X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola przypomnij Twoje dziecko nie chce jesc nic innego niz piers?

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola, nie chce mi się dokopywać na fb. Jak zdrowie Ksawerego?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moja mała Emi ma buciki Emu i te france jej spadają z nóg , w sensie jak nogami rusza w wózku to one się zsuwają , wkurza mnie to , czy jest jakiś sposób na to? może te buciki są złe?

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w ogóle to Emi goni po całym domu , z jednej strony nie mogłam się teo doczekać a teraz mnie to wkurza ;P bo muszę gonić z mopem i odkurzaczem 2 razy dziennie ;P

muminka83, Hannia123 lubią tę wiadomość

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap on chętnie je kaszkę, owoc pół słoiczka tez zje, a warzywka w buzi trzyma i jęczy :/

Edyś dziękuję że pytasz. Od tamtej pory spokój, Mały pogodny, śpi z nami i mam go ciągle na oku. Dziś już chyba pójdzie do łóżeczka, bo nie chciałabym żeby się przyzwyczaił, ale pewnie będę go ciągle nasłuchiwać.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    tak w ogóle to Emi goni po całym domu , z jednej strony nie mogłam się teo doczekać a teraz mnie to wkurza ;P bo muszę gonić z mopem i odkurzaczem 2 razy dziennie ;P
    Oj kochana podobnie jak Ty nam psa. Podobnie jak twoja moja lata jak torpeda. Mój mop jest ciągle w urzyciu. Niestety. Jest jeden plus tego kotek ćwiczenia przy myciu i odkrzuaniu

alinalii lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzice Piotrka są już u kresu wytrzymałości...
    Gdzie tu radość z rodzicielstwa, jak dziecko cały czas jęczy i musi być trzymany na rękach.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Gdzie tu radość z rodzicielstwa, jak dziecko cały czas jęczy i musi być trzymany na rękach.
    To minie. Wszystko mija. Trudno mi sobie to do końca wyobrazić bo syty nie rozumie głośnego Ale wiem że mijają wyrzeczenia. W tym wszystkim warto jedynie odnaleźć złoty środek by na przekór się cieszyć. Przecież nie zawsze przez całą dobę jest źle. Muszą być piękne momenty i niech one motywują. ♡☆♡☆ Dzieci już są na tym etapie że też trochę kombinują. .. uczą się naszych reakcji. Dlatego trzymam kciuki ♡☆♡

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny moja mała Emi ma buciki Emu i te france jej spadają z nóg , w sensie jak nogami rusza w wózku to one się zsuwają , wkurza mnie to , czy jest jakiś sposób na to? może te buciki są złe?
    Może buciki są zbyt małe. Judytka np.ma buciki które niby są dobre Ale przez wysokie jej podbicie większość butów nawet jak włoży bez problemu ściąga. Najlepiej widzę sprawdzają się wiązane buty. Też muszę już pomyśleć nad butami.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jedzenie zaczyna lezec. Tak pieknie wszystko jadla, teraz zacisnie usta i koniec. I to nie tylko na moje jedzenie,na sloiczek tez,ba, nawet cycka musze na sile podawac bo tez krzywda. Niby cos zje ale nie tak jak wczesniej. I tez marudzi jakby sama nie wiedziala o co jej chodzi, usypianiew dzien masakra.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

Radość z tego ze jest! Ze jest zdrowy, ze rośnie :) A cała reszta minie. A co znowu wymyślił? :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:

No ja chyba przedłużę swoj pobyt az do urlopu męża. Nie widzę narazie innej opcji.
    Niestety Muminko takich momentów spokoju jest mało. My teraz zajmujemy się małym we trójkę, ale gdybym miała z nim spędzać 10 h dziennie, to bym zwariowała. Tak to na zmianę ktos go przejmuje. Marudzenie trwa 24h, pobudka jest od razu płaczem lub wrzaskiem. Jaś chce to o czym pomyśli natychmiast. Juz teraz jesc, juz teraz spac, a moze jednak bawić się. Zabawki nudzą się co kilka minut i ciagle ogłada się czy ktos przy nim jest. Uśmiech i śmiech tez się pojawiają oczywiście, ale to dosłownie chwile dnia codziennego.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:

Ja mam tez takie, zsuwają sie i chyba nie da rady zeby nie spadały :/ rusza nożkami i zsuwa :) wiec kupiłam grube skarpety ala góralskie :) ciaśniej przylegają :) choć i tak ściąga je i wcina paluchy :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M a jak noc? Bo ostatnio pisałaś, że całkiem nieźle i że Piotruś pospał dość długo.
    Może to ten słynny skok - lęk separacyjny?

• paola87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wczoraj pierwszy ząbek :) Tyle mamy atrakcji w ostatnim czasie, że hoho ;)

Renka88, d'nusia, alinalii, Hannia123 lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola a co było z małym bo coś mnie ominęło.
    Ja jestem zła dziś kupiłam na bazarku buraka ugotowałam z marchewka i ziemniaczkiem zblendowalam, cześć odłożyłam, do drugiej dodałam indyczka i co znowu akcja wymuszamy wymioty! No przecież zbankrutuje na tych sloikach. Jutro spróbuje jeszcze raz. Jajko tez próbowałam to co zblendowac jej to jeszczev

U nas Basia dwa dni płakała jak opętana w nocy a wczoraj zaskoczyła i zaczęła czworakowac :) skoro tak wyglada skok rozwojowy No to jest :) poprzednich nie skojarzyłam.

Miłego!

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Paola a co było z małym bo coś mnie ominęło.
    Ja jestem zła dziś kupiłam na bazarku buraka ugotowałam z marchewka i ziemniaczkiem zblendowalam, cześć odłożyłam, do drugiej dodałam indyczka i co znowu akcja wymuszamy wymioty! No przecież zbankrutuje na tych sloikach. Jutro spróbuje jeszcze raz. Jajko tez próbowałam to co zblendowac jej to jeszczev

U nas Basia dwa dni płakała jak opętana w nocy a wczoraj zaskoczyła i zaczęła czworakowac :) skoro tak wyglada skok rozwojowy No to jest :) poprzednich nie skojarzyłam.

Miłego!

A próbowałaś to co zrobisz dać do słoiczka albo jeśli mogę doradzić dodaj ryżu ugotowanego. Warzywa na tarce na najmniejszych możliwych oczkach. Możesz dodać kroplę oliwy z oliwek lub oleju kokosowego. Zrób zupkę z tego co lubi najbardziej w słoiczku. Mi się wydaje że mu chodzi o konsystencję tak z opisu wygląda a te domowe zupki zawsze mają inną niż sklepowe a więc musisz je lekko zagęścić. Przepraszam jeśli cię tym uraziłam. Chciałabym ci tylko pomóc. możesz też spróbować działać metodycznie a więc kup słoiczek wszystko do miseczki. Następnie daj ponownie do słoiczka to co w miseczce potem swój wyrób i znowu ten zakupiony. Oszukuj go codziennie zmieniaj proporcję na swoją korzyść. Musi się coś udać

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 mi pediatra mówiła że buraka gotuje się osobno (w osobnej wodzie)
    nie razem z innymi warzywami , może tak spróbuj ;)

muminka83, Renka88 lubią tę wiadomość

www.suwaczki.com
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka,u nas to samo z jedzeniem. Niewymiotuje,ale nie chce. Pierwszecdwa dni ladnie jadla avteraz klops. Nievi juz. Tyle, ze ja nie podaje juz sloikow w zamian. Nie che raz, to po jakims czasie probuje znow. Pare lyzek dzieki temu skubnie. Trzeba probowac dalej bo te sloiczki to faktycznie kupa kasy,a tych skladnikow tam tyle o ile, kalorii zadnych,swoje to swoje. Mamy ktore przechodzily ze sloikow na swoje obiadki-ile u Was trwalo zanim dzieciaczki sie przekonaly do nowych smakow?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Renka,u nas to samo z jedzeniem. Niewymiotuje,ale nie chce. Pierwszecdwa dni ladnie jadla avteraz klops. Nievi juz. Tyle, ze ja nie podaje juz sloikow w zamian. Nie che raz, to po jakims czasie probuje znow. Pare lyzek dzieki temu skubnie. Trzeba probowac dalej bo te sloiczki to faktycznie kupa kasy,a tych skladnikow tam tyle o ile, kalorii zadnych,swoje to swoje. Mamy ktore przechodzily ze sloikow na swoje obiadki-ile u Was trwalo zanim dzieciaczki sie przekonaly do nowych smakow?

oj nie wiem co doradzić ,moja bez niczego jadła następnie moje dania ,chyba się nawet nie kapnęła ,

www.suwaczki.com
‹‹ 2482 2483 2484 2485 2486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ