X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Wira Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak - no ryczę no.
    Nie znam się na amniopukcji ale czy wyniki jej są też prawdopodobieństwem czy też 100% pewną ?

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Annak - no ryczę no.
    Nie znam się na amniopukcji ale czy wyniki jej są też prawdopodobieństwem czy też 100% pewną ?
    Nigdy nie ma 100% bo by pozwy się sypały. Jednak fish był okey więc amnipunkcja to jest tylko potwierdzenie . 99,99 %

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam pisać do Was dwa razy, ale mi net w komórce nawalał... My spędziliśmy noc w szpitalu, dziś na własną prośbę wyszliśmy bo już lepiej. Mały znowu zaczął mocno wymiotować, Biedulek mój tak się męczył, a potem jeszcze wkłuć mu się nie mogły... Tyle się napłakał w tym szpitalu :( Czeka nas wycieczka po specjalistach...

Annak w tym całym moim smutku uśmiecham się za Twoje szczęście. Taka radość...

• annak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wira wrote:
    Annak - no ryczę no.

Dokładnie tak jak pisze Muminka.
    Nigdy nikt nie powie, że jakiekolwiek badanie daje 100% pewności. Nawet jak pobierasz zwykłą morfologię, to może wystąpić jakiś błąd, chociażby dlatego, że ktoś może omylić fiolki.

Ale amniopunkcja jest najlepszym co do tej pory medycyna wymyśliła, jeśli chodzi o badania prenatalne.
    W przeciwieństwie do USG, PAPPy, Nifty, Harmony i wszystkiech tego typu testów screeningowych, amniopunkcja (oraz biopsja kosmówki) to badanie diagnostyczne. Czyli ono już odpowiada na pytanie: czy dana właściwość / choroba / wada jest czy nie? Tamte inne badania obliczają tylko o prawdopodobieństwo.

Amniopunkcja bada materiał (komórki) dziecka wyławiane z płynu odwodniowego, podczas gdy Nifty i tego typu testy, badają materiał z łożyska. Stąd mogą wynikać pewne błędy.

Ostateczny wynik amnio jest jeszcze bardziej dokładny niż FISH. Opiera się o inną technikę, bada więcej i bardziej dojrzałego materiału (bo hodowanego przez 2 tygodnie).
    A więc jest to badanie dające dużą pewność. 99,99%.

To tak w dużym skrócie :-)

* * *
    Kochane Marcówki,
    Dziękuję Wam za cudowną reakcję na moje dobre wiadomości, za Wasze wsparcie wcześniej, za to że cały czas na swój sposób mogę być częścią tego wątku!
    Wiecie, że to dla mnie jedno z najważniejszych miejsc na tym forum.
    <3

Karka, M+M+?, A.Kasia, Falon, muminka83, Madzialena90, Hannia123, baassiia, perła ziemi, d'nusia, Est, Izoleccc lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Falon Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałe wieści Annak!!! Nasze kciukasy jednak coś dały. Cudownie :-) <3

muminka83 lubi tę wiadomość

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Próbowałam pisać do Was dwa razy, ale mi net w komórce nawalał... My spędziliśmy noc w szpitalu, dziś na własną prośbę wyszliśmy bo już lepiej. Mały znowu zaczął mocno wymiotować, Biedulek mój tak się męczył, a potem jeszcze wkłuć mu się nie mogły... Tyle się napłakał w tym szpitalu :( Czeka nas wycieczka po specjalistach...

Annak w tym całym moim smutku uśmiecham się za Twoje szczęście. Taka radość...

Gdzieś przegapiłam chyba informację o Waszych problemach :/ A to z czego te wymioty? Jakiś wirus? Mam nadzieję, że mały szybko wróci do zdrowia :*

• skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Nie wiem czemu tak ma mnie naskoczylas... w tamtym czasie nie mialam ZADNEGO zdjecia na moim profilu fb mojego dziecka. Umiescilam jedno na naszej grupie fb. Nie mam miliona znajomych dla lajkow itp itd twoj wywod jest nie w temacie. Poza tym nigdzie nie pisalam, ze mam jakies pretensje, chcialam tylko napisac dziewczynom, ze grupa grupa, ale w moim przypadku ktos na zewnatrz cos tam wynosi

Uwazam,ze na temat bo skoro umiescilas zdjecie swojego dziecka w internecie to dzielisz sie swoja prywatnoscia, skoro masz konto na portalu typu fb, rowniez. A to ze grupa miala byc tajna. W internecie nie ma czegos takiego. Piszesz tu o tym wiec moze nie pretensje ale sama pisalas ze Ci z tym dziwnie. I nie naskoczylam tylko wyrazilam zdziwienie ze ludzie umieszczaja jakiekolwiek swoje dane w necie a potem sie dziwia ze ktos cos o nich wie. Tyle.

Est lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak wspaniale wiadomości!

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ostatnim razem w październiku Mały zaczął nam wymiotować i stracił przytomność. Na drugi dzień było już dobrze. Dostaliśmy polecenie konsultacji z neurologiem i jesteśmy zapisani na grudzień. Wczoraj znowu wymioty, więcej i dłużej niż ostatnio i znowu nie wiadomo o co chodzi. Mamy skonsultować z gastroenterologiem i alergologiem. Zastanawia nas jedno. Za pierwszym razem dałam Synkowi na wieczór po raz pierwszy kaszkę mleczną bananową z bobovity, wcześniej i potem były tylko bezmleczne. Wczoraj znowu podałam kaszkę mleczną, ale z Holle. Czy to możliwe, że chodzi o coś z mlekiem? Lekarze mówią, że byłaby to niezwyczajna reakcja, bo z reguły reakcje alergiczne występują na skórze, w kupie... No i będziemy robić testy alergologiczne. W niedzielę mamy pobieranie krwi, strasznie się boję, bo wczoraj żeby mu pobrać wkłuwali się kilka razy, a i tak żyłki pękały, to było straszne... A Synka tak zrozpaczonego i przerażonego jeszcze nie widziałam :( Dla mnie to horror. Mamy takiego stresa teraz. No i jak tu nie spać z dzieckiem? Bo ja dziś nie zamierzam go odstąpić na krok...

• alinalii Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Uwazam,ze na temat bo skoro umiescilas zdjecie swojego dziecka w internecie to dzielisz sie swoja prywatnoscia, skoro masz konto na portalu typu fb, rowniez. A to ze grupa miala byc tajna. W internecie nie ma czegos takiego. Piszesz tu o tym wiec moze nie pretensje ale sama pisalas ze Ci z tym dziwnie. I nie naskoczylam tylko wyrazilam zdziwienie ze ludzie umieszczaja jakiekolwiek swoje dane w necie a potem sie dziwia ze ktos cos o nich wie. Tyle.
    Nie gniewaj się ale gdyby to tyczyło mnie to tak samo bym to odebrała. Lekko nie smacznie wyrazilas swoje zdziwienie

baassiia lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Nie gniewaj się ale gdyby to tyczyło mnie to tak samo bym to odebrała. Lekko nie smacznie wyrazilas swoje zdziwienie

Nie wydaje mi sie zeby bylo w tym cos niesmacznego, ale kazdy ma prawo do swojej opinii.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym ogolnie wiadomo, ze tu na forum nikt nikogo nie chce urazic, ale jak tylko sie napisze cos mniej pozadanego na jakis temat to zawsze znajdzie sie ktos kto poczuje sie jednak urazony.

Wira lubi tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Kasia ostatnim razem w październiku Mały zaczął nam wymiotować i stracił przytomność. Na drugi dzień było już dobrze. Dostaliśmy polecenie konsultacji z neurologiem i jesteśmy zapisani na grudzień. Wczoraj znowu wymioty, więcej i dłużej niż ostatnio i znowu nie wiadomo o co chodzi. Mamy skonsultować z gastroenterologiem i alergologiem. Zastanawia nas jedno. Za pierwszym razem dałam Synkowi na wieczór po raz pierwszy kaszkę mleczną bananową z bobovity, wcześniej i potem były tylko bezmleczne. Wczoraj znowu podałam kaszkę mleczną, ale z Holle. Czy to możliwe, że chodzi o coś z mlekiem? Lekarze mówią, że byłaby to niezwyczajna reakcja, bo z reguły reakcje alergiczne występują na skórze, w kupie... No i będziemy robić testy alergologiczne. W niedzielę mamy pobieranie krwi, strasznie się boję, bo wczoraj żeby mu pobrać wkłuwali się kilka razy, a i tak żyłki pękały, to było straszne... A Synka tak zrozpaczonego i przerażonego jeszcze nie widziałam :( Dla mnie to horror. Mamy takiego stresa teraz. No i jak tu nie spać z dzieckiem? Bo ja dziś nie zamierzam go odstąpić na krok...

Zastanawiałaś się by wykonać dziecku badanie EEG głowy? Wtedy pisałaś że maluszek był jakby nieobecny że miał dziwny wzrok. Pytam bo jako osoba dorosła też na moment traciłam przytomność i była po jakby wybudzeniu nieobecna miałam tępy wzrok itd. Dopiero badanie wykazało czego to może być powodem. Jedno co ci mogę doradzić to zastanów się co poprzedziło atak omdlenia. Może był bodziec... typu telewizja, głośna muzyka cokolwiek co mogło wpłynąć na układ nerwowy. Maluszkowi życzę zdrowia a wam siły.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• alinalii Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo wszystko chciałabym żeby nasze wpisy byly bardziej taktowne i ludzkie ;) dzieki temu będzie nam się żyło smaczniej razem ;)

muminka83, baassiia, Hannia123, A.Kasia, Falon lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminko tym bodźcem, który wywołał omdlenie mogły być właśnie wymioty. Dlatego właśnie konsultacja neurologiczna, myślę że na początek eeg głowy i usg przezciemiązkowe - ta mówiła pediatra.

muminka83 lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Mimo wszystko chciałabym żeby nasze wpisy byly bardziej taktowne i ludzkie ;) dzieki temu będzie nam się żyło smaczniej razem ;)

Odrobina dystansu tez nie zaszkodzi:-)

Wira, Madlene.:) lubią tę wiadomość

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Wira Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 - strasznie mi przykro. Współczuję. Sama wiem co przeżywałam jak próbowali pobrać Oliwce krew do morfologii - też był płacz nie z tej ziemi. Żyłki maluszków są cieniutkie i często niestety pękają. Musisz sobie wytłumaczyć to w taki sposób, że to dla jego dobra i szybko zapomni.

syy2p07wrfkv45ic.png

Aniołek [*] 25.12.2014
    Aniołek [*] 08.02.2017
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a to juz w tym.wieku nie biora z paluszka ta rureczka?

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Paola biedna. Współczuję tego całego stresu jaki musisz przeżywać! :-( Trzymaj się i bądź dzielna! Życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla maluszka! Koniecznie napisz co i jak! :-*

201604051765.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia z żyły podobno badanie jest wiarygodniejsze i można więcej krwi pobrać niż paluszka.

baassiia lubi tę wiadomość

‹‹ 2503 2504 2505 2506 2507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ