X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Falon Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny a mnie dziś rozłożyło... Najpierw dopadł mnie zastój w lewej piersi. (miałam już raz 4go dnia po porodzie). Pierś nabrzmiała i trochę bolała, a właściwie taki dyskomfort odczuwałam. Przystawianie Julki nic nie dało a laktator nie wycisnął prawie nic. Po dwóch godzinach wzięłam prysznic i polewałam dość ciepłą wodą i zaraz po tym przystawiłam i puściło... Do tego mam drugi dzień @ i brzuch mnie boli. Jakby tego było mało łeb mi pęka i łamie mnie w kościach. Wzięłam paracetamol - oby jutro przeszło bo czuję się ogólnie jak wrak... :-/

201604051765.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Dziewczyny, a to juz w tym.wieku nie biora z paluszka ta rureczka?
    Przy Olinku zawsze popierali z paluszka. Mówili że nie znaczenia. Judytce też raz w msc pobieram z paluszka.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Wira Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z paluszka słabo leci - po kropelce, i trzeba dziecku ściskać paluszek by leciało co powoduje dodatkowy ból i nerwy, że tak długo dziecko jest ograniczane w ruchu. Z żyły leci szybciej

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka a dlaczego Judycie robisz raz w mscu krew? Tak dla swojego spokoju czy jakiś konkretny powód?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 22:04

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renka88 wrote:
    Muminka a dlaczego Judycie robisz raz w mscu krew? Tak dla swojego spokoju czy jakiś konkretny powód?
    Muszę jej robić ponieważ ostatnio znowu spada jej hemoglobina...mimo odpowiedniej diety i wspomagania. No i szczepienia. Zaczynamy pierwsze szczepienia a bez badań nie zgadzam się na nic. I dla świętego spokoju. Tylko że Judyta nawet nie płacze Przy pobieraniu. Mamy świetne laboratorium i jeszcze lepsze Panie. Naprawdę działają cuda

Renka88 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Z paluszka słabo leci - po kropelce, i trzeba dziecku ściskać paluszek by leciało co powoduje dodatkowy ból i nerwy, że tak długo dziecko jest ograniczane w ruchu. Z żyły leci szybciej
    Dzieje się tak dlatego że paluszki są nieodpowoednio ogrzane. By szło sprawnie i szybko musi być ciepła dłoń. Uwierz mi że często ten sposób jest szybszy niż z żyły a części co pobiera nie dałabym nawet chomika . :-p

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu przy przyjęciu pobierają z żyły bo potrzebują więcej krwi, nie tylko na morfologię ale coś tam jeszcze. A tak jak u nas w niedzielę będą musieli pobrać aż 4 ml, dlatego pytali czy zgadzamy się na to badanie.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie ze dziecku wygodniej jest pobrać z palca, ale wyniki badan przy wyciskaniu krwi z paluszka psa czesto fałszywie zawyżone. Przy krwi żylnej u nas wyszły zupełnie inne, niestety gorsze. Analitycy medyczni tez uważają ze skład krwi wlosniczkowej różni sie od składu krwi żylnej na obwodzie ciała. Pobieranie krwi z palca u dzieci jest pewnym kompromisem. Ciezko znaleźć żyłę u malucha i kosztuje go to wiele nerwow. My raz na 3 mce misy badać oprócz morfologii stężenie zelaza i ferrytyne - tu nie ma opcji by krew była z palucha. Zaden szpital nie pozwoli sobie na wzięcie krwi z palca do badan niestety...

A.Kasia, Est lubią tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    W szpitalu przy przyjęciu pobierają z żyły bo potrzebują więcej krwi, nie tylko na morfologię ale coś tam jeszcze. A tak jak u nas w niedzielę będą musieli pobrać aż 4 ml, dlatego pytali czy zgadzamy się na to badanie.
    Morfologie mozna wziąć z palca a zapewne robili tez inne badania. Krew z palca to krew na samym koncu tego całego lamcucha- w naczyniach wloskiczkowych lrew oddaje komórkom potrzebne rzeczy a zabiera "śmieci". Wiec to jest kompletnie niemiarodajne przy oznaczaniu stężeń chociażby elektrolitów, zelaza, wit D i wielu innych

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się łezka w oku kręci. Annak życzę Ci tego z CAŁEGO SERCA!

http://brzozoweczka.pl/gdyby-cie-nie-bylo/

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola - już sobie przypominam :/ Strasznie mi przykro, że musicie przez to wszystko przechodzić. Mam nadzieję, że to jednak kwestia alergii a nie czegoś poważniejszego i za to trzymam kciuki :*

Falon - jak tam dzisiejsze samopoczucie? Nie daj się chorobie ;) Mleko z czosnkiem i miodem i pod koc :)

Wcale nie czuję, że dzisiaj sobota :/ Do tego już południe a ja szczerze powiedziawszy dopiero śniadanie zjadłam. No i mieszkanie mam odkurzone bo młody tak z rana jojczył przez ten katar, że chciałam mu jakąś rozrywkę zapewnić a on uwielbia odkurzacz ;) Przynajmniej w nocy było w miarę spokojnie chociaż też nie bez atrakcji. Tymi obudził się o 4 z płaczem no to my z przyzwyczajenia za fridę i płukamy nosek no bo pewnie źle mu oddychać i nie może spać. I tak z 10 min dziecko męczyliśmy bo się darł i wił na wszystkie strony :/ A co się okazało to po prostu głodny był :/ Wymęczyliśmy bez sensu dziecko a nie wpadliśmy na to, że zgłodniał bo od wielu miesięcy o tej porze na jedzenie się nie budził.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze się pochwalę, że schudłam! Ale to nie ma się czemu dziwić bo przez to Tymkowe przeziębienie większość dnia siedzę z nim i nawet nie mam ochoty jeść. A wczoraj jak zrobiłam łazanki (chodziły za mną od tygodnia) to przyjechała szwagierka z dziećmi i jak się dorwali z moim mężem go gara to nic już dla mnie nie zostało :P

alinalii lubi tę wiadomość

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A jeszcze się pochwalę, że schudłam! Ale to nie ma się czemu dziwić bo przez to Tymkowe przeziębienie większość dnia siedzę z nim i nawet nie mam ochoty jeść. A wczoraj jak zrobiłam łazanki (chodziły za mną od tygodnia) to przyjechała szwagierka z dziećmi i jak się dorwali z moim mężem go gara to nic już dla mnie nie zostało :P
    ja wczoraj robiłam placki ziemniaczane, wrócił m. z pracy wpadali znajomi i zjadłam pół placka :D Miałam mega ochotę ale głupio mi było nie poczęstować :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak pełzają Wasze dzieci? Moja tylko jedną stroną i nie ma mocy, która by ją zachęciła do używania tej drugiej strony.

Paola, współczuję nerwów i życzę dużo zdrowia dla Ksawerego :*

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu miło że pytasz. Dziś mi wszystko przeszło. Wczoraj wzięłam paracetamol. Piłam herbatkę z imbirem, miodem i cytryną. Było niewesoło i bałam się bardzo dzisiejszego dnia ale jest ok ;-) Zamówiłam w Gemini te kaszki co polecalaś bo w stacjonarnych sklepach niemożliwe do zdobycia. :-/

Dziś Julince stuknęło 7miesięcy :-D i na tą okoliczność zjadła cały obiadek, calutki deserek i herbatka opanowana do ostatniej kropli (podawana niestety łyżeczką) szok!! Matka happy! :-D :-) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 18:45

A.Kasia, d'nusia lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Renka88 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edys moja pełza naprzemiennie.

A my dziś przywitaliśmy katar :( ludu oby z tego więcej nic nie było! Odpaliłam inhalator ale młoda płacze to słabsza sól musi narazie wystarczyć i sie obserwujemy. Gorączki brak.

Miłego wieczoru dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 19:12

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u których dzieci stwierdzono alergię na białko mleka krowiego... W jaki sposób to u Was wyszło, jak wyglądało? Zastanawiam się czy to może być przyczyną wymiotów Synka po podaniu kaszki mlecznej... I czy to możliwe, że nie wyszłoby to wcześniej? Przecież jem różne przetwory tego typu a karmię piersią. Co prawda Mały ma zmiany na skórze od jakiegoś czasu, ale nie od urodzenia, a z tego co pamiętam jadłam wszystko.

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny u których dzieci stwierdzono alergię na białko mleka krowiego... W jaki sposób to u Was wyszło, jak wyglądało? Zastanawiam się czy to może być przyczyną wymiotów Synka po podaniu kaszki mlecznej... I czy to możliwe, że nie wyszłoby to wcześniej? Przecież jem różne przetwory tego typu a karmię piersią. Co prawda Mały ma zmiany na skórze od jakiegoś czasu, ale nie od urodzenia, a z tego co pamiętam jadłam wszystko.
    Jak z każdą alergią w każdym czasie wszystko może uczulić. Wiem że z krwi można wykonać badania alergii ... kurczę to chyba ivg Ale nie dam głowy uciąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 20:46

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch tez pełza tylko jedna strona, od ponad tygodnia stopniowo coraz mniej bo zaczął raczkować. Zachęcaj moze zaskoczy :)?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Muminko, jutro mamy pobranie krwi w większej ilości i wyślą na testy. Boję się, że znowu nie będą mogli się wkłuć i tylko mi dziecko umęczą :(

‹‹ 2504 2505 2506 2507 2508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ