X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny a mnie dziś rozłożyło... Najpierw dopadł mnie zastój w lewej piersi. (miałam już raz 4go dnia po porodzie). Pierś nabrzmiała i trochę bolała, a właściwie taki dyskomfort odczuwałam. Przystawianie Julki nic nie dało a laktator nie wycisnął prawie nic. Po dwóch godzinach wzięłam prysznic i polewałam dość ciepłą wodą i zaraz po tym przystawiłam i puściło... Do tego mam drugi dzień @ i brzuch mnie boli. Jakby tego było mało łeb mi pęka i łamie mnie w kościach. Wzięłam paracetamol - oby jutro przeszło bo czuję się ogólnie jak wrak... :-/

201604051765.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny, a to juz w tym.wieku nie biora z paluszka ta rureczka?
    Przy Olinku zawsze popierali z paluszka. Mówili że nie znaczenia. Judytce też raz w msc pobieram z paluszka.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Wira Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z paluszka słabo leci - po kropelce, i trzeba dziecku ściskać paluszek by leciało co powoduje dodatkowy ból i nerwy, że tak długo dziecko jest ograniczane w ruchu. Z żyły leci szybciej

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka a dlaczego Judycie robisz raz w mscu krew? Tak dla swojego spokoju czy jakiś konkretny powód?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 22:04

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Muminka a dlaczego Judycie robisz raz w mscu krew? Tak dla swojego spokoju czy jakiś konkretny powód?
    Muszę jej robić ponieważ ostatnio znowu spada jej hemoglobina...mimo odpowiedniej diety i wspomagania. No i szczepienia. Zaczynamy pierwsze szczepienia a bez badań nie zgadzam się na nic. I dla świętego spokoju. Tylko że Judyta nawet nie płacze Przy pobieraniu. Mamy świetne laboratorium i jeszcze lepsze Panie. Naprawdę działają cuda

Renka88 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Z paluszka słabo leci - po kropelce, i trzeba dziecku ściskać paluszek by leciało co powoduje dodatkowy ból i nerwy, że tak długo dziecko jest ograniczane w ruchu. Z żyły leci szybciej
    Dzieje się tak dlatego że paluszki są nieodpowoednio ogrzane. By szło sprawnie i szybko musi być ciepła dłoń. Uwierz mi że często ten sposób jest szybszy niż z żyły a części co pobiera nie dałabym nawet chomika . :-p

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu przy przyjęciu pobierają z żyły bo potrzebują więcej krwi, nie tylko na morfologię ale coś tam jeszcze. A tak jak u nas w niedzielę będą musieli pobrać aż 4 ml, dlatego pytali czy zgadzamy się na to badanie.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie ze dziecku wygodniej jest pobrać z palca, ale wyniki badan przy wyciskaniu krwi z paluszka psa czesto fałszywie zawyżone. Przy krwi żylnej u nas wyszły zupełnie inne, niestety gorsze. Analitycy medyczni tez uważają ze skład krwi wlosniczkowej różni sie od składu krwi żylnej na obwodzie ciała. Pobieranie krwi z palca u dzieci jest pewnym kompromisem. Ciezko znaleźć żyłę u malucha i kosztuje go to wiele nerwow. My raz na 3 mce misy badać oprócz morfologii stężenie zelaza i ferrytyne - tu nie ma opcji by krew była z palucha. Zaden szpital nie pozwoli sobie na wzięcie krwi z palca do badan niestety...

A.Kasia, Est lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    W szpitalu przy przyjęciu pobierają z żyły bo potrzebują więcej krwi, nie tylko na morfologię ale coś tam jeszcze. A tak jak u nas w niedzielę będą musieli pobrać aż 4 ml, dlatego pytali czy zgadzamy się na to badanie.
    Morfologie mozna wziąć z palca a zapewne robili tez inne badania. Krew z palca to krew na samym koncu tego całego lamcucha- w naczyniach wloskiczkowych lrew oddaje komórkom potrzebne rzeczy a zabiera "śmieci". Wiec to jest kompletnie niemiarodajne przy oznaczaniu stężeń chociażby elektrolitów, zelaza, wit D i wielu innych

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się łezka w oku kręci. Annak życzę Ci tego z CAŁEGO SERCA!

http://brzozoweczka.pl/gdyby-cie-nie-bylo/

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola - już sobie przypominam :/ Strasznie mi przykro, że musicie przez to wszystko przechodzić. Mam nadzieję, że to jednak kwestia alergii a nie czegoś poważniejszego i za to trzymam kciuki :*

Falon - jak tam dzisiejsze samopoczucie? Nie daj się chorobie ;) Mleko z czosnkiem i miodem i pod koc :)

Wcale nie czuję, że dzisiaj sobota :/ Do tego już południe a ja szczerze powiedziawszy dopiero śniadanie zjadłam. No i mieszkanie mam odkurzone bo młody tak z rana jojczył przez ten katar, że chciałam mu jakąś rozrywkę zapewnić a on uwielbia odkurzacz ;) Przynajmniej w nocy było w miarę spokojnie chociaż też nie bez atrakcji. Tymi obudził się o 4 z płaczem no to my z przyzwyczajenia za fridę i płukamy nosek no bo pewnie źle mu oddychać i nie może spać. I tak z 10 min dziecko męczyliśmy bo się darł i wił na wszystkie strony :/ A co się okazało to po prostu głodny był :/ Wymęczyliśmy bez sensu dziecko a nie wpadliśmy na to, że zgłodniał bo od wielu miesięcy o tej porze na jedzenie się nie budził.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze się pochwalę, że schudłam! Ale to nie ma się czemu dziwić bo przez to Tymkowe przeziębienie większość dnia siedzę z nim i nawet nie mam ochoty jeść. A wczoraj jak zrobiłam łazanki (chodziły za mną od tygodnia) to przyjechała szwagierka z dziećmi i jak się dorwali z moim mężem go gara to nic już dla mnie nie zostało :P

alinalii lubi tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A jeszcze się pochwalę, że schudłam! Ale to nie ma się czemu dziwić bo przez to Tymkowe przeziębienie większość dnia siedzę z nim i nawet nie mam ochoty jeść. A wczoraj jak zrobiłam łazanki (chodziły za mną od tygodnia) to przyjechała szwagierka z dziećmi i jak się dorwali z moim mężem go gara to nic już dla mnie nie zostało :P
    ja wczoraj robiłam placki ziemniaczane, wrócił m. z pracy wpadali znajomi i zjadłam pół placka :D Miałam mega ochotę ale głupio mi było nie poczęstować :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak pełzają Wasze dzieci? Moja tylko jedną stroną i nie ma mocy, która by ją zachęciła do używania tej drugiej strony.

Paola, współczuję nerwów i życzę dużo zdrowia dla Ksawerego :*

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu miło że pytasz. Dziś mi wszystko przeszło. Wczoraj wzięłam paracetamol. Piłam herbatkę z imbirem, miodem i cytryną. Było niewesoło i bałam się bardzo dzisiejszego dnia ale jest ok ;-) Zamówiłam w Gemini te kaszki co polecalaś bo w stacjonarnych sklepach niemożliwe do zdobycia. :-/

Dziś Julince stuknęło 7miesięcy :-D i na tą okoliczność zjadła cały obiadek, calutki deserek i herbatka opanowana do ostatniej kropli (podawana niestety łyżeczką) szok!! Matka happy! :-D :-) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 18:45

A.Kasia, d'nusia lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys moja pełza naprzemiennie.

A my dziś przywitaliśmy katar :( ludu oby z tego więcej nic nie było! Odpaliłam inhalator ale młoda płacze to słabsza sól musi narazie wystarczyć i sie obserwujemy. Gorączki brak.

Miłego wieczoru dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 19:12

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u których dzieci stwierdzono alergię na białko mleka krowiego... W jaki sposób to u Was wyszło, jak wyglądało? Zastanawiam się czy to może być przyczyną wymiotów Synka po podaniu kaszki mlecznej... I czy to możliwe, że nie wyszłoby to wcześniej? Przecież jem różne przetwory tego typu a karmię piersią. Co prawda Mały ma zmiany na skórze od jakiegoś czasu, ale nie od urodzenia, a z tego co pamiętam jadłam wszystko.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny u których dzieci stwierdzono alergię na białko mleka krowiego... W jaki sposób to u Was wyszło, jak wyglądało? Zastanawiam się czy to może być przyczyną wymiotów Synka po podaniu kaszki mlecznej... I czy to możliwe, że nie wyszłoby to wcześniej? Przecież jem różne przetwory tego typu a karmię piersią. Co prawda Mały ma zmiany na skórze od jakiegoś czasu, ale nie od urodzenia, a z tego co pamiętam jadłam wszystko.
    Jak z każdą alergią w każdym czasie wszystko może uczulić. Wiem że z krwi można wykonać badania alergii ... kurczę to chyba ivg Ale nie dam głowy uciąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 20:46

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch tez pełza tylko jedna strona, od ponad tygodnia stopniowo coraz mniej bo zaczął raczkować. Zachęcaj moze zaskoczy :)?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Muminko, jutro mamy pobranie krwi w większej ilości i wyślą na testy. Boję się, że znowu nie będą mogli się wkłuć i tylko mi dziecko umęczą :(

‹‹ 2504 2505 2506 2507 2508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ