam, ktore mialy problemy ze spaniem, czy to mija? Jesli tak to jak dlugo trwaja takie anomalia?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoroneczko strsznie mi cię żal. U mnie też nieciekawie, bo Piotrucha budzi się już po godzinie od położenia, ale przynajmniej nicna obsługa jest łatwa - do piersi na 10 minut i księciunio odpływa.

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam pytanie:
    - w jakiej temperaturze podajecie warzywa,
    - co dodajecie do ziemniaka.
    ??????

• paola87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M warzywa około 40 stopni. A do ziemniaka ja bym dodała takiej oliwy specjalnej do dziecięcych posiłków, o której wczoraj pisałam, bogata w kwasy, itp.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paola. Kurcze zamówienie z gemini złożyłam wcześniej... No nic, jutro po drodze od lekarza mam kilka eko sklepów po drodze to zobaczę, czy będzie ta oliwa.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę link do tej eko oliwy bo w mojej pipidowie to ino internety są eko sklepami ;)

domiii, edyś, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
‹‹ 2438 2439 2440 2441 2442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ