Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tygrysku, u nas była podobna plamka. Byliśmy i u pediatry i u dermatologa.
Oboje mi powiedzieli, że wygląda to alergicznie ale żeby się nie przejmować, bo u takich małych dzieci występują różne zmiany na skórze i.przeważnie nie oznaczają nicOboje mi powiedzieli, ze AZS diagnozuje sie (o ile dobrze pamiętam) dopiero po 2 roku życia.
Na razie nawilzac.alinalii lubi tę wiadomość
-
To ciasto jest mega. Ja jutro chyba zrobie ,,Cycki Murzynki,,
Byłam u pediatry i to co Kostek ma na plecach to grzybica od zwierzaka. Teściowa ma kota który sobie mieszka i w domu i w terenie wiec to pewnie od niego. Jutro mój M z nią pogada bo twierdzi że jak ja cos powiem to bedzie wojna -
Martka!!!! Nie wiem, czy to tendencja stała, ale.... wczorajsza noc u Pietruchy spokojniejsza, podobnie dzisiejsza. A co nahważniejsze wstał dziś przed 7:00. Co to za cudowne uczucie tak pospać!!! Co prawda w nocy wstawałam do niego z 5 razy, a od 5:00 już czuwałam u niego w pokoju na malutkiej kanapie, ake co tam! Jestem taka szczęśliwa, że nie musiałam już od 4:00 nad rabem turlać się z nim na macie i wysłuchiwać jęków. Piotrucha wstał o tej 7:00 w wyśmienitym humorze. Bawi się u nas w sypialni, a my popijamy kawę i robimy poranną prasówkę.
Trzymajcie kciuki, żeby dziecko jutro i dalej, też było takie łaskawe.
Martka za Twoją radą dałam połowę kaszki już o 17:00!paola87, d'nusia, Madlene.:), Karka, Falon, edyś, A.Kasia, Est lubią tę wiadomość
-
A w ogóle to muszę się Wam przyznać, że my - aby rano spokojnie wypić tę kawę - to na ok. 10 minut puszczamy Piotrusiowy Babyfirst. Tam jest taki program, że leci spokojna muzyka i ktoś rysuje na piasku lub pisakami rysuje i koloruje np. zegar. Mam nadzieję, że to ko jakiś za bardzo nie pobudza...
d'nusia lubi tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Martka!!!! Nie wiem, czy to tendencja stała, ale.... wczorajsza noc u Pietruchy spokojniejsza, podobnie dzisiejsza. A co nahważniejsze wstał dziś przed 7:00. Co to za cudowne uczucie tak pospać!!! Co prawda w nocy wstawałam do niego z 5 razy, a od 5:00 już czuwałam u niego w pokoju na malutkiej kanapie, ake co tam! Jestem taka szczęśliwa, że nie musiałam już od 4:00 nad rabem turlać się z nim na macie i wysłuchiwać jęków. Piotrucha wstał o tej 7:00 w wyśmienitym humorze. Bawi się u nas w sypialni, a my popijamy kawę i robimy poranną prasówkę.
Trzymajcie kciuki, żeby dziecko jutro i dalej, też było takie łaskawe.
Martka za Twoją radą dałam połowę kaszki już o 17:00!
Mówiłam, ja juz dawno doszłam do tego ze przeżarcie gorsze jest od głodu
-
Ja już oo rozmowie z opiekunką. Zrobiła na mnie do re wrażenie, fajna babka. Dogadaliśmy się co do czasu opieki itp. Musimy się jednak zastanowić jeżeli chodzi o stawkę. Jest chyba dosyć droga, do tego chce mieć płatne także dni wolne, urlopy.
d'nusia, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
M+M+? wrote:Ja już oo rozmowie z opiekunką. Zrobiła na mnie do re wrażenie, fajna babka. Dogadaliśmy się co do czasu opieki itp. Musimy się jednak zastanowić jeżeli chodzi o stawkę. Jest chyba dosyć droga, do tego chce mieć płatne także dni wolne, urlopy.
cooo płatne wolne,urlop?? z jakiej racji , pierwsze słysze???
moje koleżanki maja opiekunki , i stawka płacona jest na h -
Nie znam sie na rynku nian,nie korzystam,ale wydaje mi sie, ze skoro czlowiek chodzac do pracy ma placone wolne i urlopy to dlaczego pracujac jako niania ktos ma tego nie miec? To jak ten ktos mialby zyc gdyby mu sie to zwyczajnie nie oplacalo. Tyle ze wtedy to stawka miesieczna okreslona,ilosc godzin dziennie czy tygodniowo w tych pieniadzach a kiefy my nie bedziemy potrzebowac niani tojuz nasza strata finansowa ze musimy jej zaplacic. Bo tak na godzinke czy dwie raz na jakis czas to ktoz by pracowal?
-
no to wtedy się wynajmuję nianie z agencji , jeśli którś jest zatrudniony na cały etat to logiczne ze ma płątny urlop, czy dni wolne , ale też nie każdego stać na taką nianie zeby zapłącić jej miesięczną pensje , dlatego też 90% ludzi zatrudnia nianie na określoną ilośc godzin powiedzmy tygodniowo ,
-
alinalii wrote:no to wtedy się wynajmuję nianie z agencji , jeśli którś jest zatrudniony na cały etat to logiczne ze ma płątny urlop, czy dni wolne , ale też nie każdego stać na taką nianie zeby zapłącić jej miesięczną pensje , dlatego też 90% ludzi zatrudnia nianie na określoną ilośc godzin powiedzmy tygodniowo ,
No wtefy to inna sprawa bo zalozenia jest praca na godziny. -
WOW 3 tys na miesiąc ,dla mnie kosmos !!!
też sprawa indywidualna kto ile zarabia , ale mi by się opłącało w domu siedzieć:P
She86, muminka83 lubią tę wiadomość
-
M+M+? wrote:A w ogóle to muszę się Wam przyznać, że my - aby rano spokojnie wypić tę kawę - to na ok. 10 minut puszczamy Piotrusiowy Babyfirst. Tam jest taki program, że leci spokojna muzyka i ktoś rysuje na piasku lub pisakami rysuje i koloruje np. zegar. Mam nadzieję, że to ko jakiś za bardzo nie pobudza...
Ja też włączam i nie mam z tego tytułu żadnych wyrzutówPo prostu czasem MUSZĘ np. coś podsmażyć czy wykonać czynność której się nie da z dzieckiem i wtedy Mały ląduje w huśtawce lub na macie a to gra.
Nie pobudza raczej, bo moje dziecię ogląda to samo (Piosenka "Jesteśmy razem" to hit) a jest cały czas z tych leniwych i spokojnych.
U nas katar jakby gęstnieje, noc też spokojniejsza, tylko szybko się skończyła dziś, bo o 5:30,ale wydaje mi się, że przeziębienie to jedno, ale dodatkowo przebija nam się pierwsza dolna jedynka i jest na dziąśle mała kreseczka, jakby pęknięcie. Jeśli moje oko się nie myli za kilka dni będzie widać pierwszy ząbekWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 15:29
-
nick nieaktualnyO mnie tez ciekawi stawka niań. Dobrze wiedzieć! Ja chcę podobnie zrobic ja Ty, czyli teraz wziąć powiedzmy na 3h 3 razy w tyg, a ewentualnie pózniej wiecej, albo do żłobka.
My dalej u rodziców. Dziadek dzis nie spał, bo lulał, ja karmiłam dopiero o 4-ej. Jasia wybudzają bączki i espumisan nie pomaga. Dzis próbujemy bez owoców i bez espumisanow, wit D i dicofloru. Trzymajcie kciuki!
Dzis tez skończyłam tygodniową rehabilitacje swojego kręgosłupa ufff. Oby pomogło:) -
No to rzeczywiście, słyszałam, że teraz takie stawki są. A jak potem 8 godzin dziennie ma być, no to faktycznie zrozumiałe, że chce mieć normalny urlop płatny, czy wolne. I nie miała nic przeciwko, że teraz na parę godzin tylko chcecie, a dopiero potem na dłużej?
-
Alinalii ja się orientowałam u siebie i przy 8-10 godzinach dziennie stawka miesięczna to 1,8-2,5 tys. zł. Żłobek państwowy to 600zł., prywatne 700-1200 (zależy w jakim wieku dziecko i na ile godzin).
Opiekunki na tzw etacie chcą ok 10-15 zł/h, jak tylko z doskoku na kilka godzin to nawet 20zł za godz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 15:34