X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta kobieta moze dopiero od stycznia i wtedy bralabym ja na 4 godz codziennie, od marca na min 8 godz i czasem sobota wieczorem. Pisze pchajac wozek, wiecwybaczcie...

• alinalii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam jestem z małego miasta ;P to mam inne wyobrażenia ;P
    moje koleżanki płacą od 6-8zł na h

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • M+M+? Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajomwa w nieduzym muescie ma ze sprzataniem za 1500...

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety takie sa stawki w Warszawie... mnie na opiekunkę taką nie stać,napewno.

• Karka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie też te kwoty to kosmos... ;) My od marca na naszą trójkę nawet 3 tysięcy mieć nie będziemy haha :) smutne, ale prawdziwe. Do żłobka nie oddam takiego maleństwa (pewnie i tak by nie została jak teraz akceptuje innych tylko jak my jesteśmy obok) ale nie chciałabym wracać do pracy tej tylko szukać innej, a w tej prosić sie o ranne zmiany itp i żeby jeszcze zdążyć małą odebrać...., z kim zostawić nie mam, za chałupnictwo się wezmę, ale to jak mała pozwoli może i coś opłacalnego będzie ;)

Jeśli babka będzie robić po 8h dziennie to troche rozumiem, że chce żeby płacić za wolne i urlopy-jak normalna praca.

Ja zaczęłam czasem tv włączać też, bajke, żeby się zajęła jak muszę coś zrobić.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • She86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spore te ceny niań, my prawdopodobnie damy córkę do żłobka prywatnego(jesteśmy juz zapisani na listę od września, za rok o tej porze nie miałabym już czego szukać) 3-4 pań na 15 dzieci, ma bardzo dobre opinie wśród znajomych, nówka sala, cena ok 600 zł. Byłam początkiem września w żłobku Państwowym po formularz zgłoszeniowy i kurcze nic sie nie zmienił od naszych czasów. Jednym słowem PRL, zimno, smutno i jeden wielki ryk dzieci :( Do opłacenia są co prawda jedynie posiłki czyli wyszło by pewnie max 200 zł, ale wolę dołożyć te 4 stówy i dać dziecko prywatnie...
    Z rozmowy ze znajomymi, szwagierką, jej siostrą - opiekunka to nie najlepsze wyjście. Po 1 za drogo, po 2 dziecku się nudzi z nianią, a w żłobku są inne dzieci.

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu na cenzurowanym czy co bo od kilku dni pytam o rozne rzeczy i zero odpowiedzi. Trudno.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczko, mhmmm może coś przegapiłam, to przepraszam. Wiem że pytałaś o obiadki, ale ja lecę na słoiczkach, więc się nie odzywałam...

muminka83, skowroneczka87 lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chęcią bym odpowiedziała ale ja póki co "walczę" z marchewką.

Ej dziewczyny, skowroneczka pytała jak podajecie jajko i mięso! ;)

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yyy to może ja... zrobiłam zupy dużo, wrzuciłam jedno żółtko ugotowane, zblendowałam, zagotowałam raz jeszcze, jedną porcję zjadła reszta zamrożona w słoiczkach na kolejne dni w ciągu 2 tyg, wczoraj dyniową zrobiłam, osobno kawałeczek cięlęciny osobno w wodzie ugotowałam, potem wyjęłam zblendowałam z dyniową i już:)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Jestem tu na cenzurowanym czy co bo od kilku dni pytam o rozne rzeczy i zero odpowiedzi. Trudno.
    Przepraszam. Nie zauważyłam bo hmm ... Przepraszam.
    A więc mięsko na całą zupkę do blendera i na goraco w słoiczki.

Jajko daje na zmianę z innymi produktami nie częściej niż 2 razy w tyg.
    Kasze jaglana możesz dawać z wszystkim. Ja podaję z marchewką. .. owocami....pycha
    Wpisy się zlaly i pewnie dlatego. Nikt nie zrobił tego złośliwie.
    Bajek nie puszczam...
    Ta plamka w oku jest do dalszej konsultacji Ale wstępne badania wykluczyły różne świństwa.
    Dobranoc bo zapalenie gardła dalej trzyma

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczko przepraszam i już Ci odpowiadam: ja podaję mniej więcej co drugi dzień (czasem co trzeci) pół żółtka. Ale wtedy gniotę je, odlewam troszkę zupki i dopiero jak Mały zje daje mu więcej z garnuszka bez żółtka. On raz zjada ledwie 60-70 ml obiadku, a innym razem potrafi i 150 ml wciąć. Średnią mamy ok 100-120 ml.
    Gotuję na 2-3 dni. Gdy gotuję dla reszty domowników, to w małym garnuszku ląduje część obranych warzyw np. dziś dyniowa. Dla reszty dyniowa była dziś na podsmażanym czosnku, a Małemu wrzuciłam do garnuszka marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, ziemniaczek i kawałki dyni, do tego odrobina oliwy z oliwek.Dziś bez mięsa, ale jak daję to mam poporcjowane małe kawałki indyka i zamrożone i taką porcję wrzucam na garnuszek z zupką (nie gotowałam osobno).

1usai09khne0c7t3.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M ze spaniem widzę dość podobnie u Was jak i u nas... było koszmarnie, częste pobudki, 20-30minutowa jedna drzemka w ciągu dnia. A kiedyś był śpiochemi non stop spał. Od dwóch nocy widzę poprawę, dzis 3 razy budził się tylko. Ale zauważyłam, że dużo więcej "gada" więc może to jeden ze skoków.. bo ruchowo jest do przodu już od miesiąca.

Skowroneczka, jeśli zupki chcesz zrobić więcej i np zawekować w słoiczek, to bez mięsa zrób, bo się popsuje, i dogotuj niewielką ilość i zmiksuj później razem. a Jeśli na dwa dni gotujesz to od razu z mięskiem.

M+M+?, skowroneczka87 lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glutenu nie wprowadziłam jeszcze i nie zamierzam, dopiero w grudniu, w 10 miesiącu wedle starych wytycznych, a że średnie dziecię miało stwierdzoną alergię na białko jajka, nie podaje też całego jajka, tylko żółtko (zresztą bez żalu, bo wartość odżywcza białka jest niewielka). Do tego M alergik, więc ostrożniej podchodzę do pewnych nowości.

1usai09khne0c7t3.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w ciąży to też planowałam dla synka żłobek. Koło mnie jest taki mały, kameralny 1.800 zł do 18:00). Jednak teraz widzę, że z Piotrusiem to nirealne. Jest bardzo wrażliwym dzieckiem, słabo śpi, cały dzień marudzi. Nawet moja mama, która ma doświadczenie bo była przedszkolanką, mówi że obecnie mały nie nadaje się na żłobek. A pewnie faktycznie szybciej by się rozwijał. Pomyślę dopiero o przedszkolu.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja planuję jutro dać jajko. Kupiłam przepiórcze i chcę tak jak Alina zrobić jajecznicę. Planuję zrobić na parze i myślałam aby dać całe.

alinalii lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedzi. I przepraszam za to poruszenie ale to forum jest dla mnie cennym zrodlem informacji bo mozna szybko sie czegos dowiedziec i to sa sprawdzone informacje bo wyprobowane na sobie. A w internecie to wiadomo duzo i nieprawda. Zaczelam gotowac sama i za kazdym razem jak podaje Malej to sie stresuje czy zje dlatego szukam inforamacji zeby robic jak trzeba i zeby jadla. Starszy synek jest strasznym niejadkiem. Na palcach jednej reki moge policzyc co jada i w zwiazku z tym mam troche chopla na punkcie karmienia. Teraz chce Weronike wprowadzic jak trzeba zeby chociaz ona jadala wszystko lub w miare wszystko. A przynajmnjej zeby znala smaki.

edyś lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 14 października 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chopla napisalam z bykiem to sorci. U mnie regres intelektualny w pelni po tych kilku latach w domu z dzieciakami:-P

edyś, Hannia123 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podaliśmy Kostkoi troszkę jajecznicy beztłuszczowej i dostał wysypiki podobnej do potówek która po 2 dniach zeszła. Za jakiś czas podam samo żółtko :) Mięsko zawsze gotuje osobno ale jeśli powiadacie że można razem to tak będę robić. Puki co naszemu bablowi smakują moje posiłki i się bardzo ciesze z tego powodu. Słoiczki w domu tez mamy w razie w gdybym nie miała ochoty albo czasu na gotowanie :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie pisałam bo u nas jedzenie to leży i kwiczy i chyba musimy się cofnąć i od nowa warzywka zacznę podawać, ale jeden smak około tygodnia żeby Małego do tego smaku przyzwyczaić. Co o tym myślicie?

A jak długo może leżeć w zamrażarce zupka?

‹‹ 2481 2482 2483 2484 2485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ