X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta kobieta moze dopiero od stycznia i wtedy bralabym ja na 4 godz codziennie, od marca na min 8 godz i czasem sobota wieczorem. Pisze pchajac wozek, wiecwybaczcie...

• alinalii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam jestem z małego miasta ;P to mam inne wyobrażenia ;P
    moje koleżanki płacą od 6-8zł na h

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • M+M+? Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajomwa w nieduzym muescie ma ze sprzataniem za 1500...

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety takie sa stawki w Warszawie... mnie na opiekunkę taką nie stać,napewno.

• Karka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie też te kwoty to kosmos... ;) My od marca na naszą trójkę nawet 3 tysięcy mieć nie będziemy haha :) smutne, ale prawdziwe. Do żłobka nie oddam takiego maleństwa (pewnie i tak by nie została jak teraz akceptuje innych tylko jak my jesteśmy obok) ale nie chciałabym wracać do pracy tej tylko szukać innej, a w tej prosić sie o ranne zmiany itp i żeby jeszcze zdążyć małą odebrać...., z kim zostawić nie mam, za chałupnictwo się wezmę, ale to jak mała pozwoli może i coś opłacalnego będzie ;)

Jeśli babka będzie robić po 8h dziennie to troche rozumiem, że chce żeby płacić za wolne i urlopy-jak normalna praca.

Ja zaczęłam czasem tv włączać też, bajke, żeby się zajęła jak muszę coś zrobić.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • She86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spore te ceny niań, my prawdopodobnie damy córkę do żłobka prywatnego(jesteśmy juz zapisani na listę od września, za rok o tej porze nie miałabym już czego szukać) 3-4 pań na 15 dzieci, ma bardzo dobre opinie wśród znajomych, nówka sala, cena ok 600 zł. Byłam początkiem września w żłobku Państwowym po formularz zgłoszeniowy i kurcze nic sie nie zmienił od naszych czasów. Jednym słowem PRL, zimno, smutno i jeden wielki ryk dzieci :( Do opłacenia są co prawda jedynie posiłki czyli wyszło by pewnie max 200 zł, ale wolę dołożyć te 4 stówy i dać dziecko prywatnie...
    Z rozmowy ze znajomymi, szwagierką, jej siostrą - opiekunka to nie najlepsze wyjście. Po 1 za drogo, po 2 dziecku się nudzi z nianią, a w żłobku są inne dzieci.

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu na cenzurowanym czy co bo od kilku dni pytam o rozne rzeczy i zero odpowiedzi. Trudno.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczko, mhmmm może coś przegapiłam, to przepraszam. Wiem że pytałaś o obiadki, ale ja lecę na słoiczkach, więc się nie odzywałam...

muminka83, skowroneczka87 lubią tę wiadomość

• edyś Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chęcią bym odpowiedziała ale ja póki co "walczę" z marchewką.

Ej dziewczyny, skowroneczka pytała jak podajecie jajko i mięso! ;)

skowroneczka87 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yyy to może ja... zrobiłam zupy dużo, wrzuciłam jedno żółtko ugotowane, zblendowałam, zagotowałam raz jeszcze, jedną porcję zjadła reszta zamrożona w słoiczkach na kolejne dni w ciągu 2 tyg, wczoraj dyniową zrobiłam, osobno kawałeczek cięlęciny osobno w wodzie ugotowałam, potem wyjęłam zblendowałam z dyniową i już:)

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Jestem tu na cenzurowanym czy co bo od kilku dni pytam o rozne rzeczy i zero odpowiedzi. Trudno.
    Przepraszam. Nie zauważyłam bo hmm ... Przepraszam.
    A więc mięsko na całą zupkę do blendera i na goraco w słoiczki.

Jajko daje na zmianę z innymi produktami nie częściej niż 2 razy w tyg.
    Kasze jaglana możesz dawać z wszystkim. Ja podaję z marchewką. .. owocami....pycha
    Wpisy się zlaly i pewnie dlatego. Nikt nie zrobił tego złośliwie.
    Bajek nie puszczam...
    Ta plamka w oku jest do dalszej konsultacji Ale wstępne badania wykluczyły różne świństwa.
    Dobranoc bo zapalenie gardła dalej trzyma

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczko przepraszam i już Ci odpowiadam: ja podaję mniej więcej co drugi dzień (czasem co trzeci) pół żółtka. Ale wtedy gniotę je, odlewam troszkę zupki i dopiero jak Mały zje daje mu więcej z garnuszka bez żółtka. On raz zjada ledwie 60-70 ml obiadku, a innym razem potrafi i 150 ml wciąć. Średnią mamy ok 100-120 ml.
    Gotuję na 2-3 dni. Gdy gotuję dla reszty domowników, to w małym garnuszku ląduje część obranych warzyw np. dziś dyniowa. Dla reszty dyniowa była dziś na podsmażanym czosnku, a Małemu wrzuciłam do garnuszka marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, ziemniaczek i kawałki dyni, do tego odrobina oliwy z oliwek.Dziś bez mięsa, ale jak daję to mam poporcjowane małe kawałki indyka i zamrożone i taką porcję wrzucam na garnuszek z zupką (nie gotowałam osobno).

1usai09khne0c7t3.png
  • Pass Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M ze spaniem widzę dość podobnie u Was jak i u nas... było koszmarnie, częste pobudki, 20-30minutowa jedna drzemka w ciągu dnia. A kiedyś był śpiochemi non stop spał. Od dwóch nocy widzę poprawę, dzis 3 razy budził się tylko. Ale zauważyłam, że dużo więcej "gada" więc może to jeden ze skoków.. bo ruchowo jest do przodu już od miesiąca.

Skowroneczka, jeśli zupki chcesz zrobić więcej i np zawekować w słoiczek, to bez mięsa zrób, bo się popsuje, i dogotuj niewielką ilość i zmiksuj później razem. a Jeśli na dwa dni gotujesz to od razu z mięskiem.

M+M+?, skowroneczka87 lubią tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glutenu nie wprowadziłam jeszcze i nie zamierzam, dopiero w grudniu, w 10 miesiącu wedle starych wytycznych, a że średnie dziecię miało stwierdzoną alergię na białko jajka, nie podaje też całego jajka, tylko żółtko (zresztą bez żalu, bo wartość odżywcza białka jest niewielka). Do tego M alergik, więc ostrożniej podchodzę do pewnych nowości.

1usai09khne0c7t3.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w ciąży to też planowałam dla synka żłobek. Koło mnie jest taki mały, kameralny 1.800 zł do 18:00). Jednak teraz widzę, że z Piotrusiem to nirealne. Jest bardzo wrażliwym dzieckiem, słabo śpi, cały dzień marudzi. Nawet moja mama, która ma doświadczenie bo była przedszkolanką, mówi że obecnie mały nie nadaje się na żłobek. A pewnie faktycznie szybciej by się rozwijał. Pomyślę dopiero o przedszkolu.

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja planuję jutro dać jajko. Kupiłam przepiórcze i chcę tak jak Alina zrobić jajecznicę. Planuję zrobić na parze i myślałam aby dać całe.

alinalii lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 października 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedzi. I przepraszam za to poruszenie ale to forum jest dla mnie cennym zrodlem informacji bo mozna szybko sie czegos dowiedziec i to sa sprawdzone informacje bo wyprobowane na sobie. A w internecie to wiadomo duzo i nieprawda. Zaczelam gotowac sama i za kazdym razem jak podaje Malej to sie stresuje czy zje dlatego szukam inforamacji zeby robic jak trzeba i zeby jadla. Starszy synek jest strasznym niejadkiem. Na palcach jednej reki moge policzyc co jada i w zwiazku z tym mam troche chopla na punkcie karmienia. Teraz chce Weronike wprowadzic jak trzeba zeby chociaz ona jadala wszystko lub w miare wszystko. A przynajmnjej zeby znala smaki.

edyś lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 14 października 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chopla napisalam z bykiem to sorci. U mnie regres intelektualny w pelni po tych kilku latach w domu z dzieciakami:-P

edyś, Hannia123 lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podaliśmy Kostkoi troszkę jajecznicy beztłuszczowej i dostał wysypiki podobnej do potówek która po 2 dniach zeszła. Za jakiś czas podam samo żółtko :) Mięsko zawsze gotuje osobno ale jeśli powiadacie że można razem to tak będę robić. Puki co naszemu bablowi smakują moje posiłki i się bardzo ciesze z tego powodu. Słoiczki w domu tez mamy w razie w gdybym nie miała ochoty albo czasu na gotowanie :)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie pisałam bo u nas jedzenie to leży i kwiczy i chyba musimy się cofnąć i od nowa warzywka zacznę podawać, ale jeden smak około tygodnia żeby Małego do tego smaku przyzwyczaić. Co o tym myślicie?

A jak długo może leżeć w zamrażarce zupka?

‹‹ 2481 2482 2483 2484 2485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ